fbpx

03/06/2016

3
Jun

Τι πέτυχε η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Τι πέτυχε η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Στην επόμενη, ίσως, συνεδρίαση της ΕΚΤ, η κυβέρνηση αναμένει την άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων και σύντομα, μέσα στον Ιούλιο, ενδεχομένως, την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές κάνοντας μια καταγραφή των αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για τα δημοσιονομικά η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει η συμφωνία που είχε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση πέτυχε να εξαιρεθούν όλα τα δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία και στο ασφαλιστικό πέτυχε την απόλυτη προστασία των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Στην ενέργεια με τις νέες διατάξεις κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας, τόσο της ΔΕΗ, όσο και του Δικτύου Υψηλής Τάσης που κατέχει ο ΑΔΜΗΕ ενώ το θέμα του χρέους ρυθμίζεται άμεσα με μέτρα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα .

Τέλος για το νέο Ταμείο όλα τα έσοδα , πλην των εσόδων του ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ, θα διατίθενται κατά 50% σε αναπτυξιακές επενδύσεις, ενώ με την προηγούμενη συμφωνία, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ προορίζονταν μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους.

AdTech Ad
Αναλυτικά οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα των κυβερνητικών κύκλων για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης:

Τελικά τι έγινε και έκλεισε η διαπραγμάτευση; Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτές όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, όπως γράφουν τα διάφορα μέσα ενημέρωσης, ή άντεξε στις πιέσεις και δεν υποχώρησε σε κομβικά ζητήματα για την κοινωνία αλλά και την οικονομία; Διατήρησε, δηλαδή, τις «κόκκινες γραμμές» της; Και ακόμα: Πράγματι είπε «όχι» ο Μ. Ντράγκι -όπως πρωτοσέλιδα επιμένουν μέσα ενημέρωσης- στο να γίνονται δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για φθηνή χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών; Κατανοούμε, απολύτως, τους λόγους που τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης διαφωνούν με την πραγματικότητα –τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…

1. Κανείς από την κυβέρνηση δεν υποστήριζε, ούτε, βέβαια, περίμενε, ότι χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα [ΕΚΤ] και ο πρόεδρός της, Μ. Ντράγκι, θα ανακοίνωνε άρση του waiver. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, Αλ. Τσίπρας, στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο [που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, άρα όσοι δεν την κατανόησαν, από τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, μπορούν να την (ξανα) ακούσουν –υπάρχει και σε χαρτί!…] είχε τονίσει ότι «αναμένουμε, αμέσως μετά και την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συνεδρίαση του Euro Working Group, τις επόμενες μέρες, στην επόμενη, ίσως, συνεδρίαση της ΕΚΤ, την άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων. Και επίσης, σύντομα, μέσα στον Ιούλιο, ενδεχομένως, αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ». Δύο εξελίξεις που πραγματικά θα συνεισφέρουν την ανάσα ρευστότητας που χρειάζεται η ελληνική οικονομία”. Σε καμιά περίπτωση, λοιπόν, «δεν είναι χθες»! Η ΕΚΤ λειτουργεί με κανόνες, που είναι σε όλους γνωστοί, και προβλέπουν κάτω από ποιες συνθήκες μια χώρα εντάσσεται ή όχι στο waiver. Κανείς, λοιπόν, από την κυβέρνηση δεν περίμενε άρση του waiver χθες. Κανένα, λοιπόν, πολιτικό πλήγμα δεν αποτελεί μια γνωστή εκ των προτέρων και δικαιολογημένη από τον τρόπο λειτουργίας της απόφαση της ΕΚΤ.

Δημοσιονομικά
2. Η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει η συμφωνία που είχε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και πέτυχε να μειωθούν οι στόχοι σε +0,5% του ΑΕΠ για το 2016, 1,75% για το 2017 και 3,5% για το 2018. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΝΔ – ΠαΣοΚ είχαν συμφωνήσει για συνεχή δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 4,5% από το 2016 και μετά!..

Τι ζητούσαν οι θεσμοί
3. Αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια [ρεύμα, φυσικό αέριο], από το 13% στο 23%. Παρέμεινε στο 13%.

4. Αύξηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, από 13% στο 23%. Παρέμεινε στο 13%.

5. Αύξηση ΦΠΑ στο εμφιαλωμένο νερό, από 13% στο 23%. Παρέμεινε στο 13%.

6. Κατάργηση του μονοπωλίου των ΕΛΤΑ, για γράμματα βάρους έως 50 γρ. Δεν το δεχτήκαμε.

7. Αύξηση του ΦΠΑ σε θέατρα, βιβλία, έντυπα, κ.λπ. από 6% σε 13%. Παρέμειναν στο 6%.

