18/03/2016

18
Mar

Νέο μυστηριώδες σωματίδιο ενδέχεται να ανακάλυψαν οι ερευνητές στο CERN

Νέο μυστηριώδες σωματίδιο ενδέχεται να ανακάλυψαν οι ερευνητές στο CERN, αλλά για να είναι βέβαιοι, θα πρέπει πρώτα να κάνουν νέες παρατηρήσεις και αναλύσεις. Οι πρώτες ενδείξεις περί σωματιδίου είχαν γίνει γνωστές τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά έκτοτε φαίνεται να έχει κάπως αυξηθεί η πιθανότητα μιας ανακάλυψης,

Οι νέες -στατιστικά βελτιωμένες- ενδείξεις παρουσιάσθηκαν σε επιστημονικό συνέδριο στην ορεινή Ιταλία, όπου σε ένα ‘σαλέ’ παραδοσιακά κάθε χρόνο επί μία εβδομάδα -εκτός από το κάνουν σκι!- οι φυσικοί αναλύουν τα πειραματικά ευρήματά τους. σύμφωνα με το “Nature” και τη βρετανική «Guardian».

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Τα στοιχεία, τα οποία προέρχονται και από τους δύο μεγάλους ανιχνευτές (ATLAS και CMS), αφορούν συγκρούσεις σωματιδίων που είχαν γίνει πέρυσι στον μήκους 27 χιλιομέτρων μεγάλο υπόγειο επιταχυντή αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα.

Προς το παρόν, οι φυσικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι πρόκειται για κάποια παραπλανητικό στατιστικό σφάλμα. Όταν ο επιταχυντής επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο μετά την χειμερινή διακοπή του για συντήρηση, τοτε οι νέες συγκρούσεις σωματιδίων θα δώσουν οριστική απάντηση αν πρόκειται για «φούσκα» ή για σημαντική ανακάλυψη. Αυτή η απάντηση πρέπει να αναμένεται το καλοκαίρι, το νωρίτερο τον Ιούνιο και το αργότερο τον Αύγουστο.

Η επίμαχη ανακάλυψη αφορά την παρατήρηση ότι πάρα πολλές συγκρούσεις σωματιδίων υψηλής ενέργειας παράγουν δύο σωματίδια του φωτός (φωτόνια) με συγκεκριμένη ενέργεια 750 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ).

Ήδη οι θωρητικοί φυσικοί βρίσκονται σε έξαψη, συζητώντας το θέμα και κάνοντας σχετικές δημοσιεύσεις. Ήδη έχουν δει το φως σχεδόν 300 εργασίες, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη ομοφωνία για το θέμα.

«Στο Τμήμα Θεωρίας γι’ αυτό συζητάμε συνεχώς. Οι θεωρητικοί φυσικοί είναι πιο ενθουσιώδεις πάντα. Οι πειραματικοί φυσικοί είναι από τη φύση τους πιο επιφυλακτικοί, ιδίως στις επίσημες δηλώσεις τους» δήλωσε ο θεωρητικός φυσικός του CERN Τζιαν Τζιουντίτσε.

Αν όντως πρόκειται για ένα νέο σωματίδιο, μάλλον θα αφορά κάποιο μποζόνιο που δεν είχε προβλεφθεί θεωρητικά έως τώρα, με βάση το λεγόμενο «Καθιερωμένο Πρότυπο». Σε αυτή την περίπτωση, οι φυσικοί του CERN εκτιμούν ότι θα πρόκειται για τη σημαντικότερη ανακάλυψη των τελευταίων 40 ετών στη σωματιδιακή φυσική, πέρα από την ανακάλυψη του σωματιδίου του Χιγκς.

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ότι το σωματίδιο σχετίζεται με τη θεωρία της υπερσυμμετρίας. Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι θα πρέπει να ετοιμάζονται για το επόμενο Νόμπελ Φυσικής.

Όμως, προς το παρόν, η στατιστική αξιοπιστία των ενδείξεων του ανιχνευτή CMS έχει βελτιωθεί από το αρχικό 1,2 sigma στο 1,9 sigma, ένω πρέπει να φθάσει το 5 sigma, ώστε να υπάρχουν περίπου μόνο τρεις πιθανότητες στα δέκα εκατομμύρια να πρόκειται για στατιστικό σφάλμα.[/expander_maker]

Πηγή : link

18
Mar

Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχει μπροστά της τιτάνιο έργο

Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχει μπροστά της τιτάνιο έργοΗ συμφωνία είναι ομόφωνη και δίκαιη δηλώνει ο Ντ. Τουσκ.Τι είπαν για ενταξιακές διαπραγματεύσεις και την απελευθέρωση της βίζας. Αιχμές Νταβούτογλου για το θέμα της τρομοκρατίας.

Σήμερα φτάσαμε επιτέλους σε συμφωνία, τόνισε ο Ντ. Τουσκ στη συνέντευξη τύπου. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι πρόσφυγες θα εξεταστούν κατά περίπτωση. Αυτό απαιτούν οι διεθνείς συνθήκες και αποκλείει κάθε περίπτωση ομαδικών απελάσεων.

«Ξεκαθάρισα ότι η συμφωνία πρέπει να είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη», δήλωσε προσθέτοντας ότι είχαμε μια απόφαση που σέβεται την Κύπρο. Ανοίγουμε το κεφάλαιο 33 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός της Ολλανδικής προεδρίας.

