fbpx

04/06/2016

4
Jun

Χουλιαράκης: Επανεκκίνηση της οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο

Χουλιαράκης: Επανεκκίνηση της οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο.Η κοινωνική προστασία των αδυνάμων, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, οι ενεργές πολιτικές καταπολέμησης της μακροχρόνιας ανεργίας ώστε σε βάθος τετραετίας να επιτευχθεί σύγκλιση με το μέσο όρο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών δαπανών, μπαίνουν στο πρώτο “πλάνο” του κυβερνητικού σχεδιασμού, ο οποίος θα περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017-2020, το οποίο θα έρθει το επόμενο διάστημα, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στην “Αυγή της Κυριακής”.

Ο κ. Χουλιαράκης χαρακτηρίζει οικονομικό λαϊκισμό την ρητορική της ηγεσίας της ΝΔ περί μείωσης των φορολογικών βαρών χωρίς συνέπειες κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί αναμφίβολα έναν κρίσιμο σταθμό στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας για τέσσερις λόγους κυρίως.

Πρώτον, οδηγεί στην αποκατάσταση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος και στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επιτρέποντας έτσι στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις να προβλέπουν με ασφάλεια, να σχεδιάζουν μεσοπρόθεσμα και να επενδύουν.

Δεύτερον, εξασφαλίζει τους πόρους για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου τους αμέσως επόμενους μήνες, μέτρο που ισοδυναμεί με άμεση δημοσιονομική επέκταση της τάξης του 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.

Τρίτον, επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δεχθεί το ελληνικό χρέος ως εγγύηση έναντι δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες μειώνοντας σημαντικά το κόστος δανεισμού για τις τελευταίες και ενισχύοντας τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Τέταρτον, οδηγεί σύντομα στην ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός που θα επιφέρει αποκλιμάκωση των επιτοκίων του ελληνικού χρέους και θα λειτουργήσει ως προθάλαμος για την επιτυχή έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και για το τέλος της επιτροπείας.

Πεποίθησή μας είναι πως η αποκατάσταση του κλίματος οικονομικής σταθερότητας μαζί με τη σημαντική δημοσιονομική επέκταση που η διαπραγμάτευση κατέκτησε και τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας της οικονομίας, όχι απλώς αντισταθμίζουν τις ομολογουμένως υφεσιακές συνέπειες των δύσκολων δημοσιονομικών μέτρων που νομοθετήθηκαν, αλλά θέτουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας με τρόπο βιώσιμο από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εκτιμά ο κ Χουλιαράκης .

Πηγή: ΑΠΕ

4
Jun

Πάπας Φραγκίσκος: Θα καθαιρούνται οι επίσκοποι που συγκαλύπτουν υποθέσεις παιδεραστίας κληρικών

Πάπας Φραγκίσκος: Θα καθαιρούνται οι επίσκοποι που συγκαλύπτουν υποθέσεις παιδεραστίας κληρικών.Νόμο του Βατικανού υπέγραψε ο πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με τον οποίο θα επιτρέπεται η καθαίρεση επισκόπων που δεν ερευνούν με το επιβεβλημένο ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος κληρικών.

Η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα από την Αγία Έδρα, με την επιπλέον διευκρίνιση ότι πρόκειται για πρωτοβουλία η οποία ανήκει αποκλειστικά και μόνον στον ποντίφικα. Στην τελική φάση της κρίσης σχετικά με την καθαίρεση ή όχι επισκόπων που δεν θα έχουν εξετάσει με το αναγκαίο ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος καθολικών ιερέων, ο πάπας θα πλαισιωθεί από συμβουλευτική επιτροπή, την οποία αναμένεται να απαρτίζουν καρδινάλιοι και άλλοι υψηλόβαθμοι κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

‘Όπως σημειώνουν οι παρατηρητές, πρόκειται για μια ουσιαστική απάντηση, από μέρους του Φραγκίσκου, σε όσους κατηγόρησαν το Βατικανό , έως τώρα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν έπαψε των καθηκόντων τους ιερείς που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία, και πως αντιθέτως, τους προσφέρθηκε ακόμη και ένα είδος συγκάλυψης.