8. Αύξηση του κύριου φόρου στον ΕΝΦΙΑ. Τα συνολικά έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ παρέμειναν στα 2,65 δισ. ευρώ με διαφορετική, όμως, κατανομή του φόρου -ελάφρυνση ανάλογα με την αξία γης και τα τετραγωνικά. Μόνο σε 500.000 ιδιοκτήτες είχαμε επιβάρυνση από τους 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

«Κόκκινα δάνεια»
9. Οι δανειστές ζητούσαν να πωλούνται όλα τα δάνεια, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση πέτυχε να εξαιρεθούν όλα τα δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Δηλαδή, όχι μόνο τα στεγαστικά αλλά και τα καταναλωτικά, τα επισκευαστικά, τα δάνεια των ελεύθερων επαγγελματιών, των εμπόρων και των αγροτών, καθώς και τα δάνεια των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μοναδικό κριτήριο η αντικειμενική αξία να είναι μέχρι 140.000 ευρώ. Δεν υπάρχει, δηλαδή, εισοδηματικό κριτήριο που θα απέκλειε σημαντικό αριθμό δανειοληπτών. Ουσιαστικά με τη συμφωνία, που ήρθε μέσα από την διαπραγμάτευση, καλύπτεται το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας [στοιχεία 2013, τα τελευταία διαθέσιμα].

10. Οι δανειστές ζήταγαν να μην υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στην αγορά δανείων. Η κυβέρνηση κατάφερε τα δάνεια που θα μεταβιβαστούν σε μη τραπεζικές εταιρείες να προστατεύονται χωρίς καμιά ουσιαστική διαφορά από το καθεστώς που ισχύει για τα δάνεια που παραμένουν τις τράπεζες, ενώ, σε καμία περίπτωση, δεν θα επιδεινώνονται οι όροι του δανείου. Υπάρχει, επίσης, ειδική πρόνοια για συμβάσεις με μεταβλητό επιτόκιο.

11. Οι μη τραπεζικές εταιρείες, στις οποίες θα μπορούν να μεταβιβάζονται δάνεια, υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν εταιρείες διαχείρισης δανείων με έδρα την Ελλάδα, ενώ θα παίρνουν άδεια και θα εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

12. Οι δανειστές ζητούσαν αλλαγή του νόμου Κατσέλη ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία μόνο σε ποσοστό 20%. Η κυβέρνηση πέτυχε το ποσοστό αυτό να ξεπερνά το 60%! Δηλαδή, εντάσσονται στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου περίπου 2 στους 3 δανειολήπτες! Η προστασία παραμένει η ίδια και δεν επηρεάζεται καθόλου από ενδεχόμενη μεταβίβαση του δανείου σε μη τραπεζική εταιρεία.

13. Η κυβέρνηση, μέσα από την διαπραγμάτευση, διασφάλισε ότι θα αναπτυχθεί ένα ευρύ Δίκτυο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών με 30 κέντρα, σ’ όλη τη χώρα. Θα παρέχεται, δηλαδή, ενημέρωση και νομική / οικονομική συμβουλευτική υποστήριξη των δανειοληπτών [νοικοκυριά, επαγγελματίες καθώς και μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις] για ζητήματα χρεών και γενικότερα χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

14. Θα δημιουργηθεί Φορέας Πιστοποίησης Φερεγγυότητας, που θα διασφαλίζει τη δίκαιη και αντικειμενική πιστοληπτική αξιολόγηση και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε νέο δανεισμό.

Ασφαλιστικό
Οι θεσμοί ζήτησαν περικοπές ύψους 1% του ΑΕΠ [1,9 δισ. ευρώ] ως το 2018, μέσω καθολικών μειώσεων στις καταβαλλόμενες κύριες και άμεσης περικοπής των επικουρικών συντάξεων [800 εκ. ευρώ] καθώς εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που είχαν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

15. Πετύχαμε την απόλυτη προστασία των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων.

16. Προστασία για άθροισμα συντάξεων κύριας και επικουρικής έως 1.300 ευρώ / μήνα. Ενδεχόμενες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων λόγω επανυπολογισμού, στη βάση των κανόνων που θα ισχύουν στο εξής για όλους τους ασφαλισμένους, θα επηρεάσει κάτω από το 10% των συνταξιούχων της χώρας.

17. Ζήτησαν Εθνική Σύνταξη στα 300 ευρώ με 20 έτη εργασίας. Πετύχαμε πλήρη Εθνική Σύνταξη στα 384 ευρώ με 20 χρόνια εργασίας, ενώ για 15 έτη εργασίας το ποσό της Εθνικής Σύνταξης θα αντιστοιχεί σε 346 ευρώ.

18. Ζήτησαν κατάργηση των συντάξεων αναπηρίας για την περίπτωση του εργατικού ατυχήματος. Πετύχαμε την διατήρηση της νέας προστατευτικής ρύθμισης για τις συντάξεις αναπηρίας λόγω εργατικού ατυχήματος.

19. Ζήτησαν την αναδρομική επιστροφή όλων των ποσών που έλαβαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ από 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι την ψήφιση του νόμου. Πετύχαμε: Καμία αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ.