Ολοι οι παράνομοι μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία από την Κυριακή θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

Πρέπει να προχωρήσουν όλα τα επιμέρους στοιχεία της πολιτικής για το μεταναστευτικό είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι σε αυτά περιλαμβάνεται η συνθήκη Σένγκεν και η διατήρηση κλειστού του βαλκανικού διαδρόμου.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Νταβούτογλου: ΕΕ και Τουρκία έχουν την ίδια μοίρα

Είναι ιστορική μέρα γιατί φτάσαμε σε πολύ σημαντική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Μοιραστήκαμε απόψεις, γνώμες και οράματα. Η ΕΕ και η Τουρκία έχουν την ίδια μοίρα και κοινό μέλλον. Η σχέση μας δεν είναι «διαχείρισης κρίσεων» αλλά οράματος.

Η συμφωνία έχει ανθρωπιστική διάσταση και είναι δίκαιη και για τους πρόσφυγες. Η μοιρασιά του βάρους είναι δίκαιη και η διανομή των 3 δισ. ευρώ που θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες θα πάει στους πρόσφυγες και όχι στην Τουρκία. «Η ΕΕ θα βοηθά τους σύριους πρόσφυγες».

Αναφορικά με το θέμα της βίζας εκτίμησε ότι θα προχωρήσει μέχρι τέλη Ιουνίου. Πρέπει να υιοθετήσουμε 72 μέτρα και έχουμε ήδη ολοκληρώσει τα 35. Εκτιμούμε ότι μέχρι το Μαϊο θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία και ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει εν συνεχεία η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε ότι αφορά τις ενταξιακές διαδικασίες σημείωσε ότι αποτελεί πρόοδο το άνοιγμα του κεφαλαίου 33 και ότι ελπίζει ότι θα υπάρξουν και άλλες τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε ότι υπάρχει κοινή οπτική και στο θέμα της τρομοκρατίας. Δυο πρωτεύουσες έχουν χτυπηθεί από τρομοκράτες: το Παρίσι και η Αγκυρα. Εξέφρασε όμως την απογοήτευσή του γιατί τρομοκρατική οργάνωση (PKK) είχε τη δυνατότητα να στηρίξει τις θέσεις της ακριβώς δίπλα στο κτίριο που συνεδρίαζε η Σύνοδος Κορυφής και επανέλαβε τη θέση (σ.σ. που δεν ασπάζονται οι ευρωπαίοι) ότι οι κούρδοι της συρίας συγκροτούν τρομοκρατική οργάνωση.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχει τιτάνιο έργο

Οι συζητήσεις ήταν έντονες αλλά δίκαιες, υποστήριξε ο επικεφαλής της Κομισιόν και καλύπτει τις διεθνείς απαιτήσεις. Υπήρξε επικοινωνία με τον ΟΗΕ. Η συμφωνία τώρα πρέπει να μπει σε εφαρμογή και το έργο που μας περιμένει. Η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τιτάνιο έργο, τόνισε. Η Κομισιόν θα προσφέρει καθημερινή υποστήριξη στην Ελλάδα για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Πρέπει να δουλέψουν 4.000 άνθρωποι για αυτή τη συμφωνία και αυτό πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Το κόστος υπολογίζεται να φτάσει έως και σε 300 εκατ. ευρώ.
Η Κομισιόν θα συνεχίσει να βοηθά. Ηδη χθες εγκρίθηκε κονδύλιο 30 εκατ. ευρώ για τον ελληνικό στρατό που βοηθά τους πρόσφυγες και συνολικά έχουν διατεθεί έως τώρα 188 εκατ. ευρώ.[/expander_maker]

Πηγή : link

18
Mar

Θάνατός σου η ζωή μου

Θάνατός σου η ζωή μου.Να και μια οικονομική δραστηριότητα της εποχής μας, που θα συνταράξει τα χρηματιστήρια και τις αγορές όλης της Ευρώπης και της χώρας μας: Οι Κονσερτίνες και τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα, δηλαδή τα υλικά που δημιουργούν τους πάσης φύσεως φράχτες των πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων, οι οποίοι τοποθετούνται σε σύνορα, κέντρα κράτησης, φυλακές, χώρους επιτήρησης, φιλοξενίας κ.ο.κ.

Κατασκευάζονται από σύρμα, διαμέτρου γύρω στα 2.50 mm, εν θερμώ βαρύ-γαλβανισμένου ψευδαργύρου (Zn) min 230 gr/m2, υψηλής σκληρότητας 1600-2000 N/mm2.

Οι πρόσθετες λεπίδες που ξεσκίζουν όποιον επιχειρεί να διαβεί τους φράχτες φτιάχνεται από λαμαρίνα θερμού γαλβανίσματος πάχους περίπου 0,5 mm. Αυτό είναι το βασικό προϊόν της ευρωπαϊκής και της ελληνικής μεταλλουργίας που με ή χωρίς την ενίσχυση χάλυβα, αυτή την περίοδο σπάει τα ταμεία…

Η προσφυγική κρίση και η οικοδόμηση της ακροδεξιάς «Ευρώπης Φρούριο με τα άπειρα χιλιόμετρα περιφράξεων, γίνεται αίφνης η ευκαιρία για κέρδη, νέες επενδύσεις και «δημιουργία θέσεων εργασίας» στον συγκεκριμένο κλάδο της μικρής, μεσαίας και μεγάλης βιομηχανίας, των μεταφορών, των κατασκευών κλπ., όπως διδάσκει ο νεοφιλελεύθερος άγριος καπιταλισμός, που αποστρέφεται κάθε ηθικού περιορισμού.

Αναμένω τις φωνές νεοφιλελεύθερου ενθουσιασμού για τα αναμενόμενα κέρδη της μεταλλουργίας, την άνοδο της διεθνούς τιμής του ψευδαργύρου, του σιδήρου, του χρωμίου και του άνθρακα.