 

Πηγή:link

4
Jun

Μήπως υπάρχει πρόβλημα με το QE της ΕΚΤ;

Μήπως υπάρχει πρόβλημα με το QE της ΕΚΤ;Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων , το οποίο αυξάνει το ποσό από τα 60 δις € το μήνα σε 80 δις ευρώ εγκαινιαζοντας παράλληλα και το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων το οποίο ξεκινάει αυτόν το μήνα (08/06).

Γιατί όμως η ΕΚΤ προχωρά σε αγορές και εταιρικών ομολόγων;Το πρόβλημα που προέκυψε από την αρχή του QE έως τώρα είναι ότι παρουσιάζεται έλλειψη στα διαθέσιμα κρατικά ομόλογα που μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ.Ως γνωστό η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει μέχρι το 33% της έκδοσης των ομολόγων που έχει το κάθε κράτος μέλος της Ευρωζώνης.Για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελλάδας αυτο το ποσοστό έχει ήδη καλυφθεί από προηγούμενο σχέδιο διάσωσης της και θα μπορεί να συμμετέχει ξανά στο QE μετά τις 22 Ιουλίου που έχουμε την αποπληρωμή ομολόγων στην ΕΚΤ.

Το άλλο εμπόδιο που εμφανίστηκε όμως και είναι και πιο σημαντικό είναι ότι τα ομόλογα που μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ δεν μπορούν να έχουν αρνητικό επιτόκιο πάνω από -0.4%.

Στο παρακάτω σχήμα βλέπουμε τι συμβαίνει στα γερμανικά ομόλογα (διάρκειας από 2 έως 30 έτη) όπου αυτά που βρίσκονται με επιτόκιο πάνω από -0.4% βρίσκονται πάλι στο πρόσφατο υψηλό του 43%.

image

Τι σημαίνει αυτό; Είτε ο Ντράγκι θα πρέπει να καταργήσει το όριο του -0.4% πράγμα που θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις ασφαλιστικες και τα ταμεία είτε θα πρέπει να αγοράσει αλλού τύπου ομόλογα ή να επιλεξει και άλλο τρόπο αύξησης του πληθωρισμού όπως είναι το helicopter money.

Σε ανά απώτερο σενάριο θα σκεφτεί, γιατί όχι, να αγοράσει ακόμη και μετοχές .

Αναβαλόγλου Γιώργος

Ασφαλιστικός & Χρηματοικονομικός Σύμβουλος

Υπεύθυνος Τμήματος Παραγώγων

Guardian Trust S.A

4
Jun

Σκουρλέτης: Κορυφαίο ζήτημα οι εργασιακές σχέσεις

Σκουρλέτης: Κορυφαίο ζήτημα οι εργασιακές σχέσεις.
Την πεποίθησή του ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης “διαμορφώνονται συνθήκες μετά από χρόνια έτσι ώστε η οικονομία να μπει σε μια σταθερή τροχιά ανάκαμψης” εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός αναφερόμενος στα εργασιακά τονίζει ότι “το θέμα των εργασιακών σχέσεων είναι κορυφαίο ζήτημα για την κυβέρνηση μας, είναι κάτι παραπάνω από κόκκινη γραμμή”.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Επίσης, σημειώνει ότι “η κυβέρνηση στο τομέα της ενέργειας κατάφερε δύο μεγάλες νίκες. Διαφύλαξε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και κατάργησε το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ” και προσθέτει ότι “στον τομέα της ενέργειας δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη ιδιωτικοποίηση εκτός του ΔΕΣΦΑ”. Για το θέμα των offshore ο κ. Σκουρλέτης δηλώνει ότι “η τροπολογία βοηθά στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου” και επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά “μάλλον αυτό που ακούγεται ανάμεσα στον κόσμο έχει βάση, πως είναι δηλαδή το κόμμα των offshore”.

