fbpx

09/07/2016

9
Jul

Τριντό: Geia sou Alexis – Τσίπρας: πού έμαθες ελληνικά;

Τριντό: Geia sou Alexis – Τσίπρας: πού έμαθες ελληνικά;Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς ηγέτες άλλων χωρών-μελών της Συμμαχίας. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Ο Καναδός ομόλογος του χαιρέτισε τον κ. Τσίπρα στα ελληνικά λέγοντας του “γεια σου”, κάτι που προκάλεσε την έκπληξη του.

Ο κ. Τσίπρας τον ρώτησε πώς γνωρίζει ελληνικά και ο κ. Τριντό απάντησε ότι έχει επαφές με την ελληνική κοινότητα στον Καναδά, η οποία, μάλιστα, τον στηρίζει.

Αποκάλυψε δε ότι μικρός είχε επισκεφθεί την Ελλάδα με τους γονείς του.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας είπε στον Μπάρακ Ομπάμα πως είναι κρίμα που δεν ήρθε στην Ελλάδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να του λέει πως θα έρθει για περισσότερο καιρό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, που θα είναι πλέον “συνταξιούχος”.

Πηγή:link

9
Jul

Τέρμα πια οι μονότονες πόλεις: Ένας Γάλλος καλλιτέχνης μετατρέπει «βαρετά» κτήρια σε ζωντανούς πίνακες ζωγραφικής!

Τέρμα πια οι μονότονες πόλεις: Ένας Γάλλος καλλιτέχνης μετατρέπει «βαρετά» κτήρια σε ζωντανούς πίνακες ζωγραφικής!Αυτό ένιωσε και ο ταλαντούχος Γάλλος street art καλλιτέχνης Patrick Commecy. Έτσι, με την βοήθεια της ομάδας του, αποφάσισε να δημιουργήσει μερικά τεραστίων διαστάσεων υπερρεαλιστικά μοτίβα, μετατρέποντας τους δρόμους των πόλεων σε ζωντανές σελίδες παραμυθιού.

Το πιο εκπληκτικό είναι πως ακόμα και οι αληθινοί άνθρωποι μπλέκονται αρμονικά μέσα στα έργα του.

Μπορείτε να τους εντοπίσετε στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Bored Panda;

 

Πηγή:link

9
Jul

Σόιμπλε: Γρήγορη δράση πριν το Brexit προκαλέσει μεγάλη φωτιά

Σόιμπλε: Γρήγορη δράση πριν το Brexit προκαλέσει μεγάλη φωτιά.Γρήγορη δράση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διασφαλιστεί πως το Brexit δεν θα προκαλέσει μία «μεγάλη φωτιά» στη Γηραιά Ήπειρο, και να αποδείξουν ότι η Ε.Ε. παραμένει η σωστή λύση για τα προβλήματα των πολιτών της, συστήνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ευρώπη πρέπει γρήγορα να αποδείξει ότι προσφέρει αξία, λύνοντας τις επείγουσες ερωτήσεις», είπε ο κ. Σόιμπλε. «Αλλά πρέπει να δράσουμε γρήγορα, ώστε να μην υπάρξει μία μεγάλη φωτιά από το Brexit».

Τόνισε πως η Ευρώπη οφείλει τώρα να αποδείξει εμπράκτως ότι είναι το κατάλληλο συλλογικό όχημα που θα δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, επισημαίνοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Γερμανίας, είναι πολύ μικρές για να αντιμετωπίσουν μεγάλα εμπόδια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine, εστίασε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας ως μία πρόκληση που ταλανίζει την Ευρώπη, και ειδικά τις χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα.
Μίλησε για ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εκπαίδευσης καθώς όπως ειπε στη Γερμανία, οι θέσεις για ασκούμενους παραμένουν άδειες, ενώ νεαροί Έλληνες και Ισπανοί βρίσκονται χωρίς δουλειά».

