fbpx

06/07/2016

6
Jul

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2017

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2017.Η Ελλάδα θα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2017 και να χρηματοδοτεί από αυτές τις ανάγκες της από το 2018 και μετά, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η εμπειρία και από τις άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα έδειξε ότι δοκίμασαν τις αγορές πριν από τη λήξη της χρηματοδότησής τους από τον ESM. Αυτό έγινε, είπε, με μικρά ποσά, κάτι που είναι λογικό, επειδή το κόστος δανεισμού από τις αγορές ήταν πολύ υψηλότερο από το κόστος δανεισμού μέσω του ESM.

«Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να κάνει το ίδιο το 2017», είπε, προσθέτοντας ότι «από το 2018 και μετά αναμένεται ότι η χώρα θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτείται από τις αγορές», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα μας δεν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα στήριξης.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως το μεγαλύτερο μέρος» της δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα έχει ήδη επιτευχθεί, και πλέον η προσοχή των εταίρων εστιάζεται πρωτίστως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ζητάμε πολλά περισσότερα στη δημοσιονομική πλευρά», είπε, εξηγώντας ότι η χώρα μας έχει ήδη περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 15% του ΑΕΠ στην αρχή της κρίσης στο 2 με 3%.

Το ζητούμενο πλέον και αυτό που θα βρίσκεται στο επίκεντρο του υπόλοιπου προγράμματος στήριξης είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο επικεφαλής του ESM.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στις ιδιωτικοποιήσεις και στο πλαίσιο διοίκησης των τραπεζών.

Τόνισε πως γενικότερα η Ευρώπη οφείλει να εστιάσει την προσοχή της σε διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κακής δυναμικής στα δημογραφικά της μεγέθη.

 

Πηγή: link 

6
Jul

Βίντεο – φωτό: Μετανάστης μπήκε σε βαλίτσα & ταξίδεψε ως την Ελβετία – Δεν άντεξε & άρχισε να φωνάζει

Βίντεο – φωτό: Μετανάστης μπήκε σε βαλίτσα & ταξίδεψε ως την Ελβετία – Δεν άντεξε & άρχισε να φωνάζει.Κάποια στιγμή οι επιβάτες άκουσαν φωνές από το χώρο των αποσκευών από όπου ο άνδρας είχε ταξιδέψει από το Μιλάνο. Ύστερα από 45 λεπτά στριμωγμένος με τρόπο απίστευτο μέσα στη βαλίτσα, προφανώς δεν άντεχε άλλο και αποκαλύφθηκε στα ελβετο- ιταλικά σύνορα.

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες ειδοποίησαν τους υπευθύνους του τρένου όταν άκουσαν παράξενους ήχους από τη βαλίτσα. Στην πόλη Chiasso η αστυνομία απομάκρυνε τη βαλίτσα από το τρένο και προς μεγάλη έκπληξη όλων από το φερμουάρ ξεπρόβαλε ένα χέρι.

Στη συνέχεια αναδύθηκε ολόκληρος ο μετανάστηςενώ ο φίλος του βρέθηκε να κρύβεται στις τουαλέτες του τρένου.

Οι αρχές, σύμφωνα με τη Daily Mail, είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε και σκόπευαν να σταματήσουν το τρένο πριν οι επιβάτες ακούσουν τις φωνές.

«Είχαμε πληροφορίες από την Ιταλία πως δύο άνδρες από την Ερυθραία επιχειρούσαν να μπουν στη χώρα και να ταξιδέψουν προς τη Βρετανία», είπε στην εφημερίδα Sun πηγή της ελβετικής αστυνομίας. Ο άνδρας που είχε κρυφτεί μέσα στη βαλίτσα ήταν περίπου 20 χρονών.

Οι δύο άνδρες, που ταξίδευαν χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα, εστάλησαν πίσω στην Ιταλία.

 

Πηγή:link

6
Jul

Εγκρίθηκε η πρόταση Αβραμόπουλου για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή

Εγκρίθηκε η πρόταση Αβραμόπουλου για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή.Για μία συμφωνία με ιδιαίτερη συμβολική και νομική διάσταση, έκανε λόγο ο Επίτροπος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαιρετίζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εγκρίνει την πρότασή του για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή.

 

Πηγή:link

6
Jul

Πρόταση αξιοποίησης του νησιού Φλέβες με ετήσιο όφελος 100 εκατ. αποκάλυψε ο Π. Καμμένος

Πρόταση αξιοποίησης του νησιού Φλέβες με ετήσιο όφελος 100 εκατ. αποκάλυψε ο Π. Καμμένος, από το οποίο το ετήσιο όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, η οποία συζητά νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας του υπουργείου Άμυνας.