Προσμένω ωστόσο και την πολιτική και την ανθρωπιστική στάση των ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων οργανώσεων και των μεγάλων συνδικάτων.

 

Πηγή:link

18
Mar

Θα αποδέχεται τα κυπριακά ομόλογα η ΕΚΤ

Θα αποδέχεται τα κυπριακά ομόλογα η ΕΚΤ.Tο εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανακοίνωσε την επαναφορά του waiver (εξαίρεση) στα κυπριακά ομόλογα  , κατόπιν της συνεδρίασης της 16ης Μαρτίου.

Η επαναφορά του waiver επιτρέπει στην ΕΚΤ να αποδέχεται τα κρατικά ομόλογα της Κύπρου ως εγγυήσεις (collaterals) για την παροχή ρευστότητας προς τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Επομένως, οι κυπριακές τράπεζες δεν χρειάζεται πλέον, να κάνουν χρήση του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA).

Πηγή:link

18
Mar

Σφοδρή επίθεση στο ΔΝΤ: “Δεν διαπραγματεύεται με σοβαρότητα!”

Σφοδρή επίθεση στο ΔΝΤ: “Δεν διαπραγματεύεται με σοβαρότητα!”Σε υψηλούς τόνους κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν “​Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ.  Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική”.

“Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ ​για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40,000 ευρώ​, τ​ότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!

Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Άνταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα…- είναι φανερό ότι ο… παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!”, καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

 

Πηγή:link

18
Mar

Μηχανή του Χρόνου: Το άγνωστο πείραμα της Αθήνας. Όταν μετέδωσαν τηλεπαθητικά μηνύματα στο Παρίσι

Μηχανή του Χρόνου: Το άγνωστο πείραμα της Αθήνας. Όταν μετέδωσαν τηλεπαθητικά μηνύματα στο Παρίσι.14 Ιανουαρίου 1928 Στα γραφεία της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, έφταναν τα μέντιουμ Κωνσταντία Νικολαΐδου και Ελπινίκη.

 Εκεί τις περίμεναν ο πρόεδρος Άγγελος Τανάγρας, οι νευρολόγοι Βλαστός και Κωνσταντινίδης, ο γιατρός Ζαφειρέλλης, οι ακαδημαϊκοί Βορέας και Εμμανουήλ, μαζί με πολλούς άλλους επιστήμονες διάφορων ειδικοτήτων.

Την ίδια μέρα και ώρα, στο Μεταψυχικό Ινστιτούτο Παρισίων, συγκεντρώνονταν αντίστοιχα μέντιουμ και επιστημονικά μέλη. Κάθε ομάδα αποτελούνταν από πομπούς και δέκτες.

Σκοπός των δύο ομάδων ήταν να κάνουν ένα πείραμα τηλεπάθειας, μεταξύ Παρισίων και Αθήνας. Η Αθήνα έστειλε με τους πομπούς της, δηλαδή με τις σκέψεις των μέντιουμ, διάφορα σχήματα. Ένα κόκκινο κύκλο με διάμετρο 26 εκατοστά και πάχος 10, ενώ από το Παρίσι έστειλαν από τους διάμεσους μια τριγωνική σφραγίδα που έφερε έναν θυρεό. Ταυτόχρονα, τα άτομα δέκτες, σε κατάσταση ύπνωσης προσπαθούσαν να οραματιστούν τα σχήματα που έστελναν οι αντίστοιχοι πομποί, δηλαδή τα μέντιουμ.

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, τα αποτελέσματα καταγράφηκαν, κλείστηκαν σε φακέλους και εστάλησαν στην Αθήνα και στο Παρίσι αντίστοιχα. Οι υπεύθυνοι της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών και του Μεταψυχικού Ινστιτούτου Παρισίων, που έλαβαν την αλληλογραφία, διαπίστωσαν τα εξής: Στο Παρίσι ο δέκτης που ονομαζόταν Loup de Saint Ville, έλαβε τηλεπαθητικά δύο κύκλους, τον έναν μέσα στον άλλον.

Επίσης, ο ακαδημαϊκός Warcolier είχε οραματιστεί ένα μικρό κόκκινο κύκλο. Αντίστοιχα, στην Αθήνα τα μέντιουμ είχαν οραματιστεί από τις σκέψεις των Γάλλων, τριγωνικά σχήματα, διαβήτες ή ακόμη και το γράμμα Α. Το μέντιουμ Κωνσταντία όμως, είδε το σχήμα ενός στέμματος (δηλαδή το θυρεό). Το πείραμα για τη μεταβίβαση σκέψης είχε στεφτεί από απόλυτη επιτυχία.

Το γεγονός ότι σε Ελλάδα και Γαλλία ήταν παρόντες πολλοί επιστήμονες απέκλειε το ενδεχόμενο δημιουργίας κατασκευασμένων στοιχείων ή ομαδικής υποβολής των παριστάμενων. Ήταν ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά εγχειρήματα της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, που επαναλήφθηκε αρκετές φορές με την ίδια επιτυχία.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ο λογοτέχνης πατέρας της παραψυχολογίας που αυθαδίασε μπροστά στον Χαρίλαο Τρικούπη

Στις 23 Φεβρουαρίου του 1969, δημοσιευόταν στην εφημερίδα Ακρόπολις, η τελευταία συνέντευξη του λογοτέχνη και «πατέρα της παραψυχολογίας», Άγγελου Τανάγρα. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κορωναίος τον είχε εντοπίσει σε ένα σχεδόν άδειο τριάρι διαμέρισμα της οδού Επτανήσου. Ένα ντιβάνι, μια εταζέρα και μια ντουλάπα χωρίς πόρτες, αποτελούσαν τη λιτή επίπλωση. Ανάμεσα στα ρούχα που κρέμονταν ήταν και η στολή που φορούσε, μέχρι να αποστρατευθεί από το Ναυτικό. Ο άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στο διάβασμα και την έρευνα, δεν είχε ούτε ένα βιβλίο στο σπίτι του.

