fbpx

26/06/2016

26
Jun

Κομισιόν:Δεν αναμένουμε την Τρίτη από τον Κάμερον το αίτημα για Brexit

Κομισιόν:Δεν αναμένουμε την Τρίτη από τον Κάμερον το αίτημα για Brexit.Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναμένει ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα ενεργοποιήσει τον μηχανισμό για την έναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων του Brexit όταν θα συναντηθεί με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των άλλων 27 χωρών μελών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί την Τρίτη και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος.

“Δεν περιμένουμε ο πρωθυπουργός Κάμερον σε αυτή τη φάση να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, την Τρίτη”, είπε ο αξιωματούχος, καθώς στη σύνοδο κορυφής ο Κάμερον θα ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους του σχετικά με την νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη Βρετανία την Πέμπτη για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.

“Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό Κάμερον να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, δεν αναμένουμε σε αυτό το στάδιο ο Κάμερον να ενεργοποιήσει το άρθρο 50” της ρήτρας της Συνθήκης της Λισαβόνας με την οποία αρχίζει επίσημα η διαδικασία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit. Αλλά η παραίτησή του θα ισχύσει τον Οκτώβριο και ο Κάμερον εκτιμά πως η επόμενη κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία για την έξοδο από την ΕΕ με την ενεργοποίηση του άρθρου 50.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν μπορεί να επιβάλει την απόφαση αυτή στο Λονδίνο, θα ήθελε η διαδικασία να αρχίσει το συντομότερο δυνατό.

“Το θέμα του πότε και πώς” η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ “νομίζω ότι είναι μέρος της παρουσίασης” που ο Κάμερον θα κάνει ενημερώνοντας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τους άλλους αρχηγούς κρατών μελών στο δείπνο της Τρίτης, πρόσθεσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την επομένη, οι ηγέτες των 27 κρατών μελών αναμένεται να συναντήσουν τον Ντέιβιντ Κάμερον για να συζητήσουν τη θέση τους υπό το πρίσμα της κρίσης που έχει προκαλέσει το Brexit.

Πηγή :link

26
Jun

Και μέσα σε όλα.. απειλές από την Πορτογαλία

Και μέσα σε όλα.. απειλές από την Πορτογαλία.Οπως είπε στο συνέδριο του Αριστερού Μπλοκ η ηγέτης του Καταρίνα Μάρτινς, η απόφαση των Βρυξελλών να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Λισαβόνας τον επόμενο μήνα εάν δεν εφαρμοστούν αυξήσει φόρων στον προϋπολογισμό του 2017 ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου».

Η χώρα δεν πρέπει να υποχωρήσει «στον εκβιασμό της Ε.Ε.». είπε εν μέσω χειροκροτημάτων από τους συνέδρους, και εάν οι Βρυξέλλες επιμείνουν θα ζητήσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Πορτογαλία για την θέση της χώρας στην Ενωση. 

Τόσο η Πορτογαλία όσο και η Ισπανία αντιμετωπίζουν πιθανά πρόστιμα για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων.

Και στις δυο χώρες δόθηκε περιθώριο μέχρι τον Μάιο για να παρουσιάσουν αναθεωρημένους προϋπολογισμούς στις αρχές Ιουλίου, δηλαδή μετά τις εκλογές στην Ισπανία.

Το Μπλόκο στις εκλογές του 2015 κέρδισε 10,2%, απέσπασε 19 έδρες και με τη στήριξη του επετεύχθη η πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση ο Σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα.

Η απειλή δημοψηφίσματος είναι ένα ακόμα πρόβλημα για τον πρωθυπουργό, που έχει δεσμευτεί μεν να τη  τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες, χωρίς όμως να παραβιάσει τις συμφωνίες του με το Μπλόκο και του Κομμουνιστές από την ψήφο των οποίων εξαρτάται η επιβίωση του.

