23/03/2016

23
Mar

Μοσκοβισί σε Κούλογλου: είναι θέμα του ΔΝΤ αν θα μείνει ή θα φύγει

Μοσκοβισί σε Κούλογλου: είναι θέμα του ΔΝΤ αν θα μείνει ή θα φύγει.Ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε  τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα «Ζήτημα που αφορά το ΔΝΤ», απαντώντας έτσι σε σχετική γραπτή ερώτηση που υπέβαλε στην Επιτροπή ο Στέλιος Κούλογλου. Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε τους λανθασμένους σχεδιασμούς που το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι έκανε σε αξιολόγηση που δημοσίευσε πρόσφατα και που είχαν δυσμενή και άδικα κοινωνικά αποτελέσματα και ζητούσε από την Επιτροπή να λάβει θέση σχετικά με το αν θεωρεί απαραίτητη ή όχι τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του ΔΝΤ για άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δεδομένου ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε ότι αυτό είναι απόφαση των χωρών πιστωτών της Ελλάδας και ότι σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από την πλήρη εφαρμογή των όρων του προγράμματος από την ελληνική πλευρά.

Ερώτηση του Στέλιου Κούλογλου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δημοσίευσε πρόσφατα αξιολόγηση της εμπειρίας του στα προγράμματα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Παραδέχεται ότι ένα από τα λάθη που έκανε ήταν ο λανθασμένος σχεδιασμός όσον αφορά τη σχέση και τον αντίκτυπο μεταξύ των λαθών των προγνωστικών ανάπτυξης και της προγραμματισμένης δημοσιονομικής εξυγίανσης. Σύμφωνα με τη θέση του ΔΝΤ, οι πραγματικοί δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές – οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις των περικοπών δημοσίων δαπανών ή οι αυξήσεις της φορολόγησης της οικονομικής δραστηριότητας – ήταν πολύ πάνω από το 1 ήδη στο αρχικό στάδιο της κρίσης, και επομένως είχαν δυσμενή και κοινωνικά άδικα αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα το ΔΝΤ επαναλαμβάνει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.

Συμφωνεί η Επιτροπή, ως μέρος του κουαρτέτου, με τη θέση του ΔΝΤ για άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους;

Εάν όχι, και δεδομένων των λαθών που έχει διαπράξει το ΔΝΤ, εξακολουθεί να θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα;

Απάντηση του κ. Mοσκοβισί εξ ονόματος της Επιτροπής

Η Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διενήργησε μία ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους (DSA)1 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μέσω της έγκαιρης και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), του ενστερνισμού του εν λόγω προγράμματος από τις ελληνικές αρχές και των μέτρων που «θα υιοθετηθούν με βάση κατάλληλες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποδεδειγμένης δέσμευσης για πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές»2. Κάθε απόφαση σχετικά με τα εν λόγω μέτρα πρέπει να λαμβάνεται από τα κράτη μέλη, τα οποία είναι οι πιστωτές της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ευρωομάδα δήλωσε ότι είναι έτοιμη «να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση περιόδων χάριτος και εξόφλησης), ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο», αλλά ότι τα μέτρα αυτά «θα εξαρτηθούν από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΜΣ και θα εξεταστούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης [του προγράμματος]». Τόνισε, επίσης, την αδυναμία ανάληψης απομειώσεων της ονομαστικής αξίας του επίσημου χρέους3.

Ο ρυθμός δημοσιονομικής εξυγίανσης στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΜΣ έχει προσαρμοστεί, ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι οικονομικές συνθήκες, οι ανάγκες εξυγίανσης και το μέγεθος του ελληνικού χρέους. Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον κοινωνικό αντίκτυπο των προτεινόμενων μέτρων και στην ενίσχυση των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας4.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι εταίρος στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΜΣ σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις που προβλέπει η Συνθήκη ΕΜΣ. Σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή του σε ξεχωριστό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα συνεπάγεται αποκλειστική χρηματοδότηση, αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το ΔΝΤ[/expander_maker]

Πηγή : link

23
Mar

Μάθετε πώς το Facebook θα σας ειδοποιεί αν κάποιος πάει να αντιγράψει το προφίλ σας

Μάθετε πώς το Facebook θα σας ειδοποιεί αν κάποιος πάει να αντιγράψει το προφίλ σας.