«Ο μεγάλος μου πόνος είναι ότι, δεν μπορώ να διαβάσω. Δεν βλέπω καθόλου», έλεγε στον δημοσιογράφο

Ο Άγγελος Ευαγγελίδης, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Άγγελου Τανάγρα, γεννήθηκε το 1877 στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στην Ελλάδα και στη Γερμανία ενώ κατατάχτηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1897. Έλαβε μέρος στον Ελληνοτουρκικό και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου τέθηκε επικεφαλής του Υγειονομικού στο λιμάνι του Πειραιά, στο λοιμοκαθαρτήριο της Σαλαμίνας και στο λιμάνι της Σμύρνης. Όταν έληξε ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος, διετέλεσε αντιπρόσωπος της Διεθνούς Υγειονομικής Επιτροπής. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Γενικού Αρχιάτρου.

Ο ανήσυχος γιατρός είχε αδυναμία, εκτός από την παραψυχολογία και στη λογοτεχνία. Το 1910 μετέφρασε την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη και έγινε ευρύτερα γνωστός με διηγήματα, που βραβεύτηκαν και μεταφράστηκαν στα γαλλικά και τα γερμανικά. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Σύμφωνα με το συγγραφέα και ερευνητή Νικόλαος Κουμαρτζή, από τα προσωπικά ημερολόγια του Τανάγρα, που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη του οργανισμού Parapsychology Foundation, στη Νέα Υόρκη, προκύπτουν τα εξής:

Ο Τανάγρας υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του πρωθυπουργού Δεληγιάννη και έζησε τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ως φοιτητής αυθαδίασε μπροστά στον Χαρίλαο Τρικούπη, ενώ ως νέος συμμετείχε στην Κρητική Επανάσταση το 1896. Η πένα του συχνά ενοχλούσε και έτσι είδε το βιβλίο του «Άγγελος Εξολοθρευτής», να καίγεται σε πυρά βιβλίων, από τους φιλοβενιζελικούς της εποχής.

Η ίδρυση της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών

Για χρόνια ο Άγγελος Τανάγρας παρακολουθούσε από κοντά, τις έρευνες και τις μελέτες της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών στο Λονδίνο. Εκεί οι επιστήμονες, μερικοί εκ των οποίων βραβεύτηκαν με Νόμπελ, μελετούσαν παραφυσικά και ψυχικά φαινόμενα και προσπαθούσαν να δώσουν επιστημονικές απαντήσεις. Η έρευνα σε αυτούς τους τομείς γοήτευε τον Άγγελο Τανάγρα.

Έτσι, αποφάσισε το 1923 να ιδρύσει στην Αθήνα, μια παρόμοια Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών. Για να τη στελεχώσει απευθύνθηκε σε αρχιάτρους, ακαδημαϊκούς, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, χημικούς, φυσικούς, βιολόγους και άλλους, που θα μπορούσαν να προσφέρουν γνώση σε πειράματα και έρευνες.

«Ουδείς εκ των διοικούντων την εταιρείαν αμοίβεται. Πάντες προσφέρουν ανιδιοτελώς την συμβολήν των υπέρ της υψηλής ιδεολογίας του σκοπού», έγραφε στα τεύχη του περιοδικού «Ψυχικαί Έρευναι», που τύπωνε η Εταιρεία. Στα πειράματα συμμετείχαν διάφοροι διάμεσοι, δηλαδή μέντιουμ της εποχής.

Ο Τανάγρας και οι συνεργάτες του «περνούσαν από κόσκινο» τους διάμεσους, προκειμένου να εξακριβώσουν αν είχαν πράγματι τις ιδιότητες που υποστήριζαν. Σύντομα, η φήμη της Εταιρείας και το έργο της εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα. Η προσφορά πολλών να συμμετάσχουν στις έρευνες για παραφυσικά και ψυχικά φαινόμενα, οδήγησε τον Άγγελο Τανάγρα να ιδρύσει φροντιστήρια μέσα στην Εταιρεία για νέους επιστήμονες. «Οίτινες μέχρι τούδε ενεποτίζοντο με υλιστικάς θεωρίας εις το Πανεπιστήμιο, παρά μερικών ασυγχρόνιστων καθηγητών, ημπορούν να κρίνουν και να μορφώσουν ίδιαν γνώμη επί τη βάσει πειραματικών τεκμηρίων», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Η δράση της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών είχε ως αποτέλεσμα το 1929 να εισαχθεί στο Εθνικό Πανεπιστήμιο το μάθημα της πειραματικής τηλεπάθειας, το οποίο δίδασκε ο καθηγητής Βορέας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1933 στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου συμπεριλήφθηκε ολόκληρη σειρά ψυχικών φαινομένων.

Υπό την καθοδήγηση του Τανάγρα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες και αναρίθμητα πειράματα πάνω στην ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και στο φαινόμενο της Τηλεκίνησης. Μάλιστα, είχαν αρχίσει και τα πρώτα μαθήματα σχετικά με την ψυχική έρευνα σε πανεπιστημιακούς χώρους, με σκοπό την εκμάθηση του μεταφυσικού τρόπου σκέψης.