Πηγή : link

26
Jun

Ν. Παππάς: Ή με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά που διχάζουν ή με την Αριστερά που ενώνει

Ν. Παππάς: Ή με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά που διχάζουν ή με την Αριστερά που ενώνει.
«Στην Ευρώπη υπάρχουν δύο λύσεις: Ή η δεξιά και η ακροδεξιά που έχουν διχάσει ή η αριστερά που ενώνει», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «είναι λάθος ερώτημα αν υιοθετούμε το πρόγραμμα ή όχι». «Το θέμα είναι αν καλώς ή κακώς φθάσαμε να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία. Και η απάντηση είναι πως καλώς το κάναμε, γιατί καταφέραμε και προστατέψαμε τα χαμηλά εισοδήματα», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του κόμματος και το επικείμενο συνέδριο, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «πρέπει να αντιστοιχίσουμε την οργανωμένη βάση στην κοινωνική και πολιτική ακτινοβολία του κόμματος».

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

26
Jun

Ο προσωπάρχης της Μέρκελ λέει πως θα πρέπει να επιτραπεί στο Λονδίνο να ξανασκεφτεί το Brexit

Ο προσωπάρχης της Μέρκελ λέει πως θα πρέπει να επιτραπεί στο Λονδίνο να ξανασκεφτεί το Brexit.Ο προσωπάρχης της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως οι πολιτικοί στο Λονδίνο θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ξανασκεφτούν τις συνέπειες της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Οι πολιτικοί στο Λονδίνο θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν τις συνέπειες μιας εξόδου”, δήλωσε ο προσωπάρχης της Μέρκελ Πέτερ Αλτμάιερ, όπως αναφέρει σήμερα το δίκτυο γερμανικών εφημερίδων RND.

Αν η Βρετανία πραγματικά αποχωρήσει, αυτό θα είναι “ένα δύσκολο ορόσημο με πολλές συνέπειες”, δήλωσε ο Αλτμάιερ, σύμφωνα με το RND. Φυσικά η Βρετανία θα μπρούσε να υποβάλει αργότερα αίτηση για να επανενταχθεί στην ΕΕ, πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με το RND, “αλλά αυτό θα έπαιρνε πολύ χρόνο”.

Πηγή : link

26
Jun

BIS: Σε ετοιμότητα οι κεντρικοί τραπεζίτες μετά το Brexit

BIS: Σε ετοιμότητα οι κεντρικοί τραπεζίτες μετά το Brexit.Οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να συνεργαστούν προκειμένου να στηρίξουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα μετά την ψήφο της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

Οι κεντρικοί τραπεζίτες που συγκεντρώθηκαν στο παγκόσμιο οικονομικό συνέδριο της BIS στην Ελβετία συζήτησαν τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος, μεταδίδει το Reuters.

«Οι διοικητές των τραπεζών επικύρωσαν τα έκτακτα μέτρα της Τράπεζα της Αγγλίας και έδωσαν έμφαση στην ετοιμότητα των κεντρικών τραπεζών να στηρίξουν τη σωστή λειτουργία των χρηματαγορών», δήλωσε ο πρόεδρος του παγκόσμιου οικονομικού συνεδρίου, Agustin Carstens.

«Οι κεντρικές τράπεζες θα παρακολουθούν προσεκτικά την λειτουργία και σταθερότητα της αγοράς και θα συνεργαστούν στενά».

Πηγή : link

26
Jun

Τρία εκατ. Βρετανοί ζητούν νέο δημοψήφισμα για την Ευρώπη

Τρία εκατ. Βρετανοί ζητούν νέο δημοψήφισμα για την Ευρώπη.Μετά το σοκ του Brexit, δεύτερες σκέψεις κάνουν στη Βρετανία για το δημοψήφισμα.

Έτσι, μία αίτηση, στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, που ζητά νέο δημοψήφισμα με ερώτημα το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ έχει συγκεντρώσει σχεδόν 3 εκατ. υπογραφές.