23
Mar

Έρχονται δικαιότερα τέλη κυκλοφορίας

Έρχονται δικαιότερα τέλη κυκλοφορίας.Το υπουργείο Οικονομικών με «σημαία» τη δικαιότερη και αντικειμενικότερη φορολόγηση των οχημάτων, καθώς και την αντιμετώπιση των διαχρονικών αδικιών που έχουν συσσωρευθεί,  ανακοίνωσε επισήμως τη σύσταση ομάδας εργασίας για τη διαμόρφωση προτάσεων και την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση οχημάτων και τα τέλη κυκλοφορίας.

Όπως είχε προαναγγείλει από τις 21 Μαρτίου το ΝΕWS 247, το χαλί για μεγάλες ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας και τη φορολόγηση των οχημάτων «στρώνει» απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που υπεγράφη στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, με την απόφαση του κ. Τσακαλώτου – η οποία φέρει ημερομηνία υπογραφής 18 Μαρτίου – προβλέπεται η σύσταση ομάδας εργασίας με βασική αποστολή τον εξορθολογισμό της φορολογίας οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, η εν λόγω ομάδα εργασίας αποτελείται από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να καλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες και σχετικούς φορείς, για την υποβοήθηση του έργου της. Η διάρκεια λειτουργίας της ορίζεται μέχρι τις 29.04.2016, οπότε και οφείλει να υποβάλει τις προτάσεις της.

Η απόφαση του κ. Τσακαλώτου έρχεται σε μια στιγμή που το οικονομικό επιτελείο έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εξεύρεση πρόσθετων εσόδων, με στόχο να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, ήτοι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Πηγή:link

23
Mar

Σόιμπλε: Ισοδύναμα για να μην περικοπούν οι συντάξεις στην Ελλάδα

Σόιμπλε: Ισοδύναμα για να μην περικοπούν οι συντάξεις στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Αθήνας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές τον Απρίλιο δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αν για τους λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει … μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ’αυτού», δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με τις συντάξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, ο Σόιμπλε, παραμένοντας σταθερός στη θέση που έχει διατυπώσει επανέλαβε: «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει».

Αντιθέτως, πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο πιεστικά.

 

Πηγη:link

23
Mar

Δυσαρέσκεια Τσίπρα για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ

Δυσαρέσκεια Τσίπρα για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ.Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ  . Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετέφερε στο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζονται αμείωτες από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να τηρήσει η γειτονική χώρα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ αλλά και τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

 

Πηγή:link

 

23
Mar

Ακατανόητη δήλωση Σόιμπλε για το μακελειό στις Βρυξέλλες

Ακατανόητη δήλωση Σόιμπλε για το μακελειό στις Βρυξέλλες, o οποίος δήλωσε στο Βερολίνο ότι οι επιθέσεις των Βρυξελλών είναι άλλο ένα παράδειγμα «του ραντεβού της Ευρώπης με την παγκοσμιοποίηση»,  κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προϋπολογισμού της Γερμανίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Είμαι πεπεισμένος ότι εμείς στη Γερμανία και στην Ευρώπηπρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα επηρεαστούμε άμεσα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι συμβαίνει στον κόσμο», τόνισε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

 

Πηγή:link

23
Mar

Πάνω από τον στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα

Πάνω από τον στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2016, λόγω των αυξημένων εσόδων και των μειωμένων δαπανών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σε ταμειακή βάση, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα 1,321 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 194 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου για έλλειμμα 615 εκατ. ευρώ.

Σε πρωτογενές επίπεδο, το πλεόνασμα ανήλθε σε 3,038 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 1,238 δισ. ευρώ το 2015 και στόχου για πλεόνασμα 1,065 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 9.622 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 961 εκατ. ευρώ ή 11,1 %  έναντι του στόχου Προϋπολογισμού 2016.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 8.100 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 319 εκατ. ευρώ ή 4,1 % έναντι του  στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016 αύξηση έναντι του στόχου παρατηρήθηκε στις εξής κατηγορίες εσόδων:

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Α) Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 39 εκατ. ευρώ ή 3,7%,

Β) Άμεσοι Φόροι ΠΟΕ κατά 153 εκατ. ευρώ ή 46,7%,

Γ) Λοιποί άμεσοι φόροι κατά 42 εκατ. ευρώ ή 13,4%,

Δ) Φόρος ασφαλίστρων κατά 11 εκατ. ευρώ ή 417,7%.

