fbpx

20/06/2016

20
Jun

Έλενα Κουντουρά: Όλοι οι Ρώσοι θα παίρνουν βίζα εισόδου εντός 48 ωρών

Έλενα Κουντουρά: Όλοι οι Ρώσοι θα παίρνουν βίζα εισόδου εντός 48 ωρών.

Η Ελλάδα από τον Ιούνιο άρχισε να δίνει στους Ρώσους, οι οποίοι δεν έχουν παραβιάσει το καθεστώς θεωρήσεων, βίζες που ισχύουν στη ζώνη Σένγκεν διάρκειας τριών έως πέντε ετών, δήλωσε σήμερα Δευτέρα η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μόσχα με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Άλα Μανίλοβα.

«Οι τουρίστες, που δεν έχουν παραβιάσει το καθεστώς θεωρήσεων, θα μπορούν να παίρνουν τώρα βίζα πολλαπλής χρήσεως που θα ισχύει από 3 έως 5 χρόνια», δήλωσε η κ. Κουντουρά.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Μόσχα Ιωάννης Πεδιώτης συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν οποιοιδήποτε ιδιαίτεροι όροι, για να πάρει κάποιος βίζα πολλαπλής χρήσεως, εκτός από τα απαραίτητα έγγραφα. «Μέχρι τώρα δίναμε βίζες πολλαπλής χρήσεως που ισχύουν για ένα χρόνο, αλλά από τον Ιούνιο αρχίσαμε να δίνουμε βίζες που ισχύουν για τρία χρόνια, και για πέντε εάν κάποιος δεν έχει παραβιάσει το καθεστώς βίζας», συμπλήρωσε μετά τη δήλωση της υπουργού.

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις που αφορούν την έκδοση βίζας, τα οποία δημιουργήθηκαν στις αρχές Απριλίου στο προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, ήταν τεχνικού χαρακτήρα. «Το πρόβλημα οφείλονταν στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαμε τότε. Όμως τώρα ενισχύσαμε το προσωπικό του προξενείου με νέους συνεργάτες, αυξήθηκε κατά 70 άτομα και για την έκδοση βίζας χρειάζονται 48 ώρες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι τώρα όλοι οι τουρίστες που απευθύνονται στο προξενείο για να πάρουν βίζα, θα την παίρνουν εντός 48 ωρών από την στιγμή που υποβάλλουν τα απαραίτητα έγραφα», πρόσθεσε η κ. Κουντουρά.

Η ίδια διαβεβαίωσε, ότι το προξενείο είναι έτοιμο να αντέξει και μια αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για έκδοση βίζας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πηγή : link

20
Jun

Το δις εξαμαρτείν… Αεροσκάφος επέστρεψε δύο φορές (!) στην Αθήνα λόγω της ίδιας βλάβης – Οργή των επιβατών και λιποθυμίες

Το δις εξαμαρτείν… Αεροσκάφος επέστρεψε δύο φορές (!) στην Αθήνα λόγω της ίδιας βλάβης – Οργή των επιβατών και λιποθυμίες.Μία απίστευτη περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες της πτήσης 125 της United Airlines που αναχώρησε με προορισμό την Νέα Υόρκη από το Ελ. Βενιζέλος την Κυριακή το μεσημέρι στις 13:08.

Το Airbus A330 παρουσίασε βλάβη, μιάμιση σχεδόν ώρα μετά την απογείωση του με αποτέλεσμα οι πιλότοι του να αποφασίσουν την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο των Σπάτων, όπου και προσγειώθηκαν στις 16:32, αφού είχαν πρώτα αδειάσει τα καύσιμα πάνω από το Αιγαίο ακολουθώντας τους κανονισμούς ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει ο σχετικός κανονισμός, το αεροσκάφος πέρασε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους από τους ειδικούς, και δόθηκε το «πράσινο φως» για να γίνει κανονικά η πτήση την επόμενη μέρα.

Όντως, τη Δευτέρα στις 13:30, το ίδιο αεροσκάφος απογειώθηκε αυτή τη φορά με τον κωδικό πτήσης «United Airlines 2088» με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όμως και πάλι εμφανίστηκαν τα ίδια προβλήματα, ενώ βρισκόταν πάνω από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τζιάς. Ακολούθησε πάλι η «γνωστή» διαδικασία με την απόρριψη των καυσίμων του και την επιστροφή του στην Αθήνα.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες και μέλη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, δεν άντεξαν τόση ταλαιπωρία και άγχος, με αποτέλεσμα κάποιοι να λιποθυμήσουν και άλλοι να αντιδράσουν οργισμένα και να απαιτούν αποζημιώσεις για αυτό που βίωσαν μέσα σε 24 ώρες.

