22/03/2016

22
Mar

Οι αρχές εμπόδισαν 10.000 ανθρώπους να εισέλθουν στη γαλλική επικράτεια

Οι αρχές εμπόδισαν 10.000 ανθρώπους να εισέλθουν στη γαλλική επικράτεια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοινώνοντας νωρίτερα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία μετά τις πολυαίμακτες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

22
Mar

ΕΚΤ: Η εκκαθάριση των ισολογισμών των τραπεζών της Ευρωζώνης από τα κόκκινα δάνεια θα χρειασθεί πολύ χρόνο

ΕΚΤ: Η εκκαθάριση των ισολογισμών των τραπεζών της Ευρωζώνης από τα κόκκινα δάνεια θα χρειασθεί πολύ χρόνο.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει θέσει ως μία προτεραιότητά της για το 2016 την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, τα οποία περιορίζουν την αύξηση του δανεισμού, έχοντας ξεκινήσει έρευνα για το πώς πρέπει οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα δάνεια αυτά. Οι φόβοι ότι η τραπεζική εποπτική Αρχή της Ευρωζώνης πιθανόν να επέβαλε υψηλότερες προβλέψεις ή ζημιές για τα κόκκινα δάνεια συνέβαλε στη βουτιά που έκαναν οι μετοχές των τραπεζών της Ευρωζώνης στις αρχές του έτους, ιδιαίτερα σε χώρες, όπου το επίπεδο των δανείων αυτών είναι υψηλότερο, όπως στην Ιταλία. Η Νουί φάνηκε να διασκεδάζει κάποιες από τις ανησυχίες αυτές, δηλώνοντας ότι τα επίπεδα των προβλέψεων είναι ήδη «εύλογα» και ότι η εκκαθάρισή τους θα γίνει σε βάθος χρόνου και θα λάβει υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.

«Έχουμε κάνει προβλέψεις σε εύλογο επίπεδο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αυτό μας δίνει πολύ στερεό έδαφος… να αντιμετωπίσουμε τα θέματα», δήλωσε η Νουί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Λαμβάνουμε σαφώς υπόψη τις δυσκολίες της κατάστασης, αλλά είναι κάτι απόλυτα εφικτό», πρόσθεσε. Η ΕΚΤ έχει διαμορφώσει ειδικά σχέδια ανά τράπεζα για την αντιμετώπιση των δανείων, που υπάρχει κίνδυνος να μην αποπληρωθούν, δήλωσε η Νουί στην εισαγωγική ομιλία της, προσθέτοντας ότι αναμένει πρόοδο τα επόμενα χρόνια. «Αν και θα χρειασθεί κάποιος χρόνος να μειωθεί το επίπεδο των κόκκινων δανείων, μπορεί να αναμένεται καλή πρόοδος τα ερχόμενα χρόνια», σημείωσε.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Απέρριψε, ωστόσο, την ιδέα μία γενικευμένης διαγραφής των κόκκινων δανείων, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να είναι αναποτελεσματική και να θέσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο. «Πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη διαγραφή; Είμαι επιφυλακτική για κάτι τέτοιο, επειδή δεν πιστεύω ότι ένα μόνο μέσο μπορεί να αντιμετωπίσει διαφορετικές καταστάσεις», τόνισε, προσθέτοντας: «(Η διαγραφή) αντίκειται στην καθιέρωση μίας υγιούς κουλτούρας, ότι τα δάνεια αποπληρώνονται».

Η Νουί επανέλαβε τις ανησυχίες της ότι τα χαμηλά επιτόκια είναι πιθανό να διαβρώσουν τα κέρδη ορισμένων τραπεζών, περιορίζοντας την ικανότητά τους να δημιουργούν κεφάλαια. Η ΕΚΤ μείωσε τα τρία βασικά επιτόκιά της σε νέα χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ μέσα στον Μάρτιο. «Η χαμηλή κερδοφορία αποτελεί ανησυχία για τις εποπτικές Αρχές, επειδή μπορεί να επηρεάσουν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα ορισμένων επιχειρηματικών μοντέλων», σημείωσε, προσθέτοντας: «Ορισμένα ιδρύματα πιθανόν να δυσκολευθούν να δημιουργήσουν κεφάλαια, ενώ θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές». Η ακρόαση της Νουί διακόπηκε για λίγο, μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και μία ακόμη έκρηξη λίγο αργότερα σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 [contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

22
Mar

Οικονομικό iPhone 4” και iPad Pro 9,7” αντί laptop, συνιστά η Apple – Κοστίζει $399

Οικονομικό iPhone 4” και iPad Pro 9,7” αντί laptop, συνιστά η Apple – Κοστίζει $399.Την ίδια περίοδο, θα κυκλοφορήσουν και τα νεότερα, και συνάμα μικρότερα, iPad Pro στις 9,7 ίντσες, με χωρητικότητα έως και 256GB, τα οποία απευθύνει η εταιρεία στους… κατόχους παλαιών PC.

