11/03/2016

11
Mar

Διαπραγμάτευση: Ένα ανοιχτό μέτωπο λιγότερο μετά τις διαβουλεύσεις της Παρασκευής

Διαπραγμάτευση: Ένα ανοιχτό μέτωπο λιγότερο μετά τις διαβουλεύσεις της Παρασκευής με τους δανειστές μετρά από το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση, μετά και τη διαφαινόμενη συμφωνία για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. «Στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης της φορολογικής αρχής δεν υπάρχουν πλέον ανοιχτά ζητήματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμέσως μετά το πέρας της αποψινής συνάντησής του με τους δανειστές και επιβεβαιώνοντας πως έχει ουσιαστικά κλείσει το θέμα της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων. Όπως είναι φυσικό, στη συνάντηση με το κουαρτέτο, πλην του κ. Τσακαλώτου, μετείχε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Ες αύριον τα σπουδαία
Μπαράζ διαβουλεύσεων, μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, αναμένεται να σημειωθεί και εντός του σαββατοκύριακου, με στόχο να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση.

Πλούσια είναι η ατζέντα των διαπραγματεύσεων του Σαββάτου, καθώς στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθούν δημόσια διοίκηση, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δημοσιονομικό πλαίσιο και φορολογικό.

Ως προς το δημοσιονομικό σκέλος, κυβέρνηση και δανειστές αναμένεται να εστιάσουν στον καθορισμό του δημοσιονομικού κενού έως και το 2018, προκειμένου να διευκρινιστεί τι και πόσα μέτρα θα απαιτηθούν για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα.

Πηγή : link

11
Mar

Cyber Risk στο ΕΙΑΣ

Cyber Risk στο ΕΙΑΣ.τα τελευταία χρόνια ο όγκος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουν οι επιχειρήσεις έχει αυξηθεί εκθετικά.Η ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την αξιοποίηση αυτών των δεδομένων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις σήμερα. Η λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια των δεδομένων αποτελεί θέμα εξαιρετικής σημασίας τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πελάτες, καθώς η αρνητική δημοσιότητα γύρω από μια διαρροή δεδομένων λόγω παραβίασης των κανόνων ασφαλείας και η μη σωστή διαχείριση της κατάστασης μπορεί να καταστρέψει την εταιρική φήμη.
Το ΕΙΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς και των επιχειρήσεων αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον και την αυξημένη συμμετοχή που είχε προ τριμήνου το νέο αυτό πρόγραμμα, πραγματοποιεί ξανά το σεμινάριο “Cyber Risks Management” με δύο από τους πλέον εξειδικευμένους και καταρτισμένους στο θέμα αυτό εισηγητές, αφού είναι σαφές ότι η κατάρτιση και η εκπαίδευση στο θέμα αυτό των εταιρικών στελεχών είναι πλέον απαραίτητη.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”] Οι εξειδικευμένοι στο σύγχρονο αυτό θέμα Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο κ. Κώστας Παπαδάτος, Πρόεδρος του (ISC)2 Hellenic Chapter & Business Development Director στην εταιρεία Adacom και ο κ. Νίκος Γεωργόπουλος, πιστοποιημένος Cyber Insurance Risk Manager (CyRM) & Cyber Risks Advisor στην Cromar Insurance Brokers, Lloyd’s Coverholder.

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας πέντε (5) εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας του εκπαιδευτικού κέντρου του Ε.Ι.Α.Σ. την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, 16:00 – 20:15.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι:
κοπός επίσης του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει μία συνολική λύση αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων παραβίασης δεδομένων, επιτρέποντας τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στις επιχειρήσεις να διαχειριστούν την αυξανόμενη ευθύνη τους λόγω της διαχείρισης μεγάλων ποσοτήτων προσωπικών δεδομένων των πελατών τους και να μετριάσουν τον κίνδυνο να θιγεί η εταιρική τους φήμη από πιθανή παραβίαση της ασφάλειας των δεδομένων αυτών.[/expander_maker]