Ε) Έμμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 110 εκατ. ευρώ ή 74,9%,

ΣΤ) Λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 430 εκατ. ευρώ ή 49,5%.

Μειωμένα έναντι του στόχου την ίδια περίοδο ήταν τα έσοδα στις κατηγορίες:

Α) Φόρος εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 32 εκατ. ευρώ ή  14,3%

Β) Φόροι στην περιουσία κατά 218 εκατ. ευρώ ή 22,1%,

Γ) ΦΠΑ πετρελαιοειδών κατά 75 εκατ. ευρώ ή 26,7%,

Δ) ΦΠΑ λοιπών κατά 65 εκατ. ευρώ ή 2,9%,

Ε) ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 74 εκατ. ευρώ ή 10,8%,

ΣΤ) Λοιποί φόροι κατανάλωσης κατά 33 εκατ. ευρώ ή 38,2%,

Ζ) Λοιποί έμμεσοι φόροι κατά 16 εκατ. ευρώ ή 24,3%.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 544 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας  μείωση κατά 45 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016 (589 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 1.522 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 642 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, το Φεβρουάριο 2016 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.408 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 568 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 4.452 εκατ. ευρώ αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 332 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των εσόδων Φεβρουαρίου 2016 οφείλεται κυρίως:

Α) στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 50 εκατ. ευρώ,

Β) στους άμεσους φόρους ΠΟΕ κατά 74 εκατ. ευρώ,

Γ) στους λοιπούς άμεσους φόρους κατά 22 εκατ. ευρώ,

Δ) στο ΦΠΑ καπνού κατά 8 εκατ. ευρώ,

Ε) στο ΦΠΑ λοιπών κατά 37 εκατ. ευρώ,

ΣΤ) στο φόρο ασφαλίστρων κατά 6 εκατ. ευρώ,

Ζ) στους λοιπούς Ε.Φ.Κ. κατά 17 εκατ. ευρώ,

Η) στους Έμμεσους φόρους ΠΟΕ κατά 29 εκατ. ευρώ,

Θ) στα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 344 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, μειωμένα έναντι του στόχου ήταν τα έσοδα:

Α) του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 4 εκατ. ευρώ,

Β) των φόρων στην περιουσία κατά 120 εκατ. ευρώ,

Γ) του ΦΠΑ πετρελαιοειδών κατά 44 εκατ. ευρώ,

Δ) του Ε.Φ.Κ. ενεργειακών προϊόντων κατά 29 εκατ. ευρώ,

Ε) των λοιπών φόρων κατανάλωσης κατά 11 εκατ. ευρώ,

ΣΤ) των λοιπών έμμεσων φόρων κατά 4 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων για την περίοδο Φεβρουαρίου 2016 ανήλθαν σε 248 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 4 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (244 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016 ανήλθαν στα 8.301 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 975 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου  (9.277 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.941 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 960 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 913 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 κατά 196 εκατ. ευρώ. Έχουν καταβληθεί επιπλέον 40 εκατ. ευρώ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, 11 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης και 27 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 360 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 15 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικά για τον μήνα Φεβρουάριο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 5.160 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 492 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.935 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 492 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 225 εκατ. ευρώ στο ύψος του μηνιαίου στόχου.

 

Πηγή:link

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]
23
Mar

Σε πόσο καιρό θα καθαρίσουν οι πνεύμονες, αν κόψετε σήμερα το κάπνισμα

Σε πόσο καιρό θα καθαρίσουν οι πνεύμονες, αν κόψετε σήμερα το κάπνισμαΚαπνίζατε επί πολλά χρόνια τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα; Ξαφνικά νιώσατε πως η αναπνοή σας δεν σας αρκεί και αποφασίσατε να το κόψετε. Ξέρετε όμως πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν οι πνεύμονές σας;

Ο καθένας ξέρει ότι το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία του καρκίνου των πνευμόνων, των καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων απειλητικών για τη ζωή χρόνιων παθήσεων. Συχνά οι καπνιστές θεωρούν πως, αν κόψουν το κάπνισμα θα μπορέσουν να ανακτήσουν πλήρως την υγεία των πνευμόνων τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια.

