25/03/2016

25
Mar

VW: Ανάκληση οχημάτων

VW: Ανάκληση 800.000 οχημάτων προληπτικά,  σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση ενός πιθανού προβλήματος, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.

Η γερμανική φίρμα προσπαθεί να «συνέλθει» στον απόηχο του σκανδάλου, που είχε προκληθεί μετά την αποκάλυψη, για το λογισμικό παραποίησης αποτελεσμάτων των ελέγχων εκπομπής ρύπων, που είχε εγκατασταθεί σε πάνω από 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα μοντέλα της διεθνώς.

Η ανάκληση αφορά 391.000 Touareg της VW και 409.477 Cayenne της Porsche, που κατασκευάστηκαν από το 2011 ως το 2016, διευκρίνισε ο όμιλος σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις. Το πρόβλημα αφορά ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας του ενός από τα πεντάλ των οχημάτων αυτών.

Σύμφωνα με δηλώσεις της γερμανικής εταιρείας, εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα, κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου, το οποίο πλέον έχει διορθωθεί στα οχήματα των ίδιων τύπων που παράγονται σήμερα. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, που αφορά η ανάκληση θα ενημερωθούν, με επικοινωνία απευθείας από την VW. Υπολογίζεται επίσης ότι ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μισή ώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι μερικές ημέρες νωρίτερα, ο όμιλος είχε ανακοινώσει την ανάκληση 177.000 Passat, λόγω ενός πιθανού προβλήματος στα ηλεκτρικά τους.

Πηγή : link

25
Mar

Την άλλη εβδομάδα στη Βουλή η τροπολογία για την απόσυρση

Την άλλη εβδομάδα στη Βουλή η τροπολογία για την απόσυρση ως και τις 31 Μαίου 2016 και θα έχει αναδρομική ισχύ. Στη νέα νομοθετική ρύθμιση τα κίνητρα απόσυρσης (έκπτωση φόρου)  είναι μειωμένα κατά 5% για τα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, έως και 50% για τα μεγαλύτερα για τα άνω των 1.800 κ.ε.Όπως είχει σημειώσει το sofokleousin.gr μαζί με τη νομοθετική ρύθμιση για την απόσυρση ΙΧ, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και τροπολογία με την οποία θα παρατείνεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το καθεστώς εκτελωνισμού με χαμηλό τέλος ταξινόμησης  εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ που πληρούν την οδηγία Euro5 .

Το όφελος της απόσυρσης
Το όφελος της απόσυρσης που περιλαμβάνει η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών είναι μειωμένο έως και 50% και έχει καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής το τέλος Μαΐου.
Το νέο όφελος της απόσυρσης αναμένεται να κυμαίνεται από 250 έως 1.460 ευρώ έναντι 300 έως 2.800 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη απόσυρση.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ειδικότερα, το όφελος θα είναι:
‘Εως 240 ευρώ ευρώ (από 300  ευρώ μέχρι τώρα) αν αγοράσει κανείς καινούριο αυτοκίνητο έως 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ. Σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση το όφελος είναι μειωμένο κατά 20%.
‘Εως 768 ευρώ  (από 960) για αγορά καινούριου αυτοκινήτου  901 -1.400 κυβικών εκατοστών, με φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ. Το ποσοστό μείωσης ανέρχεται σε 20%.
‘Εως 1.320 ευρώ (από 1.430) για αυτοκίνητο 1.401- 1.600 κ.ε. και φορολογητέα αξία μέχρι  11.000 ευρώ. Το όφελος είναι μειωμένο κατά 5%.
‘Εως 1.470 ευρώ  (από 2.100) αν αγοράσει κανείς αυτοκίνητο από 1.601 μέχρι 1.800 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ. Το ποσοστό μείωσης ανέρχεται σε 5%.
‘Εως 1.400 ευρώ (από 2.800) ευρώ αν αποκτήσει κανείς αυτοκίνητο από 1.801 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι 14.000 ευρώ. Το ποσοστό μείωσης ανέρχεται σε 50%.

Πηγή : link

 [contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

25
Mar

Ξεκίνησε η προσπάθεια ειρηνικής εκκένωσης της Ειδομένης

Ξεκίνησε η προσπάθεια ειρηνικής εκκένωσης της Ειδομένης με τα λεωφορεία να βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να παραλάβουν πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα προσωρινής διαμονής.