Το «κύμα» των πολιτών που υπογράφει την αίτηση είναι τέτοιο, που κάποια στιγμή η ιστοσελίδα «έπεσε», ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και μία δεύτερη αίτηση, που καλεί τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, να κηρύξει ανεξάρτητη την πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας, η οποία έχει ξεπεράσει τις 100.000 υπογραφές.

Έως το πρωί της Κυριακής (8 π.μ. ώρα Ελλάδος), όπως αναφέρει το imerisia.gr, η αίτηση για την επανάληψη του δημοψηφίσματος είχε συγκεντρώσει 2.786.390 υπογραφές, ενώ η προσέλευση στη σχετική ιστοσελίδα παραμένει αμείωτη.

Στο μεταξύ, ήδη ο βουλευτής των Εργατικών Ντέιβιντ Λάμι κάλεσε τους συναδέλφους του να αγνοήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο, όπως σημείωσε, είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν δεσμεύει το κοινοβούλιο.

«Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την τρέλα και τον εφιάλτη με μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Πρέπει να ψηφίσουμε τώρα για το αν θα πρέπει να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση», έγραψε ο Λάμι στο Twitter, ενώ στην ανάρτησή του επισημαίνει ότι ήδη κάποιοι από αυτούς που ψήφισαν υπέρ της εξόδου εύχονται να μην το είχαν κάνει.

«Πρέπει να αποφασίσει το κοινοβούλιο αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε Brexit, πρέπει να γίνει ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα. Ας μην καταστρέψουμε την οικονομία μας βασισμένοι στα ψέμματα και τις ύβρεις του Μπόρις Τζόνσον», πρόσθεσε ο βουλευτής των Εργατικών.

Πηγή : link

26
Jun

Brexit: Ταξίδι-αστραπή Κέρι σε Λονδίνο και Βρυξέλλες

Brexit: Ταξίδι-αστραπή Κέρι σε Λονδίνο και Βρυξέλλες.Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί αύριο Δευτέρα στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες μετά την θύελλα που προκάλεσε στην Ευρώπη η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του περιβάλλοντός του.

Ο Κέρι, ο οποίος έφτασε σήμερα στη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο θα συναντήσει και αύριο, Δευτέρα, προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για να συναντηθεί εκεί με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, την οποία αρχικά προβλεπόταν να συναντήσει σήμερα στη Ρώμη.

Μετά τις Βρυξέλλες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αύριο στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσει τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ κι άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον. Μετά τη συνάντησή του με τον Χάμοντ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Οι ΗΠΑ δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ιδιαίτερα τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στην παγκόσμια ανάπτυξη και τις δονήσεις που μπορεί να προκαλέσει στις διεθνείς χρηματαγορές.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

26
Jun

Φινλανδία: Μαζεύουν υπογραφές για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Φινλανδία: Μαζεύουν υπογραφές για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.Ένα αίτημα να διοργανωθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Φινλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωτοβουλία του εθνικιστικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος των Φινλανδών έχει συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές μέχρι στιγμής, μετέδωσε το δημόσιο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο yle.

Η κίνηση αυτή, την πρωτοβουλία για την οποία ανέλαβε ο πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος των Φινλανδών, Σεμπάστιαν Τίνκινεν, έχει ως εκ τούτου συγκεντρώσει ως τώρα το 1/5 των υπογραφών που απαιτούνται για να εξεταστεί από το φινλανδικό κοινοβούλιο, διευκρίνισε η φινλανδική δημόσια τηλεόραση. Ο Τίνκινεν χαιρέτισε, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, την ψήφο υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε ο Τίνκινεν, προκαλεί χάος στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι η Φινλανδία χρειάζεται ένα δημοψήφισμα όπως αυτό που διεξήχθη στο ΗΒ για να «απελευθερωθεί», μετέδωσε το yle.

Στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, το 51,9% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, ενώ 16,1 εκατομμύρια τάχθηκαν υπέρ της παραμονής σε αυτήν.

