fbpx

18/06/2016

18
Jun

Καταργείται η κλήρωση φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση

Καταργείται η κλήρωση φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση.Καταργείται για πρώτη φορά η κλήρωση στην επιλογή των φοιτητών στοΕλληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε μεμονωμένες θεματικές ενότητες από απόσταση, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν σε ολόκληρο το Πρόγραμμα Σπουδών.

«Ανοίγουμε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τελειώνει η ιστορία της κλήρωσης, όπως την είχαμε μέχρι τώρα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Προχωράμε σε διατάξεις, σε ρυθμίσεις που εξασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία αυτού του πανεπιστημίου, ενός πανεπιστημίου με τεράστιο κοινωνικό ρόλο, γιατί πάνε άνθρωποι οι οποίοι είναι σε μία ηλικία ώριμη πια, πληρώνουν. Γι’ αυτό πρέπει η πολιτεία να εξασφαλίσει όλα αυτά τα εχέγγυα, ότι αυτό το πανεπιστήμιο δεν θα λειτουργήσει ως επιχείρηση», δήλωσε με την σειρά της η αναπληρώτρια υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Το Ε.Α.Π. είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια και σήμερα βρίσκεται σε μία δυναμική φάση ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών του, του υλικού και του τρόπου παροχής της εκπαίδευσης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο δρόμος προς την ανοιχτότητα και την ψηφιακότητα χαρακτηρίζουν τις στρατηγικές του επιλογές σε ακαδημαϊκό επίπεδο, μαζί με τη σταδιακή καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος, που συμβάλλει σε σπουδές χωρίς περιορισμούς χώρου, χρόνου, ηλικίας, άλλων ασχολιών. Η Θεματική Ενότητα αποκαθίσταται ως βασική λειτουργική μονάδα εκπαίδευσης.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης Μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων από απόσταση, χωρίς υποχρέωση εγγραφής σε ολόκληρο Πρόγραμμα Σπουδών. Η φοίτηση ξεκινά την 1 η Οκτωβρίου 2016, διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης Θεματικής Ενότητας (προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Α.Π, οι προϋποθέσεις εισαγωγής, το υλικό, οι διαδικασίες, το ακαδημαϊκό προσωπικό, η υποστήριξη και οι υποχρεώσεις (εργασίες, δραστηριότητες, εξετάσεις) των φοιτητών και φοιτητριών είναι τα ίδια με όσους/όσες παρακολουθούν τη συγκεκριμένη Θεματική Ενότητα, στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Σπουδών. Η μεγαλύτερη καινοτομία βρίσκεται στο ότι επιτέλους το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει την κατάργηση της κλήρωσης στην επιλογή των φοιτητών του. Από τις παρακάτω 54 Θεματικές Ενότητες που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, κάθε υποψήφιος/υποψήφια μπορεί να επιλέξει μία ή δύο, ανεξάρτητα από το γνωστικό τους πεδίο και από το αν είναι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισαγωγής στα Προγράμματα Σπουδών.

Η οικονομική συμμετοχή στα έξοδα κάθε Θεματικής Ενότητας είναι 500€ για τις Προπτυχιακές και 650€ για τις Μεταπτυχιακές. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την 1 η Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eap.gr.

 

Πηγή:link[/expander_maker]

18
Jun

Πιθανή άρση των capital controls ως το τέλος του έτους

Πιθανή άρση των capital controls ως το τέλος του έτους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πιθανή άρση των capital controls ως το τέλος του έτους

18 ΙΟΥΝ. 2016 18:37
Article Image
Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα χρειάζεται σταθερότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Τι είπε για τα capital control

ADVERTISING

Ο φόβος είναι η βασική αιτία μη επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες, δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ ΕΠΤΑ, τόνισε ότι βασικοί παράγοντες για επιστροφή στην κανονικότητα είναι η σταθερότητα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Όσον αφορά την άρση των capital controls, η πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, θεωρεί ότι είναι πιθανή μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνοντας: «Το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών, αν όχι όλοι, μπορούν να αρθούν το φθινόπωρο και προς το τέλος του έτους», ενώ συμπλήρωσε ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, έχει εκπληρωθεί και μία από τις προϋποθέσεις για να αρθούν οι περιορισμοί.

Προσέθεσε ακόμη ότι το υψηλό επίπεδο των κόκκινων δανείων δεν οφείλεται στο ότι «ο κόσμος έγινε ξαφνικά κακοπληρωτής», αλλά στη δυσμενή αλλαγή της οικονομικής κατάστασης τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων.