Πηγή : link

11
Mar

Τουρκία: Εχουν μειωθεί οι προσφυγικές ροές μέσω Αιγαίου

Τουρκία: Εχουν μειωθεί οι προσφυγικές ροές μέσω Αιγαίου.Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα σύμφωνα με το Reuters πως η Τουρκία θα καλύψει τα περισσότερα κριτήρια που θέτει η Ε.Ε. για τις ελεύθερες διελεύσεις Τούρκων στην Ευρώπη χωρίς βίζα, μέσω νέων νόμων,

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι με βάση το προσχέδιο της συμφωνίας που υπογράφτηκε αυτή την εβδομάδα με την Ε.Ε., η Τουρκία θα πάρει πίσω όλους τους πρόσφυγες από πέντε ελληνικά νησιά.

Σημείωσε δε ότι οι προσφυγικές ροές μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας έχουν μειωθεί σε 2.000 την ημέρα από 6.800 την ημέρα πέρυσι τον Οκτώβριο.

Πηγή : link

   

11
Mar

Νίκος Παππάς: Η Ελλάδα πάει καλύτερα από το αναμενόμενο

Νίκος Παππάς: Η Ελλάδα πάει καλύτερα από το αναμενόμενο.ο υπουργός Επικρατείας.O υπουργός Επικρατείας ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης  στους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους του ξένου Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Επικράτειας τόνισε ότι το βασικό μήνυμα που θέλει να μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα μέσω των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων είναι ότι «Η Ελλάδα πάει καλύτερα από το αναμενόμενο». Ως προς τις βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι:

– Μετά την επιβολή των capital controls, όλες οι προβλέψεις σχετικά με την ελληνική οικονομία έκαναν λόγο για ύφεση 3%. Ωστόσο, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν σχεδόν μηδενική ύφεση, επίτευγμα που προέκυψε από το σημαντικό περιορισμό της φοροδιαφυγής.

– Το 2015 τα έσοδα υπερέβησαν το στόχο κατά 2 δισ. ευρώ, σε μια χρονιά με πολλές αναταράξεις και εκλογικές αναμετρήσεις. «Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στις συνεχιζόμενες και συστηματικές προσπάθειες για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων καταλόγων με Έλληνες καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού και τον έλεγχό τους για πιθανή φοροδιαφυγή, σε συνδυασμό με την αύξηση των ελέγχων στο εσωτερικό της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]- Η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έφτασε το 97,5% και έτσι η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στην απορρόφηση.

-«Η Ελλάδα υλοποιεί πλήρως τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Ιουλίου και κανείς δεν θέτει σήμερα θέμα αξιοπιστίας των Ελληνικών Αρχών», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε πως η Ελληνική Κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και θα ακολουθήσει, όπως έχει συμφωνηθεί, η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

– Ανέφερε ακόμη ότι υλοποιείται μια πολύ σημαντική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, με τη δημιουργία μητρώου στελεχών υψηλών προσόντων, από το οποίο θα καλύπτονται οι θέσεις ευθύνης. Επίσης, ότι καθιερώνεται 5ετής θητεία των γενικών γραμματέων ώστε να διασφαλίζεται η θεσμική «μνήμη» του κράτους και να αποκλείονται οι κομματικού χαρακτήρα επιλογές.

– Την ίδια ώρα δρομολογείται ο διεθνής διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια λειτουργίας τους με διαρκείς «παρατάσεις νόμιμης λειτουργίας».

– Προχωρά εξάλλου μια εξαιρετικά σημαντική ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δεδομένου ότι σήμερα το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο, εξαιτίας της πολύ υψηλής ανεργίας, της κατάρρευσης των αποθεματικών, αλλά και της γήρανσης του πληθυσμού. Η μεταρρύθμιση βασίζεται στη χορήγηση της εθνικής σύνταξης, σε συνδυασμό με τη ρήτρα ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει αύξηση των συντάξεων όσο θα αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία. «Μετά από 12 συνεχόμενες μειώσεις των συντάξεων (κατά 40% από το 2010), η Ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντισταθεί σε νέες περικοπές», υπογράμμισε ο κ. Παππάς .