Πηγή : link

20
Jun

Γιούνκερ: Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες

Γιούνκερ: Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες.Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες» στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως έδωσε σκληρή μάχη, ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πως «από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit».

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέραμε, και οι ελληνικές αρχές, και οι αρχές της ευρωζώνης, να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και η συμφωνία αυτή γίνεται σεβαστή και από τις δύο πλευρές», εξήγησε.

«Θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφού προηγουμένως έχει αναγνωρίσει την «τεράστια ευθύνη που πέφτει στους ώμους καθενός Έλληνα και καθεμιάς Ελληνίδας».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο Euronews πως «πρέπει να υποστηρίξουμε τις χώρες του μετώπου, όπως η Ελλάδα, και προσπαθούμε να την υποστηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε».

Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα περί παραμονής ή εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, εξέφρασε την ελπίδα ότι «τους Βρετανούς θα οδηγήσει η κοινή λογική, επειδή η κοινή λογική είναι βρετανική αρετή» και ότι το Brexit δεν θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΕ-ΜΠΕ

20
Jun

ΕΛΤΑ: Ανοικτές είναι οι αιτήσεις για προκηρύξεις 8μηνων συμβάσεων

ΕΛΤΑ: Ανοικτές είναι οι αιτήσεις για προκηρύξεις 8μηνων συμβάσεων.
Ανοικτές είναι οι αιτήσεις για τις προκηρύξεις των ΕΛΤΑ που αφορούν 8μηνες συμβάσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Ειδικότερα, πλήρης λίστα με όλες τις προκηρύξεις που τρέχουν αυτή την περίοδο για προσλήψεις στα ΕΛΤΑ μαζί με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες είναι η παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα : link

20
Jun

Reuters: Εταιρικά ομόλογα 1,9 δις ευρώ αγόρασε η ΕΚΤ σε διάστημα μίας εβδομάδας

Reuters: Εταιρικα ομόλογα 1,9 δις ευρώ αγόρασε η ΕΚΤ σε διάστημα μίας εβδομάδας κατά την εφαρμογή του προγράμματος αγοράς εταιρικών τίτλων σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Reuters.

Κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος, η ΕΚΤ αγόρασε ομόλογα ύψους 348 εκατ. ευρώ. Η Τράπεζα ξεκίνησε να αγοράζει εταιρικά ομόλογα στις 8 Ιουνίου, με την ελπίδα ότι η μείωση του κόστους επιχειρηματικού δανεισμού θα ωθήσει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν, αυξάνοντας τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.

Πηγές με γνώση του θέματος είχαν πει πως η ΕΚΤ ευελπιστεί να προσελκύσει νέους εκδότες στην αγορά και πως θα αγόραζε εταιρικά ομόλογα 5-10 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Πηγή :  link

20
Jun

Ν. Παππάς: Το κόστος ενός ενδεχόμενου Brexit είναι κυρίως πολιτικό, αλλά η απόφαση είναι των Βρετανών

Ν. Παππάς: Το κόστος ενός ενδεχόμενου Brexit είναι κυρίως πολιτικό, αλλά η απόφαση είναι των ΒρετανώνΜία ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δημιουργήσει φαινόμενο ντόμινο, εκτιμά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο france24, τονίζοντας πως το κόστος είναι κυρίως πολιτικό, αλλά και πως μια τέτοια απόφαση αφορά τους ίδιους τους Βρετανούς.

