July 2016

31
Jul

Μηχανή του Χρόνου: Ο βοτανολόγος που έζησε 256 χρόνια!

Μηχανή του Χρόνου: Ο βοτανολόγος που έζησε 256 χρόνια.Έζησε όσο κανένας άνθρωπος πάνω στη Γη. Έφτασε τα 256 χρόνια, μεγάλωσε 180 παιδιά που απέκτησε με τις 23 γυναίκες του οι οποίες πέθαναν πολλά χρόνια πριν από τον ίδιο. Πρόκειται για τον Κινέζο βοτανολόγο Ολιστικής Ιατρικής Li Ching-Yuen ο οποίος γεννήθηκε στο μικρό χωριό της Κίνας Szchewan το 1677, αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι γεννήθηκε το 1736.

Πήγε σχολείο μέχρι την ηλικία των 10 ετών και μετά ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές της Κίνας, όπου μάζευε φαρμακευτικά βότανα και τα πουλούσε για περίπου 100 χρόνια, ενώ ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξίδεψε μέχρι το σπίτι του Λι και εντυπωσιάστηκε από την όψη του, γιατί έλεγε ότι ήταν 250 ετών, αλλά έμοιαζε με άντρα 60 ετών. Όταν τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του, εκείνος απάντησε: “Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι και κοιμήσου σαν σκύλος”. Οι άνθρωποι από το περιβάλλον του Λι απορούσαν που δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολύ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν από την παιδική τους ηλικία, ενώ κάποιοι άλλοι υποστήριζαν ότι ο Λι ήταν φίλος του παππού τους που δεν ζούσε πια. Μάλιστα εξηγούσαν ότι σε ηλικία ήδη 71 χρόνων, προσελήφθη από τον κινέζικο στρατό ως γυμναστής της αυτοκρατορικής φρουράς.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Οι Κινέζοι δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στον Λι και πολλοί αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να ζήσει ένας άνθρωπος 256 ολόκληρα χρόνια. Οι αρμόδιοι που ασχολούνται με το θέμα προσπαθούν να βρουν στοιχεία και αποδείξεις ώστε να κατανοήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο γηραιότερος άνθρωπος στο έδαφος θεωρούταν η Ζαν Καλμάν, της οποίας η ηλικία θεωρήθηκε πρωτοφανής, καθώς πέθανε σε ηλικία 122 χρονών. Έζησε στη Γαλλία και πέθανε το 1997. Αυτό σημαίνει ότι, εάν τα κινέζικα αρχεία που βρέθηκαν είναι σωστά, τότε η ηλικία του Li Ching-Yun υπερβαίνει τα επίσημο καταγεγραμμένο ρεκόρ της Γαλλίδας περισσότερα από 130 χρόνια!

Πηγή : link[/expander_maker]

31
Jul

Απολύονται δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που εκβίαζαν επιχειρηματίες

Απολύονται δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που εκβίαζαν επιχειρηματίες.Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που ζητούσαν να ακυρωθούν οι ομόφωνες αποφάσεις του πειθαρχικού συμβουλίου με τις οποίες παύθηκαν (απολύθηκαν) οριστικά από την υπηρεσία τους για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπούς ή ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας.

Ειδικότερα, τρείς υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν εντολή να μεταβούν να πραγματοποιήσουν ελέγχους, στη Βόρεια Εύβοια και Σκύρο, αλλά εκείνοι εκβιάζοντας επιχειρηματίες και καταστηματάρχες για δήθεν ανύπαρκτες παραβάσεις που είχαν στα λογιστικά τους βιβλία, αποσπούσαν χρήματα. Συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν και απολύθηκαν, αλλά δύο εξ αυτών ζήτησαν από το ΣτΕ να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΕΟ (πρώην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) το καλοκαίρι του 2007 πήρε εντολή να πραγματοποιήσει ελέγχους σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις, στην Σκύρο και την Εύβοια. Πράγματι, επισκέφθηκαν την Σκύρο, Χαλκίδα, Ερέτρια, Αλιβέρι, Αμάρυνθο και Λιανή ‘Αμμο Χαλκίδας.