Η προσπάθεια του Τανάγρα, προσέλκυε όλο και περισσότερο κόσμο της «καλής Αθηναϊκής κοινωνίας», που έσπευδαν να γίνουν μέλη της Εταιρείας.

Ανάμεσα τους και ξένα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, η Μαρία Κιουρί, ο Ζίγκμουντ Φρόιντ ή η Αλεξάνδρα Χωρέμη Μπενάκη, που βοηθούσε και οικονομικά την εταιρεία. Τα επιστημονικά έργα του Τανάγρα και της Εταιρείας πάντως, δεν είχαν συνέχεια.

Το δημιούργημά του έπαψε να λειτουργεί λίγο πριν από την έναρξη του Β΄παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό αποτελούσε τον μόνιμο καημό της ζωής του.

Όπως δήλωνε στην εφημερίδα «Ακρόπολις»: «Φεύγω με τη θλίψη ότι, το έργο μου, η ίδρυση της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, ερευνών αυστηρώς επιστημονικών, υπήρξε πρόωρος διά τον τόπο μου, όπου το πλείστον ή αδιαφορεί ή εξακολουθεί να ενδιαφέρεται διά εντυπωσιακάς παρεξηγήσεις των ψυχικών φαινομένων και αυταπάτας, όπως δήθεν επικοινωνιών με πνεύματα νεκρών».[/expander_maker]

Πηγή:link

18
Mar

Για επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων και αναστολής πληρωμής τόκων μιλά ο Ρέγκλινγκ

Για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής δανείων και αναστολής πληρωμής τόκων των δανείων της Ελλάδας μιλά ο Ρέγκλινγκ ως μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σε συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.

«Το κούρεμα του ονομαστικού χρέους δεν συζητείται. Μπορούμε, όμως, να συζητήσουμε για μία περαιτέρω επιμήκυνση των λήξεων ή μία πρόσθετη αναστολή (της καταβολής) τόκων», δηλώνει ο Ρέγκλινγκ.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν με την προσέγγιση αυτή μεταφέρεται το πρόβλημα στις μελλοντικές γενιές, ο Ρέγκλινγκ σημειώνει: «Όχι, είναι λάθος αυτός ο τρόπος θεώρησης. Πρώτον, το επιτόκιό μας είναι γενικά πολύ χαμηλό. Επομένως, το βάρος του επιτοκίου δεν μεταφέρεται σε βάθος χρόνου, αλλά θα παραμείνει χαμηλό και στο μέλλον. Ως συνέπεια, το ελληνικό κράτος εξοικονομεί πολλά χρήματα κάθε χρόνο και αυτό θα ισχύει και στο μέλλον. Δεύτερον, τα δάνεια συνδέονται με μεταρρυθμίσεις και γνωρίζουμε ότι οι σημερινές μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον. Αυτό είναι επίσης προς όφελος των μελλοντικών γενεών».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ESM είναι κατηγορηματικός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Στην ερώτηση, αν θα προτιμούσε να παραμείνει το ΔΝΤ, απαντά : «Κατηγορηματικά, ναι. Και αυτό είναι που αναμένω, επίσης. Δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για εμάς να δώσουμε τα χρήματα, αλλά η εμπειρία του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για εμάς».

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ο Κλάους Ρέγκλινγκ διαπιστώνει πως «η Eλλάδα πλέει σε πιο ήρεμα νερά σε σχέση με πέρυσι» και ερωτηθείς γιατί καθυστερεί η αξιολόγηση απαντά: «διότι πρόκειται για πολύ σύνθετα και δύσκολα θέματα, όπως είναι λ.χ. η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Όταν κάποιος πρέπει να μειώσει ήδη υποσχεθείσες παροχές, είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση. Διαψεύδονται προσδοκίες επί των οποίων χτίζονται σχέδια για τη ζωή. Δεν είναι εύκολο. Αλλά και η (ελληνική) κυβέρνηση πρεσβεύει την άποψη ότι το παρόν συνταξιοδοτικό σύστημα θα χρεοκοπήσει το αργότερο σε μερικά χρόνια, γι΄αυτό κατανοεί πλήρως την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του συστήματος».

Σχετικά με το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειασθεί ο ESM για να χρηματοδοτήσει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο Ρέγκλινγκ λέει ότι επισήμως είναι 86 δις. ευρώ, αλλά ο ESM αναμένει ότι θα είναι πολύ μικρότερο. «Επί του παρόντος, εκτιμούμε ότι θα χρειασθούν 60 δις. ευρώ έως το 2018. Προσαρμόζουμε συνέχεια αυτή την εκτίμηση. Για παράδειγμα, εάν η παγκόσμια οικονομία διολίσθαινε σε μεγάλη ύφεση, θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε αυτή την εκτίμηση προς τα πάνω».

Ερωτηθείς αν υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που είναι σε εξέλιξη, ο Ρέγκλινγκ απαντά: «Υπάρχει πρόοδος, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί». Συμφωνεί πάντως με την εκτίμηση του Επιτρόπου της ΕΕ για την οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί, ότι η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί έως την 1η Μαΐου. «Αυτό είναι δυνατό, επειδή τα θέματα έχουν αναγνωρισθεί και οι κύριοι στόχοι έχουν τεθεί. Επομένως, δεν υπάρχει πλέον συζήτηση για αυτά. Πρέπει, όμως, να έχετε κατά νου ότι το προσφυγικό έχει κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που απαιτεί πολύ χρόνο από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο Ρέκλινγκ είναι σαφής ως προς το αν θα δοθούν οικονομικά περιθώρια εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης: «Οχι, τα δύο θέματα, οι μεταρρυθμίσεις και το προσφυγικό, θα διαχωριστούν αυστηρά μεταξύ τους. Η Ελλάδα θα υποστηριχθεί από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική θύελλα, για το θέμα αυτό θα διατεθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., όχι χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕSM). Και είναι σωστό αυτό, διότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δίνει δάνεια, για τους μετανάστες όμως είναι ορθότερο να διατεθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό, δηλαδή χρήματα θα οποία δεν πρέπει να επιστραφούν».

