13/03/2016

13
Mar

Συμφωνία με τους δανειστές έως την 25η Μαρτίου «βλέπει» η κυβέρνηση

Συμφωνία με τους δανειστές έως την 25η Μαρτίου «βλέπει» η κυβέρνηση μετά από την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά και οι δανειστές θέτουν τον ίδιο στόχο για την τελική απόδοση από τις αλλαγές στο φορολογικό, αλλά υπάρχουν διαφωνίες ως προς τις επιμέρους πλευρές. Το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε την αντιπρόταση για την απαίτηση των δανειστών να μειωθεί το έμμεσο αφορολόγητο όριο από τις 9.545 ευρώ στις 7.000 ευρώ, η οποία εξετάζεται από τα τεχνικά κλιμάκια. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, «εμείς κοιτάμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά εάν μειωθεί κατά 100- 200 ευρώ θα είναι επιτυχία».

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”] Ταυτόχρονα, ενώ η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει φορολογικό βάρος από το επίπεδο των εισοδημάτων πέριξ των 30.000 ευρώ, οι εκπρόσωποι των θεσμών προτείνουν αυτό να αφορά και στα χαμηλότερα εισοδήματα. Στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων θα ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς όμως αφορολόγητο ποσό.

Τα κυβερνητικά στελέχη αισιοδοξούν ότι θα αποφευχθεί η φορολόγηση των αγροτών με συντελεστές 20% εφέτος και 26% το 2017. Τα εισοδήματα από ενοίκια θα φορολογηθούν με βάση τη συμφωνία που ψηφίστηκε τον Αύγουστο (αύξηση στο 15% από 11% έως τις 12.000 ευρώ και στο 35% από 33% για τα άνω των 12.000 ευρώ), ενώ η κυβέρνηση έχει προτείνει και έναν συντελεστή 40% για τα εισοδήματα άνω των 45.000 ευρώ. Τέλος, θα υπάρχει ξεχωριστή κλίμακα για την εισφορά αλληλεγγύης, με ανώτατο συντελεστή 10%.

Στο ύψος του δημοσιονομικού κενού, αν και Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ δεν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους, για να προχωρήσει η συζήτηση έχουν θέσει έναν ενδεικτικό κοινό στόχο. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι, πέραν της απόδοσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού, τα αδιευκρίνιστα μέτρα έως το 2018 είναι λιγότερα του 1% του ΑΕΠ. Επίσης, δεν υπάρχει συμφωνία ως το μακροοικονομικό σενάριο.[/expander_maker]

Πηγή : link

13
Mar

Ισχυρή έκρηξη στην Αγκυρα με πολλούς 26 νεκρούς και 75 τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη στην Αγκυρα με πολλούς 26 νεκρούς και 75 τραυματίες συγκλόνισε το κέντρο της Άγκυρας με τις πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι, κοντά σε πάρκο και το υπουργείο Παιδείας.

Οχήματα τουλίχτηκαν στις φλόγες, επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και ασθενοφόρα, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε.

Το δίκτυο NTV μετέδωσε πως εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο και «υπάρχουν πολλοί νεκροί». Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ακούστηκαν πυρά στο σημείο μετά την έκρηξη. Πυκνός καπνός φαινόταν να αναδύεται από απόσταση 2,5 χιλιομέτρων.

Για νεκρούς και τραυματίες έκανε επίσης λόγο υψηλόβαθμος αξιωματικών των υπηρεσιών ασφαλείας. Πληροφορίες που μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η Hurriyet κάνουν λόγο επί του παρόντος μόνο για τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:35 το απόγευμα της Κυριακής.

Η έκρηξη σημειώνονται λιγότερο από έναν μήνα μετά την βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας που παρέσυρε στο θάνατο 29 ανθρώπους. Είναι η τρίτη μεγάλη έκρηξη που συνταράσσει την τουρκική πρωτεύουσα από τον Οκτώβριο του 2015.