 

Πηγή:link

9
Jul

Θωμάς Λιακουνάκος: Όπλα, χλιδή, διαμάντια και κότερα, Κορυδαλλός και (τώρα στο) εδώλιο

Θωμάς Λιακουνάκος: Όπλα, χλιδή, διαμάντια και κότερα, Κορυδαλλός και (τώρα στο) εδώλιο.Ένα χρόνο πίσω, τέτοιες μέρες, είχε τις δικές του ξαπλώστρες και το δικό του τραπέζι στο Nammos και τα σοκάκια στα Ματογιάννια στέναζαν σαν πέρναγε έχοντας στο πλευρό του την απαστράπτουσα σύζυγό του, ενώ στη βίλα του διοργάνωνε αξέχαστες, για τους συνδαιτυμόνες του, βραδιές. Σήμερα, με το βραχιολάκι αποφυλάκισης στο χέρι, δεν του επιτρέπεται να φτάσει τόσο μακριά…

Ο Θωμάς Λιακουνάκος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη, θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και μαζί του ακόμη 16 άτομα κατηγορούμενοι για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς…

 

Πηγή : link

9
Jul

Fiexit: Γιατί η Φινλανδία μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη

Fiexit: Γιατί η Φινλανδία μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη.Την σκανδιναβική χώρα θεωρεί βραχυπρόθεσμα ως υποψήφια προς αποχώρηση από τη νομισματική ένωση ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν, διότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι σοβαρά και τυχόν αποχώρησή της από την ευρωζώνη δεν θα ήταν τόσο επώδυνη, όπως γράφει σε άρθρο του στο έγκριτο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche (WiWo). Ήδη στις αγορές γίνεται λόγος για Fiexit.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, μετά την διάλυση της τότε Σοβιετικής Ένωσης, η Φινλανδία υποτίμησε το νόμισμά της μάρκα κατά 30% σε σχέση με το γερμανικό μάρκο. Οι Φιλανδοί το θυμούνται ακόμα.

Αυτόν τον καιρό η σκανδιναβική χώρα προσπαθεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω μιας πραγματικής υποτίμησης εντός της ευρωζώνης. Έως ότου αποδώσουν όμως τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να περάσουν χρόνια όπως δείχνει η εμπειρία της νότιας Ευρώπης, γράφει ο Ζιν.

Οι σημερινές δυσκολίες της Φινλανδίας έχουν κατ΄ αυτόν τρεις λίγους: την κατάρρευση της Νόκια, τη μείωση τη τιμής του χαρτιού και τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία, οι οποίες εμποδίζουν τις εξαγωγές τροφίμων προς τη γειτονική χώρα. Αυτά τα ποσοστά είναι συγκρίσιμα με εκείνα της Ισπανίας όπου η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 25% και της Ελλάδας (20%).

Σήμερα το ΑΕΠ της Φινλανδίας είναι μόνο 5,5% μικρότερο από εκείνο πριν από την κρίση, αλλά η παραγωγή του μεταποιητικού εμπορίου είναι 20% χαμηλότερη.

“Πολλοί στην Φινλανδία αναρωτιούνται γιατί πρέπει να παραμένει η χώρα στην ευρωζώνη, αφού η οικονομία της θα μπορούσε να ανακάμψει σύντομα εάν επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα”, γράφει ο Ζιν, ο οποίος συντάσσεται με την γνώμη αυτή.

Η Φινλανδία θα βγει κερδισμένη από την έξοδό της από την ευρωζώνη αφού «η παραίτηση από το ευρώ θα ήταν λιγότερο επώδυνη για τη χώρα από ότι για την Ελλάδα, την Ισπανία ή την Ιταλία διότι η Φινλανδία δεν επωφελείται από αυτό υπερβολικά και θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη σχετικά χωρίς απώλειες».

 

Πηγή:link

9
Jul

Ιταλία: Στο τραπέζι η κρατική στήριξη τραπεζών

Ιταλία: Στο τραπέζι η κρατική στήριξη τραπεζών.Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ιγκνάτσιο Βίσκο, τόνισε σήμερα ότι κρατική παρέμβαση μπορεί να χρειαστεί προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση των προβλημάτων των πιο αδύναμων ιταλικών τραπεζών στα άλλα ιδρύματα.

