16/03/2016

16
Mar

Παράταση στο σίριαλ του ασφαλιστικού

Παράταση στο σίριαλ του ασφαλιστικού εως αύριο μεσημέρι όπου θα αναζητηθεί εκ νέου κοινός τόπος με τους δανειστές προκειμένου να «δικαιωθεί» η εκτίμηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι η διαπραγμάτευση σε ότι αφορά το ασφαλιστικό μπορεί να κλείσει σε αυτό τον κύκλο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00 και όπως έγινε γνωστό τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα ανοικτά θέματα. Εξ αυτών το μεγαλύτερο αλλά όχι μοναδικό αγκάθι είναι οι επικουρικές συντάξεις καθώς οι δανειστές αρνούνται την πρόταση της κυβέρνησης να επιβληθεί αύξηση εισφορών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που όπως έγραψε το πρωι το Euro2day.gr αρχικός στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να “κλείσουν” τα άλλα αγκάθια που χωρίζουν την ελληνική πλευρά με τους δανειστές.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Αυτά είναι τα δομικά στοιχεία της προωθούμενης μεταρρύθμισης, όπως το ύψος της Εθνικής Σύνταξης που συζητείται “πακέτο” με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, το χρονοδιάγραμμα και κυρίως το μηχανισμό επανυπολογισμού των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων και τέλος, τις μόνιμου χαρακτήρα εκπτώσεις στο ύψος των εισφορών των νέων επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών.

Βέβαια, κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων διαπραγματεύσεων έγινε αντιληπτό ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών διαφωνούν και με τα δομικά στοιχεία της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός πιο ανταποδοτικού συστήματος, με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης και κατά συνέπεια μικρότερες συντάξεις, οι οποίες όμως θα αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβληθεί. Αντίθετα, η κυβέρνηση επιδιώκει τη δημιουργία ενός μηχανισμού αναδιανομής, προς όφελος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.

Για το λόγο αυτό, στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης βρίσκονται το ύψος της Εθνικής και τα ποσοστά αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης. Οι πιστωτές, έχουν ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας Εθνική Σύνταξη στα 320 ευρώ μετά από 20 έτη ασφάλισης και μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης, που να εκκινούν στην 15ετία από 0,5% κατ έτος. Η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει την πρόταση. Το ύψος της Εθνικής Σύνταξης στα 384 ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος αμέσως μετά τη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου.

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν ζητήθηκε από τους δανειστές σύνδεση της Εθνικής Σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια. Ανοικτό παραμένει πάντως, το ενδεχόμενο τα 384 ευρώ να δίνονται μόνο με τη συμπλήρωση 20ετούς ασφάλισης, ενώ μειωμένο θα είναι το ποσό στα 15-20 χρόνια.

Αναπροσαρμογές αναμένονται και στα ποσοστά αναπλήρωσης ώστε να καλύπτουν εν μέρει το αίτημα των δανειστών για ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών. Η νέα κλίμακα προτείνεται να ξεκινά από 0,7% κατ΄ έτος (αντί 0,8%) στην 15ετία και να κλιμακώνεται μέχρι 2,2% (αντί για 2%) στην 40ετία. Το παιχνίδι θα παιχθεί κυρίως μεταξύ 25 και 35 ετών ασφάλισης, με το υπουργείο να φαίνεται διατεθειμένο να συζητήσει μικρές αυξήσεις του ποσοστού προκειμένου να μην δημιουργούνται κίνητρα μαύρης – ανασφάλιστης εργασίας.[/expander_maker]

Πηγή : link

16
Mar

Yellen: «Ανοιχτή» η συνεδρίαση του Απριλίου για τα επιτόκια

Yellen: «Ανοιχτή» η συνεδρίαση του Απριλίου για τα επιτόκια.Το οικονομικό outlook της Fed δεν έχει αλλάξει σημαντικά από την συνάντηση του Δεκεμβρίου, δήλωσε η Janet Yellen στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά την συνεδρίαση της FOMC.

Η αγορά εργασίας συνεχίζει να ενισχύεται, η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί και ο πληθωρισμός αυξάνεται με αργό ρυθμό, σημείωσε.