Παράλληλα οι αρχές και οι εργαζόμενοι στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ενημερώνουν και καταγραφούν όσους ενδιαφέρονται να εγκαταλείψουν το χώρο. Στην προσπάθεια των αρχών «βοηθούν» και οι καιρικές συνθήκες (βροχή και ισχυροί άνεμοι) οι οποίες κάνουν πολύ δύσκολη τη διαβίωση των ανθρώπων στις σκηνές, ενώ και η καθημερινή σίτισή τους είναι πλέον πολύ δύσκολη μετά την αποχώρηση ορισμένων ΜΚΟ από την Ειδομένη.

Στόχος των αρμόδιων αρχών είναι μόνο σήμερα να μεταφερθούν περί τα 1.000 άτομα στην Πιερία και την Ημαθία.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναμένει την άφιξη 2.500 υπαλλήλων από χώρες της Ε.Ε. οι οποίοι θα βοηθήσουν στην καταγραφή των αιτημάτων προσφύγων και μεταναστών για παροχή πολιτικού ασύλου. Η άφιξή τους αναμένεται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας μετά και την ψήφιση του σχετικού νόμου για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας και θα εργαστούν για ένα εξάμηνο στις υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης υποδοχής κυρίως στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Πιστεύουμε ότι μέσα στο επόμενο διήμερο θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε ανθρώπους που θα εκδηλώσουν τη διάθεση σε υφιστάμενους χώρους», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, ΓιώργοςΚυρίτσης.
Σημειώνεται ότι από τις 30.000 νέες θέσεις φιλοξενίας που ανακοινώθηκαν χθες μετά την πρώτη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Προσφυγική και Μεταναστευτική Πολιτική, οι 2.000 θα δημιουργηθούν άμεσα, στις υφιστάμενες δομές, ενώ από Δευτέρα, οι διαδικασίες κατασκευής θα πραγματοποιούνται με εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς.

Πηγή : link

25
Mar

Watergate: Ο Έλληνας που άκουσε πρώτος τις κασέτες του Νίξον

Watergate: Ο Έλληνας που άκουσε πρώτος τις κασέτες του Νίξον.Ο Νικόλαος Γκατζογιάννης ή Νίκολας Kέιτζ, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, είναι συγγραφέας και ερευνητικός δημοσιογράφος.

Γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1939, στο χωριό Λια της Ηπείρου. Πήγε στη Μασαχουσέτη σε ηλικία εννιά ετών να βρει τον πατέρα του, και μεγαλώνοντας εκεί έγινε κορυφαίος δημοσιογράφος της Νέας Υόρκης, έχοντας μόνο μια σκέψη στο μυαλό του: να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αποκαλύψει τη μόνη ιστορία που τον ενδιέφερε, την ιστορία της μητέρας του.

Τα δύο πιο διάσημα βιβλία του με αυτοβιογραφικό χαρακτήρα είναι τα μπεστ-σέλερ «Ελένη» (1983) και “A Place for Us” (1989). Η «Ελένη»περιγράφει τη ζωή της οικογένειάς του στην Ελλάδα στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του ελληνικού εμφυλίου. Η μητέρα του, η Ελένη, εκτελέστηκε οργανώνοντας την απόδραση των παιδιών της από το χωριό της, το οποίο είχαν καταλάβει κομμουνιστές. Δεκαετίες αργότερα, σαν έφηβος, αναζήτησε τους υπεύθυνους για το θάνατό της. Το “A Place for Us” περιγράφει τις εμπειρίες της οικογένειας σαν μετανάστες στη δεκαετία του ’50, στην πόλη του Worcester, της Μασαχουσέτης. Το 1964 πήρε το μεταπτυχιακό του τίτλο στη δημοσιογραφία από το πανεπιστήμιο Columbia.