Πηγή : link

13
Mar

Στουρνάρας: Στις 15 Απριλίου ίσως ξεκινήσει η συζήτηση για τη μείωση χρέους

Στουρνάρας: Στις 15 Απριλίου ίσως ξεκινήσει η συζήτηση για τη μείωση χρέους καθώς «αποτελεί δέσμευση που ανέλαβε το Eurogroup στις 28 Νοεμβρίου 2012, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή τη δέσμευση, εάν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και εάν εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τότε οι εταίροι θα λάβουν ορισμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Η δέσμευση αυτή δεν έχει ακόμη τηρηθεί. Ελπίζω ότι οι εταίροι, αλλά και το ΔΝΤ, θα είναι σε θέση να τηρήσουν αυτή τη δέσμευση, γιατί δεν επρόκειτο απλώς για μια υπόσχεση, αλλά για μια συμφωνία»ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα “Il Sole 24 ore”  ότι υπάρχει η σχετική πιθανότητα.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους εταίρους, θα υπάρξει συμφωνία, την οποία θα ακολουθήσει η καταβολή της δόσης από τον ESM, πράγμα που θα επιτρέψει την καταβολή των οφειλόμενων στην ΕΚΤ» (σσ περίπου 3,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο).

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι αυτές πρέπει να υλοποιηθούν, όχι επειδή το ζητούν οι πιστωτές, αλλά επειδή είναι απαραίτητες προκειμένου να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. «Επειδή χρειαζόμαστε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα στο οποίο όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, πληρώνουν όσα οφείλουν».

Διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρότερο σε σχέση με το παρελθόν, καθώς έχει κεφαλαιοποιηθεί επαρκώς και οι δείκτες CET1 και κεφαλαιακής επάρκειας (pro forma) πλησιάζουν το 18,2%, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη μετά την Φινλανδία, όπου ανέρχεται στο 20%. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια αποτελούν μία μεγάλη πρόκληση, και τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τράπεζες οφείλουν να λάβουν τα σκληρά, αλλά απαραίτητα, μέτρα, ώστε οι τράπεζες να επιτύχουν τον φιλόδοξο στόχο της μείωσης των NPL που θα επιβάλει ο SSM μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδος. Η μείωση των NPL είναι καθοριστική για την επιβίωση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και της οικονομίας.

Πηγή:link

13
Mar

Λαβρόφ: Έχουμε στοιχεία για τουρκικά στρατεύματα στη Συρία

Λαβρόφ: Έχουμε στοιχεία για τουρκικά στρατεύματα στη Συρία επισημανε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ren-TV, τις οποίες αναμετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων  ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εκτίμησε επιπλέον ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία συνιστούν μια «υφέρπουσα επέκταση» και σημείωσε ότι η Ρωσία θα επιμείνει προκειμένου ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών να προσκαλέσει τους Κούρδους στις συνομιλίες για την επίλυση της συριακής κρίσης, παρά τις αντιρρήσεις που προβάλλει η Άγκυρα.

Πηγή : link

13
Mar

Γνωρίστε τη Νομική Προστασία. Την υπηρεσία που διεκδικεί τα δικαιώματά σας!

Γνωρίστε τη Νομική Προστασία. Την υπηρεσία που διεκδικεί τα δικαιώματά σας!Πολλές φορες σε ένα τροχαίο ατύχημα ο υπαίτιος του δυστυχήματος δεν παραδέχεται το λάθος του.Τι κάνετε τότε;Μήπως η Ασφαλιστική εταιρεία που θα σας αποζημίωνε αντιφάσκει ως προς το ύψος της ζημιάς στο όχημα σας; Αν σας τρακάρει ανασφάλιστο όχημα γνωρίζετε πώς θα διεκδικήσετε την αποζημίωσή σας;

Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι μία και λέγεται Νομική Προστασία. Μια υπηρεσία που αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες αλλά και τα έξοδα της αντιδικίας στην οποία έχετε “εγκλωβιστεί”.