Ωστόσο, η επικεφαλής της Fed δήλωσε πως η αύξηση στους μισθούς δεν είναι η αναμενόμενη. «Εχω εκπλαγεί σε ένα βαθμό από το ότι δεν βλέπουμε μεγαλύτερη ενίσχυση στην αύξηση των μισθών» σημείωσε.

Η ίδια αναγνώρισε ότι οι συνθήκες στις χρηματοοικονομικές αγορές έχουν βελτιωθεί μετά την αναταραχή στις αρχές του έτους. Ωστόσο, η παγκόσμια ανάπτυξη συνεχίζει να επιβραδύνεται.

Όσον αφορά την πρόβλεψη για δύο αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2016, η κα. Yellen απάντησε πως οι εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την πορεία της νομισματικής πολιτικής δεν αποτελούν δέσμευση και τόνισε ότι η συνεδρίαση του Απριλίου παραμένει «ανοιχτή». 

Όπως διευκρίνισε, είναι προτιμότερο να αυξηθούν γρήγορα τα επιτόκια αν επιταχυνθεί η οικονομία, παρά να μειωθούν αν αρχίσει να κατεβάζει ταχύτητα.

Πηγή : link

16
Mar

Δεν μπαίνουν οι αποδείξεις στις φετινές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων

Δεν μπαίνουν οι αποδείξεις  λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που μάζεψαν το 2015 στις φετινές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς στις φετινές φορολογικές δηλώσεις δεν απαιτείται να δηλώσουν την αξία των αποδείξεων αυτών για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ που προβλέπει γι’ αυτούς η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία (ο ισχύων Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος ή ν. 4172/2013) .

Παρ’ όλα αυτά, ο κωδικός 049, στον οποίο τα προηγούμενα χρόνια οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ανέγραφαν τη συνολική αξία των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που είχαν συγκεντρώσει προκειμένου να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ, υπάρχει και στο φετινό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης (στον πίνακα 7 της 4ης σελίδας). Όμως ο κωδικός αυτός θα είναι ανενεργός, δηλαδή δεν θα είναι δυνατό να συμπληρωθεί από τους φορολογούμενους κάποιο ποσό.

Για το τρέχον έτος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οφείλουν όχι απλώς να ζητούν αποδείξεις, σε κάθε συναλλαγή τους με επιχε
ίρηση ή ελεύθερο επαγγελματία, αλλά και να τις φυλάξουν, διότι είναι πολύ πιθανό να επανέλθουν σε ισχύ οι διατάξεις που προέβλεπαν τη διασύνδεση του αφορολόγητου ορίου με την αξία των αποδείξεων που έχουν συγκεντρωθεί.

Πηγή : link

16
Mar

Από αύριο οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Από αύριο Πέμπτη 17/3/2016, 12 μ.μ. οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκινάει αύριο , η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η περίοδος υποβολής διαρκεί από 17/3/2016 έως 27/4/2016. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σημειώνεται ότι για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών. Οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής/παραλαβής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά.

Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες μόνο εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 17/3/2016 ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

 

Πηγή:link

16
Mar

Α. Μέρκελ: Υπέρ πανευρωπαϊκών προσεγγίσεων και όχι μονομερών αποφάσεων που επιβαρύνουν την Ελλάδα

Α. Μέρκελ: Υπέρ πανευρωπαϊκών προσεγγίσεων και όχι μονομερών αποφάσεων που επιβαρύνουν την Ελλάδα και την εγκαταλείπουν μόνη, αλλά θα μειώνουν τον αριθμό των προσφύγων σε όλες τις χώρες, τάχθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, προειδοποιώντας για συνέπειες που θα αφορούν όλους και ζήτησε από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Ειδομένη να εμπιστευθούν την ελληνική κυβέρνηση και να μετακινηθούν στα ειδικά καταλύματα. Αναφερόμενη στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυρία Μέρκελ δεν θέλησε να προκαταλάβει την έκβασή της, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά μέχρι αύριο, κυρίως σε ό,τι αφορά το άνοιγμα Κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την Ε.Ε. Διευκρίνισε πάντως ότι η ένταξη της Τουρκίας δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή στην ημερήσια διάταξη.

