17/03/2016

17
Mar

Προς εθνική σύνταξη 340 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης

Προς εθνική σύνταξη 340 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης.Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τα ανώτατα κλιμάκια των Θεσμών υπήρξε “πρόοδος σε όλα τα θέματα”  σε τέσσερα βασικά μέτωπα της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών, σε σχέση με το ασφαλιστικό, και συγκεκριμένα “στη γεωμετρία (σσ. κλιμάκωση ποσοστών αναπλήρωσης ανά διάρκεια ασφάλισης), τα ποσοστά αναπλήρωσης, τις επικουρικές συντάξεις και τις αυξήσεις των εισφορών”. Ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε πως “δεν υπήρξε κάθετη άρνηση σε τίποτα”, από την πλευρά των Θεσμών. Ο ίδιος τόνισε πως “ελπίζει ότι θα κλείσει η συμφωνία για το συνταξιοδοτικό το Σάββατο”.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξάλλου τόνισε πως “δεν μπορεί να επέλθει συμβιβασμός χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις”. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν η τρίτη διαδοχική συνάντηση του υπουργού με τα ανώτατα κλιμάκια των Θεσμών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος γύρου των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εργασίας αναχωρεί σήμερα για το Τορίνο όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα την επικύρωση του νέου κοινωνικού χάρτη στην Ε.Ε.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο Capital.gr πως η διαπραγμάτευση στα τέσσερα βασικά μέτωπα “τρέχει” ως εξής:

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]-Δύο είναι τα σενάρια για την εθνική σύνταξη με 20 χρόνια ασφάλισης. Το πρώτο σενάριο προβλέπει 320 έως 340 ευρώ (πρόταση ΔΝΤ) ενώ το δεύτερο προβλέπει 384 ευρώ (ελληνική πρόταση) – αμφότερα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το επικρατέστερο σενάριο για την εθνική σύνταξη με 20 χρόνια ασφάλισης προβλέπει το ποσό των 320-340 ευρώ Επίσης φαίνεται πως υπάρχει κοινός τόπος για την παροχή κατώτερης εθνικής σύνταξης 255-260 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης.

-Δύο είναι επίσης τα σενάρια που κατατέθηκαν σε σχέση με την επικουρική ασφάλεια. Το πρώτο και πιθανώς επικρατέστερο σενάριο προβλέπει περικοπές έως 23% στις επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ και ταυτόχρονη αύξηση των εισφορών υπέρ της επικουρικής ασφάλισης έως 1%. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση στις επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ και αύξηση των εισφορών κατά 1,5%.

-Ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από το 0,8% για όποιον έχει κλείσει 15 χρόνια ασφάλισης (από 0,5% ως 0,7%). Οι Θεσμοί πιέζουν για την ύπαρξη σχετικά υψηλότερων ποσοστών αναπλήρωσης για όποιον έχει κλείσει 26 χρόνια ασφάλισης και πάνω. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο μέτωπο των νέων ποσοστών αναπλήρωσης υπάρχει ακόμα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να μην θιγούν οι συντάξεις (άθροισμα κύριας και επικουρικής) που φτάνουν τα 1400 ευρώ. Η μείωση των συντάξεων άνω των 1400 ευρώ θα γίνει μέσω της περικοπής των επικουρικών που έχουν υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης.[/expander_maker]

Πηγή:link

17
Mar

«Δεν υπάρχει συμβιβασμός, χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις»

«Δεν υπάρχει συμβιβασμός, χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις».Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών για το ασφαλιστικό αναφέρθηκε σήμερα στη διαδικασία αμοιβαίων υποχωρήσεων προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός, τα «μέτωπα» του οποίου παραμένουν ανοιχτά καθώς χθες βράδυ δεν υπήρξε σύγκλιση.

Η ασφυκτική πίεση του κουαρτέτου έχει φέρει το άνοιγμα της βεντάλιας των θεμάτων και εκεί καταγράφηκε ότι δεν υφίσταται σημείο επαφής.

Πάντως σήμερα οι δανειστές δέχτηκαν να συζητήσουν μερικές από τις βασικές θέσεις της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία στο ασφαλιστικό έως το Σάββατο και εκτίμησε ότι «υπήρξε πρόοδος στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό».