Ενώ ορισμένα τμήματα των πνευμόνων μπορεί να θεραπευτούν από την βλάβη που προκαλείται από το κάπνισμα, δυστυχώς όμως το μεγαλύτερο μέρος της καταστροφής είναι μόνιμο.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Το κάπνισμα καταστρέφει τις μικροσκοπικές “τρίχες” στους πνεύμονές σας στους ανώτερους αεραγωγούς. Η κύρια λειτουργία τους είναι να προστατεύσουν τους πνεύμονες από τις λοιμώξεις, είτε ιογενείς είτε βακτηριακές. Αυτό το σύστημα εν γένει, καταστρέφεται από τον καπνό των τσιγάρων και έτσι μειώνεται η αποτελεσματικότητά του. Εντούτοις, οι στατιστικές δείχνουν, ότι για τους ανθρώπους που έχουν κόψει το κάπνισμα μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

Το κάπνισμα όμως, δημιουργεί μόνιμες ζημιές και στις κυψελίδες των πνευμόνων. Έτσι, όσοι καπνίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια(ΧΑΠ), όπως χρόνια βρογχίτιδα ή εμφύσημα.

Ενώ μερικές από τις φλεγμονές που προκαλούνται μπορεί να είναι αναστρέψιμες, τα σημάδια στους πνεύμονες μένουν για πάντα.

Συνεχίζοντας βέβαια το κάπνισμα, μειώνονται και οι όποιες πιθανότητες αναστροφής κάθε βλάβης στους πνεύμονες.

Τι θα συμβεί αφότου κόψετε το κάπνισμα

Οι πρώτες επιδράσεις από την διακοπή του καπνίσματος θα φανούν αμέσως. Λιγότερο από 20 λεπτά μετά το τελευταίο τσιγάρο σας, ο καρδιακός σας ρυθμός θα αρχίσει ήδη να επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Μετά από δύο ώρες χωρίς τσιγάρο, ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση θα έχουν φτάσει σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα. Η περιφερική κυκλοφορία του αίματος μπορεί επίσης να βελτιωθεί. Οι άκρες των δακτύλων σας θα αρχίσουν να είναι πιο ζεστές. Τα πρώτα συμπτώματα στερητικού συνδρόμου από την έλλειψη νικοτίνης συνήθως ξεκινούν περίπου δύο ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο σας. Τα πρώιμα συμπτώματα στέρησης περιλαμβάνουν: ακατάσχετη επιθυμία για κάπνισμα, άγχος, ένταση, απογοήτευση, υπνηλία ή δυσκολία στον ύπνο, αυξημένη όρεξη.

12 ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο: Το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι τοξικό για το σώμα, είναι η ουσία που απελευθερώνεται από την καύση του καπνού και την εισπνοή του κατά το κάπνισμα. Επειδή το μονοξειδίου του άνθρακα “αγκυλώνεται” πολύ γερά στα κύτταρα του αίματος, τα αποτρέπει από το να μεταφέρουν οξυγόνο, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα. Σε μόλις 12 ώρες μετά τη διακοπή του καπνίσματος, το μονοξείδιο του άνθρακα στο σώμα σας μειώνεται σε αρκετά πιο χαμηλά επίπεδα και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας θα αυξηθούν σε κανονικά επίπεδα.

Μετά από 48 ώρες χωρίς τσιγάρο, οι νευρικές απολήξεις σας θα αρχίσουν να αυξάνονται εκ νέου και η ικανότητά σας σε οσμή και γεύση θα ενισχυθεί.

Τρεις μέρες αφότου κόψετε το κάπνισμα, η νικοτίνη θα έχει φύγει εντελώς έξω από το σώμα σας. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι τα συμπτώματα στέρησης της νικοτίνης γενικά θα κορυφωθούν περίποτ τότε. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ναυτία και κράμπες.