«Αυτή τη στιγμή χωρίς καμία αμφιβολία ωφελούμαστε στην Γερμανία από το γεγονός ότι η προσφυγική ροή – λόγω μονομερών αποφάσεων της Αυστρίας και των χωρών κατά μήκος της Βαλκανικής Διαδρομής – έχει σταματήσει. Αλλά δεν μπορώ να προειδοποιώ αρκετά συχνά να μην παραπλανηθούμε από αυτό. Διότι η πρόσκαιρη ανακούφιση που νιώθουν η Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη αυτή την στιγμή είναι η μία πλευρά, αλλά η άλλη πλευρά είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και πρέπει να μας ανησυχεί πολύ όλους. Διότι δεν θα μείνει αυτό χωρίς συνέπειες για κανέναν μας στην Ευρώπη», τόνισε η Καγκελάριος στην καθιερωμένη ομιλία της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση εκεί δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να διαρκέσει». Το αποφασιστικό ερώτημα, επισήμανε, παραμένει το ίδιο: «Πώς θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον αριθμό των προσφύγων, όχι μόνο για κάποιους, αλλά για όλους και μάλιστα βιώσιμα και μόνιμα και χωρίς να αποδυναμωθούν βασικά επιτεύγματα της ζωής μας στην Ευρώπη». Επανέλαβε δε ότι «μόνο με μία πανευρωπαϊκή λύση θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε να μετακινηθούν οι προσφυγικές διαδρομές» λόγω του κλεισίματος των εσωτερικών συνόρων και να βρεθούν νέες, πιο επικίνδυνες διαδρομές, από τις οποίες θα ωφεληθούν μόνο οι διακινητές.

 

Πηγή:link

16
Mar

«Αδειάζει» τον Μητσοτάκη ο Peter Spiegel

«Αδειάζει» τον Μητσοτάκη ο Peter Spiegel.Ως τον υπουργό που απολαμβάνει τον μεγαλύτερο σεβασμό διεθνώς χαρακτηρίζει τον Γιάννη Μουζάλα o αρθρογράφος των Financial Times  και αναρωτιέται αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέπεσε στο πρώτο του ατόπημα ζητώντας την παραίτησή του.

Χαρακτηριστικά είναι τα tweets του Peter Spiegel, τα οποία -όπως φαίνεται παρακάτω- τράβηξαν την προσοχή της Νέας Δημοκρατίας.

«Ένας από τους υπουργούς της Ελλάδας που απολαμβάνει τον μεγαλύτερο σεβασμό διεθνώς εξαναγκάζεται σε παραίτηση επειδή ανέφερε τη λέξη “Μακεδονία”;»

 

 

Πηγή:link

16
Mar

Εντός της ημέρας η συμφωνία για το φορολογικό

Εντός της ημέρας η συμφωνία για το φορολογικό.Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι επικεφαλής των θεσμών θα συναντηθούν στις 6.30 το απόγευμα, με στόχο να «κλείσει» άμεσα – ακόμη και εντός της ημέρας – το ζήτημα του φορολογικού συστήματος.

Οι δύο πλευρές είχαν συνάντηση και το μεσημέρι, με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου, σύμφωνα με το αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, να ξεκαθαρίζει ότι «στόχος είναι σήμερα να υπάρξει συμφωνία για το φορολογικό».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη μεσημεριανή συνάντηση, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, επιτεύχθηκαν αμοιβαίοι συμβιβασμοί, γεγονός που διευκολύνει την προσπάθεια άμεσης επίτευξης συμφωνίας.

 

Πηγή:link

16
Mar

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Instagram και έχει κάνει τον κόσμο έξαλλο

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Instagram και έχει κάνει τον κόσμο έξαλλο έχει να κάνει με την αλλαγή στην λειτουργία του και στον τρόπο που βλέπουμε το newsfeed μας και ο κόσμος είναι λιγάκι έξαλλος.

Η αλλαγή που ανακοίνωσε η εταιρεία αφορά τον τρόπο που βλέπουμε τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι «φίλοι» μας, τις οποίες δεν θα βλέπουμε με χρονολογική σειρά, αλλά ανάλογα με το πόσο δημοφιλείς είναι. Με λίγα λόγια, θα μοιάζει αρκετά με τον τρόπο που βλέπουμε το newsfeed στο Facebook.

Με 400 εκατομμύρια χρήστες, το Instagram είναι ένα από τα λίγα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εξακολουθεί να διατηρεί τη χρονολογική σειρά στα ποστ, εκτός από τα διαφημιστικά ποστ.