«Δεν υπήρχε, βέβαια, κατάληξη σήμερα» σημείωσε ωστόσο ο ίδιος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. «Δεν μπορώ να πω από τώρα, αν θα καταλήξουμε. Είμαι, όμως, λίγο πιο αισιόδοξος σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση», διευκρίνισε.

Επανέλαβε ότι εξακολουθούν να παραμένουν σταθερές οι βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων. «Δεν μπήκε η αμφισβήτηση αυτή στο τραπέζι ούτε από την άλλη πλευρά». επεσήμανε.

Επίσης, όπως τόνισε, σταθερή παραμένει και η βασική δέσμευση της κυβέρνησης για τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος.

Σύμφωνα πάντα με τον αρμόδιο υπουργό, δεν υπήρξε κάθετη άρνηση των εκπροσώπων των θεσμών σε κανένα από τα βασικά θέματα του ασφαλιστικού.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Διαφαινόμενα σημεία σύγκλισης 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξουν σημεία σύγκλισης στα ζητήματα της εθνικής σύνταξη και στις εκπτώσεις ασφαλιστικών εισφορών αγροτών και επιστημόνων.

Σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων οι δανειστές φαίνεταιάρνηση των δανειστών μας να δεχτούν οποιαδήποτε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών

Στόχος του υπουργείου Εργασίας φέρεται να είναι είναι να μην μειωθούν οι συντάξεις που φτάνουν τα 1.400 ευρώ.

Τέλος, ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση των δύο πλευρών σημείωσε: «Δουλεύουμε σκληρά στην Αθήνα. Πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορεί να βρεθεί λύση».

Μεταρρυθμίσεις – χρέος οι προϋποθέσεις του ΔΝΤ

Την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, που έχει θέσει το ΔΝΤ ως προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε σήμερα εκπρόσωπος του Ταμείου.

Οι προϋποθέσεις συνδέονται με την ανάληψη από την πλευρά της κυβέρνησης συγκεκριμένων σοβαρών δεσμεύσεων με ταυτόχρονη γενναία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ουίλιαμ Μάρεϊ σημείωσε ότι «το ΔΝΤ συνεχίζει να εργάζεται προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις οι οποίες θα του επιτρέψουν να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα».

Απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στην Αθήνα ή σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.[/expander_maker]

 

Πηγή:link

17
Mar

How You See Yourself vs How Your Dog Sees You

How You See Yourself vs How Your Dog Sees You.Do we know what the dogs think of us?Ever wondered how they view us? Well Illustrator Kelly Angel has and she’s drawn the pictures to prove it.

We often think of our relationship with our dogs in very linear terms. We are their owners, they are out pets. It’s easy to forget that from a dog’s perspective we’re actually so much more. Think you’re an average Joe? Not to your dog you’re not! Total disaster in the kitchen? Your dog thinks you’re a master chef! Feeling worthless? To your dog you’re the best thing ever! So next time you’re feeling down, just stop and think: “Yeah, but what does my dog think of me?” You’re sure to feel better. Never do it with cats though. You’ll only feel worse.

 

#1

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

#2

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

 

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

#4

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

#6

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

#7

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

#8

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

#9

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

#10

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

#11

How You See Yourself Vs How Your Dog Sees You

Source:link
17
Mar

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Αναμένω μια βιώσιμη συμφωνία σήμερα – Αντιμετωπίζουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ειδομένη

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Αναμένω μια βιώσιμη συμφωνία σήμερα – Αντιμετωπίζουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ειδομένη.Ειδικά στα βόρεια σύνορα (Ειδομένη), όπου αναγνώρισε πως υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, εξαιτίας μονομερών ενεργειών στα Βαλκάνια ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει σήμερα απόφαση για ουσιαστική ανθρωπιστική αρωγή στην Ελλάδα,

«Αναμένω μια βιώσιμη συμφωνία σήμερα, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να μειώσουμε και να σταματήσουμε τις παράτυπες ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα και την ίδια στιγμή να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική νομική οδό για τους πρόσφυγες από την Τουρκία στην ΕΕ» σημείωσε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει την επιτάχυνση της διαδικασίας μετεγκατάστασης και τη δημιουργία ενός ικανού μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία στην ΕΕ. Ελπίζω πως οι αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι εντός του διεθνούς δικαίου, της συμφωνίας της Γενεύης και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου».