«Μόνο από τις Φλέβες το ενοίκιο που προκύπτει από την πρόταση για κατασκευή τουριστικής μονάδας επτά αστέρων είναι 100 εκατ. ευρώ προς όφελος του Πολεμικού Ναυτικού», τόνισε ο κ. Καμμένος επισημαίνοντας ότι τα χρήματα θα διατεθούν για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, την κατασκευή οικιών κ.λπ.

Για δεύτερη φορά ο υπουργός Άμυνας διέψευσε ότι θα υπάρξει εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ. «Μακριά από εμάς δεν πρόκειται να πουληθεί ούτε ένα εκατοστό ποτέ. Μιλάμε μόνο για ενοικίαση», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή:link

6
Jul

Αυτό είναι το «έξυπνο» ποδήλατο που χάρισαν ο Κινέζοι στον Τσίπρα-βίντεο

Αυτό είναι το «έξυπνο» ποδήλατο που χάρισαν ο Κινέζοι στον Τσίπρα-βίντεο.Το ποδήλατο κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις και φέρει μια σειρά από έξυπνα χαρακτηριστικά όπως χαρτογράφηση πορείας, καταγραφή ταχύτητας, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, φώτα, έξυπνο κλείδωμα, αλλά και σύστημα τηλεπικοινωνίας με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

 

 

Πηγή:link

6
Jul

Fitch: Σταδιακή άρση των capital controls προς τα τέλη του 2016

Fitch: Σταδιακή άρση των capital controls προς τα τέλη του 2016.Σύμφωνα με την έκθεση του αμερικανικού οίκου, η συμπεριφορά των καταθετών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές εξελίξεις, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015.

«Τα capital controls αποθαρρύνουν τους πελάτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες» τονίζει στη συνέχεια, και επισημαίνει ότι οι καταθέσεις θα επιστρέψουν μόνο εφόσον, εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες καταθέτες ή εάν υπάρξει ένας νέος γύρος χαλάρωσης των περιορισμών.

Επιπλέον, ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα παραμένει εξαρτημένος, σε μεγάλο βαθμό, από τη χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος και κυρίως από τον ακριβό ELA.

H επαναφορά του waiver τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον Fitch, θα παράσχει σημαντική βοήθεια στις τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το 7% της χρηματοδότησης του ELA με τη φθηνότερη χρηματοδότηση της ΕΚΤ. «Παρότι δεν αποτελεί ένα σημαντικό αριθμό, οι τράπεζες θα ωφεληθούν» σπεύδει να σημειώσει.

Στις θετικές εξελίξεις συμπεριλαμβάνεται και η ένταξη των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα «φθηνής» χρηματοδότησης (TLTRO) της ΕΚΤ, μέσω του οποίου διασφαλίζεται τόσο η μακρά περίοδος ωριμάνσεων, όσο και το μικρότερο κόστος δανεισμού.

Καταλήγοντας, ο οίκος Fitch εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,9% το 2016, με σταδιακή βελτίωση, όσο πλησιάζουμε στο 2017.

Παρόμοιες είναι οι προβλέψεις του ΙΟΒΕ για την ύφεση το 2016, την οποία εκτιμά στο 1%.

 

Πηγή:link

6
Jul

Πληρώνοντας με πλαστικό χρήμα

Πληρώνοντας με πλαστικό χρήμα.Μια νέα εποχή στην καθημερινότητα μισθωτών συνταξιούχων και αγροτών θα φέρει από το 2017 το από καιρού αναμενόμενο νομοσχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις πληρωμές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της σύνδεσης του με το αφορολόγητο όριο.

Ο νέος νόμος θα ισχύσει από το 2016 αλλά ουσιαστικά θα εφαρμοστεί από το 2017. Η καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου έχει την αιτία της σε πολλά προβλήματα προσαρμογής που θα έπρεπε να επιλυθούν πριν μπει σε εφαρμογή.

Παρά την – αναγκαστική – εκτεταμένη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών που επέβαλαν τα capital control ένα χρόνο πριν, αγορά και καταναλωτές ήταν ανέτοιμοι να μετατρέψουν ένα έκτακτο καθεστώς, σε μόνιμο. Τα ειδικά μηχανήματα υποδοχής καρτών (POS) , απουσίαζαν από τα περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στα αστικά κέντρα και –κυρίως- στην επαρχία ενώ οι καταναλωτές δεν είχαν ακόμη αλλάξει την κουλτούρα του « πληρώνω με μετρητά» . Κάποιοι μάλιστα είχαν και συνεχίζουν να έχουν προβλήματα με υπερφορτωμένες ή και κόκκινες κάρτες που απέτρεπαν την χρήση τους.