Το 1970 ξεκινά να εργάζεται για το Associated Press και τις εφημερίδες The Boston Herald Traveller, The Wall Street Journal και The New York Times. Από το 1980 ως το 1983 ξεκινά την έρευνα, τη συγγραφή, και δημοσιεύει τελικά το βιβλίο του, «Ελένη». To 1985 η «Ελένη» έγινε ταινία με πρωταγωνιστή των ηθοποιό Τζον Μάλκοβιτς στο ρόλο του Νικόλα. Μάλιστα, το 1987, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν έκανε αναφορά στο βιβλίο, σαν έμπνευση για τις διαδικασίες που τερμάτισαν τον ανταγωνισμό (όσον αφορά τους εξοπλισμούς) με τη Σοβιετική Ένωση.

Ο Γκατζογιάννης έγινε αρχικά γνωστός στην ερευνητική δημοσιογραφία μέσα από τις Wall Street Journal και New York Times. Το ρεπορτάζ του για τη Μαφία έφερε δύο μπεστ-σέλερ: τα “The Mafia Is Not An Equal Opportunity Employer” και “Mafia, U.S.A.”.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του στην αποκάλυψη της διαφθοράς πιο παλιά του Αντιπροέδρου Spiro Agnew, που οδήγησε στην παραίτησή του. Στη διάρκεια του σκανδάλου Watergate, o Γκατζογιάννης ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που άκουσε τις κασέτες του Νίξον. Οι εμπειρίες του σαν δημοσιογράφος ήταν η βάση για το τηλεοπτικό σόου “The Andros Targets” του 1977 στο CBS.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ο Γκατζογιάννης ήταν επίσης Διευθυντής Παραγωγής στην ταινία «Ο Νονός ΙΙΙ», έχοντας συγγράψει σε πολύ αρχικό στάδιο ένα προσχέδιο μαζί με τον Mario Puzo. Η ταινία προτάθηκε για επτά Χρυσές Σφαίρες και επτά Όσκαρ.

Το βιβλίο του «Ελένη» μεταφράστηκε σε 32 γλώσσες, πήρε το πρώτο βραβείο από την Ακαδημία Λογοτεχνίας της Μ. Βρετανίας και προτάθηκε για καλύτερη βιογραφία από το National Book Critics Circle. Έχει τιμηθεί επίσης με τα βραβεία Hearst, Page One (Newspaper Guild) και Sigma Delta Chi.

Ένα από τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι το «Ελληνική Φλόγα» για την ιστορία της Μαρίας Κάλλας και του Αριστοτέλη Ωνάση (“Greek Fire: The Story of Maria Callas and Aristole Onassis”), που δημοσιεύθηκε από τον Alfred a. Knopf το 2000.

Ο Γκατζογιάννης είναι επίτιμος Πρόεδρος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού και έχει λάβει το βραβείο αριστείας από το Διεθνές Κέντρο της Νέας Υόρκης. Συνεχίζει να γράφει για εφημερίδες και έντυπα όπως οι New York Times και Vanity Fair.

Ζει με τη γυναίκα του, Τζόαν, στην περιοχή του B. Γκράφτον, στη Μασαχουσέτη. Η σύζυγός του είναι επίσης συγγραφέας, και μάλιστα είχαν γνωριστεί στο πανεπιστήμιο Columbia. Έχουν τρία παιδιά: τον Χρήστο, σεναριογράφο που ζει στο Λος Άντζελες, την Ελένη, συντάκτρια περιοδικού στη Νέα Υόρκη, και τη Μαρίνα, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων που ζει στη Βοστόνη.[/expander_maker]

 

Πηγή:link

25
Mar

Κλάδος Ζωής: 60% των Ασφαλισμένων εμπιστεύονται Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Κλάδος Ζωής: 60% των Ασφαλισμένων εμπιστεύονται Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές.Σφράγισε και επίσημα με μια αποκαλυπτική μελέτη στον κλάδο Ζωής, η Επιτροπή Ζωής Υγείας & Συντάξεων τηςΈνωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), την κοινή άποψη που υπήρχε εδώ και χρόνια.

του Νίκου Μωράκη

Την άποψη ότι ο ανθρωπινός παράγοντας, ο παραδοσιακός ασφαλιστικός διαμεσολαβητής παραμένει η πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των Ελλήνων παρά την επιθετική στάση των τραπεζών (bancassurance) και τις νέες τάσεις της τεχνολογίας (direct) για υπηρεσίες και προγράμματα που έχουν να κάνουν με τη σύνταξή του και τη νοσοκομειακή του περίθαλψη.