Τι παρέχει όμως ένα συμβόλαιο Νομικής Προστασίας; 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ένα συμβόλαιο νομικής προστασίας σας καλύπτει τις αμοιβές του δικηγόρου της επιλογής σας ή της εταιρείας, τα τυχόν δικαστικά έξοδα που θα προκύψουν (αν το θέμα δεν διευθετηθεί εξωδικαστικά) καθώς και κάθε άλλο έξοδο σχετικό με την υπόθεση όπως:

Αποζημιώσεις μαρτύρων,
αμοιβές δικαστικών πραγματογνωμόνων,
έξοδα δικαστικών επιμελητών και
τις αναγκαίες προκαταβολές δικαστικών εξόδων.
Είναι σαν να έχετε στο πλευρό σας έναν εξειδικευμένο συνεργάτη ο οποίος πάντα θα λειτουργεί για το δικό σας συμφέρον προσπαθώντας να λύσει τις αντιδικίες σας γρήγορα και στο χαμηλότερο κόστος.

Και αναφερόμαστε σε όλων των ειδών τις αντιδικίες. Γιατί μπορεί η νομική προστασία να είναι περισσότερο διαδεδομένη στο αυτοκίνητο με 93,7% στην κατανομή πλήθους συμβολαίων (2.720.789 συμβόλαια σε ισχύ) όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία καλύπτει πληθώρα κινδύνων που μπορεί να προκύψουν στο οικογενειακό και επιχειρηματικό περιβάλλον σας.

Και υπάρχουν και νούμερα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Επιτροπής Νομικής Προστασίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), το 2014 δηλώθηκαν 17.439 περιστατικά εκ των οποίων τα 7.950 ήταν στον κλάδο αυτοκινήτου και τα 6.500 στον κλάδο των επιχειρήσεων με συνολικές αποζημιώσεις που έφτασαν το 1.194.177 ευρώ. Αποζημιώσεις που οφείλονται στην εμπιστοσύνη που έδειξαν οι Ασφαλισμένοι στην πρόταση του Ασφαλιστή τους για την εν λόγω κάλυψη.

Στην Ελλάδα του 2016 λοιπόν, που όλοι γνωρίζουμε ότι το σύστημα δικαιοσύνης της χώρας είναι αργό, πολύπλοκο και δαιδαλώδες η Νομική Προστασία έρχεται να δώσει λύσεις. Λύσεις που σίγουρα θα σας γλιτώσουν χρόνο και χρήμα για δικαστικές υποθέσεις που θα αναλάβουν εκείνοι για εσάς σε χαμηλότερο κόστος και με περισσότερα επιθυμητά αποτελέσματα.

Και να θυμάστε.

Η Αστική Ευθύνη σας προστατεύει από τα λάθη σας ενώ η Νομική Προστασία διεκδικεί τα δικαιώματά σας.[/expander_maker]

Πηγή : link

13
Mar

Duke 800 και νέο 1190 Adv. KTM

Duke 800 και νέο 1190 Adv. KTM.Duke 800.Υπήρχαν εδώ και κάποιο καιρό φήμες και κάποια πρώτα στοιχεία για την πρόθεση της KTM να δραστηριοποιηθεί στην κατηγορία των 600-800 κ.εκ. με δικύλινδρους κινητήρες, Να λοιπόν που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να δούμε το πρώτο μοντέλο αυτής της σειράς, που δεν θα είναι άλλο από μια έκδοση του Duke με κυβισμό μεγαλύτερο από αυτόν του 690 και μικρότερο από αυτόν του 1290.

Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά και ο ακριβής κυβισμός του ακόμη άγνωστος, ωστόσο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα της ΚΤΜ στο μέλλον. Σε ότι αφορά στην φωτογραφία του Visor Down, δεν μπορούν να εξαχθούν και πολλά συμπεράσματα καθότι η μοτοσικλέτα είναι προφανώς σε πρωτότυπο – πρωτόλειο στάδιο. Παρ΄ όλα αυτά θυμίζει περισσότερο το 690 παρά το 1290, με το ψαλίδι ναι είναι συμβατικό διπλό αντί του μονόμπρατσου που τοποθετείτε στον μεγάλο Δούκα.

1190 Adventure

Χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο, στην προκειμένη περίπτωση μάλλον έχουμε να κάνουμε με αισθητικές – σχεδιαστικές αλλαγές, το σύνολο των οποίων εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος και στην περιοχή της μάσκας. Παρά το καμουφλάζ, διακρίνεται μια νέα, ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος ζελατίνα, ένα ζεύγος αεραγωγών εκατέρωθεν του προβολέα και μια γενικότερη σχεδιαστική αναθεώρηση της μάσκας.