«Μια δημόσια παρέμβαση δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεδομένου ότι σε ένα πλαίσιο υψηλής αβεβαιότητας, συγκεκριμένα προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα», υποστήριξε ο τραπεζίτης.

Όπως ανέφερε, οι αρχές δεν υποτιμούν τις ενδείξεις ανησυχίας και άγχους των χρηματοοικονομικών αγορών για τις ιταλικές τράπεζες.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Ιταλία «συνεχίζει να εξετάζει όλους τους τρόπους για να επιτρέψει την κρατική παρέμβαση στις τράπεζες εντός του πλαισίου των κανονισμών για την κρατική ενίσχυση, ώστε να προστατεύσει τις καταθέσεις».

Η βρετανική απόφαση για Brexit έχει αναζωπυρώσει την πίεση στον ιταλικό τραπεζικό τομέα, με τους επενδυτές να «ξεφορτώνονται» μετοχές των τοπικών τραπεζών λόγω ανησυχιών για τον τεράστιο όγκο των κόκκινων δανείων και τη μόνιμα χαμηλή κερδοφορία, τονίζει το MarketWatch.

Δεδομένου ότι η τρέχουσα κατάσταση στην αγορά είναι γεμάτη κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια δημόσια υποστήριξη στις τράπεζες, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.

Οι ιταλικές έχουν χάσει το 55% της χρηματιστηριακής αξίας τους από την αρχή του έτους, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά ιδρύματα συνολικά έχουν χάσει το ένα τρίτο της αξίας τους.

 

Πηγή:link

9
Jul

Επιβράδυνση 1,4% της ανάπτυξης στην ευρωζώνη το 2017, ‘βλέπει’ το ΔΝΤ

Επιβράδυνση 1,4% της ανάπτυξης στην ευρωζώνη το 2017, ‘βλέπει’ το ΔΝΤ.Οι αβεβαιότητες που προκάλεσε η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit θα έχουν ως αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη στο 1,4% το 2017 από το 1,6% φέτος, ενώ αυξάνονται οι καθοδικοί κίνδυνοι, ανέφερε την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Στην ετήσια αξιολόγηση πολιτικής για την ευρωζώνη, το ΔΝΤ ανέφερε ότι η περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης θα μπορούσε να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της ευρωζώνης, η οποία βασίζεται στην εγχώρια ζήτηση, ενώ οι δευτερογενείς επιπτώσεις του Brexit, η αύξηση των προσφύγων, οι κλιμακούμενες ανησυχίες για την ασφάλεια και η αδυναμία των τραπεζών θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Ωστόσο, ο Μαχμούντ Πραντάν, αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, είπε ότι εάν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit τραβήξουν σε μάκρος μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας και συνεχίσουν να προκαλούν αποστροφή για το ρίσκο στις χρηματοοικονομικές αγορές, η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα μπορούσε να επιβραδυνθεί περαιτέρω.

«Εάν είναι παρατεταμένη αυτή η αποστροφή ρίσκου, πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος και σε αυτή τη φάση, είναι πολύ δύσκολο να πούμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η περίοδος», δήλωσε ο Πραντάν σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι το σενάριο για ρυθμό ανάπτυξης 1,4% το 2017 προβλέπει μια σχετικά γρήγορη διαπραγμάτευση για μια συμφωνία που θα διατηρεί πλήρη αδασμολόγητη πρόσβαση για την Βρετανία στην κοινή αγορά της ΕΕ. Ακόμα και αυτό το «βέλτιστο» σενάριο θα προκαλέσει επιβράδυνση στις επενδύσεις και θα επιβαρύνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και της αγοράς, δήλωσε.

Στην έκθεσή του, το ΔΝΤ ανέφερε ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την ευρωζώνη είναι «μέτριες» και περιορίζονται από τα προβλήματα που κληροδότησε η κρίση, την υψηλή ανεργία, το αυξημένο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος και τις βαθιά ριζωμένες διαρθρωτικές αδυναμίες.

Πηγή: Reuters

Comodo SSL