Ενέργεια
Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον ΑΔΜΗΕ και την οργάνωση των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, καθώς και την δρομολόγηση αλλαγών στο ν. 4269/14 για τον Χωρικό Σχεδιασμό και τις χρήσεις γης αποτυπώνεται το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με βάση τη Λαϊκή Εντολή του Σεπτέμβρη. Στο χώρο διαπραγμάτευσης που διεκδικήσαμε εντός της δύσκολης συμφωνίας του Αυγούστου, η κυβέρνηση πέτυχε κάτι που δεν ήταν δεδομένο, ούτε εύκολο.

20. Ακυρώνεται η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, και η ιδιωτικοποίηση του, στρατηγικής σημασίας, Δικτύου Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

21. Ακυρώνεται η δημιουργία και πώληση της «Μικρή ΔΕΗ».

22. Με τις νέες διατάξεις κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας, τόσο της ΔΕΗ, όσο και του Δικτύου Υψηλής Τάσης που κατέχει ο ΑΔΜΗΕ, ενός σημαντικού εργαλείου χάραξης πολιτικής στον κρίσιμο ενεργειακό τομέα.

23. Με τις δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος τύπου ΝΟΜΕ, ενός ειδικού και προσωρινού μηχανισμού, επιδιώκεται η ομαλή προσαρμογή της ΔΕΗ στα νέα δεδομένα για τα ανώτατα μερίδια αγοράς των επιχειρήσεων παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2020, όπως άλλωστε προβλέπει η συμφωνία του Ιουλίου του 2015.

24. Η ενεργειακή αγορά αλλάζει, διαμορφώνονται νέοι κανόνες, νέες απαιτήσεις και στόχοι για μείωση του άνθρακα και αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σημαντικές αλλαγές απαιτούνται και η λύση δεν μπορεί να δοθεί ούτε από τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της ιδιωτικοποίησης, ούτε από την νοσταλγική πρόσδεση σε μια ξεπερασμένη πραγματικότητα του κρατισμού με όλες τις ταξικές και πολιτικές ιδιοτέλειες και επιβαρύνσεις του. Χρειάζονται νέα, δημόσια εργαλεία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση, με κοινωνικό πρόσημο για την οργάνωση και λειτουργία τους.

Χρέος
Στο Eurogroup της 24ης Μαΐου επιτεύχθηκε “πλήρης συμφωνία [staff level agreement]”, δηλαδή έκλεισε η αξιολόγηση. Και εκτός από τα γνωστά [δόση 10,3 δισ. ευρώ, από την οποία άμεσα θα δοθούν 7,5 δισ. ευρώ για κάλυψη του χρέους και ληξιπρόθεσμες οφειλές] υπήρξαν αποφάσεις και για το χρέος, αλλά και για την οικονομία γενικότερα. Χρέος που και επίσημα χαρακτηρίστηκε «μη βιώσιμο», όταν ΝΔ και ΠαΣοΚ επέμεναν για το αντίθετο σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την πολιτική τους και το PSI που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία…

25. Συμφωνήθηκε ότι τα Gross Financing Needs, οι συνολικές, δηλαδή, δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους [τόκοι και χρεολύσια], θα παραμένουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ κατά την μεσοπρόθεσμη περίοδο [έως το 2038] και στη συνέχεια κάτω από το 20% του ΑΕΠ. Στο ποσοστό αυτό θα περιλαμβάνονται και τα έντοκα γραμμάτια, τα οποία είναι σταθερά στο ύψος των 14.8 δις. ευρώ το χρόνο. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους η χώρα μας από το 2009 έως το 2013 έδωσε από 26% έως και 33% του ΑΕΠ για το χρέος. Αν η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση στο τελευταίο Eurogroup είχε διεκδικηθεί και κερδηθεί στην αρχή της κρίσης η χώρα θα διέθετε κάθε χρόνο από 18 έως 25 δισ. ευρώ περισσότερα για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

26. Ρυθμίζεται άμεσα το θέμα του χρέους με μέτρα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Δημιουργείται έτσι ένας σαφής οδικός χάρτης που θα εξομαλύνει τις συνθήκες ρευστότητας στην οικονομία. Και το σημαντικότερο: Αυτός ο οδικός χάρτης αρχίζει και τελειώνει εντός του προγράμματος χωρίς να παρατείνει την αβεβαιότητα για μετά.

27. Άμεσα θα υπάρξει ομαλοποίηση των πληρωμών τόκων. Δεν θα υπάρξουν, δηλαδή, τα “βουνά” πληρωμών, όπως του 2022 και 2023. Ακόμα θα έχουμε μείωση των επιτοκίων σε συγκεκριμένο κομμάτι του χρέους, όπως και σταθεροποίηση των επιτοκίων, προκειμένου να μειωθεί το ρίσκο. Να σημειωθεί ότι τα σταθερά επιτόκια δημιουργούν ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον καθώς αφαιρούν την αβεβαιότητα που προκύπτει από τα κυμαινόμενα.