Ανέτοιμες σε ένα βαθμό ήταν και οι ίδιες οι τράπεζες, οι οποίες λόγω του χαμηλού σχετικά τζίρου που είχαν τα τελευταία χρόνια από το πλαστικό χρήμα , διατηρούσαν υψηλές χρεώσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτρέποντας επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες από την χρήση τους.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Τι αλλάζει όμως το νέο νομοσχέδιο

Με το νέο νομοσχέδιο με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής περνάμε στην νέα εποχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών η οποία φέρνει μαζί της:

  1. Σύνδεση της χρήσης πλαστικού χρήματος το αφορολόγητο που κλιμακώνεται από τα 8636 ως τα 9500 ευρώ. Η σύνδεση με τις δαπάνες που θα γίνονται με ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι αναλογική. Αυτό σημαίνει ότι: – Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα πρέπει ο φορολογούμενος να μπορεί να αποδείξει δαπάνες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 10% του εισοδήματός- Για εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ το ποσοστό δαπανών από ηλεκτρονικές συναλλαγές φτάνει στο 15%- Για εισόδημα από 20001 έως 30.000 ευρώ το ποσοστά ανεβαίνει στο 20% – Για εισόδημα από 40.000 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνη με ηλεκτρονικές συναλλαγές θα είναι 30%.
  2. Την απελευθέρωση από τις έντυπες αποδείξεις . Οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να κρατούν τα γνωστά κουτιά και τις σακούλες των αποδείξεων. Στο τέλος κάθε χρόνου οι τράπεζες οι οποίες έχουν εκδώσει την πιστωτικές ή τις χρεωστικές τους κάρτες θα πρέπει να στείλουν μια απόδειξη με το σύνολο των συναλλαγών ανά κάρτα για όλο το διάστημα του χρόνου . Αυτόματα θα ενημερώνεται και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων εσόδων
  3. Κίνητρα και δώρα στους συνεπείς . Στο σχέδιο νόμου θα προστεθεί διάταξη στην οποία θα αναφέρεται ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθορίζονται τα κίνητρα στους φορολογουμένους, με στόχο να επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος. Τα κίνητρα θα καθορίζονται σε ετήσια βάση από τον υπουργό Οικονομικών και θα προβλέπουν κληρώσεις δώρων (αυτοκίνητα, ταξίδια κ.λπ.), καθώς και ακινήτων.
  4.  Χρήση της κάρτας παντού .Μπαρ, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, γιατροί, δικηγόροι και τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά POS. Επίσης, όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μηχανάκια POS. Για την αποτροπή των «απείθαρχών», όσων δηλαδή αρνηθούν να εγκαταστήσουν ειδικό μηχάνημα ή να δεχθούν κάρτα θα επιβάλλονται κυρώσεις.
  5. Καμπάνες για τους αδιάφορους. Αν τα ελάχιστα όρια δαπανών μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν επιτευχθούν κατά την διάρκεια του χρόνου τότε ο φορολογούμενος χάνει το σύνολο του αφορολόγητου και πληρώνει φόρο από το πρώτο ευρώ ανάλογα με το εισόδημα του.
  6. Περιορισμούς στα μετρητά Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη με την οποία από 1ης Ιανουαρίου του 2017 οι συναλλαγές με μετρητά . θα επιτρέπονται έως του ποσού των 500 ευρώ, (από 1500 ευρώ σήμερα) αλλά για τις μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων συναλλαγές, το όριο σχεδιάζεται να τεθεί όριο συναλλαγών με μετρητά τα 50 ή τα 70 ευρώ.

Ο ακατάσχετος λογαριασμός

Το νομοσχέδιο δεν θα φέρει τελικά και τον ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις . για τον οποίο αντιδρούν οι θεσμοί . Στην αρχική σκέψη του ΥΠΟΙΚ ήταν τα χρήματα από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές να συγκεντρώνονται σε ένα εκ των προτέρων δηλωμένο λογαριασμό της επιχείρησης . Μέσου του λογαριασμού αυτού η εφορία θα εισέπραττε άμεσα το ΦΠΑ αλλά τα υπόλοιπα χρήματα θα ήταν στην διάθεση του επιχειρηματία αφού δεν θα μπορούσαν να κατασχεθούν ούτε από τράπεζες αλλά ούτε και από το ίδιο το υπουργείο οικονομικών. Το μέτρο θεωρήθηκε ότι θα ήταν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αφού θα παρείχε ρευστότητα στην επιχείρηση που εναλλακτικά προσφέρουν μόνο οι συναλλαγές στα μετρητά . Ωστόσο οι δανειστές θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε νέες προβλήματα στην έτσι κι αλλιώς προβληματική είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Το υπόλοιπο του 2016 θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα μεταβατικό στάδιο για την εφαρμογή του μέτρου αφού για τα φετινά εισοδήματα η εφορία θα κάνει δεκτές τόσο τις έντυπες όσο και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις οπότε δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το αφορολόγητο.