Πηγή : link

18
Jun

Ν. Παππάς στην «Αυγή»: Συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά – Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν

Ν. Παππάς στην «Αυγή»: Συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά – Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν.«Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν. Η συμφωνία έκλεισε και ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Αυγή», επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είχε κλείσει άλλη συμφωνία, το πρόγραμμα της οποίας καθ΄ ομολογίαν του κ. Χαρδούβελη “δεν έβγαινε”, και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για «να βγάλουμε αυτά τα μέτρα από την πλάτη του λαού».

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ο υπουργός Επικρατείας κάνοντας απολογισμό των κυβερνητικών χειρισμών ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από το δημοψήφισμα, υπενθυμίζει το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι «χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ΟΧΙ για να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία». Με το ΟΧΙ του λαού, συμπληρώνει, κερδίσαμε μια συμφωνία η οποία και τις δανειακές ανάγκες της χώρας καλύπτει, και την απαλλάσσει από το αγγλικό δίκαιο, και χαμηλώνει κατά 20 δισ. τα πλεονάσματα για την επόμενη 3ετία και έμειναν ανοιχτό αρκετά ζητήματα τα οποία κερδήθηκαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

Για το θέμα του χρέους ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει θετική αφενός τη δυναμική των εξελίξεων η οποία είναι «με το μέρος της Ελλάδας», αφετέρου τη σημερινή έκβαση, καθώς μπήκε όριο στις ετήσιες δαπάνες χρέους το οποίο «εάν είχε επιτευχθεί νωρίτερα η χώρα θα είχε γλιτώσει δεκάδες δισ. σε αποπληρωμές».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ο υπουργός προϊδεάζει ότι «οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η επαναφορά τους είναι θεμελιώδες συστατικό και προϋπόθεση για να μπορέσει η χώρα να μπει στη δίκαιη ανάπτυξη», κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Παππάς, εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε μέσα «από ειλικρινή διάλογο να πάμε σε ένα σύστημα που θα προσεγγίζει την απλή αναλογική».

Για την συνταγματική αναθεώρηση υπογραμμίζει ότι πρέπει να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση με τόλμη. «Έχουμε ιστορικό χρέος να κάνουμε πολύ μεγάλες τομές», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να γράψει η ιστορία ότι πέρασε η Αριστερά από τη διακυβέρνηση και αναπαρήγαγε τα κακέκτυπα του παρελθόντος».

Τέλος ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες και εάν προέκυψε προβληματισμός για την υλοποίηση τής απόφασης, ο υπουργός απέκλεισε κάθετα το δεύτερο σκέλος, και ανέφερε ότι υπήρξε διαρκής μέριμνα επί των διαδικασιών προς τον διαγωνισμό.

Πηγή : link[/expander_maker]

18
Jun

Ο εκπαιδευόμενος που κατάφερε να γίνει κορυφαίο στέλεχος της Morgan Stanley

Ο εκπαιδευόμενος που κατάφερε να γίνει κορυφαίο στέλεχος της Morgan Stanley.Επισήμως έχουμε εισέλθει στη θερινή περίοδο πρακτικών ασκήσεων και πολλές εταιρείες υποδέχονται τους«φρέσκους» εργαζόμενους, ως μέρος των προγραμμάτων πολυμορφίας. Το ερώτημα ειναι ένα: Θα καταφέρει κάποιος από αυτούς να γίνει στο μέλλον CEO;

Δεν είναι καθόλου απίθανο.

Τρανό παράδειγμα μπορεί να θεωρηθεί αυτό τουMandell Crawley, ο οποίος από πρακτηκάριος στο γραφείο του Dean Witter Reynolds το 2012 στο Σικάγο εξελίχθηκε σε παγκόσμιο CMO της Morgan Stanley. Ο ίδιος εργάζεται στην επιτροπή διαχείρησης σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, μια θέση που«κέρδισε» σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, την ευφυία και τη συνέπειά του.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ποιος είναι ο Mandell Crawley
O Crawley μεγάλωσε στο Σικάγο με τους παπούδες του και από νεαρή ηλικία σκεφτόταν να γίνει δάσκαλος. Λίγο αργότερα ξεκίνησετηνπρακτική του άσκηση σε ένα τοπικό λύκειο σχολείο.«Δεν ξέρω γιατί, αλλά η θέση του διευθυντή στο γραφείο συναλλαγών ήταν αυτό που με “τράβηξε” τελικά», δήλωσε ο ίδιος.