28. Συμφωνήθηκε ότι στο άμεσο μέλλον [μεσοπρόθεσμα] να υπάρξει «μερική εξόφληση των υφιστάμενων δανείων προς την Ελλάδα» από τον ESM. Για παράδειγμα μπορούν να αγοραστούν δάνεια του ΔΝΤ, για τα οποία το σημερινό επιτόκιο είναι περίπου 3%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το επιτόκιο να πέσει στο 0,9%! Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν τα κέρδη του 2014 από τον ESM, από τα ομόλογα των προγραμμάτων ANFA και SMP, για τη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών.

29. Το Eurogroup αποφάσισε να υπάρξει ένας «μηχανισμός έκτακτης ανάγκης για το χρέος», ένας «κόφτης» χρέους, δηλαδή, που θα εξασφαλίζει, σε μόνιμη βάση, την βιωσιμότητα του χρέους! Δεν θα υπάρχει καμιά διαπραγμάτευση για το χρέος αλλά αυτόματα θα αποφασίζοντα «μέτρα, όπως η περαιτέρω αναδιαμόρφωση του EFSF και η αναβολή των πληρωμών τόκων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Eurogroup.

Επιστολή Ευκλείδη Τσακαλώτου
Ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος την Πέμπτη [26.05.2106] απέστειλε επιστολή στον Επίτροπο Οικονομικών της Ε.Ε., Pierre Moscovici, καθώς και στον επικεφαλής των Τεχνικών Κλιμακίων, Declan Costello, στην οποία τους επισημαίνει ποια θέματα δεν μπορεί να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση καθώς αποτελούν «κόκκινες γραμμές» -«absolute red lines». Τα σημεία που επεσήμανε στην επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών και στα οποία η κυβέρνηση «δεν πήγε πίσω» είναι:

30. Να επαναφέρουμε στη Βουλή την πρόταση για ειδικό φόρο στις μικρές ζυθοποιίες -δεν υπήρξε καμιά αλλαγή.

31. Να νομοθετηθεί σχέδιο ότι εάν έως τον Οκτώβριο του 2016 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ να ανακοινώσει την πώληση όλων των μετοχών της ΔΕΗ στον ΑΔΜΗΕ έως το Δεκέμβριο του 2016 και θα ιδιωτικοποιήσει πλήρως τον ΑΔΜΗΕ εντός του 2017 -δεν υπήρξε καμιά αλλαγή.

32. Στο συνταξιοδοτικό ζητούσαν να νομοθετήσουμε αλλαγές που αφορούσαν τις:

α. Ασφαλιστικές παροχές λόγω εργατικού ατυχήματος

β. Εισφορές νέων αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων

γ. Μεταβατικές ρυθμίσεις για τις εισφορές αυτοαπασχολούμενων, ήτοι αλλαγή στην κλίμακα έκπτωσης.

Όπως όλοι γνωρίζουν δεν υπήρξε καμιά πρόταση τροποποίησης σήμερα στη Βουλή σχετικά τα παραπάνω.

33. Ζητούσαν, το νομοθετικό πάγωμα όλων μισθολογικών αυξήσεων των ειδικών μισθολογίων που αφορά κυρίως το ένστολο προσωπικό, ιατρούς, προσωπικό των δημόσιων πανεπιστημίων και δικαστικούς για την περίοδο 2017-18. Η κυβέρνηση πέρασε τα ισοδύναμα μέτρα που θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

Νέο Ταμείο
Το νέο Ταμείο δεν είναι ένα νέο ΤΑΙΠΕΔ. Έχει γενικότερους στόχους, με σημαντικότερους τη συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κάτω από μία ενιαία στέγη, τη διαχείρισή τους ως σύνολο με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση τους, τη μείωση ελλειμμάτων, την αύξηση εσόδων από την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους και τη διαμόρφωση ενιαίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη δημόσια περιουσία. Το ΤΑΙΠΕΔ, θα παραμείνει στο Ταμείο ως θυγατρική, μόνο για το διάστημα που θα διαρκέσει η εκπλήρωση του σκοπού του, όπως καθορίζεται στο Σχέδιο Αξιοποίησής του. Τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του θα μεταφερθούν στο νέο Ταμείο για διαχείριση.