Αυτό που αναμενόταν -λόγω των επαναλαμβανόμενων διαρροών που συχνά επαληθεύονται- ήταν ένα iPhone 4 ιντσών, μια πρόταση σε όσους παραμένουν στο επίσης 4 ιντσών iPhone 5S. Το 6 και το 6S, τα iPhone των δύο τελευταίων ετών, έχουν οθόνες 4,7 ιντσών και στην περίπτωση του 6S Plus η διαγώνιος της οθόνης φτάνει στις 5,5 ίντσες -δεν θέλουν όμως όλοι ένα μεγαλύτερο smartphone 15,82×7,79 εκατοστών και 192 γραμμαρίων. Συγκριτικά, ένα 4άρι iPhone έχει διαστάσεις 12,38×5,86 εκατοστά και ζυγίζει 112 γραμμάρια.

22
Mar

Τσακαλώτος: Συμφωνία έως 22 Απριλίου

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σήμερα στη Βουλή εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθούν με το κουαρτέτο στις 12-13 Απριλίου και ότι θα υπάρξει «τελική συμφωνία» για όλο το πακέτο, -συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του ζητήματος του χρέους-, έως τις 22 Απριλίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup.

Σημείωσε ότι κατά τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο σημειώθηκε πρόοδος στο ασφαλιστικό και το φορολογικό και πως οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου. Η συνεδρίαση του Γιουρογκρουπ είναι προγραμματισμένη για 22 Απριλίου.

«Μαζί μου θα ξεκινήσουν τις νέες συναντήσεις την Δευτέρα στις 4 Απριλίου» πρόσθεσε, με στόχο «να έχουμε τελειώσει τις συζητήσεις στις 12-13 Απριλίου. Μετά αρχίζουν οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ με στόχο να υπάρξει μια τελική συμφωνία για όλο το πακέτο δηλαδή και ως προς τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης που βγαίνουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού αλλά και ως προς το χρέος. Αυτός είναι ο στόχος νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση έως τις 22 Απριλίου», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε τα αρνητικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τις τελευταίες ημέρες: «Όσα ακούω στα δελτία των 8 και των 9 το βράδυ, είναι πολύ μακριά από αυτά που βιώνω στις συναντήσεις».

«Ξαφνιάζομαι και εγώ σε ποιες συναντήσεις αναφέρονται, πάντως όχι σε αυτές που έχω εγώ συμμετοχή» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

 

Πηγή:link

22
Mar

Βίντεο δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη μέσα στο αεροδρόμιο!

Δείτε το βίντεο δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη μέσα στο αεροδρόμιο!

 

 

22
Mar

ΔΕΗ: Χωρίς προκαταβολή και σε 36 δόσεις η εξόφληση οφειλών

Δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή σε 36 δόσεις δίνει η ΔΕΗ σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών για το διάστημα έως τις 31 Ιουλίου.

Στη συνέχεια θα ισχύσει μόνιμος κανονισμός ρύθμισης χρεών με ευνοϊκότερους όρους (μικρότερη προκαταβολή, 5-15% και 18-36 δόσεις) σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα.

Το νέο σύστημα διακανονισμών εγκρίθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΔΕΗ και θα τεθεί σε εφαρμογή με την έγκρισης του από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται οτι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ κυμαίνονται στο επίπεδο των 2,2-2,3 δισ. ευρώ και αποτελούν τροχοπέδη για την επιχείρηση, αναφέρει το Αθηναίκό Πρακτορείο.