Απαντώντας σε ερώτηση, αν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την καταβολή της επόμενης δόσης, ο επικεφαλής του ESM απαντά: «Ναι, η κατάσταση γίνεται λίγο σφιχτή. Μερικές φορές, όμως, λίγη πίεση μπορεί να βοηθήσει και να επιταχύνει τα πράγματα. Επειδή, εμμένουμε πάντα στην αρχή μας ότι δίνουμε χρήματα μόνο αν οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις έχουν πράγματι εφαρμοσθεί». «Με βάση την εμπειρία μου, οι πιστωτές θα επιμείνουν στους όρους τους. Και αυτό είναι επίσης προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας», δηλώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.[/expander_maker]

 

Πηγή:link

18
Mar

ΕΕ: Δίνει χρήματα στη Τουρκία, «μαζεύει» βίζα και ένταξη

ΕΕ: Δίνει χρήματα στη Τουρκία, «μαζεύει» βίζα και ένταξη.Ένα χλιαρό statement που μάλλον δεν ικανοποιεί τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ως αποτέλεσμα η πολυφωνία της ΕΕ και οι αντιδράσεις συγκεκριμένων χωρών μελών στο κείμενο της συμφωνίας που ετοίμαζε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ και την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ για να παραδώσουν σήμερα στην Τουρκία, καθώς υποβαθμίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και δεν μετακινείται στο θέμα άρσης της βίζας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της κοινής δήλωσης με ημερομηνία 18/3 και ώρα 19:45, που έχει στη κατοχή του το Euro2day.gr, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η διάθεση για την επίσπευση της ενταξιακής διαδικασίας περιορίστηκε σε μόλις δύο γραμμές ενώ η βίζα παραμένει ένα αυστηρό θέμα για τις χώρες μέλη που δεν δείχνουν διάθεση για εκπτώσεις.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η τετραμερής μεταξύ Τουσκ-Νταβούτογλου- Γιούνκερ και Ρούτε αφού διακόπηκε δύο φορές για τεχνικές συνομιλίες. Οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν ότι η τετραμερής θα συνεχίσει στις 14:00 ώρα Βρυξελλών και αυτό σημαίνει ότι οι «28» θα συναντηθούν αργότερα.

Τα συμπεράσματα (που ενδέχεται να αλλάξουν) έχουν ως εξής:

Σήμερα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συναντήθηκαν με τον Τούρκο ομόλογό τους. Αυτή ήταν η Τρίτη συνάντηση από τον Νοέμβριο του 2015 αφιερωμένη στην εμβάθυνση των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ καθώς και στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήρια τους στον λαό της Τουρκίας μετά την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα την Κυριακή. Καταδίκασαν σθεναρά αυτή την αποτρόπαια πράξη και επανέλαβαν την συνεχιζόμενη στήριξή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στην εφαρμογή του κοινού σχεδίου δράσης τους που ενεργοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 2015. Ήδη έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος, περιλαμβανομένου του ανοίγματος της αγοράς εργασίας της Τουρκίας για τους Σύριους που βρίσκονται υπό προσωρινή προστασία, της εισαγωγής νέων απαιτήσεων βίζα για Σύριους και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, την ενίσχυση των προσπαθειών στον τομέα της ασφάλειας από την Τουρκική ακτοφυλακή και αστυνομία και την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρχίσει να εκταμιεύει τα 3 δισ. ευρώ του προγράμματος για τους πρόσφυγες (Facility for Refugees) στην Τουρκία για συγκεκριμένα έργα και προοδεύουν οι εργασίες για την απελευθέρωση της βίζα και των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, περιλαμβανομένου του ανοίγματος του Κεφαλαίου 17 τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στις 7 Μαρτίου 2016, η Τουρκία συμφώνησε επιπλέον να δεχθεί την ταχεία επιστροφή όλων των μεταναστών που δεν χρειάζονται διεθνή προστασία, οι οποίοι περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα, και να δεχθεί πίσω όλους τους παράτυπους μετανάστες που συλλαμβάνονται σε Τουρκικά ύδατα. Η Τουρκία και η ΕΕ συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν να εντείνουν τα μέτρα κατά των διακινητών μεταναστών και επικρότησαν την δρομολόγηση της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος.

Την ίδια ώρα η Τουρκία και η ΕΕ αναγνωρίζουν πως χρειάζονται περαιτέρω γρήγορες και αποφασιστικές προσπάθειες.

Προκειμένου να «σπάσει» το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών και να προσφερθεί στους μετανάστες μια εναλλακτική έναντι του να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, η ΕΕ και η Τουρκία αποφάσισαν σήμερα να βάλουν τέλος στην παράτυπη μετανάστευση από την Τουρκία προς την ΕΕ. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, συμφώνησαν στα ακόλουθα επιπλέον σημεία δράσης:

1) Όλοι οι νέοι παράτυποι μετανάστες που περνούν από την Τουρκία στα Ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Αυτό θα είναι ένα προσωρινό και έκτακτο μέτρο το οποίο είναι απαραίτητο ώστε να τερματιστεί ο ανθρώπινος πόνος και να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη. Οι μετανάστες που φτάνουν στα Ελληνικά νησιά θα καταγράφονται δεόντως και οι όποιες αιτήσεις για άσυλο θα επεξεργάζονται ξεχωριστά από τις Ελληνικές αρχές σύμφωνα με την Οδηγία για τις Διαδικασίες Ασύλου.