-Γεια σας, κ. Παππά, αυτό που απασχολεί ιδιαιτέρως την Ευρώπη αυτήν την περίοδο, ίσως περισσότερο κι από την ελληνική κρίση, είναι φυσικά το ενδεχόμενο ενός Brexitίσως περισσότερο κι από την ελληνική κρίση, της πιθανότητας εξόδου δηλαδή του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη διεξαγωγή του προσεχούς δημοψηφίσματος. Αυτό το δημοψήφισμα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλη την Ευρώπη, απασχολεί και τους Έλληνες; Ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός Brexit;

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”] -Θεωρώ ότι όλος ο κόσμος ανησυχεί για το ενδεχόμενο εξόδου του ΗΒ από την Ε.Ε. Άποψή μου είναι ότι κανείς δεν θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ένωση. Αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τα πολιτικά κόμματα, οι ευρωπαϊκές ομάδες κομμάτων πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα μια θαρραλέα συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε. Πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας σημαντικά ερωτήματα, όπως, γιατί να θέλει κανείς να αποχωρήσει από την Ένωση. Και πρέπει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα αναφορικά με όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Και πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι αν κάθε χώρα ασχολείται μόνο με τα δικά της ζητήματα, ότι όλα θα πάνε καλά με την Ένωση. Αυτή η ιδέα δεν λειτουργεί. Δεν λειτουργεί σε οικονομικό επίπεδο και δεν λειτουργεί ούτε απέναντι στην προσφυγική κρίση.

-Πιστεύετε ότι η Ε.Ε. έχει πολλά να χάσει, χάνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο;  Αν μείνουμε ένας λιγότερος μετά το δημοψήφισμα;

-Η ιδέα του να μιλήσουμε για ένα κόστος στο ενδεχόμενο ενός Brexitδεν είναι πολύ σοφή. Το κυρίως κόστος θα είναι πολιτικό, διότι οι πολίτες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο επόμενος. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να περιορίσουμε τη συζήτηση στο πόσα δισεκατομμύρια θα κοστίσει το Brexit. Το βασικό του κόστος μεταφράζεται σε όρους πολιτικής εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών μελών αναφορικά με το μέλλον της Ε.Ε. και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί.

-Πιστεύετε ότι θα δημιουργηθεί ένα φαινόμενο ντόμινο;

-Ακριβώς. Αυτό είναι κάτι που συζητείτο όταν η Ελλάδα δεν αποτελούσε – όπως τώρα – λύση του προβλήματος, αλλά το ίδιο το πρόβλημα. Εκείνη την περίοδο, φοβούμασταν ότι ένα ενδεχόμενο Grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα προκαλούσε ένα φαινόμενο ντόμινο. Αν η χώρα μας έβγαινε από το κοινό νόμισμα, το επόμενο ερώτημα που προέκυπτε θα ήταν ποια χώρα είναι η επόμενη. Αυτό είναι κάτι που αποφύγαμε και που αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να συζητήσουμε για το μέλλον της κοινής μας εστίας.

-Η Ελλάδα αναφέρθηκε και χρησιμοποιήθηκε -στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας- πολύ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την έξοδο του ΗΒ από την Ε.Ε., παρά το γεγονός ότι το ΗΒ δεν ανήκει στην  ευρωζώνη, αλλά ενόψει της αρχής της αλληλεγγύης, υπογραμμίστηκε πολύ το ότι το ΗΒ θα πρέπει να πληρώσει για την Ελλάδα, κάτι που οι πολίτες του ΗΒ δεν θέλουν να ακούνε.

-Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί αποπληρώνονται με τόκους. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να επωμιστούν ένα επιπλέον βάρος για να επιλυθεί η ελληνική κρίση. Το να είναι μια χώρα μέλος της Ε.Ε. συνοδεύεται από ευκαιρίες, αλλά και από υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι οι Βρετανοί πρέπει να επιλέξουν την παραμονή τους στην Ε.Ε.

-Τα μέλη της Ε.Ε. δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τα μέλη της Ε.Ε. που απαρτίζουν την ευρωζώνη.

-Όχι, δεν έχουν τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με εκείνες που έχει ένα μέλος της ευρωζώνης, αλλά έχουν τις υποχρεώσεις που έχουν τα μέλη της Ένωσης. Και ως μέλη της Ε.Ε., επωφελούνται και εκείνοι από πολλά πλεονεκτήματα της ιδιότητάς αυτής. Η απόφαση είναι των Βρετανών.

