24/03/2016

24
Mar

Η κυβέρνηση αναζητεί βιομηχανικούς χώρους για να στεγάσει πρόσφυγες και μετανάστες

Η κυβέρνηση αναζητεί βιομηχανικούς χώρους για να στεγάσει πρόσφυγες και μετανάστες σε πρώην βιομηχανικούς χώρους, κοντά αλλά όχι μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, σχεδιάζει να «κατασκευάσει»  30.000 νέες θέσεις προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr,στους χώρους αυτούς, οι οποίοι όπως αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι λειτουργικοί, θα μεταφερθούν κατά προτεραιότητα μέσα στον επόμενο μήνα οι 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, εντός του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι και η βελτίωση των συνθηκών διαμονής στα ήδη υπάρχοντα κέντρα, όπως καλύτερες, πιο μεγάλες και ενδεχομένως θερμαινόμενες σκηνές.

Στα εμπλεκόμενα υπουργεία σημειώνουν ότι υπάρχει αρκετός κόσμος στην Ειδομένη που θέλει πλέον να φύγει από την περιοχή και στόχος της κυβέρνησης είναι «να το επιταχύνουμε αυτό». Για όσους βρίσκονται στον Πειραιά η κατάσταση είναι διαφορετική αφού η απόφαση είναι να μεταφερθούν κάπου σχετικά κοντά στο Λιμάνι.

Σε ότι αφορά στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας στο Μαξίμου σημειώνουν με νόημα ότι κανένας από όσους δημοσίως δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν πρόσφυγες στη χώρα τους «δεν έχει πάει επίσημα στις Βρυξέλλες να ζητήσει έξοδο από το πρόγραμμα», ενώ επιμένουν ότι είναι σε ισχύ η συμφωνία τους περασμένου χρόνου για υποχρεωτική μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, οι 66.000 εκ των οποίων από την Ελλάδα.

Ωστόσο αναγνωρίζουν ότι η συμφωνία είναι εξαιρετικά πολυπαραγοντική και ως εκ τούτου δύσκολα υλοποιήσιμη και η τρομοκρατική ενέργεια στις Βρυξέλλες τη δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, αλλά όπως λένε χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να το αφήσουν τη συμφωνία να καταρρεύσει τελείως».

 

Πηγή:link

24
Mar

«Βόμβα» Τζουλιάνι: Η Χίλαρι ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ISIS

«Βόμβα» Τζουλιάνι: Η Χίλαρι ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ISIS.Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζιουλιάνι προέβη σε μια καταγγελία-σοκ εναντίον της Χίλαρι Κλίντον. Ο Τζουλιάνι κατηγόρησε την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ότι ευθύνεται έμμεσα για την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX, ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η Κλίντον «συνέβαλε στην δημιουργία του ISIS» και ότι «μπορεί να θεωρείται ιδρυτικό μέλος του ισλαμικού κράτους».

Η σφοδρή επίθεση που δέχτηκε η Χίλαρι Κλίντον συνεχίστηκε με τον Τζουλιάνι να αναφέρει ότι για να καταπολεμηθεί το ISIS θα απαιτούσε η κυβέρνηση να ενώσει όλες τις δυνάμεις για να το αντιμετωπίσει. «Η Χίλαρι είχε την ευκαιρία αυτή και δεν έκανε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος πως ακριβώς η Κλίντον συνέβαλε στη δημιουργία του ISIS, ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι η Κλίντον «ήταν μέρος μιας κυβέρνησης που άφησε το Ιράκ να το κυβερνά ο Μαλίκι, αναγκάζοντας τους Σιίτες να επιλέξουν και δεν παρενέβη στον πόλεμο στην Συρία όταν ήταν ακόμη καιρός».

Αυτά τα δυο γεγονότα στα οποία η Κλίντον είχε καθοριστικό ρόλο, ήταν και οι κύριες αιτίες κατά την άποψη του Τζουλιάνι για τη δημιουργία του χαλιφάτου.

Σε επισήμανση ότι αυτές οι αποφάσεις δεν ήταν άμεση αρμοδιότητα της Secretary of State, θέση που κατείχε η Κλίντον στην κυβέρνηση Ομπάμα, και ότι αυτές αποτελούν κοινές πολιτικές που δεν θα μπορούσε από μόνη της να αλλάξει, ο Τζουλιάνι απάντησε: «αυτό θα προσπαθούσε να κάνει ο κάθε πατριώτης».

 

Πηγή:link

24
Mar

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…..

Spot the greekfference (photo by GeoX one)

 

spokvaroyf

24
Mar

Honda CB1100ii

Το Honda CB1100ii παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο μοντέλο σε μορφή café racer, μια μοτοσικλέτα που είχε ήδη εμφανιστεί με την μορφή concept με εντυπωσιακά περιφερειακά και βλέψεις για είσοδο στην παραγωγή!

Την περασμένη χρονιά, η Honda είχε παρουσιάσει την νέα γενιά του CB1100, σε μορφή concept, στην έκθεση μοτοσικλέτας του Tokyo. Τώρα, κατά την προσφιλή, τον τελευταίο καιρό, τακτική της, η εταιρεία προχώρησε στην παρουσίαση του πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο ονομάζεται CB1100 Type II και είναι κατασκευασμένο στην café racer φόρμα.

Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, η νέα μοτοσικλέτα φέρει τον κινητήρα του concept μοντέλου, με το ρεζερβουάρ ωστόσο να είναι αλλαγμένο. Ο εμπρός προβολέας είναι τεχνολογίας LED, αποτελώντας μια μοντέρνα τεχνολογική εφαρμογή, που ωστόσο έχει πολύ πετυχημένη ρετρό εμφάνιση.

24
Mar

Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα

Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα επέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων των Βορείων Προαστίωνγια οχήματα που πούλησε σε ανυποψίαστους καταναλωτές και είχαν γυρισμένα χιλιόμετρα.

Ωστόσο το θέμα δεν σταματά εδώ καθώς το πρόστιμο των 15.000 ευρώ αφορούσε μόλις 5 καταγγελίες καταναλωτών ενώ ακολουθούν και άλλες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξετάζει σοβαρά την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εμπόρου ΙΧ των Βορείων Προαστίων εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού καταγγελιών που καταφθάνουν συνεχώς.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει και άλλους υποψήφιους ανυποψίαστους καταναλωτές που πιθανόν να αποκτήσουν κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Επίσης στον Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν κατατεθεί και άλλες καταγγελίες εναντίον του εμπόρου μεταχειρισμένων ΙΧ των Βορείων Προαστίων οι οποίες θα προωθηθούν στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ώστε να επιβάλλει νέα πρόστιμα.

Από την άλλη μεριά σε εκκρεμότητα παραμένουν οι καταγγελίες που έχει αποστείλει ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένει την εκκίνηση των νόμιμων διαδικασιών.

Να υπενθυμίσουμε πως οι καταγγελίες για γύρισμα χιλιομέτρων προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή σημειώνουν αύξηση πάνω από 40% τα δύο τελευταία χρόνια καθώς η οικονομική κρίση έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που διατίθενται φθηνότερα…

 

Πηγή:link

24
Mar

Mega Channel: Το παίρνουν οι τράπεζες ή μπαίνει στο «χειρουργείο»

Mega Channel: Το παίρνουν οι τράπεζες ή μπαίνει στο «χειρουργείο».Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για το (ιδιοκτησιακό) μέλλον του καναλιού, ενώ ένας νέος κύκλος «επεισοδίων» αρχίζει στο σίριαλ του Mega Channel και η λύση του «δράματος» αναβάλλεται. Οι τράπεζες αδημονούν και πιέζουν τους μεγαλομετόχους να καταλήξουν σε συμφωνία για ΑΜΚ, απειλώντας ότι θα μετοχοποιήσουν απαιτήσεις και θα αναλάβουν οι ίδιες τον έλεγχο του καναλιού. Οι μεγαλομέτοχοι τραινάρουν τις διαπραγματεύσεις, αναθέτοντας την εκπόνηση «σχεδίου σωτηρίας» στον εκδότη Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, ο οποίος προαλείφεται για νέος μέτοχος και μάνατζερ του καναλιού.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους με απολύσεις προσωπικού και μειώσεις αμοιβών, αναδιάρθρωση τραπεζικού δανεισμού, «κούρεμα» υποχρεώσεων προς προμηθευτές και ρύθμιση οφειλών 21 εκατ. προς δύο εταιρείες των μεγαλομετόχων («Ανωση» του ομίλου Μπόμπολα και «Studio ATA» του ΔΟΛ). Θα είναι μια επώδυνη «εγχείρηση»,  που θα επηρεάσει αναπόφευκτα την εσωτερική λειτουργία, τις δυνατότητες και την προς τα έξω εικόνα του καναλιού.

Αν το σχέδιο γίνει αποδεκτό, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης αναμένεται να συμφωνήσουν για τον τρόπο κάλυψης μιας μεγάλης αύξησης κεφαλαίου – της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ – στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν  στρατηγικοί επενδυτές.

Ως υποψήφιοι εμφανίζονται ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος μέσω των «Αττικών Εκδόσεων» (στις οποίες μετέχουν ο όμιλος Μπερλουσκόνι και η οικογένεια Βαρδινογιάννη) και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης, ιδιοκτήτης της «24Media» και εταίρος του ομίλου Μπόμπολα στην εταιρεία στοιχήματος «STOIXIMAN».

Το σχέδιο πρέπει να εγκριθεί βέβαια και από τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες θα αξιολογήσουν αν διασφαλίζει την είσπραξη των απαιτήσεων τους και τη συνέχιση λειτουργίας του καναλιού.

Σε διαφορετική περίπτωση – αν δεν συμφωνήσουν οι μεγαλομέτοχοι, ή αν το σχέδιο κριθεί ανεπαρκές – οι τράπεζες θα αναγκασθούν να καταστήσουν άμεσα απαιτητά τα ομολογιακά δάνεια και να προχωρήσουν σε κινήσεις διασφάλισης των απαιτήσεων τους.