Μετά από 2-3 εβδομάδες, θα είστε σε θέση να ασκήστε και να κάνετε σωματικές δραστηριότητες χωρίς να αισθάνεστε πολύ άβολα και δυσάρεστα. Αυτό οφείλεται σε μια σειρά από αναγεννητικές διαδικασίες που θα αρχίζουν να εμφανίζονται στο σώμα σας. Η κυκλοφορία του αίματος και η λειτουργία των πνευμόνων σας θα βελτιωθούν σημαντικά. Μετά από δύο με τρεις εβδομάδες χωρίς κάπνισμα, οι πνεύμονές σας θα είναι λίγο πιο καθαροί και θα αρχίσετε να αναπνέετε πιο εύκολα.

1-9 μήνες αφότου κόψετε το κάπνισμα: Από τον 1ο κιόλας μήνα οι πνεύμονες αρχίζουν να επιδιορθώνονται. Στο εσωτερικό τους, μικροσκοπικές “βλεφαρίδες” που απωθούν την βλέννα, θα αρχίσουν να αυτοεπισκευάζονται να λειτουργούν και πάλι σωστά. Αυτό θα μειώσει και τον κίνδυνο μόλυνσης. Με την εύρυθμη λειτουργία των πνευμόνων, ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή σας θα συνεχίσουν να μειώνονται δραματικά.

1 χρόνος χωρίς τσιγάρο: Μετά από ένα χρόνο χωρίς κάπνισμα, ο κίνδυνος για καρδιακή νόσο μειώνεται κατά 50% σε σύγκριση με όταν ακόμη καπνίζατε!

5-15 χρόνια χωρίς τσιγάρο: Ορισμένες από τις ουσίες που απελευθερώνονται από την καύση του μονοξειδίου του άνθρακα, συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία σας, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να υποστείτε εγκεφαλικό επεισόδιο. Μετά από 5 έως 15 χρόνια μακριά από το κάπνισμα, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου είναι ο ίδιος με κάποιον που δεν καπνίζει καθόλου![/expander_maker]

Πηγή : link

23
Mar

Ερχονται ασφαλιστήρια συμβόλαια με το… χιλιόμετρο

Ερχονται ασφαλιστήρια συμβόλαια με το… χιλιόμετροΑν κάποιοι θεωρούν πως η συμβολή των νέων ψηφιακών τεχνολογιών στις αλλαγές που θα επέλθουν στην ασφαλιστική αγορά θα προέλθει μόνο μέσα από τις ιντερνετικές πωλήσεις προϊόντων, ασφαλώς και κάνουν λάθος.

Ορισμένοι νομίζουν πως οι πωλήσεις ασφαλιστικών συμβολαίων μέσω του διαδικτύου αποτελούν το μέλλον, όταν κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως εδώ και περίπου ένα χρόνο παρατηρείται σχετική στασιμότητα στο συγκεκριμένο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican (εταιρείας που μεταξύ άλλων προωθεί τα προϊόντα anytime) κ. Γιώργος Κώτσαλος βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Τι υποστηρίζει; Ότι ακόμη βρισκόμαστε σε ένα διερευνητικό στάδιο και πως κάποιες νέες προσπάθειες που θα γίνουν είτε θα πετύχουν, είτε όχι και αυτό θα φανεί από την αντίδραση της αγοράς

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Σύμφωνα με τον κ. Κώτσαλο, όπως η Google διαπίστωσε νωρίς πως πρέπει να αποχωρήσει από τον ασφαλιστικό κλάδο, έτσι και οι διοικήσεις των εταιρειών πρέπει να διαπιστώνουν όσο το δυνατόν γρήγορα τυχόν λάθη τους και να τα διορθώνουν.

Το σίγουρο πάντως είναι πως το internet δεν θα αντικαταστήσει το ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, με την Interamerican μάλιστα που κατέχει ηγετική θέση στα συμβόλαια αυτής της κατηγορίας, να επιδιώκει σημαντική ενίσχυση του δικτύου της κατά την επόμενη τριετία.

Πάντως, κοινή αντίληψη μεταξύ των παραγόντων της αγοράς αποτελεί το ότι η αποτελεσματική υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Για παράδειγμα, σε περιβάλλον Solvency II η μείωση του λειτουργικού κόστους αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Έτσι, ενδεικτικά αναφέρουμε την πρόσφατη δήλωση του γενικού διευθυντή της Groupama κ. Χρήστου Κάτσιου πως η εταιρεία του εκδίδει πλέον το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των συμβολαίων της με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι με έγχαρτο όπως συνέβαινε κάποια χρόνια πριν.