Πηγή : link

13
Mar

Τουρκία: Τρία εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες ψάχνουν τρόπο να πάνε στην Ευρώπη

Τουρκία: Τρία εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες ψάχνουν τρόπο να πάνε στην Ευρώπη και συνωστίζονται στη τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας, απέναντι από τη Χίο, ψάχνοντας τρόπο αγωνιωδώς να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Επίσημα, γράφει σήμερα Κυριακή η Χουριέτ, ο αριθμός των καταγεγραμμένων Σύρων σε όλη την Τουρκία ανέρχεται στα 2.587.000 και μαζί με τους Αφγανούς, Ιρακινούς και Πακιστανούς ο αριθμός αυτός φτάνει τα τρία εκατομμύρια.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι, λοιπόν, οι Σύροι, που συνωστίζονται στα παλιά σπίτια της συνοικίας του Μπασμανέ. Πολλοί και οι μετανάστες, Αφγανοί και Πακιστανοί οι περισσότεροι, που ζουν στα παράλια του Τσεσμέ, αυτοί σε παλιά εγκαταλειμμένα συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών και ξενοδοχεία.

Όλοι τους περιμένουν τη στιγμή που ο μεταφορέας θα τους ανάψει το πράσινο φως της μετακίνησής τους στα ελληνικά νησιά. Όλοι ξέρουν πως μετά το πέρασμα ο δρόμος για τη Γερμανία είναι ανοικτός. Κι η Γερμανία για αυτούς τους ανθρώπους είναι κάτι σαν τον παράδεισο των μουσουλμάνων με τα ουρί. Παράδεισος με επίδομα 1.000 ευρώ ο καθένας, ακόμα και για κάθε νεογέννητο παιδί… Και… σπίτι δωρεάν, και άλλα πολλά που έντεχνα οι μεταφορείς τούς λένε πως θα βρουν αμέσως μετά το πέρασμα, σε μια διαδικασία λίγων μόλις ημερών μέχρι να πάνε στη Γερμανία. Μια μέρα στη Χίο ή στη Μυτιλήνη, άλλο λίγο, μια δυο μέρες στην Αθήνα και μετά πέρασμα με τραίνο στη Γερμανία…

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Σαν τους δείχνεις στο κινητό φωτογραφίες από την κατάσταση στην Ελλάδα ή στην Ειδομένη απαντάνε πως όχι δεν είναι έτσι. Σε βλέπουν και περίεργα. Αυτούς, ο άνθρωπος τους, ο μεταφορέας που εμπιστεύονται και είναι εξαρτημένοι από αυτόν, τους είπε πως όλα είναι εύκολα μετά το ταξίδι. Εξάλλου τόσα λεφτά έχουν δώσει ήδη…

Ο μεταφορέας των προσφύγων, Τούρκος ή ομοεθνής τους που συνεργάζεται με τους αόρατους μεγαλοδουλεμπόρους, είναι κάτι ανάμεσα στον προ 30 ετών πλασιέ βιβλίων και το «βαποράκι» ναρκωτικών. Από σπίτι σε σπίτι, από μαγαζί σε μαγαζί, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο κι από αλάνα σε αλάνα. Κάθε μέρα περνάν «πουλώντας» ταξίδια στη γη της επαγγελίας. Για πολλούς έχουν ανοίξει και καρτέλα. Πληρώνονται έναντι των ταξιδιών τους σε δόσεις. Πέντε-δέκα ευρώ την εβδομάδα μέχρι να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Οι παλιές μέρες με τους Σύρους, κυρίως, πρόσφυγες με τα πολλά λεφτά είναι παρελθόν. Στην πλειοψπλειονότητά τους οι άνθρωποι που περιμένουν να περάσουν είναι φτωχοί φυγάδες του πολέμου ή της ανέχειας. Άνθρωποι που θέλουν απλά να ζήσουν καλύτερα.

Δουλεύουν, οι περισσότεροι μαζεύουν χαρτί και μέταλλο από τα σκουπίδια και τα πουλάν σε εταιρείες ανακύκλωσης. Κι ότι κερδίζουν το ακουμπάνε στον μεταφορέα.