Όπως ανέφεραν οι New York Times, το Instagram πρόκειται να κάνει αρχικά ένα τεστ χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που θα καθορίζει τι πρέπει να βλέπετε όταν ανοίγετε την εφαρμογή και θα καθορίζονται από την αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες, την ώρα της ημέρας και το πόσο δημοφιλής είναι η κάθε φωτογραφία. Ο συνιδρυτής και CEO Kevin Systrom, ανέφερε ότι οι χρήστες χάνουν περίπου το 70% των φωτογραφιών και η κίνηση αυτή γίνεται ώστε να εξασφαλίσουν ότι το 30% που τελικά βλέπει ο κάθε χρήστης είναι το καλύτερο δυνατό.

Πάντως οι χρήστες δεν φαίνεται να είναι πολύ ευχαριστημένοι από την αλλαγή αυτή!

 

Πηγή:link

16
Mar

Ετοιμάζεται νέος ΚΟΚ με μειωμένα πρόστιμα

Ετοιμάζεται νέος ΚΟΚ με μειωμένα πρόστιμα ακόμα  50% ενδέχεται να φτάσει η μείωση τους για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις αλλαγές που αναμένεται να επιφέρει η έκθεση που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο από την επιτροπή αναθεώρησης του ΚΟΚ.

Στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ωστόσο θα υπάρχει και κλιμακούμενη «τιμωρία» προς τα πάνω στα πρόστιμα των καθ΄ έξιν παραβατών, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα επί τόπου πληρωμής με έκπτωση μέσω πιστωτικής κάρτας.

Έως το τέλος του Μαρτίου, την ίδια στιγμή, αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ που θα επιβληθούν σε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν περάσει τα IX ή τα δίκυκλά τους από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).

Τα πρόστιμα του ΚΟΚ

Η έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του ΚΟΚ αναμένεται να επιφέρει μείωση προστίμων ή εξορθολογισμό για χαμηλής όχλησης παραβάσεις, με βάση και τις νέες οικονομικές συνθήκες, ώστε να καταστεί πιο ρεαλιστική η είσπραξή τους. Ωστόσο θα διατηρηθεί η υφιστάμενη αυστηρότητα των ποινών για παραβάσεις που προκαλούν υψηλό κίνδυνο στην οδική ασφάλεια. Στόχος είναι να καταστήσουν πιο… φιλικό τον ΚΟΚ με λιγότερο «τσουχτερά» πρόστιμα, τα οποία, όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα εξετάζεται και η μείωση των παραβάσεων που προβλέπει αφαίρεση πινακίδων για ΙΧ και δίκυκλα.

Έτσι αναμένεται να υπάρχει εξορθολογισμός για παραβάσεις, οι οποίες δεν σχετίζονται με την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, ενώ για τις σοβαρότερες εξετάζεται η θέσπιση κλιμακούμενων προστίμων. Ως αποτέλεσμα ακόμα και για τις σοβαρές παραβάσεις όπως, μεταξύ άλλων, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη ή STOP, το αντικανονικό προσπέρασμα που σήμερα επισείουν πρόστιμα 700 ευρώ, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ ή η χρήση ζώνης και κράνους (πρόστιμο 300 ευρώ), εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσής τους για την πρώτη φορά της βεβαίωσης. Ωστόσο σε περίπτωση υποτροπής τα πρόστιμα θα βαίνουν αυξανόμενα.

Πηγή:link

16
Mar

Έδωσαν στον Ντάισελμπλουμ χαρτιά υγείας έξω από την ολλανδική βουλή

Μια ομάδα Ολλανδών έδωσαν στον Ντάισελμπλουμ χαρτιά υγείας έξω από την ολλανδική βουλή διαμαρτυρόμρνοι έτσι με έναν πρωτότυπο τρόπο, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της για τη συμφωνία Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας.

Οι νεαροί Ολλανδοί αποφάσισαν να τυπώσουν το κείμενο της συμφωνίας πάνω σε χαρτιά υγείας, τα οποία και στη συνέχεια παρέδωσαν στον υπουργό Οικονομικών της χώρας και πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έξω από το ολλανδικό κοινοβούλιο.

 

Πηγή:link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close