Η κυριότερη ωστόσο επίδραση της τεχνολογίας στην ασφαλιστική βιομηχανία θα αφορά τον επηρεασμό του περιεχομένου των ασφαλιστικών προγραμμάτων που θα προσφέρονται στους πελάτες.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου που θα συνδέουν το ασφάλιστρο όχι με το χρόνο του συμβολαίου, αλλά με τον αριθμό των χιλιομέτρων που θα διανύει ένα αυτοκίνητο. Ήδη ξεκίνησε από πέρυσι σε πιλοτική μορφή ένα τέτοιο πρόγραμμα από την AXA, ενώ σύντομα θα λανσαριστεί ένα ακόμη από την Interamerican.

Στόχος των εταιρειών είναι να φέρουν μέσα στην αγορά τα ανασφάλιστα οχήματα, που συνήθως είναι δεύτερα ή τρίτα αυτοκίνητα, ή ακόμη και αγροτικά που κάνουν λίγα χιλιόμετρα σε επαρχιακούς δρόμους.

Πέραν αυτών όμως, η χρήση των νέων τεχνολογιών θα μπορούσε να συνδέσει μελλοντικά τα ασφάλιστρα ενός αυτοκινήτου με τις ικανότητες και τον τρόπο οδηγητικής συμπεριφοράς κάθε οδηγού, έτσι ώστε να επιβραβεύονται ακόμη περισσότερο όσοι πελάτες προκαλούν λιγότερα ατυχήματα. Η ιδέα μάλιστα της τοποθέτησης ενός chip μέσα στο αυτοκίνητο ήρθε πρόσφατα από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, ως μια κίνηση ελέγχου των ανασφάλιστων οχημάτων.

Με τη χρήση επίσης των νέων τεχνολογιών, η Interamerican θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε δύο νέες προϊοντικές κινήσεις.

Η πρώτη αφορά τα πολυπροϊοντικά συμβόλαια, όπου ένα συμβόλαιο θα συμπεριλαμβάνει περισσότερες καλύψεις του ίδιου πελάτη στην ίδια εταιρεία.

Έτσι, όχι μόνο θα μειωθεί το λειτουργικό κόστος και θα προσφέρεται ολοκληρωμένη συμβουλευτική υπηρεσία, αλλά επίσης θα μπορούν να δοθούν στον πελάτη με έναν πιο συστηματικό τρόπο και εκπτώσεις επί των τιμολογίων.

Η δεύτερη προϊοντική κίνηση αφορά την προσφορά συμβολαίων στον αγροτικό τομέα, μέσα από τις συγχωνεύσεις περισσότερων προϊόντων σε ένα (συμβολή της τεχνολογίας) και με τη σύνδεση της ασφάλισης προϊόντος με τις παροχές του ΕΛΓΑ.

 [contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

Πηγή : link

23
Mar

Μουζάλας:Η φροντίδα μας είναι πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη

Μουζάλας:Η φροντίδα μας είναι πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη.Ο υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και στα hot spots είπε «Οταν  το προσφυγικό κύμα είναι τόσο μεγάλο και τα προβλήματα τόσα πολλά, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα πεθάνουν άνθρωποι».

Μιλώντας σε εκπομπή του Alpha Channel,  ο κ. Μουζάλας  έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποίησε ότι είναι αρκετά πιθανό να πεθάνουν  και παιδιά στην Ειδομένη, ώσπου  να δημιουργηθούν  κατάλληλες υποδομές  για την υποστήριξη και την περίθαλψη των προσφύγων  ή να δεχθούν μεταφερθούν οι περισσότεροι σε κέντρα φιλοξενίας.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για το κέντρο κράτησης-“φιλοξενίας” προσφύγων στην Αμυγδαλέζα, τονίζοντας ότι “δεν έκλεισε και δεν θα κλείσει ποτέ”, διότι καλύπτει πραγματικές ανάγκες διαχείρισης του προβλήματος.

Οσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, είπε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ήταν υπέρ των ανοιχτών συνόρων για όλους – πρόσφυγες και μετανάστες – παρά την αντίθετη εντύπωση που δημιούργησαν κατά καιρούς δηλώσεις της προκατόχου του Τσίας Χριστοδουλοπούλου.

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close