«Περιμένω σήμερα μια απόφαση επίσης για βοήθεια προς στην Ελλάδα, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο βόρειο τμήμα στην Ειδομένη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση λόγω των μονομερών ενεργειών στον Βαλκανικό Διάδρομο και θεωρώ πως πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να βρεθεί τρόπος για να υποστηριχθούν οι πρόσφυγες, αλλά και να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση, έτσι ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας.

 

Πηγή:link

17
Mar

Το ποδήλατο βουνού είναι η καλύτερη άσκηση – Δες τα top tips για να χάσεις κιλά!

Το ποδήλατο βουνού είναι η καλύτερη άσκηση – Δες τα top tips για να χάσεις κιλά!Το μαλακό και ολισθηρό έδαφος αναγκάζει τους ποδηλάτες εκτός δρόμου να επιλέγουν μικρές ταχύτητες και δυνατό ρυθμό και αυτή η τεχνική σημαίνει ότι θα πηγαίνεις καλύτερα στις ανηφόρες στην άσφαλτο.

Κάτι άλλο που θα μάθεις είναι να μην πατάς πολύ απότομα το φρένο στις στροφές, εκτός κι αν θέλεις να γεμίσει το πρόσωπό σου με λάσπη! Το μήνυμα εδώ είναι πως μερικές προπονή σεις μακριά από τα πατημένα μονοπάτια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βελτιώσεις το στυλ σου χωρίς τον κίνδυνο ατυχήματος, αρκεί βέβαια να ξέρεις να ξεπερνάς τα εμπόδια όπως…

… πηχτή λάσπη:

Τη διακρίνεις στον ορίζοντα; Μην πανικοβάλλεσαι. Κράτα την ισορροπία σου κοιτάζοντας μπροστά και επιλέγοντας μια ευθεία γραμμή μέσα από τη λάσπη. Προσπάθησε να μένεις στο ψηλό τμήμα του εδάφους όταν ποδηλατείς σε καμπύλο μονοπάτι, για να μη βγεις από τα όριά του αν γλιστρήσεις. Η καλή ταχύτητα είναι πολύ σημαντική στην πηχτή λάσπη – αυτή θα βοηθήσει να κρατήσεις το ποδήλατό σου ίσιο!

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]… ρίζες δέντρων:

Μπορεί να μοιάζουν αρκετά ακίνδυνες, το να περάσεις όμως πάνω από βρεγμένες ρίζες είναι αρκετά περίπλοκο, οπότε προσπάθησε πάντα να τις προσεγγίζεις από μπροστά και όχι σε γωνία. Σήκω όρθια επάνω στα πετάλια σου και σκύψε πάνω από τη σέλα του ποδηλάτου για να ελαχιστοποιηθεί η τριβή με το έδαφος (μπορείς να προσπαθήσεις να ανασηκώσεις ελαφρά τον μπροστινό τροχό για να περάσεις πάνω από τις ρίζες, για παράδειγμα).

… λακκούβες:

Να περάσεις από μέσα ή γύρω από αυτές; Το πρόβλημα με τις λακκούβες είναι πως δεν μπορείς να ξέρεις το βάθος τους και τι κρύβεται μέσα στο νερό. Πέρνα μέσα από τη λακκούβα φροντίζοντας να μεταφέρεις πάντα προς τα πίσω το βάρος σου και να ανασηκώνεις λίγο τον μπροστινό τροχό αν μπορείς – αυτό θα σημαίνει ότι είσαι προετοιμασμένη να περάσεις τυχόν εμπόδιο.

… ολισθηρές στροφές:

Το να πάρεις μια στροφή είναι πάνω κάτω το ίδιο, είτε σε βρεγμένο είτε σε στεγνό έδαφος – διάλεξε μια καλή πορεία και μετάφερε ελαφρώς το βάρος σου προς το εξωτερικό πόδι καθώς στρίβεις. Όταν ο καιρός είναι βροχερός, πρέπει να ελέγχεις την ταχύτητά σου, οπότε χρησιμοποίησε τα φρένα απαλά και κοίτα μπροστά για να διατηρήσεις την ισορροπία σου. Προσπάθησε να έχεις αυτοπεποίθηση όταν επιταχύνεις επάνω στη στροφή.[/expander_maker]

Πηγή : link

17
Mar

Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό βλέπουν Γιούνκερ και Σουλτς

Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό βλέπουν Γιούνκερ και Σουλτς στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς.