Μια μελέτη που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τις αποταμιευτικές/νοσοκομειακές/συνταξιοδοτικές επιλογές ενός ιδιώτη δύσκολα θα αυτοματοποιηθούν δίνοντας πάντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ανθρώπινο παράγοντα και στη διά ζώσης επικοινωνία. Μια μελέτη που φωτογραφίζει αν θέλετε την κουλτούρα του Έλληνα πολίτη που όταν καλείτε να πάρει τόσο σημαντικές αποφάσεις… επιλέγει να εμπιστευτεί έναν επαγγελματία.  

Τι αποκάλυψε η Μελέτη;   

Πρώτα απ’ όλα το βασικότερο. Ο κλάδος ζωής αποτελείται από 76% ατομικά συμβόλαια και 24% ομαδικά* που υπολογίζονται σε 1.8 δισ. ευρώ για το 2015 (πτώση 29% σε σχέση με το 2007 που είχε αγγίξει τα 2.5 δισ. ευρώ). Από αυτά τα συμβόλαια προκύπτει ότι τα αποταμιευτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι τα πιο δημοφιλή (50%) ακολουθούμενα από τα προγράμματα Νοσοκομειακής περίθαλψης (34%). Οι Ασφαλιστές κατέχουν το 60% στις προτιμήσεις των πελατών ως προς το κανάλι διανομής που θα επιλέξουν ενώ ακολουθούν το bancassurance με 31% και οι direct Πωλήσεις με 9%.

statslifehealth2

Ατομικά Συμβόλαια (76% του κλάδου Ζωής)

Τα ατομικά συμβόλαια Ζωής χωρίζονται σε τρεις υπηρεσίες. Τη σύνταξη και αποταμίευση, τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη και τις λοιπές καλύψεις.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Σύνταξη & Αποταμίευση: Η σύνταξη και αποταμίευση κατέχει την πρώτη θέση στα ατομικά συμβόλαια με 56% εκ των οποίων κυρίαρχη θέση έχουν τα παραδοσιακά προγράμματα (57%) ενώ ένα 43% είναι συνδεδεμένο με Unit linked Προϊόντα. Το κυρίαρχο δίκτυο διανομής στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι το bancassurance με 52% της αγοράς ακολουθούμενο από το συνδεδεμένο δίκτυο συνεργατών των Ασφαλιστικών Εταιρειών (39%) και το ελεύθερο δίκτυο συνεργατών (8%).

Νοσοκομειακά Προγράμματα: Τα Νοσοκομειακά Προγράμματα περίθαλψης κατέχουν τη δεύτερη θέση στα ατομικά συμβόλαια με 35% των ατομικών συμβολαίων. Το κυρίαρχο δίκτυο διανομής στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι οι συνδεδεμένοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές (74%) ακολουθούμενοι από το ελεύθερο δίκτυο (23%) και το bancassurance (3%).

statslifehealth3

Κανάλια Διανομής στα Ατομικά Συμβόλαια Ζωής 

  • Συνδεδεμένο δίκτυο 55%

Εκ του οποίου 47% είναι Νοσοκομειακή Περίθαλψη, 40% είναι Συντάξεις/Αποταμιευτικά και 13% είναι λοιπές καλύψεις

  • Bancassurance 30% 

Εκ του οποίου 97% είναι Συντάξεις/Αποταμιευτικά, 1% Νοσοκομειακή Περίθαλψη, 2% Λοιπές Καλύψεις

  • Ελεύθερο δίκτυο 14%  

Εκ του οποίου 56% είναι Νοσοκομειακή Περίθαλψη, 33% είναι Συντάξεις/Αποταμιευτικά, 11% Λοιπές Καλύψεις

  • Direct 1%  

statslifehealth4

 

Πηγή:link

 

 

 

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]
25
Mar

Οι δυνάμεις του Άσαντ ανακατέλαβαν την Παλμύρα

Οι δυνάμεις του Άσαντ ανακατέλαβαν την Παλμύρα.H συριακή τηλεόραση αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι δυνάμεις του στρατού, κατάφεραν να πάρουν και πάλι υπό την κατοχή τους την πόλη Παλμύρα, καταφέρνοντας σημαντικά πλήγματα στις δυνάμεις των τομοκρατών».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόβ, δήλωσε σήμερα ότι περίμενε μια τέτοια κίνηση από το στρατό της Συρίας, που είχε την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας. «Βασιζόμασταν στη δράση του συριακού στρατού για να ανακαταλάβει την Παλμύρα από τους τρομοκράτες. Στην επιχείρηση συνέδραμε και η αεροπορία της Ρωσίας».