Έλεγξαν κέντρα διασκεδάσεως, πρατήρια υγρών καυσίμων, πλυντήρια αυτοκινήτων, καταστήματα εμπορίας σκαφών αναψυχής, καταστήματα ελαστικών, κ.λπ. Κατά τους έλεγχους έλεγαν ότι δήθεν έβρισκαν στα βιβλία των ελεγχομένων φορολογικές παραβάσεις και «απειλώντας τους με την επιβολή προστίμου για ανύπαρκτες παραβάσεις» τους εξανάγκασαν να τους δίνουν χρηματικά ποσά.

Πηγή : link

 

31
Jul

Εισαγγελική παρέμβαση για τον άνδρα που πέταξε το σκυλάκι από τον 3ο όροφο

Εισαγγελική παρέμβαση για τον άνδρα που πέταξε το σκυλάκι από τον 3ο όροφο.Εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε για την ασύλληπτη κτηνωδία που συνέβη στην πλατεία Αμερικής. 


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το πρωί της Παρασκευής ένας άνδρας άρπαξε ένα σκυλάκι και το πέταξε με δύναμη από μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην άσφαλτο. Το σκυλάκι έχει μεταφερθεί σε κτηνιατρική κλινική και αύριο αναμένεται να εγχειριστεί. 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είχε πάει στο διαμέρισμα με σκοπό να αλλάξει κλειδαριά καθώς ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι που διέμενε εκεί του χρωστούσε αρκετά ενοίκια.

Όταν μπήκε στο εσωτερικό βρέθηκε αντιμέτωπος με το σκυλί και όπως λένε οι περίοικοι άκουσαν φασαρία και θεωρούν πως κακοποίησε το σκυλί πριν το πετάξει από το μπαλκόνι. 

Ο άνδρας προσήχθη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, ενώ έχει διαταχθεί από την εισαγγελία να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Πηγή : link

31
Jul

Μυστικό παζάρι για το χρέος στο κάστρο του Λουξεμβούργου

Μυστικό παζάρι για το χρέος στο κάστρο του Λουξεμβούργου.Στα… κάστρα του Λουξεμβούργου έχει ξεκινήσει η τεχνική συζήτηση για το ελληνικό χρέος, καθώς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί τα βραχυπρόθεσμα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη – μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – διαβουλεύσεις με συμμετοχή εκπροσώπων του ESM (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) και της ελληνικής πλευράς. Οι τεχνικές αυτές συζητήσεις στο Μεγάλο Δουκάτο επικεντρώνονται στο πρώτο και άμεσο υλοποιήσιμο πακέτο για το χρέος.


[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ωστόσο η συζήτηση τώρα αρχίζει και το μπρα ντε φερ μεταξύ του ΔΝΤ και Ευρωπαίων (κυρίως της Γερμανίας που έχει εκλογές το 2017) για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα απομείωσης του χρέους αναμένεται να είναι σκληρό. Το Νοέμβριο το ΔΝΤ πρέπει να παρουσιάσει ανάλυση για το χρέος και τη βιωσιμότητά του, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα με τους Ευρωπαίους για τις παρεμβάσεις που τελικά θα κλειδώσουν.Στα… κάστρα του Λουξεμβούργου έχει ξεκινήσει η τεχνική συζήτηση για το ελληνικό χρέος, καθώς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί τα βραχυπρόθεσμα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη – μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – διαβουλεύσεις με συμμετοχή εκπροσώπων του ESM (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) και της ελληνικής πλευράς. Οι τεχνικές αυτές συζητήσεις στο Μεγάλο Δουκάτο επικεντρώνονται στο πρώτο και άμεσο υλοποιήσιμο πακέτο για το χρέος.

Και μπορεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος να πηγαίνουν για το 2018, ωστόσο η ελληνική πλευρά δίνει ιδιαίτερο βάρος στην έγκαιρη εξειδίκευσή τους καθώς αυτό θα έχει αντίκτυπο στις αγορές και μπορεί να διαμορφώσει θετικό κλίμα στην οικονομία. Σε εξέλιξη είναι και οι συζητήσεις με τους δανειστές για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά και τη δεύτερη αξιολόγηση.

Το επόμενο διάστημα η «μάχη» θα δοθεί σε τρία μέτωπα:

1) Οριστικοποίηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Η συζήτηση έχει ξεκινήσει σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Ευρωπαίων και της ελληνικής πλευράς και μία σειρά από προτάσεις έχουν μπει επί τάπητος. Η λύση μπορεί να αφορά σε απλήρωτα τοκοχρεολύσια και συγκεκριμένα την εξομάλυνση αποπληρωμών κατ’ έτος.

2) Κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα πρωτογενή πλεονάσματα το 2019 και το 2020. Για το 2018 το πλεόνασμα έχει οριστεί στο 3,5%, ωστόσο η ελληνική πλευρά επιθυμεί στη συνέχεια να πέσει στο 2 ή 2,5%. Μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε πιο κοντά τη μείωση της φορολογίας που κρίνεται αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο στόχος δεν είναι εύκολος και έχουν ήδη υπάρξει επιφυλακτικά σχόλια από Γερμανία και Ολλανδία.

3) Κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ακόμη και εντός του Οκτωβρίου με τα εργασιακά να αποτελούν το δυσκολότερο θέμα. Η προετοιμασία έχει ήδη κλείσει και είναι χαρακτηριστικό πως παράλληλα με τη διεθνή των εμπειρογνώμων που μελετά τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, η ελληνική πλευρά έχει συγκροτήσει και τη δική της ομάδα εργασίας.

Με δεδομένο πάντως ότι δεν αναμένεται μέχρι τότε οριστική λύση για το χρέος, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο το σενάριο το ΔΝΤ να ακολουθήσει ανάλογη στάση με αυτή που είχε στην πρώτη αξιολόγηση. Δηλαδή να πιέσει για τη λήψη μέτρων αλλά επειδή θα εκκρεμεί το θέμα του χρέους να έχει το ρόλο του παρατηρητή.

Μια τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως θα συνέβαλε ώστε να αποφευχθούν ασφυκτικές πιέσεις στα εργασιακά, καθώς οριστική απόφαση για το χρέος δύσκολα θα ανακοινωθεί πριν από τις γερμανικές εκλογές. Αυτό που θέλει πάση θυσία να αποφύγει η ελληνική πλευρά είναι να βρεθεί στη μέση της διαμάχης του Ταμείου με τους Ευρωπαίους και να σέρνεται η διαπραγμάτευση.

Πηγή:Έθνος τηςΚυριακής[/expander_maker]

31
Jul

ΗΠΑ: Κασκαντέρ πήδηξε από ύψος 7,6 χιλιομέτρων χωρίς αλεξίπτωτο

ΗΠΑ: Κασκαντέρ πήδηξε από ύψος 7,6 χιλιομέτρων χωρίς αλεξίπτωτο.Ένας επαγγελματίας αλεξιπτωτιστής και κασκαντέρ έγινε την Κυριακή ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από ύψος 7.620 μέτρων χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε ένα δίχτυ, στη νότια Καλιφόρνια.

Ο Λιουκ Έικινς, 42 ετών, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει 18.000 πτώσεις στη ζωή του, έκανε το άλμα αυτό στο Σίμι Βάλεϊ, στα δυτικά του Λος Άντζελες και προσγειώθηκε σε ένα δίχτυ διαστάσεων 30×30 μέτρων. Η προσπάθειά του μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Fox.

Το άλμα αυτό αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας καριέρας 26 ετών και αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για πτώση από τόσο μεγάλο ύψος χωρίς αλεξίπτωτο, σχολίασε ο εκπρόσωπός του, ο Τζάστιν Άκλιν.

Το Fox έδειξε τον Έικινς, ο οποίος φορούσε μια πράσινη φωσφοριζέ στολή και ήτανεξοπλισμένος με μάσκα οξυγόνου λόγω του μεγάλου ύψους, να πηδάει από ένα αεροπλάνο, μαζί με άλλους τρεις αλεξιπτωτιστές. Λίγο αργότερα, ενώ και οι τέσσερις έπεφταν στον αέρα, ο 42χρονος έδωσε τη μάσκα σε έναν από τους συντρόφους του. Οι τρεις άλλοι άνοιξαν τότε τα αλεξίπτωτά τους και εκείνος συνέχισε μόνος την κάθετη πτώση του προς το έδαφος με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα.

Τριγύρω από το δίχτυ είχαν τοποθετηθεί φώτα για να καθοδηγούν τον Έικινς ώστε να στοχεύσει σωστά. Μετά από ελεύθερη πτώση περίπου δύο λεπτών, το τελευταίο δευτερόλεπτο ο Έικινς έκανε μια στροφή στον αέρα και έπεσε με την πλάτη στο δίχτυ που ήταν απλωμένο σε ύψος 61 μέτρων πάνω από το έδαφος. Από κάτω είχε τοποθετηθεί και ένα δεύτερο δίχτυ για λόγους ασφαλείας.

Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις πάτησε και πάλι στο έδαφος, ήταν να αγκαλιάσει τη σύζυγό του, Μόνικα. «Σχεδόν αιρωούμαι, είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ καν να περιγράψω τι αισθάνομαι» είπε σε έναν δημοσιογράφο.

Ο Λιουκ Έικινς διευθύνει μια σχολή αλεξιπτωτιστών στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

 

Πηγή : link


 

31
Jul

Εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της θείας λειτουργίας

Εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της θείας λειτουργίας.Στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εισέβαλαν λίγο πριν τις 9.30 το πρωί αντιεξουσιαστές, διακόπτοντας την κυριακάτικη λειτουργία.


Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν φυλλάδια, που έγραφαν συνθήματα κατά των εκκενώσεων των υπό κατάληψη κτιρίων της Θεσσαλονίκης από πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, που έσπευσαν αμέσως στο σημείο, προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές και μετά την λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά. 
Πηγή : link


 

31
Jul

Στον τουρισμό στρέφονται οι μεγαλοεπενδυτές της Wall Street

Στον τουρισμό στρέφονται οι μεγαλοεπενδυτές της Wall Street.

Στον τουρισμό στρέφονται οι μεγαλοεπενδυτές της Wall Street.Οι σημαντικότεροι επενδυτές της Wall Street στρέφονται το τελευταίο διάστημα σε επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο, σύμφωνα με ανάλυση του Business Insider. Η ραγδαία άνοδος που σημειώνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις στις αναδυόμενες οικονομίες, καθώς και η «έκρηξη» των online τουριστικών υπηρεσιών έχει οδηγήσει τους μεγαλύτερους επενδυτές του αμερικανικού χρηματιστήριου σε αυτή την κατεύθυνση.


Είναι ενδεικτικό πως μέχρι στιγμής φέτος η αξία της παγκόσμιας προσφοράς ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου στους κλάδους της εστίασης και διατροφής αγγίζει τα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν για όλο το 2015 το ποσό είχε ανέλθει στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τουριστική βιομηχανία καταγράφει σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία πέντε χρόνια και σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντική η ανάδυση μίας παγκόσμιας μεσαίας τάξης, καθώς και η μείωση των ποσοστών της ανεργίας σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πηγή : link

 

30
Jul

KTM 1290 Super Duke GT

KTM 1290 Super Duke GT.Τουριστικό Streetfighter; Super Sport Τοuring; Ταξιδιωτικός Leviathan; Δύσκολο να δώσεις έναν ακριβή ορισμό στην νέα μοτοσικλέτα της KTM, μετά βεβαιότητας όμως σας λέμε ότι το ξερό «GT» που κότσαραν οι αυστριακοί στην ονομασία της, αποδεικνύεται λίγο…

…λίγο για μια μοτοσικλέτα που «φωνάζει πολύ» σε όλα της! Πολύ ισχυρή, πολύ «στριφτερή», πολύ hi-tech, πολύ διασκεδαστική, πολύ… πολύ για να την αντέξει ένας μετριοπάθης οδηγός, αν και το πιθανότερο είναι  ότι και αυτόν θα τον κάνει… ασφάλτινο κανίβαλο, μέσε σε χρόνο dt. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα μηχάνημα οδηγικού  εκμαυλισμού, ο δίτροχος Darth Vader που σε συστείνει στην «σκοτεινή πλευρά»

Είναι η μοτοσικλέτα που μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε «γκρίζα» διαδρομή προς την δουλειά σε απίστευτη εμπειρία και να σε επιστρέψει   από το «χαλαρό» ταξιδάκι του ΣΚ με βλέμμα που γυαλίζει και κοφτές ανάσες. Είναι ένα δίτροχο, που με τα ηλεκτρονικά του βοηθήματα, κάνει το «πολύ», την υπερθετική έκφραση του μοτοσικλετισμού, προσιτή σε όλους. Ας τα πάρουμε ένα – ένα όμως… 

Πηγή: link

30
Jul

«Ανάσα» για τον τουρισμό στην Ελλάδα το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου

«Ανάσα» για τον τουρισμό στην Ελλάδα το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου.Αύξηση 8,9% αναμένεται να σημειώσουν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια την Ελλάδας τον Ιούλιο και αύξηση 10,1% τον Αύγουστο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Ενιαίας Αρχής Συντονισμού Πτήσεων.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα τη έρευνας έδειξαν:

Α) Για τον μήνα Ιούλιο:

Αύξηση 5,18% προβλέπεται να σημειώσουν οι διεθνείς αφίξεις στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Ιούλιο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2015.