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ τόνισε πως η υπό διαμόρφωση συμφωνία είναι απολύτως σύμφωνη με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και διασφαλίζει την ατομική εξέταση καθενός που αιτείται άσυλο. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Επιτροπής, τόνισε πως κανένας δεν πρέπει να αφεθεί μόνος του σε αυτήν την κρίση.

Από την πλευρά του ο Μ. Σουλτς υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη για μια ευρωπαϊκή συμφωνία που θα σέβεται τα διεθνή πρότυπα και θα σπάει το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών. Χαιρέτισε την ανάλυση της Επιτροπής ότι είναι νομικά αποδεκτή η υπό διαμόρφωση συμφωνία, ενώ επίσης κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη να συμμετάσχουν στα προγράμματα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης. «Είναι εντυπωσιακό πως κάποια κράτη-μέλη επιτίθενται με κριτικό τρόπο στις λύσεις που προτείνουμε αλλά δεν δέχονται να πάρουν πρόσφυγες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς για τις ενστάσεις της Κύπρου για το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων, ο Μ. Σουλτς ανέφερε πως είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σήμερα το πρωί εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση κοινώς αποδεκτή. Μάλιστα, σημείωσε πως ενδέχεται να ανοίξει το κεφάλαιο που σχετίζεται με την ελευθεροτυπία.

Πηγή:link

17
Mar

Ένας σκύλος μου άλλαξε τη ζωή

Ένας σκύλος μου άλλαξε τη ζωή.Ο κ. Χρήστος Ζώτος, χάρις την Μελίτα βιώνει μια πιο εύκολη καθημερινότητα με μεγαλύτερη ασφάλεια κυκλοφορώντας στους δρόμους της πόλης ή ακόμα τρέχοντας και σε Μαραθώνιους.Η Μελίτα είναι ένα ξανθό λαμπραντόρ 4 ετών που ήρθε από την Ολλανδία για να αλλάξει τη ζωή ενός συνανθρώπου μας που έχει χάσει το φως του.

Όπως ανάφερε και ο ίδιος ο κ. Ζώτος με αφορμή την παρουσίαση στήριξης της φαρμακευτικής εταιρείας Bayer προς τον φορέα Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ», η Μελίτα τον οδηγεί στη ζωή. Όταν άρχισε να κυκλοφορεί στο δόμο με τη Μελίτα νόμιζε ότι ήταν σε άλλη πόλη, χωρίς εμπόδια στο δρόμο του, όπως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, επικίνδυνες τρύπες, μπλοκαρισμένα πεζοδρόμια κ.α. Η Μελίτα τον οδηγεί ακόμα και όταν τρέχει Μαραθώνιο!!!!

Η Bayer αρωγός στο Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων Οδηγών

Η φαρμακευτική εταιρεία Bayer πιστή στη δέσμευσή της απέναντι στον έλληνα πολίτη/ασθενή και γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα με την τρέχουσα οικονομική κρίση ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει εμπράκτως τον φορέα Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Πιο συγκεκριμένα, η Bayer Ελλάς παρέχει δωρεάν στο Κέντρο το νέας τεχνολογίας περιλαίμιοπολύμηνης διάρκειας για τη πρόληψη της μόλυνσης από τσιμπούρια και ψύλλους και τη προστασία από τις ασθένειες που αυτά μεταδίδουν, μαζί με την απαραίτητη αγωγή για την προστασία των σκύλων από ενδοπαράσιτα (π.χ. εχινόκοκκος, ασκαρίδες) για 2 χρόνια, προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο την στήριξή της και παραμένοντας πιστή στο έργο της να βοηθά στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων σχετικά με την υγεία των ανθρώπων, των φυτών και των ζώων.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας της Bayer Ελλάς κα Σόνια Μουσαβερέ, η Bayer θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το να συμβάλλει ουσιαστικά και όχι με τα λόγια παρέχοντας βοήθεια σε άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, οι οποίοι δυστυχώς αποτελούν μια ομάδα που δεν βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας μας. «Η φιλοσοφία της Bayer Ελλάς επικεντρώνεται στον άνθρωπο» επεσήμανε η κα Μουσαβερέ και συμπλήρωσε. «Η δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους συμπολίτες μας είναι για εμάς στόχος ζωής. Ενώ, παράλληλα, καλύπτουμε και ένα δεύτερο πυλώνα ενδιαφέροντος της εταιρίας μας, που εστιάζει στην Υγεία των Ζώων».