Πηγή : link[/expander_maker]

4
Jun

Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι

Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι.Ο πρώην πρωταθλητής και ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές του 20ού αιώνα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Φίνιξ από την Πέμπτη, με αναπνευστικά προβλήματα.
Νωρίτερα, πηγή του περιβάλλοντός του είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση της υγείας του Μοχάμεντ Άλι εξαιρετικά σοβαρή και είχε χαρακτηρίσει θέμα ωρών τον θάνατό του.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Μοχάμεντ Άλι ήταν τον Απρίλιο, σε μια διοργάνωση συγκέντρωσης πόρων για το κοινωφελές ίδρυμα Κέντρο Πάρκινσον Μοχάμεντ Άλι.
Ο Μοχάμεντ Άλι αποσύρθηκε οριστικά από την πυγμαχία το 1981 με 56 νίκες και 5 ήττες στο σύνολο της καριέρας του.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία βαρέων βαρών Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ έγραψε στο Twitter: «Η καρδιά μου νιώθει βαθιά θλίψη και παράλληλα ανακούφιση που ο καλύτερος τώρα αναπαύεται στο καλύτερο μέρος».

Πηγή : link

4
Jun

Αλέξης Τσίπρας: Την κριτική από τα αριστερά, οφείλουμε να την ακούμε πολύ προσεκτικά

Αλέξης Τσίπρας: Την κριτική από τα αριστερά, οφείλουμε να την ακούμε πολύ προσεκτικά.”Η σελίδα έχει αλλάξει”, δηλώνει σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας πλέον ως στόχο της κυβέρνησης την “δίκαιη ανάπτυξη”.

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι η συμφωνία για το χρέος, ήταν “ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε” και υπόσχεται ότι στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, “θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις”.

expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]”Μπορεί τελικά να καταλήξαμε σε συμβιβασμό ώστε να μην αναγκαστεί το γερμανικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τη συμφωνία πριν από τις γερμανικές εκλογές, ωστόσο για πρώτη φορά δεν έχουμε υποσχέσεις αλλά σαφείς δεσμεύσεις. Και το σημαντικότερο: η συμφωνία προβλέπει έναν ‘κόφτη χρέους’, που διασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα καταβάλλει για αποπληρωμή του χρέους περισσότερο από το 15% του ετήσιου ΑΕΠ της”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καταλογίζοντάς του “άκρως διχαστικό λόγο” και αναμάσημα πρωτοσέλιδων συγκεκριμένης εφημερίδας.

“Αυτοπαρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής, αλλά πέραν των απολύσεων και της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, που ήταν οι δικές του μεταρρυθμίσεις ως υπουργού, δεν έχει να διατυπώσει ούτε μισή προγραμματική θέση, που να τον δεσμεύει σε κάτι -μόνη φορά που προσπάθησε να μιλήσει επί της ουσίας ήταν εκεί που έπρεπε στην Washington Post. Και υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του ΔΝΤ”.

Ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και συγγενών τους σε εταιρείες εκτός Ελλάδος, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι “ο σάλος θα έπρεπε να προκύψει από το γεγονός ότι η ρύθμιση για τις offshore, η οποία θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010, ήταν νομικά ανεφάρμοστη και δεν μπορούσε να πιάσει κανέναν. Γι’ αυτό δεν την πείραξαν τόσο καιρό και γι’ αυτό οι διεθνείς οργανισμοί κατά της διαφθοράς, ζήτησαν την αλλαγή της. Ορίσαμε την απαγόρευση στις μη συνεργαζόμενες φορολογικά χώρες και ακολούθησε ένα πρωτοφανές μπαράζ υπκρισίας για το γεγονός ότι έτσι νομιμοποιούμε εταιρείες στις συνεργαζόμενες, ανάμεσα στις οποίες είναι και τέσσερα κράτη-μέλη της ΕΕ. Το επόμενο βήμα θα ήταν αν βάλουμε περιορισμό για όλες τις εταιρίες στο εξωτερικό. Και όπως είδατε στη Βουλή, δεν ήμασταν εμείς, που έχουμε το πρόβλημα”.