-Στις δέκα Ιουνίου αποφασίστηκε από τη δημοσιονομική επιτροπή της Bundestag η έγκριση για την αποδέσμευση μιας νέας δόσης, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την Ελλάδα. Είστε αποδέκτες χρηματοδοτικής στήριξης εδώ και έξι χρόνια και πολλοί ευρωσκεπτικιστές στη Μεγάλη Βρετανία λένε ότι εν συνόλω όλη η Ευρώπη βρίσκεται υπό την πολιτική ηγεμονία της Γερμανίας και της AngelaMerkel. To πιστεύετε κι εσείς, το ερμηνεύετε με παρόμοιο τρόπο;

– Θα απαντήσω πρώτα στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Κάθε χώρα έχει συμφέρον να είναι μέλος της Ε.Ε., αλλά πρέπει να δούμε λίγο παραπέρα. Η Γερμανία είναι μια μεγάλη χώρα, αλλά η εποχή που μπορούσε να αποφασίσει μόνης της, χωρίς να υπάρχουν ενστάσεις, έχει περάσει. Τώρα, είπατε για την Bundestagκαι για τη χρηματοδοτική στήριξη. Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να τονίσω το γεγονός ότι αυτή η χρηματοδοτική βοήθεια εγκρίθηκε διότι η Ελλάδα τα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι αναμένονταν αρχικά.

-Πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι η Ε.Ε. μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε ειδικά θέματα, όπως το ελληνικό χαρτοφυλάκιο, φοβάστε ότι μετά το βρετανικό δημοψήφισμα οι δανειστές θα είναι περισσότερο αυστηροί;

Το ζήτημα δεν είναι αν θα είμαστε αυστηροί ή σκληροί με μία συγκεκριμένη χώρα. Αυτό που έχει σημασία, είναι να βρούμε κοινές λύσεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν την Ε.Ε. στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Αλλά, όπως σας είπα ήδη, ευελπιστούμε το ΗΒ να παραμείνει στην Ένωση και είμαι σίγουρος ότι τίποτα δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία Ελλάδας-Ε.Ε., διότι η χώρα μας έχει αποδείξει ότι έχει μια Κυβέρνηση με πλειοψηφία και ισχυρή πολιτική βούληση, αληθινή ικανότητα λήψης αποφάσεων και αναγνώρισης ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές μας για να μειώσουμε το χρέος μας. Πραγματοποιήσαμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, όταν κανείς δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό. Ελπίζω, λοιπόν, οι εξελίξεις να βοηθήσουν τη χώρα μας να εισέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Πηγή : link[/expander_maker]

20
Jun

Ραντεβού με ξένα funds για τους εισηγμένους ομίλους

Ραντεβού με ξένα funds για τους εισηγμένους ομίλους.Ραντεβού με ξένα funds για τους εισηγμένους ομίλους
δημοσιεύθηκε: 13:41 Αγορές
Ραντεβού με ξένα funds για τους εισηγμένους ομίλους
share   

Τα πρώτα ραντεβού με ξένα funds μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας πραγματοποιούν την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη μεγάλοι ελληνικοί εισηγμένοι όμιλοι.

Στόχος,σύμφωνα με την Καθημερινή είναι η προσέκλυση επενδύσεων χαρτοφυλακίου και η βολιδοσκόπηση των διαθέσεων των ξένων επενδυτών απέναντι σε ενδεχόμενες ομολογιακές εκδόσεις.

Οι συναντήσεις γίνονται στα πλαίσια του 5ου Greek Investment Forum που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ραντεβού με ξένα funds για τους εισηγμένους ομίλους
δημοσιεύθηκε: 13:41 Αγορές
Ραντεβού με ξένα funds για τους εισηγμένους ομίλους
share   

Τα πρώτα ραντεβού με ξένα funds μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας πραγματοποιούν την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη μεγάλοι ελληνικοί εισηγμένοι όμιλοι.

Στόχος,σύμφωνα με την Καθημερινή είναι η προσέκλυση επενδύσεων χαρτοφυλακίου και η βολιδοσκόπηση των διαθέσεων των ξένων επενδυτών απέναντι σε ενδεχόμενες ομολογιακές εκδόσεις.

Οι συναντήσεις γίνονται στα πλαίσια του 5ου Greek Investment Forum που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Οι διοικήσεις των ελληνικών ομίλων και των τραπεζών θα επιχειρήσουν να καθησυχάσουν μέρος τουλάχιστον της επιφυλακτικότητας που επιδεικνύουν εδώ και καιρό οι ξένοι επενδυτές απέναντι στο ΧΑ. Επιφυλακτικότητα η οποία είναι εμφανής στην ιδιαίτερα μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές αξία των συναλλαγών αλλά και των καθαρών εισροών κεφαλαίων. Στην κατεύθυνση αυτή υποστηρικτικά λειτουργεί η προσδοκία επαναφοράς του waiver από την ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες αλλά όχι και η αβεβαιότητα σχετικά με τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος που υπονομεύει το κλίμα.