Ακόμη και το 2017 όμως υπάρχει πρόβλεψη να εξαιρεθούν σε πρώτη φάση τα άτομα ηλικίας πάνω από 65 ετών και ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές όπου είναι δύσκολα να εφαρμοστεί το μέτρο πριν περάσει ένα διάστημα.

 

Πηγή:link[/expander_maker]

6
Jul

Παραιτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Παραιτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.Την παραίτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του, με ισχύ από τις 18 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) «προκειμένου να διευκολύνει τις μελλοντικές επιλογές για το ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει το ΤΧΣ στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχοντας ολοκληρώσει, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, συνέβαλε με καθοριστικό τρόπο στη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Ο επιτυχής σχεδιασμός επέτρεψε την άντληση σημαντικών κεφαλαίων από την επενδυτική κοινότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, την απόκτηση, για πρώτη φορά, δικαιωμάτων ψήφου στο μετοχικό κεφάλαιο των Τραπεζών και την προοπτική ανάκτησης, επίσης για πρώτη φορά, μέρους των κεφαλαίων που διατέθηκαν μέσω της αποπληρωμής των CoCos.

Επιπλέον, το ΤΧΣ εκπλήρωσε εγκαίρως και με τον απαιτούμενο επαγγελματισμό όλες τις δεσμεύσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης της Ελληνικής Δημοκρατίας με τους Εταίρους της. Ειδικότερα προέβη στην τροποποίηση του Νόμου του ώστε να αντικατοπτρίζεται ο νέος ρόλος του Ταμείου και οι εκτεταμένες εργασίες που απορρέουν από τη νέα Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (FAFA) και τις νέες δεσμεύσεις του Μνημονίου Συνεργασίας. Στο δε καίριο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων το ΤΧΣ κατέγραψε σε σχετικές μελέτες αφενός τα εμπόδια νομικής και κανονιστικής φύσεως, η άρση των οποίων θα διευκόλυνε την επίλυση του προβλήματος αυτού, και αφετέρου την περίμετρο των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων περιγράφοντας ταυτόχρονα ένα μηχανισμό συντονισμού μεταξύ των Τραπεζών. Τέλος, το ΤΧΣ με τη συμβολή εξωτερικού συμβούλου διεθνούς εμπειρίας, διεξήγαγε και ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών των συστημικών τραπεζών.

Με την ολοκλήρωση ενός σημαντικού και επιτυχημένου έργου η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υπέβαλε την παραίτησή της, με ισχύ την 18η Ιουλίου 2016, προκειμένου να διευκολύνει τις μελλοντικές επιλογές για το ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει το ΤΧΣ στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία.

Το Γενικό Συμβούλιο στη χτεσινή του συνεδρίαση ευχαρίστησε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, κ.κ. Άρη Ξενόφο Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιώργο Κουτσό Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αναστάσιο Γάγαλη Μέλος, για την πολύτιμη συνεισφορά τους όλο το διάστημα της θητείας τους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στα επόμενα βήματα της επαγγελματικής τους πορείας”.

 

Πηγή:link

6
Jul

Κινεζικό ρομπότ-παρκαδόρος αναλαμβάνει να παρκάρει το αυτοκίνητό σας

Κινεζικό ρομπότ-παρκαδόρος αναλαμβάνει να παρκάρει το αυτοκίνητό σας.Δεν του δίνεις τα κλειδιά για να σου παρκάρει το αυτοκίνητο, όπως κάνεις με έναν παρκαδόρο, αλλά μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά και μάλιστα χωρίς να φοβάσαι πώς θα σου το τρακάρει. Πρόκειται για ένα κινεζικό ρομπότ-πλατφόρμα, που τρυπώνει κάτω από το όχημα, το ανυψώνει ελαφρά και μετά το μεταφέρει στη θέση παρκαρίσματος.     Το ρομπότ “Geta” χρησιμοποιεί λέιζερ για την καθοδήγησή του, πράγμα που του επιτρέπει να «χώνει» το αυτοκίνητο στην μικρότερη δυνατή θέση παρκαρίσματος (αν και καλύτερα ο ιδιοκτήτης, ιδίως αν είναι αγχωτικός τύπος, να μη βλέπει πού το ρομπότ πάει να στριμώξει το αυτοκίνητό του).