– στο αμέσως πρόσεχες διάστημα έρχεται στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που ενισχύει τις επιχειρήσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία, οι οποίες επενδύουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

– Έχουν προχωρήσει οι συμφωνίες σχετικά με τα αεροδρόμια, τον ΟΛΘ και τον Αστέρα.

-«Στο προσφυγικό η Ελλάδα αναλαμβάνει πλήρως το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί και περιμένει ότι το ίδιο θα κάνει και η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα η Ευρώπη, αφού η έννοια του μέλους μιας Ένωσης είναι να μοιράζεσαι και ευκαιρίες και ευθύνες. Και όχι, βέβαια, η λογική ο καθένας να κοιτάει την αυλή του όταν προκύπτει μια κρίση», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

* Το Club of Economic and Commercial Diplomats στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1997. Σήμερα αριθμεί περίπου 40 μέλη.[/expander_maker]

 

Πηγή:link

11
Mar

Ντράγκι: Η «τραγωδία» της ανεργίας των νέων πρέπει να μειωθεί

Η «τραγωδία» της ανεργίας των νέων πρέπει να μειωθεί καθώς τα υψηλά ποσοστά της στην Ευρώπη είναι τεράστιο πρόβλημα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Guardian.

Σε πολλές χώρες, η αγορά εργασίας είναι ρυθμισμένη για να προστατεύει τους παλαιούς «ήδη απασχολούμενους» – ανθρώπους με μόνιμες και υψηλών αποδοχών συμβάσεις που προστατεύονται από ισχυρούς εργατικούς νόμους, εις βάρος των νέων εργαζόμενων, παρατήρησε ο κ. Ντράγκι. Το παράπλευρο αποτέλεσμα είναι ότι οι νέοι εγκλωβίζονται σε προσωρινές συμβάσεις χαμηλών αποδοχών και απολύονται πρώτοι σε περιόδους κρίσης, πρόσθεσε.

Ο Ντράγκι τόνισε ότι η μείωση της ανεργίας των νέων αποτελεί «προτεραιότητα για όλους» και ότι ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός προκαλεί αναδιανομή εισοδήματος από τους νέους προς τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

«Ο ρόλος της ΕΚΤ σε αυτό είναι να διατηρήσει τη σταθερότητα των τιμών, η οποία αποτρέπει μία άδικη ανακατανομή (…) Μακροπρόθεσμα, όμως, η ανάπτυξη καθοδηγείται από το τι μπορεί να παράγει η οικονομία. Αυτό αφορά πολύ περισσότερο τις ιδέες, την τεχνολογία, την ευελιξία, τα κίνητρα, τις δεξιότητες. Εναπόκειται στις εκλεγμένες κυβερνήσεις να διαμορφώσουν ένα φιλικό στην ανάπτυξη περιβάλλον».

Πηγή:link

 