 

Πηγή:link

25
Mar

Τσακαλώτος:«Το ΔΝΤ πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του»

Τσακαλώτος:«Το ΔΝΤ πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του».O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» συστήνει στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας τονίζοντας ότι στο Eurogroup της 22ας Απριλίου πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος.

Άλλωστε, την ενημέρωση αυτήν, ότι δηλαδή θα συζητηθεί τον Απρίλη το χρέος, σημειώνει ο υπουργός, έκανε προς τους υπουργούς Οικονομικών ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εκτιμά ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα διότι έχει αλλάξει το κλίμα «σε σχέση με το καλοκαίρι και πιο πολλοί παίκτες ψάχνουν να βρεθούν λύσεις παρά να βάλουν εμπόδια».

Ωστόσο αντικρούει την άποψη ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το αίσιο τέλος της αξιολόγησης, «όταν την ίδια στιγμή εξελίσσονται συγκρούσεις που αφορούν την μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων». Αποδέχεται ως μέρος του προβλήματος τη μάχη ενάντια στη λιτότητα και τις ανισότητες προσθέτοντας ότι «η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ειρήνη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη».

Ο κ. Τσακαλώτος, καταλογίζει σε ορισμένα μέλη του ΔΝΤ απουσία «μέριμνας για κοινωνική δικαιοσύνη και κατανόησης για τη διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα όταν ζητούν μεγάλο μέρος της αναπροσαρμογής του φόρου εισοδήματος να έρθει μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου». Αναγνωρίζει την έλλειψη ταυτόσημης άποψης στο ΔΝΤ «όπως και σε άλλους θεσμούς», όπως σημειώνει και απορρίπτει την πιθανότητα ρήξης με το ΔΝΤ. Αναφορικά με την ανατροπή των κεκτημένων που επιχειρείται, ο υπουργός συνιστά στο ΔΝΤ να «βάλει νερό στο κρασί του», επισημαίνοντας ότι «οι εργασιακές σχέσεις είναι μια από αυτές τις κατακτήσεις και δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να στοχεύει στο χειρότερο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Αναφέρεται στη σθεναρή στάση της κυβέρνησης να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις και στην αναγκαιότητα επίσπευσης του κλεισίματος της αξιολόγησης και δηλώνει: «Η πρόταση μας που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι άκρως προοδευτική. Δεν επιβαρύνει καθόλου τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα θα έχουν ελαφρύνσεις».

 

Πηγή:link

25
Mar

Τεθωρακισμένα, ελικόπτερα και…drones στην παρέλαση

Τεθωρακισμένα, ελικόπτερα και…drones στην παρέλαση.Kορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Για πρώτη φορά, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα με τα κέντρα ελέγχου τους επί οχημάτων ΜΑΝ που συνόδευαν τη μηχανοκίνητη φάλαγγα των Διαβιβάσεων.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα.

Τα αντιαρματικά κατευθυνομένων βλημάτων MILAN, KORNET, TOW και τη διμοιρία όλμων των 4,2” ακολούθησαν οι δύο Ίλες μέσων αρμάτων μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1 Α5), η αυτοκινούμενη πυροβολαρχία και 155 χιλιοστών, μία πυροβολαρχία PΖH 2000 GR, μία πυροβολαρχία πολλαπλών εκτοξευτών MLRS, μία πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων ΧΩΚ και μία πυροβολαρχία STINGER ASRAD.

Στη συνέχεια παρήλασαν τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού για την άρση πάσης φύσεως κωλυμμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, των Διαβιβάσεων με τα κινητά συστήματα επικοινωνιών (κλωβός και κινητοί ανταποκριτές του σύγχρονου ψηφιακού συστήματος Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης ΕΡΜΗΣ- δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα με τα κέντρα ελέγχου τους), η διμοιρία πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας και το Υγειονομικό.