Ο αριθμός των διαχειριστών κεφαλαίων που συμμετέχει στο road show είναι χαμηλότερος από αυτούς προηγούμενων ετών όπως το 2014 και το 2013. Αναμένεται να συμμετάσχουν κοντά στα 60 επενδυτικά κεφάλαια, από private equity και hedge funds έως Asset Managers και επενδυτικές τράπεζες. Μεταξύ αυτών και τα γνώριμα από τις προηγούμενες τοποθετήσεις τους στην Ελλάδα York Capital Management, AMERRA Capital Management και Greylock Capital Management όπως και η εκ των χορηγών, Morgan Stanley.

Από ελληνικής πλευράς στη Νέα Υόρκη θα ταξιδέψουν για τις επαφές αυτές εκπρόσωποι των Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Lamda Development, Μυτιληναίος, Μέτκα, MIG, Grivalia Properties, Πανγαία, Aegean Airlines, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Φουρλής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, Mls Multimedia, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Attica Bank.

Tην κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας ιδιωτικών και στρατηγικών επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης

Πηγή: link[/expander_maker]

20
Jun

Καταργούν τα capital controls για όσες καταθέσεις επαναπατριστούν

Καταργούν τα capital controls για όσες καταθέσεις επαναπατριστούν.Εκστρατεία για την επιστροφή των καταθέσεων έχουν ξεκινήσει οι συστημικές τράπεζες και ο στόχος που βάζουν είναι τα 3 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του έτους.

Για να το πετύχουν, καθημερινά τηλεφωνούν στους πελάτες που απέσυραν -πριν από την επιβολή των capital controls- τα χρήματά τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καλώντας τους να τα επιστρέψουν και πάλι στα τραπεζικά γκισέ.

Οι κλήσεις γίνονται από υπαλλήλους κατάλληλα εκπαιδευμένους, σε πελάτες που έχουν σηκώσει ποσά από 20.000 ευρώ και πάνω.

Οι τράπεζες, καθώς γνωρίζουν τόσο τους πελάτες που έχουν αποσύρει τα χρήματά τους όσο και πού έχουν κατευθυνθεί αυτά τα ποσά (σπίτι, θυρίδα, εξωτερικό), εστιάζουν, σύμφωνα με το Έθνος, σε δύο σημεία:

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]• Πρώτον στο ότι οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν ακόμα πολύ υψηλά επιτόκια -σε σχέση με τις τράπεζες του εξωτερικού- στους λογαριασμούς προθεσμίας.

• Το κύριο όμως επιχείρημά τους είναι ότι θα αρθούν πλήρως οι περιορισμοί για το «φρέσκο» χρήμα, δηλαδή ο καταθέτης θα μπορεί να αποσύρει το σύνολο των χρημάτων που επέστρεψε στην τράπεζα.

Εκατό χιλιάδες στη θυρίδα, τριάντα στον κήπο, τα υπόλοιπα στο σπίτι…

Αυτό έγραφε το διπλωμένο στα δύο χαρτί που βρήκε πεσμένο στο πάτωμα, μπροστά από τις θυρίδες, υπάλληλος σε υποκατάστημα συστημικής τράπεζας στο Ψυχικό. Και είναι ενδεικτικό για την ψυχολογία των καταθετών, που καταφεύγουν σε κάθε λογής εναλλακτικές.

Ανάλογα περιστατικά είναι καθημερινά σε όλες τις τράπεζες. Και οι διευθυντές τραπεζικών καταστημάτων έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες με πελάτες που πάνω στον φόβο τους να σώσουν τις καταθέσεις τους, τις θάβουν στον κήπο ή σε γλάστρες, τις κρύβουν μέσα στην κατάψυξη, τις ράβουν σε στρώματα…

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να πεισθούν οι καταθέτες να επιστρέψουν και πάλι τα ευρώ στις τρά­πεζες σε καταθετικούς λογαριασμούς. Με απλά λόγια να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Διότι μόνο αν υπάρξει επιστροφή καταθέσεων θα οδηγηθούμε στην πλήρη άρση των capital controls.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για το θέμα ο κοινοτικός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί (σε συνέντευξή του στην Ημερησία): Εάν η εμπιστοσύνη των καταθετών «ανταποκριθεί» θετικά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, αυτό μπορεί να αποτυπωθεί σε κάποια επιστροφή καταθέσεων.