34. Όλα τα έσοδα του νέου Ταμείου, πλην των εσόδων του ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ, θα διατίθενται κατά 50% σε αναπτυξιακές επενδύσεις, ενώ με την προηγούμενη συμφωνία, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ προορίζονταν μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους. Κανένα, δηλαδή, μέρος των εσόδων του δεν έφτανε στην πραγματική οικονομία! Σήμερα το 50% των εσόδων του νέου Ταμείου θα χρησιμοποιείται είτε σε αναπτυξιακές πολιτικές, είτε επενδύσεις στα ίδια τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Πηγή : link[/expander_maker]

image

3
Jun

Σε δίκη ο Παύλος Ψωμιάδης

Σε δίκη ο Παύλος Ψωμιάδης.Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο άλλοτε κραταιός άνδρας της Ασπίς Πρόνοια, Παύλος Ψωμιάδης και ακόμα 15 άτομα.
Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 665/16 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει επί μία δεκαετία (2000-2010) εγκληματική οργάνωση η οποία προέβη σε αξιοποινες πράξεις σε βάρος 17 εταιρειών του ομίλου μεταξύ των οποίοι οι ASPIS CAPITAL ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, ΑΣΠΙΣ . Οι αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται, ειναι απάτη, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.
Όσοι προχώρησαν σε επενδύσεις φέρονται κατά την κατηγορία, να προχώρησαν από ψευδείς παραστάσεις, με τον Π. Ψωμιάδη να κατηγορείται ότι εξαπάτησε 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Πηγή:link

3
Jun

Deutsche Bank ATMs Block Cash Withdrawal Due To “Technical Glitch”

Deutsche Bank ATMs Block Cash Withdrawal Due To “Technical Glitch”.In what appears to be a widespread problem, Germany’s Spiegel reports that customers are unable to withdraw cash from Deutsche Bank ATMs due to a “technical glitch.”

 Via Google Translate,

A German bank spokeswoman declined to comment on the problem first.

 

But the bank finally conceded a technical glitch in online banking.

 


 

The deposits and withdrawals were partially displayed twice or not ready, the bank said.

 

“None of these payments twice shown has taken place,” it says in the statement.

 

Apparently slipped some accounts due to the alleged double deduction into the red. “I could not pay by card. By double counting our account is in the red. Also withdraw money I could not, because our credit limit is not sufficient,” wrote a user on a Facebook.

With everything that is going on, one can only wonder if desperate times have led to desperate measures… or, of course, this could simply be a “technical glitch” which just happened to occur on a Friday evening – the busiest time for cash withdrawals.

 

Πηγή:link

3
Jun

Βρείτε πόσες μέρες και πόσο επίδομα αδείας δικαιούστε

Βρείτε πόσες μέρες και πόσο επίδομα αδείας δικαιούστε.Είτε ανήκετε σε αυτούς που μπορούν ακόμα να πάνε διακοπές, είτε πρόκειται να τις περάσετε στο σπίτι σας, θα θέλετε να ξέρετε πόσες ημέρες και τι επίδομα αδείας δικαιούστε.

Δείτε τις σχετικές οδηγίες του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ:

Ο χρόνος χορήγησης της ετήσιας άδειας καθορίζεται μετά από συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη.

Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια εντός δύο μηνών από την ημέρα που διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα. Επίσης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια πριν τη λήξη του ημερολογιακού έτους.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Βάση χορήγησης της ετήσιας άδειας με αποδοχές των εργαζομένων, ορίζεται το ημερολογιακό έτος. Μάλιστα, έχει κατοχυρωθεί το δικαίωμα λήψης αναλογικής άδειας από τον πρώτο μήνα εργασίας.

Κατά το πρώτο ημερολογιακό έτος που προσελήφθη ο εργαζόμενος ο εργοδότης υποχρεούται να του χορηγήσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου αναλογία των ημερών αδείας που δικαιούται, σύμφωνα με τον χρόνο απασχόλησης. Κάθε εργαζόμενος με σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, δικαιούται από την έναρξη της εργασίας του μέχρι τη συμπλήρωση δωδεκαμήνου να λάβει το ποσοστό της αδείας του. Η αναλογία αυτή υπολογίζεται βάσει 20 εργασίμων ημερών ετήσιας άδειας για όσους εργάζονται επί πέντε μέρες την εβδομάδα και 24 εργασίμων ημερών για όσους εργάζονται έξι μέρες την εβδομάδα.

Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος, αφού ο εργαζόμενος συμπληρώσεις δωδεκάμηνη εργασία, δικαιούται άδεια 21 ημερών επί πενθήμερης απασχόλησης και 25 ημερών επί εξαήμερης απασχόλησης. Για το τρίτο και τα επόμενα εργασιακά έτη ο εργαζόμενος δικαιούται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους την κανονική ετήσια άδειά του με αποδοχές, δηλαδή 22 ημέρες για πενθήμερη εργασία και 26 ημέρες για εξαήμερη. Μετά τη συμπλήρωση 10 ετών εργασίας στον ίδιο εργοδότη ή προϋπηρεσίας 12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη ο εργαζόμενος δικαιούται άδεια 25 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 5 ημέρες την εβδομάδα και 30 εργασίμων ημερών, αν απασχολείται 6 μέρες την εβδομάδα.

Μετά τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας σε οποιοδήποτε εργοδότη οι εργαζόμενοι δικαιούνται μία επιπλέον ημέρα αδείας, δηλαδή 26 ημέρες για πενθήμερη εργασία και 31 μέρες για εξαήμερη εργασία.