Εξαρτημένοι από τον μεταφορέα δεν μπορούν και δεν θέλουν να πιστέψουν ότι το όνειρο τους σταματά σε έναν λασπότοπο στην Ειδομένη, στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Η ιεραρχία σήμερα

Στην κορυφή του κυκλώματος της διακίνησης ανθρώπων προς την Ελλάδα, σήμερα και μετά τις αλλαγές που επήλθαν στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αλλά και τα υπέρογκα κέρδη που κάποιοι εξασφάλισαν και που υπολογίζονται σε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, είναι οι κορυφαίοι της τουρκικής μαφίας. «Αν η τουρκική κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνουμε τη δουλειά που κάνουμε εμείς δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε στην Ελλάδα ούτε μύγα», είχε πει ένας από αυτούς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ένα άλλο ταξίδι στην τουρκική μεγαλούπολη της Σμύρνης. Οι περισσότεροι από αυτούς τους επικεφαλής, κάνουν αυτή τη δουλειά πάνω από 20 χρόνια.

Στην άλλη άκρη του δικτύου είναι οι τοπικοί παράγοντες. Αυτοί που διαθέτουν χώρους- ασφαλή περάσματα απ’ όπου και ξεκινούν οι βάρκες. Είναι υπεύθυνοι να διατηρούν το πέρασμα καθαρό και ασφαλές και να εξασφαλίζουν είτε την εκπαίδευση κάποιου από τους μεταφερόμενους στον χειρισμό της βάρκας, είτε την εξασφάλιση κάποιου που έναντι καλού μεροκάματου θα μεταφέρει τη βάρκα στο νησί και θα επιστρέψει στη συνέχεια στη βάση.

Στο ενδιάμεσο των κορυφαίων και των τοπικών παραγόντων οι «ντίλερς» που μαζεύουν πελατεία και οι «μπάνκερς» οι οποίοι εισπράττουν τα κόμιστρα. Αυτοί και πληρώνουν όσους έχουν λαμβάνειν. Περίπου το 15-20% πληρώνεται σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες στη μεταφορά, ενώ το υπόλοιπο ποσό το παραλαμβάνει ο κορυφαίος του κυκλώματος. Αυτός πληρώνει και τους «μπανκερς». Περίπου 10 με 30 ευρώ για κάθε είσπραξη.

Και οι τιμές

Χαμηλές πλέον είναι οι τιμές για όσους περνάνε στα ελληνικά νησιά. Χαμηλές σε σχέση με αυτές που επικρατούσαν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2015. Το πέρασμα με πλαστική βάρκα κοστίζει 300 με 350 ευρώ ο ενήλικας και 150 με 200 ευρώ το παιδί.

Για τους ελάχιστους έχοντες βέβαια υπάρχουν και οι VIP μεταφορές. Μεταφορά από ξηράς με πλαστά έγραφα κοστίζει περί τα 1.800 ευρώ. Αντίστοιχη μεταφορά με αεροπλάνο φτάνει και τα 10.000 ευρώ. Στα μισά, 5.000 ευρώ πέφτει η τιμή για μεταφορά με εμπορικό πλοίο. Η ίδια τιμή ισχύει και για μεταφορά στα νησιά με ταχύπλοο ή ιστιοφόρο. Τέλος VIP μεταφορά με jet ski είναι στα 8.000 ευρώ με οδηγό και στα 15.000 ευρώ χωρίς οδηγό- μιας και στο jet ski θα κατασχεθεί.[/expander_maker]

Πηγή : link

13
Mar

Χωρίς σημαία ΕΕ έξι ισπανικοί δήμοι: Δεν είναι η Ευρώπη της αλλελεγγύης και της αδελφοσύνης