Πρώτη κίνηση θα είναι η αναδιάρθρωση των δανειακών  υποχρεώσεων του καναλιού και η μετοχοποίησημεγάλου μέρους των οφειλών του.

Ετσι οι πιστώτριες τράπεζες θα βρεθούν να κατέχουν την πλειοψηφία μετοχών – ενδεχομένως και πάνω από 67%.

Πάντως οι κινήσεις όλων των πλευρών – μεγαλομετόχων, πιστωτριών τραπεζών, υποψήφιων επενδυτών –  θα γίνουν σε συνάρτηση με την επικείμενη  δρομολόγηση της διαδικασίας δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών τηλεοπτικής εμβέλειας. Το Mega θα έχει αξία μόνον αν συμμετέχει στον διαγωνισμό κι αν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα πάρει τελικά άδεια.

Πηγή:link

24
Mar

Euro area: ECB monetary policy

Euro area: ECB monetary policy

 Scepticism over ECB’s TLTRO II is misplaced

 

 

24
Mar

Αρνείται η ΛΑΕ τη συμμετοχή της στην εισβολή σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Αρνείται η ΛΑΕ τη συμμετοχή της στην εισβολή σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου «Εξ όσων πληροφορηθήκαμε, επρόκειτο για μια διαμαρτυρία κυρίως νέων, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε με βία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφορικά με την εισβολή σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου.Την διαμαρτυρία στου Ζωγράφου την έκαναν επιτροπές αγώνα της περιοχής και όχι η ΛΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

«Το βέβαιο είναι ότι τα μνημόνια, ο αυταρχισμός, οι αντιλαϊκές πολιτικές, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως ψεύδεται, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι την διαμαρτυρία στου Ζωγράφου την έκαναν επιτροπές αγώνα της περιοχής και όχι η ΛΑΕ (σ.σ.: εδώ η ανακοίνωσητου ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό). Εξ όσων πληροφορηθήκαμε, επρόκειτο για μια διαμαρτυρία κυρίως νέων, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε με βία.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντί να υβρίζει τους νέους που κινητοποιούνται, να καταλάβει ότι η κοινωνική διαμαρτυρία στα χρόνια των μνημονίων προκαλείται αποκλειστικά από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων που μαυρίζουν την ζωή των ανθρώπων και ιδίως της νεολαίας».

 

Πηγή:link

24
Mar

Μαξίμου: Αναπάντητα ερωτήματα για τη Διαπλοκή

Μαξίμου: Αναπάντητα ερωτήματα για τη Διαπλοκή.Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει «Κάθε μέρα που περνάει από την αναβολή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως, πολλαπλασιάζοντας τα αναπάντητα ερωτήματα και τις απορίες για τις ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα» , προσθέτοντας ότι «μετά το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού “Επίκαιρα” και την αποκάλυψη των επιστολών των κυρίων Σηφουνάκη και Τσιρώνη, όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο το σύστημα Μητσοτάκη-Σαμαρά-Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου».

«Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τον κ. Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο» καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Πηγή:link

24
Mar

Γιούνκερ: «Η τρομοκρατία δεν είναι εισαγόμενη – οι τρομοκράτες γεννήθηκαν εδώ»

Γιούνκερ: «Η τρομοκρατία δεν είναι εισαγόμενη – οι τρομοκράτες γεννήθηκαν εδώ».Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε κοινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», την ιταλική «La Repubblica», την ισπανική «El País», τη βελγική «Le Soir», τη γαλλική «Le Figaro» και τις ελβετικές «La Tribune de Genève» und «Der Tagesanzeiger» είπε  «Φαίνεται ως εάν η τρομοκρατία, η οποία μας χτυπά σήμερα, να ήταν εισαγόμενη, αλλά εκείνοι οι οποίοι διαπράττουν αυτές τις πράξεις γεννήθηκαν στην πραγματικότητα εδώ, συχνά μάλιστα και οι γονείς τους. Πέρασαν από τα σχολεία μας και έλαβα ενεργά μέρος στην κοινωνική μας ζωή. Δίνουν την εντύπωση μόνο ότι έρχονται από αλλού, ενώ είναι από δω» είπε.

Στο ερώτημα αν έχει αποτύχει η ενσωμάτωσή τους, ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει μια μονοσήμαντη απάντηση και δεν θέλει να προσχωρήσει στην άποψη η οποία θέλει να τα εξηγήσει όλα με τη θρησκεία ή με την αποτυχημένη (πολιτική) ενσωμάτωσής τους. Πάντως «καμιά από τις χώρες μας δεν υπήρξε ιδιάιτερα επιτυχής στο θέμα της ενσωμάτωσης. Αυτή η ευθύνη είναι δική μας και ευθύνη όσων αντιστέκονται συνεχώς στις εθνικές προσπάθειες και αρνούνται να ενσωματώσουν εκείνους, οι οποίοι προέρχονται μεν από αλλού, αλλά βρίσκονται από μακρού σε μας. Πρόκειται για μια διαμάχη δύο πλευρών στα ζητήματα ενσωμάτωσης».

Πηγή:link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close