Τον Απρίλιο είχε εξεταστεί στη Βουλή της Φινλανδίας το εάν θα έπρεπε να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν εάν η χώρα θα εγκαταλείψει ή όχι την ευρωζώνη. Η συζήτηση έγινε αφού μια αίτηση γι’ αυτό συγκέντρωσε πάνω από τις απαιτούμενες 50.000 υπογραφές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

26
Jun

What does Brexit mean for the ECB?

What does Brexit mean for the ECB?Brexit has sent shockwaves through global markets, causing huge swings in developed market currencies, hammering stocks and riskier currencies and fuelling a flight to haven government bonds, writes Lucinda Elliott.

Central banks have already taken centre stage; the Swiss National Bank has intervened in the currency markets to cap the franc, the Bank of England, the European Central Bank, the US Federal Reserve and the Indian central bank, among others, have all promised to provide necessary liquidity to support markets.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]The eurozone has been hit particularly hard by the turmoil, with the Dax tanking as much as 10 per cent this morning.

Attention has turned to the ECB, with analysts pondering what its next moves might be and what tools it has left if things get messier.

More QE and further stimulus

Rabobank strategists suggest the odds are increasing that the ECB will be called upon to provide yet further stimulus to support core European debt markets beyond March 2017. They say there is a “notable likelihood” the bank’s asset purchase programme will be extended.

Frederik Ducrozet at Pictet, the Swiss asset manager, says “tighter financial conditions and downside risks to the economic outlook are likely to force additional monetary easing, which would likely consist of:

Verbal intervention including ‘lower rates for even longer’ and QE guidance.
More favourable TLTRO-II conditions, either via a reduction in the cost of borrowing or an increase in the maximum allocation
No rate cut, at least in the near-future, in light of the lingering concerns over the banking sector.
However, he warns:

In the aftermath of the Brexit vote, such radical measures could risk fuelling anti-EU sentiment in some core countries.
Equally, fiscal stimulus is unlikely, meaning:

the onus will likely remain on the ECB for now and, if it proves necessary, we would not rule out another “whatever it takes” moment to preserve the euro area’s integrity and ensure price stability over the medium- term.

Roger Bootle and Jonathan Loynes at UK based research consultancy, Capital Economics, insist, the “ECB needs to act decisively.” They also expect the central bank to “accelerate in pace its asset purchases” as pressure builds to provide additional support:

Even without a Brexit, we had expected the European Central Bank (ECB) to extend the duration of its asset purchase programme (APP) later this year as growth remained sluggish and underlying inflation pressures in the currency union very weak.
But a further acceleration in the pace of purchases – perhaps from the current €80bn per month to €90bn or €100bn – now seems likely. Depending on the extent of market pressures, the ECB may even implement its long-awaited OMT programme.
France’s Crédit Agricole said a dampened outlook for the Eurozone could “trigger further ECB easing”.

More skeptical on stimulus was the Royal Bank Of Canada. The bank expressed doubts the QE programme will be “upscaled” and that the ECB will be able to buy more financial assets from commercial banks. In a research note they “doubt” that this can be upscaled “significantly” if required, and warned of possible suspension of QE purchases:

We judge that the ECB has fewer options available now than was the case beforehand. True, the QE programme continues to be in place and will help stabilize markets, but we doubt that this can be upscaled significantly too, if required. Furthermore, if there were indeed louder voices for a similar referendum in some euro area countries, we suspect that the ECB would have to suspend the QE purchases until clarity has been reached.
Interest rate cut

Both Capital Economics and RBC foresee a small cut in interest rates, with rates pushing “a little further into negative territory,” according to Capital Economics.

Rabobank continues to hold their call on a 10bp rate cut in September and were “now more confident of this view”.

Mr Ducrozet at Pictet does not see a rate cut, “at least in the near-future.” However, given that the ECB has stated that it stands ready to use “all available instruments”, the asset manager said a rate cut will remain a threat depending on external developments, including for the ECB’s main refinancing rate currently at 0 per cent.

Source :  link[/expander_maker]

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close