Αναλυτικά το νέο σύστημα διακανονισμών προβλέπει:

22
Mar

Πανικός στην Ευρώπη – Κλείνουν τα σύνορα και αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Πανικός στην Ευρώπη – Κλείνουν τα σύνορα και αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας.Έπειτα από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο και σε σταθμό μετρό της βελγικής πρωτεύουσας,  αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν αρχίσει να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τις πιθανολογούμενες επιθέσεις καταδικάζουν ευρωπαίοι ηγέτες.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν προς το παρόν τις μετακινήσεις. «Για την ώρα, ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση», ανέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού στο twitter, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία. Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.

Αντίστοιχες πληροφορίες μιλούν για αυξημένους ελέγχους και κείσιμο των συνόρων του Βελγίου με τη Γαλλία. Παράλληλα, ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]“Έκλεισε” το Βέλγιο

Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη. Την ίδια στιγμή, έκλεισαν οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί των Βρυξελλών, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων.

“Συστήνεται στους πελάτες της Eurostar στις Βρυξέλλες να ματαιώσουν το ταξίδι τους και να μην προσέλθουν στον σταθμό”, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα προεδρεύσει μιας συνεδρίας της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

“Είμαι συγκλονισμένος και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε”, έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας πως θα προεδρεύσει μιας συνάντησης της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων COBRA.

“Θα προεδρεύσω μιας συνάντησης της COBRA για τα γεγονότα στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα το πρωί”, πρόσθεσε ο Κάμερον. Παράλληλα, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει στο γραφείο ή στο σπίτι μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και σε έναν ή ίσως δύο σταθμούς του μετρό των Βρυξελλών.

Εκπρόσωπος των αξιωματούχων που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο βρίσκεται εκεί κοντά, δήλωσε ότι το Ευρωκοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά. Ο δε ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορα της χώρας, έπειτα από τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμα της ηγεσίας του στο λογαριασμό Twitter.

Από την πλευρά του, ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν δήλωσε πως οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες συνιστούν “επίθεση εναντίον της δημοκρατικής Ευρώπης”.”Είναι μια επίθεση εναντίον της δημοκρατικής Ευρώπης. Δεν θα δεχθούμε ποτέ τρομοκράτες να επιτίθενται στις ανοικτές κοινωνίες μας”, έγραψε στο πρακτορείο ειδήσεων TT ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Δανός ομόλογός του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν κατήγγειλε στο Twitter μια “απεχθή επίθεση”. “Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους. Είμαστε στο πλευρό των Βρυξελλών”, πρόσθεσε.

 

 

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

 

 

 

22
Mar

Νέα μέτρα 5,5 δισ. € για το δημοσιονομικό κενό έως το 2018

Νέα μέτρα 5,5 δισ. € για το δημοσιονομικό κενό έως το 2018 από το κόστος χρήσης των ΙΧ, τις τραπεζικές συναλλαγές, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και το δημόσιο αναμένεται να προκύψει από την επόμενη φάση της αξιολόγησης, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό 2016 -1018.

Σε ότι αφορά το ύψος του δημοσιονομικού κενού ΕΕ και ΔΝΤ φαίνεται να συγκλίνουν σε ένα ποσό κοντά στο 3% του ΑΕΠ ευρώ που αντιστοιχεί σε περίπου 5,5 δισ. ευρώ.

Στις συζητήσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο οικονομικών άνοιξε την συζήτηση προτείνοντας μέτρα όπως:

– Η αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα που θα αφορά πετρέλαιο βενζίνη και υγραέριο. Μια μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 10% αναμένεται να φέρει στα κρατικά ταμεία περί τα 450 εκ ευρώ νέα έσοδα (1,3 δισ. ευρώ την τριετία ) αν βέβαια δεν μειωθεί η ζήτηση αφού η αύξηση στην τελική τιμή θα είναι μεγαλύτερη. Τούτο διότι στην τιμή που περιλαμβάνεται και ο ΕΦΚ επιβάλλεται και ο ΦΠΑ «φουσκώνοντας» ακόμη περισσότερο την λιανική τιμή.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]- Η αλλαγή του συστήματος φορολόγησης των ΙΧ με βάση πλέον την αξία και όχι τον κυβισμό όπως ισχύει σήμερα.

– Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού στα τέλη Κυκλοφορίας με νέα επιβάρυνση στα μεσαία κυβικά με τον στόχο για επιπλέον έσοδα να μην έχει ακόμη προσδιοριστεί.

– Επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές ίσο με 0,05% ανά ύψος συναλλαγής με στόχο την είσπραξη επιπλέον εσόδων ύψους 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Το μέτρο θα τεθεί ξανά από την Ελληνική πλευρά παρά το γεγονός ότι έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από τους δανειστές.