Οι μετανάστες που δεν θα υποβάλουν αίτηση για άσυλο ή η αίτηση των οποίων είναι αβάσιμη ή μη αποδεκτή σύμφωνα με την εν λόγω οδηγία, θα επιστρέφονται στην Τουρκία. η Τουρκία και η Ελλάδα, με την βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ καθώς και θεσμών και φορέων της ΕΕ, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και θα συμφωνήσουν σε όποιες απαραίτητες διμερείς συμφωνίες, περιλαμβανομένης της παρουσίας Τούρκων αξιωματούχων στα Ελληνικά νησιά, προκειμένου να διασφαλίσουν τη σύνδεση και ως εκ τούτου να διευκολύνουν την ομαλή λειτουργία των διακανονισμών αυτών.

Τα κόστη των επιχειρήσεων επιστροφής και της επιστροφής στις χώρες προέλευσης των παράτυπων μεταναστών θα καλύπτονται από την ΕΕ. Τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χαιρετίζουν την δέσμευση της Τουρκίας ότι οι μετανάστες που επιστρέφονται στην Τουρκία θα προστατεύονται σύμφωνα με τα σχετικά διεθνή πρότυπα και με σεβασμό στην αρχή της μη επαναπροώθησης.

2) Για κάθε Σύριο που επιστρέφεται στην Τουρκία από τα Ελληνικά νησιά, ένας άλλος Σύριος θα μετεγκαθίσταται από την Τουρκία στην ΕΕ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα Κριτήρια του ΟΗΕ για τις Ευπαθείς ομάδες. Θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός, με τη βοήθεια της Κομισιόν, φορέων της ΕΕ και άλλων Κρατών Μελών, καθώς και της Ύπατης Αρμοστείας, για να διασφαλιστεί πως η αρχή αυτή θα εφαρμοστεί αμέσως μόλις αρχίσουν οι επιστροφές. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μετανάστες που δεν έχουν προηγουμένως εισέλθει ή προσπαθήσει να εισέλθουν παράτυπα στην ΕΕ.

Από την πλευρά της ΕΕ, η μετεγκατάσταση στο πλαίσιο του μηχανισμού, θα πραγματοποιείται, κατά πρώτον, τιμώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα Κράτη Μέλη στα συμπεράσματα της συνόδου των Εκπροσώπων των Κυβερνήσεων των Κρατών Μελών εντός του Συμβουλίου της 22ας Ιουλίου 2015, από τις οποίες παραμένουν 18.000 θέσεις μετεγκατάστασης. Οποιαδήποτε περαιτέρω ανάγκη μετεγκατάστσης θα πραγματοποιείται μέσω ενός παρόμοιου εθελοντικού διακανονισμού έως το όριο των επιπλέον 54.000 ανθρώπων. Τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χαιρετίζουν την πρόθεση της Κομισιόν να προτείνει τροποποίηση της απόφασης μετεγκατάστασης της 22αςΣεπτεμβρίου 2015 ώστε να δίνεται η δυνατότητα η όποια δέσμευση μετεγκατάστασης που θα αναλαμβάνεται στο πλαίσιο αυτού του διακανονισμού, να αντισταθμίζεται . Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιστροφών ξεπεράσει τους αριθμούς που προβλέπονται από αυτούς τους διακανονισμούς, αυτός ο μηχανισμός θα επανεξεταστεί.

3) Η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει το άνοιγμα νέων θαλάσσιων ή χερσαίων οδών παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία προς την ΕΕ και θα συνεργαστεί με τα γειτονικά κράτη καθώς και με την ΕΕ ως προς αυτό.

4) Όταν τα παράτυπα περάσματα μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ τελειώνουν ή τουλάχιστον έχουν μειωθεί σημαντικά και με βιώσιμο τρόπο, θα ενεργοποιηθεί ένα Σχέδιο Εθελοντικής Ανθρωπιστικής Εισδοχής (Voluntary Humanitarian Admission Scheme). Τα Κράτη Μέλη της ΕΕ θα συνεισφέρουν σε εθελοντική βάση στο σχέδιο αυτό.

5) Η εκπλήρωση του οδικού χάρτη για την απελευθέρωση της βίζας θα επιταχυνθεί σε σχέση με όλα τα συμμετέχοντα Κράτη Μέλη, με στόχο την άρση των απαιτήσεων για βίζα από τους Τούρκους πολίτες το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2016, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τηρηθεί όλα τα σημεία αναφοράς. Προς τον σκοπό αυτό η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εκπληρώσει τις εναπομένουσες απαιτήσεις για να επιτρέψει στην Κομισιόν να υποβάλει, μετά από την απαιτούμενη αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τα σημεία αναφοράς, μια αρμόζουσα πρόταση μέχρι το τέλος του Απριλίου στη βάση της οποίας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα μπορούν να λάβουν μια τελική απόφαση.