Σημαντική αύξηση αναμένεται να σημειώσουν και οι αφίξεις των τουριστών στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας κυρίως από τις παρακάτω χώρες:

Ιταλία (22%), Ρωσία (21,6%) Γαλλία (17,9%), Μεγάλη Βρετανία (3,8%), Γερμανία (9%), Ισπανία (45,5%), Ρουμανία (40,2%), Κύπρο (29,2%) Σερβία (25,6%) Τουρκία (25,3%), Ισραήλ (13,4%).

Την μεγαλύτερη άνοδο εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν οι παρακάτω τουριστικοί προορισμοί: Μύκονος (19,3%), Ηράκλειο (17%), Σαντορίνη (16,4%), Κέρκυρα (14%), Ρόδος (11%), Καλαμάτα (39%), Άκτιο (22,6%) για Πρέβεζα και Λευκάδα και Σκιάθος (19,9%).

Β) Για τον μήνα Αύγουστο:

Αύξηση αναμένεται να σημειώσουν οι αφίξεις τουριστών στα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας κυρίως από τις παρακάτω χώρες:

Ιταλία (22,5%), Ρωσία (24,5%) τη Γαλλία (13,9%), Μεγάλη Βρετανία (3,7%), Γερμανία (6,4%), Ισπανία (48%), Ρουμανία (30,4%), Κύπρος (30,4%), Σερβία (33,3%), Τουρκία (38,7%), Ισραήλ (11,3%).

Οι τουριστικοί προορισμοί που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη άνοδο είναι οι ακόλουθοι: Μύκονος (27,2%), Ηράκλειο (17,2 %), Σαντορίνη (17,9%), Κέρκυρα (14,2 %) η Ρόδος (5,9%), Καλαμάτα (21,6%), Άκτιο (10,8%) για Πρέβεζα και Λευκάδα και Σκιάθος (21,9 %).

 

Πηγή:link

30
Jul

Κούλογλου προς Κομισιόν: Πώς θα αποκαταστήσετε τη ζημιά από τα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα;

Κούλογλου προς Κομισιόν: Πώς θα αποκαταστήσετε τη ζημιά από τα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα;Γραπτή ερώτηση κατέθεσε στην Κομισιόν ο Στέλιος Κούλογλου αμέσως μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσίευση της έκθεσης της «Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αξιολόγησης (ΑΥΑ)» του ΔΝΤ σχετικά με τον χειρισμό του Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η έκθεση κάνει λόγο για « προχειρότητα » στον χειρισμό της διάσωσης της Ευρωζώνης για «υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη », ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, για μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από το 2010 και για εμμονή του ελληνικού προγράμματος σε περικοπές στον προϋπολογισμό που προκάλεσαν περισσότερη ύφεση στη χώρα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κομισιόν να απαντήσει, εάν ενέκρινε τις « υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη », εάν θεωρούσε προφανή τη μη βιώσιμότητα του ελληνικού χρέους από το 2010 καθώς και να διευκρινήσει τι μέτρα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι λανθασμένες εκτιμήσεις και πολιτικές.

Ολόκληρη η ερώτηση:

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη 28/7 η «Ανεξάρτητη Υπηρεσία Αξιολόγησης (ΑΥΑ)» του ΔΝΤ σχετικά με το χειρισμό του Ταμείο στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης, η ΑΥΑ κάνει λόγο για «προχειρότητα» στον χειρισμό της διάσωσης της Ευρωζώνης και επικρίνει τις «υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη», ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας.

Η ίδια έκθεση επαναλαμβάνει ότι το 2010 το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο και ότι το ελληνικό πρόγραμμα βασίστηκε υπερβολικά σε περικοπές στον προϋπολογισμό που επιδείνωσαν την ύφεση.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Αυτές οι «υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη», ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, εγκρίθηκαν και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
Ήταν προφανές για την Επιτροπή ότι από το 2010 το ελληνικό χρέος δεν ήταν βιώσιμο;
Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις λανθασμένες εκτιμήσεις και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν;
Πηγή : link 

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close