Πηγή:link[/expander_maker]

3
Jun

O εισαγγελέας πρότεινε τη φυλάκιση του Μέσι!

O εισαγγελέας πρότεινε τη φυλάκιση του Μέσι!Τη βαρύτερη των ποινών πρότεινε ο εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας τον Αργεντινό άσο για εγκέφαλο εγκληματικής οργάνωσης ενώ υποστήριξε ότι ακόμα και ένα παιδί δέκα χρόνων θα μπορούσε να διαβάσει τα συμβόλαια και να αντιληφθεί τις απάτες.
Άστραψε και βρόντηξε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Βαρκελώνης κατά την εκδίκαση της υπόθεσης φοροδιαφυγής, για την οποία κατηγορούνται ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο άσος της Μπαρτσελόνα γνώριζε τα πάντα,προτείνοντας τη φυλάκισή του!

«Ο Χόρχε Μέσι αναγνώρισε ότι μιλούσε στον γιο του για την αναγκαιότητα να υπογράψουν κάποιες συμφωνίες. Και τι γινόταν μετά; Δεν μιλούσαν πια; Δεν του έκανε καμία ερώτηση ο γιος; Δεν έλεγαν κάτι περισσότερο; Ο Μέσι ήξερε περισσότερα από όσα θέλει να φαίνεται. Ακόμα και ένα παιδί δέκα χρόνων, μπορεί να διαβάσει και να αντιληφθεί τι συνέβαινε» είπε ο Εισαγγελέας αφήνοντας μάλλον εμβρόντητο το ακροατήριο.

Οι ισχυρισμοί του Μέσι, πάντως, φαίνεται πως έπεισαν τον δημόσιο κατήγορο ο οποίος στην αγόρευσή του ζήτησε την αθώωση του ποδοσφαιριστή. «Η απάτη συντελέστηκε εξαιτίας αποφάσεων του πατέρα. Αυτός ήταν το alter ego του παίκτη στα οικονομικά ζητήματα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

«Από την άλλη, ο Χόρχε Μέσι δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν του εξήγησαν περί τίνος πρόκειται. Μπορεί να μην είχε γνώση για όλα, ωστόσο ήξερε τι συνέβαινε» συμπλήρωσε αναφερόμενος στον πατέρα του Μέσι, ο οποίος αν τελικά κριθεί ένοχος κινδυνεύει με φυλάκιση 18 μηνών.

Πηγή:link

3
Jun

Πρόκληση-σοκ: Οι Τούρκοι κάνουν «τζαμί» την Αγιά Σοφιά για 30 ημέρες

Πρόκληση-σοκ: Οι Τούρκοι κάνουν «τζαμί» την Αγιά Σοφιά για 30 ημέρες.Από την Αγιά Σοφιά θα διαβάζεται το κοράνι για 30 μέρες, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, και από εκεί θα το αναμεταδίδει το κρατικό θρησκευτικό κανάλι TRT Diyanet, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το κοράνι από την Αγιά Σοφιά θα διαβάζεται για το πρόγραμμα sahur (πρωινή προσευχή πριν τη νηστεία) με τον τίτλο “Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας”.

Το πρόγραμμα θα προβάλλεται καθημερινά στις 2:00 για 30 ημέρες.

Το Ραμαζάνι ξεκινά στις 6 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 7 Ιουλίου. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η Αγιά Σοφιά λειτούργησε για 916 χρόνια ως εκκλησία και μετά την Άλωση για 482 χρόνια ως τζαμί ενώ πλέον λειτουργεί ως Μουσείο.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή του ΑΚΡ Σαμίλ Ταγιάρ, η Τουρκία, ως αντίδραση στο ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων, θα πρέπει να ανοίξει την Αγιά Σοφιά για προσκύνημα.

Πηγή: mignatiou.com

3
Jun

Οδικό χάρτη συνεργασίας συμφώνησαν Ελλάδα και Γαλλία, με μήνυμα και για το χρέος

Οδικό χάρτη συνεργασίας συμφώνησαν Ελλάδα και Γαλλία, με μήνυμα και για το χρέος.Η Γαλλία ελπίζει ότι σύντομα θα βρεθεί λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν οδικό χάρτη οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας, που προβλέπει επενδύσεις σε υποδομές, σύσταση ελληνογαλλικών κοινοπραξιών για έργα σε τρίτες χώρες, αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και συνεργασία στα μέτωπα της ενέργειας, της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού και των νέων τεχνολογιών.

Ο κ. Βαλς τόνισε πως το Παρίσι βλέπει με «περισσότερη εμπιστοσύνη» το μέλλον της Ελλάδας και χαιρέτισε τόσο τις θυσίες του ελληνικού λαού, όσο και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη νομοθέτηση «θαρραλέων» μεταρρυθμίσεων.