Αυτό θα άμβλυνε κάπως τις ανησυχίες για τη ρευστότητα των τραπεζών και κατ’ επέκταση κάποια τμήματα των capital controls θα μπορούσαν να αρθούν.

Πάντως, οι συνθήκες και ο ρυθμός άρσης των capital controls πρέπει να αξιολογηθούν δεόντως από τις ελληνικές Αρχές.

32 δισ. είναι σε θυρίδες και στρώματα

Στα χρόνια των μνημονίων (από τον Απρίλη του 2010) μέχρι τώρα, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς «φυγαδεύτηκαν» περίπου 102 δισ. ευρώ. Τον Απρίλιο του 2010 τα υπόλοιπα των καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά ήταν 222,712 δισ. ευρώ και φέτος τον Απρίλη 121,426 δισ. ευρώ.

Ποσά ύψους 63 δισ. ευρώ είχαν αναληφθεί μέχρι το τέλος του 2014, με τα υπόλοιπα των καταθετικών λογαριασμών να υποχωρούν στα 160 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2014, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Οι διαρροές συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό μέχρι και τον Ιούνιο του 2015, που επιβλήθηκαν τα capital controls (26 Ιουνίου), με τις καταθέσεις να μειώνονται στα 122 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό «παίζουν» με μικρές αυξομειώσεις τον τελευταίο χρόνο.

Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι από τα περίπου 40 δισ. ευρώ που «σηκώθηκαν» από τις αρχές του 2015, το 80%, δηλαδή ποσό περί τα 30 με 32 δισ. ευρώ είναι αποθησαυρισμένο εντός συνόρων. Φυλαγμένο είτε σε θυρίδες είτε σε κάθε πιθανή και απίθανη κρυψώνα.

Ο ρόλος της ΕΚΤ
Σύμφωνα με προβο­λές που έχουν στη διάθεσή τους οι τράπεζες, αν η ρευστότητα που βρίσκεται εκτός τραπεζικού συστήματος -και υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 25% του ΑΕΠ- επέστρεφε στις τράπεζες, θα δρούσε καταλυτικά για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μάλιστα εκτιμούν ότι με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης, ποσά ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ μπορούν να επιστρέψουν εντός της επόμενης 2ετίας στο τραπεζικό σύστημα.

Στην κατεύθυνση αυτή, η επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ που αναμένεται στις 22 Ιουνίου εκτιμάται ότι θα μειώσει την εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA κατά 10 δισ. ευρώ. Παράλληλα η αύξηση της αξίας των ενεχύρων των ελληνικών τραπεζών και η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων (QE) θα δώσουν ανάσα ρευστότητας στις τράπεζες και θα αποκαταστήσουν την τρωθείσα εμπιστοσύνη. Ο ρεαλιστικός και επιτεύξιμος στόχος για φέτος είναι να επιστρέψουν ποσά της τάξης των 3 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Και αυτή η πρόβλεψη γίνεται από τραπεζικά στελέχη με το δεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα της άρσης των capital controls εκτείνεται μέχρι τα μέσα του 2017, αν και συνεχίζονται οι κινήσεις χαλάρωσης των περιορισμών σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις.

Πηγή : link[/expander_maker]

20
Jun

Στο 74,6% το ποσοστό του Bremain σύμφωνα με γραφείο στοιχημάτων

Στο 74,6% το ποσοστό του Bremain σύμφωνα με γραφείο στοιχημάτων.Οι πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν στο 74,6% σήμερα, από 60-67% που ήταν την Παρασκευή, σύμφωνα με το διαδικτυακό γραφείο στοιχημάτων Betfair .

Οι Βρετανοί ψηφίζουν την Πέμπτη για την παραμονή τους ή όχι στην ΕΕ.