11
Mar

Κόκκινα δάνεια: Φόρο-καρότο για τους αγοραστές

Κόκκινα δάνεια: Φόρο-καρότο για τους αγοραστές.Παραμένει το χάσμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών για το καυτό ζήτημα των κόκκινων δανείων. Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας με τους εκπροσώπους των δανειστών ανανεώθηκε για την Τρίτη 15 Μαρτίου, με όλα τα θέματα να παραμένουν ανοιχτά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Στο τραπέζι τέθηκαν βελτιωτικές παρεμβάσεις που αφορούν στο φορολογικό καθεστώς των εταιρειών διαχείρισης και μεταβίβασης «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, επί τάπητος τέθηκαν, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο νόμο που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο και καθορίζει το καθεστώς λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το καθεστώς φορολόγησης των εταιριών διαχείρισης, δηλαδή, αν θα φορολογούνται ως τράπεζες ή ως εταιρίες.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιμένει στην τριετή εξαίρεση πώλησης των δανείων με υποθήκη την α’ κατοικία και ζητεί την εξαίρεση από την πώληση των επιχειρηματικών δανείων ως και 500.000 ευρώ, των επαγγελματικών έως 250.000 ευρώ και των καταναλωτικών έως 20.000 ευρώ.
Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα να μη φορολογείται ως εισόδημα το ποσό του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα. Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο εξετάστηκε σήμερα είναι τι θα γίνει με τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν παράλληλες οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία εκτός από τις τράπεζες.
Σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της απελευθέρωσης και των δανείων που έως τις 15 Απριλίου βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας, δηλαδή των δανείων με υποθήκη πρώτη κατοικίας καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η σημερινή συνάντηση δεν μπήκε σε βάθος στο ζήτημα το οποίο θα ξανασυζητηθεί την Τρίτη.
Τι ζητούν οι Θεσμοί
Οι εκπρόσωποι των Θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης όλων των κατηγοριών δανείων, επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών, απορρίπτοντας την πρόταση της ελληνικής πλευράς για τη διατήρηση της προστασίας από την πώληση των δανείων της πρώτης κατοικίας αλλά και όσων κόκκινων δανείων π.χ. μικρομεσαίων επιχειρήσεων και
Προχθές στη Βουλή, όπου υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου της αναστολής πώλησης συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων, ο κ. Σταθάκης, ανέφερε πως δέσμευση της Κυβέρνησης είναι ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων θα αντιμετωπιστεί με τρόπο που θα φέρει αποτέλεσμα και θα διατηρηθεί πολύ υψηλός βαθμός κοινωνικής προστασίας.
Ακόμη, πριν από μια εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Σταθάκης και Ε. Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν αποφάσισαν να συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία θα εξετάσει τα κενά που υπάρχουν στους νόμους Δένδια και Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια και να προτείνει αλλαγές.
Πηγή:link
11
Mar

Η ΕΚΤ θα πληρώνει τις τράπεζες για τα δάνεια που παίρνουν από αυτή

Η ΕΚΤ θα πληρώνει τις τράπεζες για τα δάνεια που παίρνουν από αυτή.Όσο περίεργο και αν ακούγεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσφέρεται να πληρώνει τις τράπεζες οι οποίες δανείζονται από εκείνη, στο πλέον ριζοσπαστικό πρόγραμμα παγκοσμίως, προκειμένου να αυξήσει το δανεισμό προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα αυτό, που ανακοινώθηκε χθες, σημαίνει ότι οι τράπεζες θα μπορούν να παίρνουν δάνεια από την ΕΚΤ, καταρχάς άτοκα, ενώ στη συνέχεια θα πιστώνονται από την κεντρική τράπεζα έως και το 0,4% του ποσού που δανείζονται υπό τον όρο να αυξήσουν τις χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις ή τους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που αποτελεί την πιο τελευταία προσπάθεια να αυξηθεί ο δανεισμός των τραπεζών, ο οποίος αν και βελτιώνεται είναι αργός, η ΕΚΤ θα χορηγήσει τέσσερις σειρές τετραετών δανείων μηδενικού επιτοκίου προς τις τράπεζες από τον Ιούνιο.

Εάν λειτουργήσει, το πρόγραμμα θα καταστήσει το δανεισμό ευκολότερο και φθηνότερο για τους δανειολήπτες στην ευρωζώνη, αν και κάποιοι επικριτές του μιλούν για την αποτυχία προηγούμενων τέτοιων προγραμμάτων της ΕΚΤ και την απροθυμία των τραπεζών να δανείσουν καθώς η οικονομία βρίσκεται σε στενωπό.