Η πρόταση δεν άργησε να έλθει. Το 2008, ένας γνωστός του τον προσέγγισε και του πρότεινε μια καλύτερη θέση. Τότε ο ίδιος συνειδητοποίησε πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις.

Αυτή είναι μια ιστορία την οποία μοιράζεται συχνά με τους συναδέλφους του, σε συγκεντρώσεις κολεγίων και σε συμβούλους. «Οι σχέσεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή μας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πάντα πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Τη σήμερον ημέρα, αυτό είναι το μόνο που μετράει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Crawley.

Πηγή : link[/expander_maker]

18
Jun

Πλαστικό χρήμα και ηλεκτρονικές συναλλαγές «κλειδί» για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Πλαστικό χρήμα και ηλεκτρονικές συναλλαγές «κλειδί» για την πάταξη της φοροδιαφυγής.Τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις δαπάνες μέσω πιστωτικών καρτών καθώς και τη διασύνδεση των φορολογικών ταμειακών μηχανών με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την διεύρυνση της χρήσης του πλαστικού χρήματος το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Το σχέδιο που εξετάζει το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προβλέπει ότι ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να πραγματοποιεί μέσω καρτών το 10% έως 30% του εισοδήματος του, ανάλογα με το ύψος του, προκειμένου να λαμβάνει τη μείωση του φόρου που προκύπτει από το αφορολόγητο ποσό. Αναλυτικότερα σύμφωνα με το σχέδιο αυτό για εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα απαιτείται το 10%, για εισόδημα έως 20.000 ευρώ το 15%, έως 40.000 ευρώ το 20% και για υψηλότερο το 30%.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Στο νομοσχέδιο εξετάζεται να υπάρχει πρόβλεψη για παροχή επιπλέον κινήτρων (με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων), για την προώθηση των Ηλεκτρονικών Πληρωμών όπως λοταρίες με Ακίνητα του Δημοσίου σε περίπτωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικές πληρωμές άνω ενός συγκεκριμένου ορίου, επιστροφή χρηματικού ποσού σε συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής κλπ.

Ακόμη μεταξύ άλλων εξετάζονται:
Η υποχρεωτική αποδοχή Ηλεκτρονικών Μέσων Πληρωμών από επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε περίπτωση που ο καταναλωτής επιθυμεί να πληρώσει με αυτό τον τρόπο. Θα υπάρξει σταδιακή μετάβαση στο καθεστώς αυτό, ανά κλάδο δραστηριότητας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε κλάδους υψηλής επικινδυνότητας φοροδιαφυγής.
Η δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών για τις επιβαλλόμενες χρεώσεις από τα τραπεζικά ιδρύματα και τους παρόχους πληρωμών. Έτσι οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες θα μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα των χρεώσεων, προάγοντας τον υγιή ανταγωνισμό.
Να γίνεται υποχρεωτική η ταυτοποίηση του πολίτη (μέσω ΑΦΜ) με το ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής που κατέχει (κάρτες, τραπεζικοί λογαριασμοί κτλ). Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται φαινόμενα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που προκύπτουν από την χρήση μέσων πληρωμών τα οποία δεν συνδέονται ονομαστικά με τον χρήστη που τα χρησιμοποιεί.
Να διευρυνθεί το «Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών» (Σ.Μ.Τ.Λ. και Λ.Π.) των πιστωτικών ιδρυμάτων, των ιδρυμάτων πληρωμών και των ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Η παροχή στοιχείων στο Υπουργείο Οικονομικών από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, φορείς αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών με τη χρήση καρτών πληρωμών (card acquirers), με έδρα το εξωτερικό σε περίπτωση που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Η επιστροφή και πληρωμή εισπραχθέντων ποσών στους φορολογούμενους θα πραγματοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο, βάση σχεδίου Υπουργικής Απόφασης που έχει ήδη προωθηθεί. Με την διάταξη αυτή επίσης, δίνεται η δυνατότητα στα Τελωνεία να μεταφέρουν ηλεκτρονικά τις εισπράξεις τους, χωρίς να χρησιμοποιούν ανάδοχες εταιρείες χρηματαποστολών.
Η ηλεκτρονική διασύνδεση των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανών με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η online διαβίβαση στοιχείων στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πραγματοποιείται αποτελεσματικότερα ο φορολογικός έλεγχος.

Πηγή : link[/expander_maker]

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close