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ» δραστηριοποιούνται στην χώρα μας από το 2008, με βασικό στόχο την κάλυψη της ανάγκης της μετακίνησης ατόμων με προβλήματα όρασης με την χρήση Σκύλου Οδηγού και της εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρίες μέσω της χρήσης Σκύλων Βοηθείας.

Για να βρεθούν σκύλοι οδηγοί στη χώρα μας δεν ήταν τόσο εύκολο, γι αυτό οι αρμόδιοι απευθύνθηκαν σε άλλες χώρες όπως η Ολλανδία. Ωστόσο, επειδή είναι δύσκολο να έρθει εκπαιδευμένος στη χώρας και μαθημένος σε συνθήκες ζωής μιας άλλης χώρας ένας τέτοιος σκύλος, έρχεται στην Ελλάδα ανεκπαίδευτος και εκπαιδεύεται εδώ, δηλαδή στη χώρα που θα ζήσουν και θα οδηγήσουν, ώστε να λειτουργούν καλά στις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, αλλά, κυρίως, να μαθαίνουν τις ιδιαίτερες συνθήκες της πόλης και της ελληνικής καθημερινότητας. Το κόστος όμως είναι αρκετά υψηλό για όλο αυτό το εγχείρημα και σ’ αυτή την περίπτωση βοηθούν οι χορηγοί.[/expander_maker]

17
Mar

Οι χάρτες με τα πιο δημοφιλή επώνυμα ανά χώρα στην Ευρώπη και τι σημαίνουν. Ποιο είναι στην Ελλάδα;

Οι χάρτες με τα πιο δημοφιλή επώνυμα ανά χώρα στην Ευρώπη και τι σημαίνουν. Ποιο είναι στην Ελλάδα;Ο τσέχος γλωσσολόγος, μαθηματικός και καλλιτέχνης Jakub Marian δημιούργησε δύο χάρτες με τα πιο δημοφιλή επώνυμα ανά χώρα στην Ευρώπη

Ο ένας χάρτης, όπως μεταδίδει η independent, περιέχει τα πιο δημοφιλή επώνυμα ανά χώρα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Ποιος είναι αυτό; Μα φυσικά το επώνυμο «Παπαδόπουλος», το οποίο μάλλον συναντάται σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας.

Ο δεύτερος χάρτης απεικονίζει το τι σημαίνουν αυτά τα επώνυμα. Στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με τον Marian, «Παπαδόπουλος» σημαίνει ο «γιος του παπά».

Όπως ανέφερε ο τσέχος γλωσσολόγος, μαθηματικός και καλλιτέχνης, ξόδεψε αρκετές ώρες στο διαδίκτυο με το να ψάχνει να βρει του τι σημαίνει το καθένα, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις γλώσσες της Ευρώπης. Η έμπνευσή του προήλθε όταν μια μέρα διάβαζε ένα άρθρο στο wikipedia και έκτοτε αφιερώθηκε σε αυτό.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος επισημαίνει, δυστυχώς οι πληροφορίες που μπορεί να βρει κάποιος στο Ίντερνετ πολλές φορές είναι λανθασμένες ή ημιτελείς.

Οι χάρτες περιέχονται στην σελίδα του Jakub Marian η οποία είναι η jakubmarian.com.

Δείτε το χάρτη με τα επώνυμα ανά χώρα

map surnames

Δείτε τι σημαίνει το καθένα από αυτό

map surnames

Πηγή jakubmarian.com

17
Mar

Ιστορικές στιγμές: Ο Ομπάμα θα μιλήσει στο λαό της Κούβας

Ιστορικές στιγμές: Ο Ομπάμα θα μιλήσει στο λαό της Κούβας κατά την δεύτερη και τελευταία μέρα της επίσκεψής του στο νησί τη Τρίτη, και η κυβέρνηση της Κούβας δεν έχει δείξει αντίθεση στην μετάδοση της ομιλίας, είπαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου χθες.