«Μεταφέρω στην Ελλάδα ένα μήνυμα εμπιστοσύνης», στη «δυναμικότητα της ελληνικής κυβέρνησης» και στις «πολύ μεγάλες δυνατότητες» που έχει η χώρα χάρη στη νεολαία της και την οικονομία της, είπε ο γάλλος πρωθυπουργός.

«Πάντα μπορούν να υπολογίζουν οι έλληνες στη φιλία μας», προσέθεσε, επαναβεβαιώνοντας τη χθεσινή δέσμευση του γάλλου υπουργού Εσωτερικών ότι η Γαλλία θα παραλαμβάνει κάθε μήνα 400 πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκαταστάσεων.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Απέτισε δε φόρο τιμής στη «φιλοξενία» και την «αλληλεγγύη» που έχουν δείξει οι έλληνες και ειδικά οι κάτοικοι των νησιών στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν αποβιβαστεί στις ελληνικές ακτές.

Από την πλευρά του, ο έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη που επέδειξε το Παρίσι κατά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς το καλοκαίρι του 2015, αλλά και στη διαδρομή πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου, όπου ελήφθησαν οι πρώτες αποφάσεις για το θέμα του χρέους.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι η Γαλλία στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αποκρούοντας ακρότητες που με αφετηρία την Ελλάδα έθεταν σε κίνδυνο τη συνοχή ολόκληρης της ευρωζώνης», ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Βαλς για την υποστήριξη που έδωσε η Γαλλία στις «δίκαιες θέσεις» της Ελλάδας, και στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή του γάλλου πρωθυπουργού να μην αναβάλει την επίσκεψή του στην Αθήνα, παρά τις μεγάλες πλημμύρες που πλήττουν την Πόλη του Φωτός. «Αυτό αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για αυτόν».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η γαλλική στάση θα παραδειγματίσει άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπλήρωσε ότι Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανόδου της ακροδεξιάς που απειλεί το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.

Πηγή:link[/expander_maker]

 

3
Jun

Κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή στην Καισαριανή

Κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή στην Καισαριανή με καλάσνικοφ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Λίγο μετά τις 10.00 κρανοφόροι έστησαν ενέδρα σε χρηματαποστολή  που κατευθυνόταν προς υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Πρόκειται για έναν δρόμο πολυσύχναστο με αποτέλεσμα οι ληστές να βγάλουν τα όπλα μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών.

Οι δράστες ακινητοποίησαν τους άνδρες της ιδιωτικής εταιρίες σεκιούριτι με καλάσνικοφ μόλις εκείνοι κατέβηκαν από το τεθωρακισμένο όχημα. Ένας κρανοφόρος έστρεψε το όπλο προς τον υπάλληλο που κρατούσε το μεταλλικό κουτί με τα χρήματα και τον απείλησε ότι αν δεν του το δώσει θα πυροβολήσει.

Ο υπάλληλος αναγκάστηκε να παραδώσει το κουτί, το οποίο άρπαξαν οι δράστες και εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση προς την Πανεπιστημιούπολη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός ασφαλείας του κουτιού ενεργοποιηθήκε, βάφοντας με χρώμα τα χαρτονομίσματα.  Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο περιστατικό υπό το φόβο οι ληστές να μην προέρχονται από τον ποινικό χώρο.

 

Πηγή:link

3
Jun

Μεγάλοι ξένοι παίχτες ‘χτυπούν την πόρτα’ των Ελληνικών Πετρελαίων

Μεγάλοι ξένοι παίχτες ‘χτυπούν την πόρτα’ των Ελληνικών Πετρελαίων.Επιθετική προσέγγιση, στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων, σε Πατραϊκό Κόλπο και Αρτα-Πρέβεζα, που περιλαμβάνει και επαφές για συνεργασία με διεθνείς παίχτες του χώρου (μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα), ακολουθούν τα ΕΛΠΕ.

Σε μια στιγμή που έχοντας ολοκληρώσει τις γεωφυσικές και γεωλογικές μελέτες στον Πατραϊκό, τα αποτέλεσμα των τρισδιάστατων μοντέλων έχουν δείξει κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ο όμιλος κουβεντιάζει με πολλούς διεθνείς παίκτες το ενδεχόμενο συνεργασίας στις επόμενες φάσεις.

Ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα εταιρειών του χώρου, κάποιες εκ των οποίων συμμετείχαν και στη πρόσφατη συνάντηση που διοργάνωσαν τα ΕΛΠΕ στην Αθήνα με συμμετοχή εκπροσώπων 80 εταιρειών, όπως η Total και η ExxonMobil, δίχως ωστόσο για την ώρα να υπάρχει κάτι περισσότερο.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη πορεία των ερευνών, τυχόν θετικά ευρήματα θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των ξένων ομίλων, άλλωστε η πλήρης επεξεργασία και ερμηνεία των γεωφυσικών ερευνών δεν θα έχει ολοκληρωθεί παρά μετά το φθινόπωρο, και εν συνεχεία απαιτείται γεώτρηση για να αποδειχθεί η ύπαρξη οικονομικά εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Αυτές είναι οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι συνομιλητές των ΕΛΠΕ θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συνεργασίες τόσο για το Πατραϊκό, όσο και για την Άρτα – Πρέβεζα, όπως λένε πηγές του ομίλου.