Από το πρόγραμμα εξαιρείται η στεγαστική πίστη. Θα υπάρξει ένα de facto ανώτατο όριο περίπου 1,7 τρισεκ. ευρώ για το μέγεθος του προγράμματος, ανακοίνωσε η ΕΚΤ, αν και το πραγματικό του μέγεθος πιθανόν να είναι πολύ μικρότερο από αυτό.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Οι τράπεζες θα μπορούν να δανειστούν τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο καθώς και τον Μάρτιο του 2017. Οι τράπεζες στην ευρωζώνη μπορούν να δανειστούν έως το 30% των υφιστάμενων δανείων τους, τα οποία εκτιμά η ΕΚΤ σε περίπου 5,7 τρισεκ. ευρώ.

Έπειτα από δύο χρόνια, οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ θα εξετάσουν κατά πόσον οι τράπεζες αυτές έχουν αυξήσει τις χορηγήσεις τους, χρησιμοποιώντας ένα τεχνικό όριο αναφοράς που αντανακλά το ποσό των δανείων που χορηγούσαν προηγουμένως.

Εάν οι τράπεζες αποδειχθεί ότι δανείζουν τουλάχιστον 2,5% περισσότερο από ό,τι πριν λάβουν τα συγκεκριμένα δάνεια (TLTRO), τότε η ΕΚΤ θα τους πληρώσει έως το 0,4% του ποσού που δανείστηκαν. Το επιτόκιο αυτό είναι το ίδιο με τη χρέωση που επιβάλλεται στις τράπεζες, οι οποίες καταθέτουν τα χρήματά τους στην ΕΚΤ.

«Οι τράπεζες θα πληρώνουν το επιτόκιο (αναχρηματοδότησης) κατά το χρόνο της υποβολής της προσφοράς – άρα τώρα, μηδέν – και μπορεί ακόμη να έχουν μια μείωση του επιτοκίου, η οποία θα αυξάνεται ανάλογα με το ποσό των δανείων που χορηγούν», ” δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Η μέγιστη μείωση θα φέρει το επιτόκιο… στο επίπεδο του επιτοκίου διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων κατά το χρόνο υποβολής των προσφορών», δήλωσε ο Ντράγκι. Χθες, η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,4%.
«Το ποσό που μπορούν να δανειστούν οι τράπεζες συνδέεται με το ύψος των δανείων που χορηγούν», δήλωσε ο Ντράγκι. «Άρα μια τράπεζα που είναι πολύ δραστήρια στη χορήγηση δανείων στην πραγματική οικονομία μπορεί να δανειστεί περισσότερο από μια τράπεζα που επικεντρώνεται σε άλλες δραστηριότητες».

Ενώ η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν χθες οι τιμές των μετοχών των τραπεζών από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ιταλία, αυτές των ανταγωνιστών τους σε οικονομικά ισχυρότερες γειτονικές χώρες όπως η Γερμανία υποχώρησαν.

Στελέχη ισπανικών τραπεζών δήλωσαν στο Reuters ότι χαιρετίζουν την κίνηση, ενώ οι γερμανικές τράπεζες ήταν επικριτικές, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα βλάψει τους αποταμιευτές. Και ορισμένοι οικονομολόγοι είναι δύσπιστοι για την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς το ενδιαφέρον από την πλευρά των τραπεζών για αντίστοιχα πολύ φθηνά δάνεια που έχουν προσφερθεί από την ΕΚΤ στο παρελθόν ήταν πολύ χαμηλότερο του αναμενόμενου.[/expander_maker]

Πηγή:link

11
Mar

Μωράκι γεννήθηκε στις λάσπες της Ειδομένης

Μωράκι γεννήθηκε στις λάσπες της Ειδομένης με μοναδική προφύλαξη ένα αντίσκηνο από νάιλον.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται μία μαυροφορεμένη γυναίκα να το ξεπλένει με νερό πάνω από τις λάσπες, ενώ δίπλα της, μέσα στη νάιλον σκηνή, βρίσκονται δύο ακόμη παιδάκια.