6) Η ΕΕ, σε στενή συνεργασία με την Τουρκία, θα επιταχύνουν περαιτέρω την εκταμίευση των αρχικώς διαθέσιμων 3 δις. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος για τους πρόσφυγες στην Τουρκία και θα διασφαλίσουν την χρηματοδότηση περαιτέρω έργων για άτομα υπό προσωρινή προστασία που θα ταυτοποιούνται με ταχείς διαδικασίες από την Τουρκία πριν το τέλος Μαρτίου. Όταν οι πόροι αυτοί είναι έτοιμοι προς πλήρη αξιοποίηση, και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τηρηθεί οι προαναφερθείσες δεσμεύσεις, η ΕΕ θα κινητοποιήσει επιπλέον χρηματοδότηση για το πρόγραμμα έως ένα πλαφόν επιπλέον 3 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2018.

7) Η ΕΕ θα προετοιμαστεί για την απόφαση αναφορικά με το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις όσο το δυνατόν συντομότερα, στη βάση των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου 2015.

8) Η ΕΕ και τα Κράτη Μέλη της θα συνεργαστούν με την Τουρκία σε όποιο κοινό εγχείρημα για τη βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών εντός της Συρίας, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές κοντά στα Τουρκικά σύνορα που θα επιτρέψουν στον τοπικό πληθυσμό και στους πρόσφυγες να ζήσουν σε περιοχές στις οποίες θα είναι πιο ασφαλείς.

Όλα αυτά τα στοιχεία θα προχωρήσουν παράλληλα και θα παρακολουθούνται από κοινού σε μηνιαία βάση.

Η ΕΕ και η Τουρκία αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου όπως απαιτείται, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση της 29ης Νοεμβρίου του 2015.

[/expander_maker]

18
Mar

«Δίκαιη και λογική η φορολογική επιβάρυνση το 2016»

«Δίκαιη και λογική η φορολογική επιβάρυνση το 2016» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος απέκλεισε σήμερα από τη Βουλή την επιβολή αναδρομικών φορολογικών μέτρων, ενώ διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2015.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι «θα υπάρχει φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα του 2016, αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και θα είναι από ένα ύψος και πάνω».

Επίσης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για επιβαρύνσεις και περικοπές σε μισθούς 1.500 και 2.000 ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τα χαρακτήρισε υπερβολές και υποκρισία των ΜΜΕ.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμένου, συντάχθηκε με την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα έχει πολλές αδικίες.

«Είναι σαφέστατο ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία να αναπτυχθεί», είπε.

«Υπάρχει πίεση, λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει», παραδέχθηκε, αλλά «προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις, που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες».

«Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στη φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, “τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα”», κατέληξε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

 

Πηγή:link

18
Mar

Κρέμασαν πανό στην Ακρόπολη ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες

Μέλη της κοινωνικής πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Safe Passage – Stop WARS κρέμασαν πανό στην Ακρόπολη ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες

 

Με ανάρτησή τους στο Facebook τονίζουν μεταξύ άλλων πως ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια στη Συρία και τη Μέση Ανατολή είναι η αιτία της προσφυγιάς. Υπογραμμίζουν δε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια Ευρώπη – Φρούριο και σε μια Ευρώπη που θα σέβεται τους πρόσφυγες και θα αναδείξει τον ανθρωπισμό ως απάντηση σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους.

akropoli

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Αναλυτικά η ανακοίνωση της οργάνωσης έχει ως εξής:

«Ανοιχτά σύνορα-σταματήστε τον πόλεμο!
Ο πόλεμος που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια στη Συρία και τη Μέση Ανατολή είναι η αιτία της προσφυγίας, του ξεριζωμού, της θλίψης. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που φτάνουν στην Ευρώπη έχουν ένα και μόνο στόχο, μια καλύτερη ζωή. Μια ζωή χωρίς τον καθημερινό φόβο του θανάτου, χωρίς την απειλή του ISIS, χωρίς το φόβο ότι μέσα σε μια στιγμή μπορούν όλα να χαθούν.

Σε αυτούς τους ανθρώπους που με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος προσπαθούν να επιζήσουν από την κόλαση του πολέμου, η Ευρώπη αντί να δίνει χείρα βοηθείας σηκώνει τείχη και κλείνει τα σύνορα της. Με ευθύνη κυρίαρχα των χωρών του Βίζενγκραντ, η Ευρώπη μεταμορφώνεται σε μια Ευρώπη-φρούριο που αντί να σέβεται και να υλοποιεί τις συμφωνίες που η ίδια διαμόρφωσε τις καταπατά και τις κουρελιάζει.

Με πραξικοπηματικού τύπου διαδικασίες που είναι πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και σεβασμού στο διεθνές δίκαιο προχωράει σε επαναπροωθήσεις προσφύγων, κλείσιμο συνόρων για αυτούς τους ανθρώπους ενώ τοποθετεί και το διεφθαρμένο και αντιδημοκρατικό καθεστώς του Ερντογάν ως κόμματι της λύσης.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια Ευρώπη – Φρούριο και σε μια Ευρώπη που θα σέβεται τους πρόσφυγες και θα αναδείξει τον ανθρωπισμό ως απάντηση σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Να μην γίνει κανονικότητα η εικόνα στην Ειδομένη, τα συρματοπλέγματα στα ευρωπαϊκά σύνορα. Να μην αφήσουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό να γίνει ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Το Safe Passage-Stop WARS είναι μία κοινωνική πρωτοβουλία που στοχεύει στον πανευρωπαϊκό συντονισμό δράσεων αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες και σύγκρουσης με τη λογική των κλειστών συνόρων και του ρατσισμού. Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί. Είναι άνθρωποι που δραπετεύουν από τους πολέμους. Είναι οικογένειες που θαλασσοπνίγονται για να ξεφύγουν από τις βόμβες αλλά και το τέρας του ISIS. Χρειάζονται τη βοήθεια μας, έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους».[/expander_maker]

 

Πηγή:link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close