Χωρίς σημαία ΕΕ έξι ισπανικοί δήμοι: Δεν είναι η Ευρώπη της αλλελεγγύης και της αδελφοσύνης.Πλέον στα κτίρια έξι δήμων κοντά στη Σεβίλλη δεν κυματίζει η σημαία της ΕΕ γιατί «αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αδελφότητας που μας εμπνέει», όπως τόνισε ο Άλβαρο Γκαρθία, ο δημοτικός σύμβουλος της Πεδρέρα, του πρώτου από τους έξι δήμους που δεν θα επιτρέψουν στις σημαίες της ΕΕ να κυματίζουν στα δημαρχεία  και τα δημόσια κτίριά τους «έως ότου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συνεχίζουν να παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ότι αφορά το άσυλο και την υποδοχή των προσφύγων».
Οι δήμοι της Λα Ρόδα ντε Ανδαλουσία, Πεδρέρα, Αζναλκόγιαρ, Ελ Σαουθέχο, Χιλένα και Βογιούγιος δε λα Μιταθιόν, που βρίσκονται στο Νότιο τμήμα της Σεβίλλης έβγαλαν από όλα τα κτίριά τους τις σημαίες της ΕΕ, ενώ αναμένεται ότι το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και δεκάδες άλλοι δήμοι στην Ισπανία. Οι έξι αυτοί δήμοι ελέγχονται από την Ενωμένη Αριστερά.

Πηγή : link

13
Mar

Προσοχή. Κυκλοφορεί κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία “Locky”

Προσοχή. Κυκλοφορεί κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία “Locky”.Μια νεα ψηφιακή  απειλή, τύπου «Crypto–Malware έκανε την εμφάνιση της στη χώρα μας με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε συναγερμό  η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω αυτού του κακόβουλου λογισμικού, ».

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση της, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στόχος μέσω του λογισμικού είναι η καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη και έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Το κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται «Locky», δύναται να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]
Προσοχή. Κυκλοφορεί κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία “Locky”
12/Μάρ/2016 – 19:16Κοινωνία
Προσοχή. Κυκλοφορεί κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία Locky

Σε συναγερμό βρίσκεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την εμφάνιση στη χώρα μας ενός κακόβουλου λογισμικού, ψηφιακής απειλής, τύπου «Crypto–Malware».

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση της, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στόχος μέσω του λογισμικού είναι η καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη και έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Το κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται «Locky», δύναται να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί – κλειδώνει διαφόρους τύπους ψηφιακών αρχείων, (ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, δίνοντας τους την κατάληξη ‘’locky’’, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία, οι δράστες ζητούν από τον χρήστη να καταβάλει χρηματικό ποσό.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού προτείνεται να γίνει, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.

Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το προαναφερόμενο κακόβουλο λογισμικό.[/expander_maker]

Πηγή : link

13
Mar

Μυστήριο με τον άγνωστο «αλεξιπτωτιστή» στο Λονδίνο

Μυστήριο με τον άγνωστο «αλεξιπτωτιστή» στο Λονδίνο που εξαφανίσθηκε αφού έπεσε με αλεξίπτωτο από το Shard.Έρευνα διενεργεί η αστυνομία του Λονδίνου. Ο άγνωστος «αλεξιπτωτιστής» έπεσε από το Shard, τον υψηλότερο ουρανοξύστη στη δυτική Ευρώπη, ύψους 310 μέτρων.

«Τον είδα να κατεβαίνει ανάμεσα στα κτίρια και να προσγειώνεται, μετά να μαζεύει το αλεξίπτωτό του και να φεύγει τρέχοντας», διηγήθηκε ο Τζάστιν Νοκ, που εργάζεται κοντά στον τεράστιο γυάλινο πύργο.

                                                        Video: Jason Sudborough

«Κάποιος τον βοήθησε να μαζέψει το αλεξίπτωτο. Μετά ένας άλλος ήρθε και του είπε κάτι. Δεν ξέρω αν του είπε “έκανες κάτι φοβερό, είσαι απίστευτος”, ή “είσαι τελείως ηλίθιος, τι έκανες εκεί;” », πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο «αλεξιπτωτιστής» έτρεξε προς τον κοντινότερο σταθμό του μετρό.

Εκπρόσωπος του Shard δήλωσε: «Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ερευνούμε ένα περιστατικό που αφορά έναν επισκέπτη σήμερα το πρωί. Ολόκληρο το κτίριο παραμένει ανοικτό».

Μάρτυρες λένε πως ο άνδρας είναι μεταξύ 20 και 30 ετών, μετρίου αναστήματος και καστανά μαλλιά.

 

Πηγή:link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close