Αναφερόμενος στις αλλαγές του εκλογικού νόμου, σημειώνει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν “πολύ πριν από το φθινόπωρο του 2019” και εκφράζει την ελπίδα η αξιωματική αντιπολίτευση “να μην την κοπανήσει” από τον σχετικό διάλογο, “όπως στη συζήτηση για τις εξωχώριες εταιρείες”.

Τέλος, αναγνωρίζει ότι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται με “διαφορετικές ταχύτητες”, ενώ σημειώνει ότι την “κριτική από τα αριστερά οφείλουμε να την ακούμε πολύ προσεκτικά”. Συγκεκριμένα, απαντώντας για την κριτική που δέχεται από πρώην συντρόφους, είπε χαρακτηριστικά:

“Η κριτική από τα αριστερά και από κοινωνική σκοπιά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να την ακούμε πολύ προσεκτικά”.

Πηγή : link[/expander_maker]

4
Jun

Αρθρο-κόλαφος των NYT: Ναι, είναι γενοκτονία

Αρθρο-κόλαφος των NYT: Ναι, είναι γενοκτονία.«Ηταν γενοκτονία, η πρώτη του 20ού αιώνα. Οι ιστορικοί έχουν αποδείξει πέραν κάθε αμφιβολίας πως περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι δολοφονήθηκαν σκόπιμα την περίοδο 1915-16 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό τον φόβο ότι αυτοί και άλλες χριστιανικές μειονότητες θα έπαιρναν το πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο».

Αυτό αναφέρει κύριο άρθρο της εφημερίδας New York Times -με αφορμή την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερμανική Βουλή- υπό τον εύγλωττο τίτλο «Ναι, είναι γενοκτονία».

Πηγή : link

4
Jun

Στο στόχαστρο της εφορίας λογαριασμοί Ελλήνων σε 100 χώρες του κόσμου

Στο στόχαστρο της εφορίας λογαριασμοί Ελλήνων σε 100 χώρες του κόσμου.Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το σύστημα της Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών το οποίο ενεργοποιείται σταδιακά την διετία 2017-2018 ρίχνει τα σύνορα του τραπεζικού απορρήτου σε εκατό χώρες, οι οποίες έχουν υπογράψει τη συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, καταρρίπτοντας ακόμα και το άβατο των ελβετικών τραπεζών.

Ο κατάλογος των συνεργάσιμων χωρών διευρύνεται με την Ελλάδα να είναι ήδη μέσα.

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα για εισοδήματα, μετοχές, καταθέσεις, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, μερίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον λογαριασμό Ελλήνων από τα νησιά Φερόες έως την Ανγκουίλα και από την Σιγκαπούρη έως την Ελβετία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη αποστολή στοιχείων θα αφορά περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς θεματοφυλακής (ομόλογα, αμοιβαία, μετοχές) σε εξήντα χώρες του κόσμου.

Τα στοιχεία στο πλαίσιο της Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών θα φτάσουν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έως τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Αντίστοιχα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα αποστείλει τα στοιχεία που έχει συλλέξει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας για φορολογικούς κάτοικους συνεργάσιμων χωρών στον αντίστοιχο σύνδεσμο στο Λίχτενσταιν , στην Ουρουγουάη, στα νησιά Καϋμάν και σε καθεμία από τις χώρες που συμφώνησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Για το φορολογικό έτος 2016 τα στοιχεία θα κοινοποιηθούν και θα αποσταλούν αντίστοιχα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close