Πρόκειται για μια ακόμη φωτογραφία που έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες αντίστοιχες αντιπροσωπευτικές του προσφυγικού δράματος, της κατάστασης στην οποία αναγκάζονται να ζουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη του 2016.

Πηγή : link

11
Mar

Αγοραπωλησία μετοχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη διερευνά η επιτροπή Πόθεν Έσχες

Αγοραπωλησία μετοχών  από τον Κυριάκο Μητσοτάκη διερευνά η επιτροπή Πόθεν Έσχες.Αγόρασε μετοχές Samsung 10.912 δολαρίων το 2013 και να τις πώλησε το 2014, την περίοδο που ήταν βουλευτής, όπως προέκυψε στην επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία αναμένεται να εξετάσει τη νομιμότητα των ενεργειών του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος πληροφορήθηκε από τις υπηρεσίες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγόρασε στις 15 Μαρτίου του 2013 μετοχές Samsung αξίας 10.912 δολαρίων από διεθνές χρηματιστήριο τις οποίες φέρεται να πώλησε το 2014. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (3213/2003) οι βουλευτές απαγορεύεται να διενεργούν χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η επιτροπή αναμένεται να διερευνήσει τη νομιμότητα τόσο των συναλλαγών όσο και το αν όφειλε να δηλώσει την αγοραπωλησία ο κ. Μητσοτάκης στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 αλλά αφορά τη χρήση του 2012. Κατά πληροφορίες η υπόθεση των μετοχών του κ. Μητσοτάκη θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

ΝΔ: “έχουν δοθεί ήδη εξηγήσεις”

Από την πλευρά της, όμως, η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. «Όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις έχουν δοθεί ήδη στην επιτροπή Πόθεν Έσχες» δήλωσαν κατηγορηματικά συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ.

Εντωμεταξύ, η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής κάλεσε τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη να καταθέσει στοιχεία και παραστατικά για τα κενά που έχουν εντοπιστεί στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του. Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΔΟΛ καλείται να καταθέσει παραστατικά μεταβίβασης μετοχών, τραπεζικών καταθέσεων για σειρά ετών (έχει καταθέσει μόνο για το 2013 και το 2014), στοιχεία εξυπηρέτησης δανείων και άλλα έγγραφα καθώς οι δηλώσεις του φέρεται να παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις αλλά και “ύποπτες” συμπτώσεις ποσών.

Σε ανώτατο δικαστικό το πόρισμα για τον Γ. Σταθάκη

Εντωμεταξύ η επιτροπή Πόθεν Έσχες παρέλαβε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την περίπτωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ο οποίος ελέγχεται για ανακριβείς δηλώσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων. Με απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες το πόρισμα των ορκωτών λογιστών δόθηκε σε ανώτατο δικαστικό ο οποίος συνεπικουρούμενος από έναν εισαγγελέα που μετέχει στην επιτροπή θα εξετάσει τα στοιχεία και θα καταθέσει τα συμπεράσματά του.

Πηγή:link

11
Mar

Ανοίγει το taxisnet την επόμενη εβδομάδα

Ανοίγει το taxisnet την επόμενη εβδομάδα όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, για τις δηλώσεις εισοδήματος.

Ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε επίσης ότι, αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για τη λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων, όπως και το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, για το οποίο θα υπάρξουν κίνητρα και υποχρεωτικά μέτρα αλλά με γεωγραφικές και ηλικιακές εξαιρέσεις.

Αναφερόμενος στο Περιουσιολόγιο ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν θα αποτελέσει τη βάση για την επιβολή νέας φορολογίας, αλλά ένα εργαλείο για φορολογική δικαιοσύνη.

Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχθηκε ότι πρέπει να σταματήσει η λογική της υπερφορολόγησης, καθώς η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη ούτε για τους πολίτες ούτε για τις επιχειρήσεις. Υποστήριξε πως όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος, θα προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές για ένα απλό, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close