Ο Ομπάμα και ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου μετά τις συναντήσεις τους, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή της ακόμα, σύμφωνα με τον βοηθό σύμβουλο του προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, που μίλησε σε δημοσιογράφους μέσω τηλεφωνικής διάσκεψης.

Η επίσκεψη στις 21-22 Μαρτίου είναι ιστορική, καθώς αποτελεί την πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια που Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται επίσημα την Κούβα.

Πηγή : link

17
Mar

Αγώνας δρόμου για συμφωνία με τους θεσμούς: Οι διαφορές σε Ασφαλιστικό, φορολογικό και Δημοσιονομικό κενό

Αγώνας δρόμου για συμφωνία με τους θεσμούς: Οι διαφορές σε Ασφαλιστικό, φορολογικό και Δημοσιονομικό κενό.Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να κλείσει μια καταρχήν συμφωνία με τους θεσμούς πριν από τις 25 Μαρτίου έχει προβεί σε έναν αγώνα δρόμου.  Βασικότεροι αντίπαλοι σε αυτή την προσπάθεια είναι ο χρόνος και οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης.

Πληροφορίες θέλουν τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών να σχεδιάζουν να αναχωρήσουν από την Αθήνα την Παρασκευή ή τουλάχιστον το αργότερα έως τη Δευτέρα εν όψει των εορτών του Πάσχα των Καθολικών.

Ως εκ τούτου στα σημερινά ημέρα Πέμπτη ραντεβού οι αρμόδιοι υπουργοί θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές σε Ασφαλιστικό, φορολογικό και Δημοσιονομικό κενό, προκειμένου να μην χαθεί το ορόσημο του Μαρτίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την αρχική αισιοδοξία που υπήρχε χθες Τετάρτη το μεσημέρι για συμφωνία στο μέτωπο του φορολογικού, αυτό δεν κατέστη δυνατό, εξαιτίας της επιμονής των επικεφαλής των θεσμών και ειδικά του ΔΝΤ για την μείωση του αφορολόγητου ορίου.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Παρά τη νέα βελτιωμένη πρόταση που υπέβαλε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος να καλυφθούν οι στόχοι εσόδων από το φορολογικό χωρίς όμως να μειωθεί το αφορολόγητο όριο, οι θεσμοί επιμένουν στη μείωση του στα 7.000 ή 8.000 ευρώ, προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές κυβέρνηση και δανειστές αναζητούν από τη μεταρρύθμιση του φορολογικού 800 με 900εκατ ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης 1,8 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 900 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το σχεδιασμό θα έρθουν από τη διατήρηση της έκτακτης εισφοράς και τα επόμενα χρόνια.

«Δεν το κλείσαμε» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «υπάρχει ο νόμος του Παρκινσον σύμφωνα με τον οποίο η γραφειοκρατία εξαντλεί όλο το διαθέσιμο χρόνο». Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ως ορόσημο την Παρασκευή σημειώνοντας ότι το αφορολόγητο είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.

Ανοιχτή παραμένει και η διαπραγμάτευση για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, καθώς δεν κατέστη ούτε χθες δυνατό να βρεθεί κοινός τόπος. Το μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένουν οι επικουρικές συντάξεις με τους δανειστές δεν δέχονται να καλυφθούν τα ελλείμματα των Ταμείων από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ωστόσο, πάρα τις εκτιμήσεις από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας στη χθεσινή συνάντηση της Τετάρτης δεν έκλεισε ούτε το θέμα της Εθνικής σύνταξης, ούτε των ποσοστών αναπλήρωσης, το θέμα τους επανϋπολογισμού των υφιστάμενων συντάξεων, αλλά ούτε και τις βελτιωμένες προτάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση για το ύψος των εισφορών των νέων επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών.

Όλα τα ζητήματα θα επιχειρηθεί να κλείσουν μέσα στις επόμενες ώρες ή το αργότερο πριν την αναχώρηση των δανειστών. Ωστόσο πηγές του υπουργείου Εργασίας επιμένουν ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για προστασία των κύριων συντάξεων.

Αντίστοιχα στο μέτωπο της Εθνικής σύνταξης το υπουργείο Εργασίας επιμένει στα 384 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης, ενώ οι δανειστές απαιτούν 320 ευρώ μετά από 20 έτη ασφάλισης και μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης, που να εκκινούν στην 15ετία από 0,5% κατ έτος.[/expander_maker]

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close