“Σχετικά με την εκμετάλλευση στα χερσαία οικόπεδα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες όλοι οι μεγάλοι ξένοι παίκτες μας χτυπούν την πόρτα, προτείνοντας μας συνεργασία για τη 2η και 3η φάση του διαγωνισμού”, είπε χαρακτηριστικά χθες μιλώντας στη γενική συνέλευση του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης.

Εφόσον οι περιοχές που έχουν αναλάβει να ερευνήσουν τα ΕΛΠΕ δικαιολογήσουν τις προσδοκίες που έχουν κατά καιρούς καλλιεργηθεί, τότε ίσως να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον του ξένου πετρελαϊκού παράγοντα για έρευνες και σε άλλα πιο δύσκολα οικόπεδα, όπως στο Ιόνιο, γιατί όχι και στη Νότια Κρήτη.

Προς το παρόν, οι επαφές αφορούν στη περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού όπου οι σεισμικές έρευνες ολοκληρώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, καλύπτοντας μια συνολική έκταση περίπου 800 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Χρησιμοποιήθηκε το ερευνητικό σκάφος «Polar Empress» με σεισμικές καταγραφές 1600 Km2 τριών διαστάσεων και άλλων 300 Km2 δύο διαστάσεων.

“Οι επόμενες δυο τρεις χρονιές θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, μπορεί ν’ αλλάξουν την εικόνα της εταιρείας. Τα πρώτα μηνύματα επαναλαμβάνω, είναι άκρως ενθαρρυντικά, περιμένουμε μετά το καλοκαίρι πιο ακριβή στοιχεία και φυσικά ν’ ανακοινώσουμε και διεθνείς συνεργασίες”, επεσήμανε ο κ. Στεργιούλης

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, τα ΕΛΠΕ φιλοξένησαν στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, τη 45η Συνάντηση Πετρελαϊκών εταιρειών Κεντρικής- Νότιας & Ανατολικής Ευρώπης και Κασπίας (CEEC Scout Group Meeting), στην οποία και συμμετείχαν περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι από συνολικά 80 διεθνείς εταιρείες του κλάδου. Το παρών είχαν δώσει στελέχη των ExxonMobil, Shell, Total, Noble, MOL, INA, NIS, Gazprom, κ.ά.

 

Πηγή:link[/expander_maker]

3
Jun

Βρετανοί ερευνητές «νίκησαν» τον καρκίνο στο πάγκρεας

Βρετανοί ερευνητές «νίκησαν» τον καρκίνο στο πάγκρεας.Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να διαλύσουν το αμυντικό σύστημα του καρκίνου του παγκρέατος, του πλέον θανατηφόρου.

Οπως αναφέρει η βρετανική Telegraph οι επιστήμονες μπόρεσαν να μπλοκάρουν μια πρωτεΐνη η οποία – με απλά λόγια – βοηθά τον καρκίνο να παρακάμπτει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Στην συνέχεια ο καρκίνος επιτίθεται στις άμυνες του οργανισμού και στο επόμενο στάδιο χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να εξαπλωθεί.

Η τεχνική που ανέπτυξαν οι ερευνητές έγκειται στην διοχέτευση Τ – λεμφοκυττάρων σε καρκινικούς όγκους, ενώ παράλληλα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό σκευασμάτων για την βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, με τους ερευνητές να κάνουν λόγο για ένα «πανίσχυρο νέο όπλο» απέναντι σε έναν καρκίνο άκρως επιθετικό.

Ο καθηγητής Πίτερ Τζόνσον του ιδρύματος Cancer Research UK , το οποίο πήρε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι έως σήμερα, η θεραπεία του παγκρεατικού καρκίνου είναι δύσκολη καθώς ο όγκος έχει παρακάμψει τις άμυνες του οργανισμού. «Με αυτήν την έρευνα μπορέσαμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ανοσοθεραπίες με σκευάσματα που βάζουν στο στόχαστρο την πρωτεΐνη CXCR2, επιτρέποντας έτσι τα ανοσολογικά κύτταρα να επιτεθούν στον καρκίνο»

Η πρωτεΐνη CXCR2 έχει έναν διπλό και κυρίαρχο ρόλο στην προσβολή του οργανισμού. Αφενός βοηθάει τους όγκους να αναπτυχθούν και αφετέρου τους βοηθάει να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα. Η εξουδετέρωση της και η παράλληλη «επίθεση» στον όγκο με Τ – λεμφοκύτταρα είναι η λύση που προτείνουν οι βρετανοί ερευνητές.

Πηγή : link

image

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close