– Περικοπές σε εξαιρέσεις και ειδικά καθεστώτα από τον ΕΝΦΙΑ ώστε να καλυφθεί η τρύπα των 350 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε από την αναθεώρηση των αντικειμενικών αναδρομικά από τον Μάρτιο. Οι περικοπές αυτές υα θα είναι μόνιμες με δεδομένο ότι θα πρέπει τα έσοδα να παραμείνουν στα 2,65 δισ. ευρώ μέχρι και το 2018.

Οι δανειστές με την σειρά τους έβαλαν στην συζήτηση και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που περιείχε το μνημόνιο του καλοκαιριού και για τα οποία δεν υπάρχει ακόμη πρόβλεψη υλοποίησης από την ελληνική πλευρά:

-Την περικοπή για φέτος 500 εκατ. ευρώ από τις αμυντικές δαπάνες και τον περιορισμό τους στο 2% του ΑΕΠ μέχρι και το 2018 περιλαμβάνοντας και την αναθεώρηση του αριθμού του προσωπικού που υπηρετεί σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις.

-Την μείωση 100 εκατ. ευρώ για φέτος και συνολικής εξοικονόμηση 900 εκ ευρώ μέχρι και το 2018 από εξοικονόμηση μέσω αναστοχοθέτησης των κοινωνικών επιδομάτων.

-Νέου τύπου κινητικότητα στο δημόσιο και επαναπροσδιορισμό των οργανικών συνθέσεων των υπουργείων και των δημόσιων οργανισμών.

Απόδοση 1,3 δισ. ευρώ από το νέο φορολογικό

Όλα αυτά ενώ το νέο φορολογικό, όπως έχει διαρρεύσει, αναμένεται να φέρει επιπλέον έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από τα εισοδήματα του 2016.

Από αυτά τα 600 – 650 εκατ. ευρώ προκύπτουν από τη νέα φορολογική κλίμακα που φορτώνει με νέες επιβαρύνσεις τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα και την μείωση του αφορολόγητου στα 9.100 από τα 9.950 ευρώ που είναι σήμερα.

Επιπλέον 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να φέρει και η νέα κλίμακα της «μόνιμης» πλέον εισφοράς αλληλεγγύης με τους αυξημένους συντελεστές.

Τέλος άλλα 250 – 300 ευρώ αναμένεται να προκύψουν από την αύξηση της φορολόγησης των ενοικίων (145 εκατ. ευρώ ) και την αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων από το 10% σήμερα στο 15% (αναμένονται έσοδα από 100 έως και 160 εκατ. ευρώ).

Πηγή : link

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]
22
Mar

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ναι, θέλουμε τα ελληνικά νησιά να γίνουν «νήσοι Έλις»

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ναι, θέλουμε τα ελληνικά νησιά να γίνουν «νήσοι Έλις» ήταν η απάντηση όταν ερωτήθηκε από τον ανταποκριτή του Mega στις Βρυξέλλες, εάν στόχος είναι η μετατροπή ελληνικών νησιών σε «νήσους Έλις» (Ellis Island).

Σημειώνεται πως το όνομα του εν λόγω αξιωματούχου δεν έγινε γνωστό.

Υπενθυμίζεται πως η νήσος Έλις ήταν το αμερικανικό νησί όπου οι μετανάστες προς τις ΗΠΑ περίμεναν για να μάθουν εάν τελικά μπορούν να μπουν στη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νησί είχε αρχίσει τη λειτουργία του από το 1892 και συνέχισε μέχρι το 1954. Από εκεί πέρασαν 12 εκατομμύρια νεοαφιχθέντες στις ΗΠΑ μετανάστες οι οποίοι ανέμεναν εκεί για να μάθουν αν θα πάρουν τη βίζα για τις ΗΠΑ.

Πηγή : link

 

22
Mar

«Στοιχεία και ονόματα» για τη διαπλοκή

«Στοιχεία και ονόματα» για τη διαπλοκή.Σημερα στις 19:00 αναμένεται σκληρή σύγκρουση μεταξυ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στην προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.

Σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Για το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε προϊδεάσει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους», είχε πει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Στη σημερινή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ την Πέμπτη οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός κατέφυγε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, που είναι εκτεθειμένος μετά τις εις βάρος του καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Πηγή : link

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]
Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close