Πηγή : link

20
Jun

Τι θα ζητήσει ο ΣΕΒ από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Τι θα ζητήσει ο ΣΕΒ από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Στην Αθήνα την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν για επαφές με την πολιτική ηγεσία και ομιλία στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Τι ζητούν οι βιομήχανοι από τον Γιούνκερ για φόρους και επενδύσεις. Τι θα πει ο Θεόδωρος Φέσσας.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 12:00 μ.μ. με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την συνάντησή τους, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως ο κ. Γιούνκερ θα παραστεί και θα μιλήσει στην αυριανή γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ο ΣΕΒ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Ο ΣΕΒ θα επισημάνει ότι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος θα πρέπει να συνοδευτεί από αυτές τις κοινές πρωτοβουλίες ενώ χαρακτηρίζει την παρουσία του κ. Γιούνκερ στη γενική συνέλευση ως ψήφο εμπιστοσύνης, «όχι μόνο στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να εισέλθει η χώρα μας σε μία αναπτυξιακή τροχιά, αλλά κυρίως, και, στις πρωτοβουλίες που σε καθημερινή βάση λαμβάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, που τόσο πολύ έχουν δοκιμασθεί την τελευταία επταετία, για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας, ώστε να επανέλθει επιτέλους η χώρα στην κανονικότητα της ανάπτυξης και να αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος στα χρόνια της κρίσης».

Στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στην απογευματινή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Κατά τις πληροφορίες ο κ. Φέσσας αναμένεται να κάνει τρεις επισημάνσεις:

– Πρώτον, ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει ούτε με δανεικά, ούτε μόνο με ευρωπαϊκά κονδύλια. Χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδυθούν σε μία χώρα που έχει σχέδιο, στόχους και εργαλεία. Προπάντων όμως χρειάζεται συνεργασία.

– Δεύτερον, ότι «όλοι μαζί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, κράτος, φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να χαράξουμε μια στρατηγική, που θα συνδυάζει στόχους και δυνατότητες και θα αξιοποιεί όλους τους πόρους στο ανθρώπινο δυναμικό, στις επιχειρήσεις και στους δημόσιους φορείς. Μια στρατηγική που θα εντοπίζει προβλήματα, εμπόδια και δυσκολίες και θα προτείνει λύσεις».

– Και τρίτον ότι: «Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουμε κάτι να προσθέσουμε, όταν λειτουργούμε εποικοδομητικά. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στη χάραξη μιας κοινής πορείας για να επιλυθεί το μεγαλύτερο ίσως, πρόβλημα της χώρας: Η έλλειψη εμπιστοσύνης. Γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας, δεν μας εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, οι επιχειρηματίες δεν εμπιστεύονται το κράτος και η κοινωνία δεν εκτιμά τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα. Χτίζοντας εμπιστοσύνη θα απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνέλευσης, ο ΣΕΒ θα παρουσιάσει εκτενή μελέτη με 124 «Προτάσεις Πολιτικής για Eπενδύσεις, Aνάπτυξη και Δουλειές» η οποία διαρθρώνεται σε 14 άξονες: Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση, Ενθάρρυνση Παραγωγικών Επενδύσεων, Μείωση Ενεργειακού Κόστους, Προώθηση Ψηφιακών Επικοινωνιών, Επιχειρηματική Εξωστρέφεια, Φορολογική Δικαιοσύνη, Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, Λειτουργικός Χωροταξικός Σχεδιασμός, Εποπτεία Αγοράς και Κανόνες στον Ανταγωνισμό, Σύγχρονο Σύστημα Αδειοδότησης, Δομές Ποιότητας για τη Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας, Ποιοτική και Ταχεία Απονομή Δικαιοσύνης, Καλή Νομοθέτηση και Ρυθμιστική Διοίκηση, Περισσότερες και Καλύτερες Θέσεις Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Αύριο θα γίνουν επίσης εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Το ΔΣ πρόκειται να προτείνει την ανανέωση της θητείας του προέδρου Θ. Φέσσα στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, ενώ νέα μέλη στο ΔΣ αναμένεται να εκλεγούν οι Μιχάλης Τσαμάζ (Όμιλος ΟΤΕ), Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda Development), Ηρώ Αθανασίου (UNILEVER Ελλάς/Κύπρου), Νέλλη Κάτσου (Pharmaten) και Μιχάλης Στασινόπουλος (ΒΙΟΧΑΛΚΟ).

Πηγή : link[/expander_maker]

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close