Τη σκυτάλη πήρε η Πολεμική Αεροπορία με ένα σμήνος κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT, ένα σμήνος βλημάτων CROTALLE, ένα σμήνος ΒΕΛΟΣ και το σμήνος RHIEMENTAL που έκλεισε τη μηχανοκίνητη φάλαγγα.

Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξαν οι Εύζωνοι και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, και ο λόχος απόδοσης τιμών.

Παρήλασαν επίσης τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής) και το τμήμα υποψηφίων εφέδρων αξιωματικών της Σχολής Τεθωρακισμένων και της Σχολής Πυροβολικού.

Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημά τους.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη F-16, MIRAGE-2000 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Απάτσι, Σινούκ ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελικόπτερα Σικόρσκι και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού, δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος και δύο ελικόπτερα (EC-135 και BO-105) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με τους δικυκλιστές των ειδικών ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Ζ», διάφορα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και με δύο ουλαμούς Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε με μοτοσικλετιστές, ερπυστριοφόρα παντοδαπούς εδάφους, υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, έναν ουλαμό Δοκίμων Ανθυποπυραγών και ένα τμήμα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών που αποτελείτο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες.

Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετείχε με μικτό τμήμα ανδρών γυναικών, και τμήματα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, της Υπηρεσίας Διασωστών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.[/expander_maker]

 

Πηγή:link

25
Mar

Μήνυμα για την αξιολόγηση από τον Σταθάκη για την 25η Μαρτίου: «Μέχρι τις 22 Απριλίου ελπίζουμε να έχουμε συμφωνία»

Μήνυμα για την αξιολόγηση από τον Σταθάκη για την 25η Μαρτίου: «Μέχρι τις 22 Απριλίου ελπίζουμε να έχουμε συμφωνία».Ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε σήμερα από τα Χανιά στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Σταθάκης δήλωσε:

«Μόλις τελειώσει το καθολικό Πάσχα συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, ελπίζουμε ότι στο ορόσημο που έχουμε θέσει -22 Απριλίου- θα έχουμε και τη συμφωνία».

Ο υπουργός Οικονομίας εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821 και το πρωί παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Αναφερόμενος στο μήνυμα της σημερινής επετείου δήλωσε:

«Σήμερα εορτάζουμε την εθνική επέτειο που συμβολίζει τις αξεπέραστες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας.

Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τις μεγάλες αξίες που έχει κάθε σύγχρονο κράτος το οποίο κατακτήσαμε με την επανάσταση του 1821, τις άξιες της δημοκρατίας της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Αυτές είναι οι κοινές αξίες στο μεγάλο ευρωπαϊκό μας σπίτι.

Σήμερα, σε μια περίοδο κρίσης, αυτές οι αξίες αποτελούν την αξεπέραστη κληρονομιά πάνω στην οποία πρέπει να προσκολληθούμε».

Οι εκδηλώσεις στα Χανιά συνεχίστηκαν με κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης και ολοκληρώνονται με παρέλαση μαθητικών τμημάτων, παραδοσιακών συλλόγων προσκόπων και αγημάτων από τα τρία όπλα των ενόπλων δυνάμεων στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

Πηγή : link

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]
25
Mar

Υψώθηκε και φέτος η τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι της Χίου – ΒΙΝΤΕΟ

Υψώθηκε και φέτος η τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι της Χίου – ΒΙΝΤΕΟ.Το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Χίου με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας και απόδοση τιμών από άγημα της 96 Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της μεγάλης σημαίας 150 τ.μ. που το 2014 δώρισε η Μητρόπολη Χίου στην Π.Ε. Χίου.

Παρουσία του νέου Ταξίαρχου Γ. Μπικάκη, δεκάδων παρευρισκομένων αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του νησιού, η γαλανόλευκη ξεδιπλώθηκε σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας παραμονή της Εθνικής μας Επετείου.

Το εμβατήριο της Σημαίας αλλά και τον Εθνικό Ύμνο ανέκρουσε η στρατιωτική μπάντα της 96 ΑΔΤΕ.

Η σημαία θα υποσταλεί το απόγευμα της Παρασκευής με την ανάλογη απόδοση τιμών.

Πηγή: politischios.gr

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

[contesthopper contest=”4741″]
Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close