Το ρομπότ, που κάνει κινήσεις 360 μοιρών, χρειάζεται μόνο δύο λεπτά ακόμη και για το πιο δύσκολο παρκάρισμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας Yee Fung Automation Technology. Όπως είπε ο 33χρονος εφευρέτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάρκο Γου, «το ρομπότ σχεδιάσθηκε προκειμένου να αυξήσει τον διαθέσιμο για παρκάρισμα χώρο. Μπορεί να πάει παντού και θα αλλάξει τον τρόπο παρκαρίσματος στο μέλλον».

 

Πηγή:link

6
Jul

Πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από την Cosco

Πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από την Cosco.Πρόσθετες επενδύσεις, άνω των 500 εκατ. ευρώ, πρόκειται να κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, πέραν των 350 εκατ. που προβλέπει η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ, όπως ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Cosco Χου Λιρόνγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Σαγκάη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Cosco, κατά τη συνάντηση που είχαν στην έδρα της εταιρείας στη Σαγκάη, προτεραιότητα του κινεζικού κολοσσού είναι οι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ήδη η Cosco έχει επαφές με μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας που δείχνουν ενδιαφέρον να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά βάση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε ο πρόεδρος της Cosco, θα γίνει αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού, ώστε να δέχεται και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου με 4.000 επιβάτες. Στόχος είναι να αυξηθεί στα 3 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας στην Ελλάδα και η επένδυση αυτή έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ.

Δεύτερη προτεραιότητα της Cosco είναι η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση των εμποροκιβωτίων.

Με την επένδυση αυτή, πρόσθεσε ο Χου Λιρόνγκ, θα μπορούν στην προβλήτα να αποθηκευτούν 7 εκατ. κοντέινερς κα στο μέλλον 10 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι ο Πειραιάς θα γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι κοντέινερς στη Μεσόγειο.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Επίσης, θα γίνουν επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και πάρκινγκ οχημάτων όπου θα μπορούν να σταθμεύουν 20.000 οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της COSCO δήλωσε:

“Θα θέλαμε να κάνουμε αναβάθμιση υποδομών για να έχουμε την δυνατότητα να δεχθούμε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου για 4.000 επιβάτες. Σε αυτό το σημείο θα κατασκευάσουμε ένα μεγάλο κτίριο υποδοχής τουριστών για 10.000 επισκέπτες. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί ο αριθμός τουριστών από την κρουαζιέρα στα 3 εκατομμύρια και γενικότερα στην ανάπτυξη του τουρισμού της Ελλαδας. Ο προϋπολογισμός μας για την επένδυση αυτή είναι περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. Δεύτερη προτεραιότητα μας είναι να αναβαθμίσουμε το λιμάνι των εμπορευματοκιβωτίων αυξάνοντας τη χωρητικότητα του προβλήτα 1. Με την επένδυση αυτή θα φτάσουμε σε όλο το λιμάνι την διακίνηση 7 εκατομμυρίων κοντέινερς και το μέλλον θα φτάσουμε τα 10 εκατομμύρια. Αν υλοποιηθεί αυτό τότε το λιμάνι του Πειραιά α γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι κοντέινερς της Μεσογείου. Αυτό προϋποθέτει ακόμα μια επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργίας αποθηκών για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής διασύνδεσης για την Ευρώπη ώστε να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο διακομιστικό λιμάνι της Μεσογείου, επένδυση στην ναυπηγοεπιστκευαστική ζώνη με μια μεγαλύτερη δεξαμενή με χωρητικότητας 300.000 τόνων θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου”.

Από τη μεριά του, ο κ. Τσίπρας είπε:

“Ερχόμαστε μετά από τρεις εποικοδομητικές ημέρες στο Πεκίνο και συναντήσεις με τον Κινέζο πρόεδρο και πρωθυπουργό. Η επίσκεψη μας στην Κινα είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση των περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίες ανάμεσα στην Ελλάδα και στην λαϊκή δημοκρατία της Κίνας. Και λαμβάνει χώρα μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ και τη σύναψη συμφωνίας με την ΚΟΣΚΟ. Σηματοδοτεί το κλείσιμο 10 χρόνων από τη συνεργασία των δυο χωρών. Περνάμε σε ένα δεύτερο κύκλο ανεβαίνουμε επίπεδο

 

Πηγή:link[/expander_maker]

Comodo SSL