05/03/2016

5
Mar

Ιστορική απόφαση που αλλάζει το ποδόσφαιρο

Ιστορική απόφαση που αλλάζει το ποδόσφαιρο με τη χρήση του βίντεο να μπαίνει στο ποδόσφαιρο, ώστε να βοηθιούνται οι διαιτητές στην ορθότητα των αποφάσεων τους. Αυτό αποφασίστηκε στην 130η ετήσια γενική συνέλευση τους διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου (IFAB), που αποφασίζει για τους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε λόγο για ιστορική μέρα. Πάρθηκαν και άλλες αλλαγές που αφορούν τους κανονισμούς.

Το ποδόσφαιρο είναι έτοιμο για άλλη μία καινοτομία, που θα αλλάξει τα… πάντα στον «βασιλιά των σπορ»! Όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο αποφασίστηκε να δοκιμαστεί από του χρόνου τη χρήση βίντεο ως βοήθημα για την ορθότητα των αποφάσεων των διαιτητών!

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

5
Mar

Ποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί πρόσφυγες στο σπίτι της

Ποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί πρόσφυγες στο σπίτι της.Η βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, δίνει το καλό παράδειγμα, η οποία αποκάλυψε ότι φιλοξενεί στο σπίτι της μια οικογένεια προσφύγων με πέντε παιδιά, εκ των οποίων το ένα νεογέννητο.

“Προχθές το βράδυ έφθασε ένα καράβι από τη Μυτιλήνη. Ανάμεσα στους πρόσφυγες ήταν και μία οικογένεια με πέντε παιδιά, το ένα βρέφος επτά ημερών” δήλωσε η κ. Καρακώστα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Και πρόσθεσε: “Αποφασίσαμε να τους φιλοξενήσουμε σπίτι μας και να τους φροντίσουμε μέχρι να φύγουν για την Ειδομένη, αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάει κι άλλος πληθυσμός εκεί. Θέλουν να φθάσουν στη Γερμανία όπου τους περιμένουν τα ξαδέλφια τους”.

Πηγή : link

5
Mar

Happy Rizzi House: Πολύχρωμο & άκρως καρτουνίστικο το πιο χαρούμενο σπίτι στον πλανήτη

Happy Rizzi House: Πολύχρωμο & άκρως καρτουνίστικο το πιο χαρούμενο σπίτι στον πλανήτη. Βρίσκεται στο Braunschweig της Γερμανίας και ονομάζεται Happy Rizzi House (το χαρούμενο σπίτι του Rizzi), με σαφή αναφορά στον σχεδιαστή James Rizzi, διάσημο για τις πολύχρωμες pop art δημιουργίες που ενέπνευσαν τον αρχιτέκτονα Konrad Kloster.Είναι τόσο πολύχρωμο και ζωντανό που μοιάζει με καρτούν.

κατασκευή του άρχισε το 2001 και ολοκληρώθηκε σε δυο χρόνια, γεμίζοντας χαρά τα παιδιά της γειτονιάς και δυσαρέσκεια τους μεγάλους που το θεώρησαν αταίριαστο με τα ιστορικά κτίρια της περιοχής.

Ανάλογα με το σημείο που το κοιτάς, σου χαμογελάει, σε κοροϊδεύει ή σε φλερτάρει με φιλιά, κι ενώ στην αρχή στέγαζε γραφεία, σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτο παρότι έχει εξελιχθεί σε ένα αξιοθέατο που χαίρεσαι να βλέπεις.

 

Πηγή:link

5
Mar

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης σε ηλικία 91 ετών.

Γεννηθείς στην Ύδρα το 1925, ο Παναγιώτης Τέτσης έλαβε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής το 1940, ενώ την ίδια χρονιά γνώρισε τους «πραγματικούς του δασκάλους», τον Πικιώνη και τον Χατζηκυριάκο-Γκίκα.

Ακολούθησαν σπουδές στην Αθήνα και το Παρίσι και μία μεγάλη σταδιοδρομία δεκαετιών, κατά την οποία ο Παναγιώτης Τέτσης ασχολήθηκε με την τέχνη και την διδασκαλία.

Δάσκαλος και ακαδημαϊκός, ο «ζωγράφος με τα πινέλα και τα χρώματα», είχε κληροδοτήσει 210 έργα του στην Εθνική Πινακοθήκη και είχε ζητήσει με επιστολή του να διαθέσουν το 20% αυτών προκειμένου να αγοράσουν έργα τέχνης άλλων καλλιτεχνών που λείπουν από τις συλλογές της.

«Αλήθεια ποιος μπορεί να φανταστεί την Ιστορία της νεοελληνικής ζωγραφικής χωρίς την παρουσία του Τέτση; Η συνολική εικόνα της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής θα έχανε ακαριαία τους υψηλότατους τόνους της και κυρίως αυτόν τον μεταδοτικό παλμό, αυτόν τον ακαταμάχητο οίστρο, το ιαματικό αίσθημα ζωτικής ευφορίας και ψυχικής υγείας που αποπνέουν τα έργα του Υδραίου δημιουργού», είπε πριν λίγες ημέρες η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και στενή του φίλη, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Προς τιμήν του στη νέα Εθνική Πινακοθήκη θα φιλοξενείται η μνημειακή «Λαϊκή αγορά» του, στην κεντρική αίθουσα που φέρει το όνομά του.

Ο Παναγιώτης Τέτσης γεννήθηκε στην Ύδρα το 1925 και το 1940 πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής ενώ την ίδια χρονιά γνωρίζει τους «πραγματικούς του δασκάλους», τον Πικιώνη και τον Χατζηκυριάκο – Γκίκα. Το 1943 σπουδάζει ζωγραφική στο προπαρασκευαστικό τμήμα της «Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών» στην Αθήνα, κοντά στους Δ. Μπισκίνη και Π. Μαθιόπουλο.

Ακολουθεί η εισαγωγή του στα εργαστήρια της Σχολής, κοντά στον Κ. Παρθένη, απ’ όπου αποφοίτησε το 1949. Μέλος της ομάδας Αρμός Α και αργότερα της ομάδας Αρμός Β, το 1951 διορίστηκε επιμελητής στην έδρα του ελεύθερου σχεδίου με καθηγητή τον Χατζηκυριάκο-Γκίκα στην Ανώτατη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Από το 1953 έως το 1956, ο Π. Τέτσης εγκαθίσταται στο Παρίσι, με υποτροφία του ΙΚΥ. Εκεί, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού διδάσκεται την τέχνη της χαλκογραφίας.

Από το 1958 έως το 1976 διδάσκει στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών (γνωστή αργότερα ως «Σχολή Βακαλό»), ενώ παράλληλα (έως το 1962) διδάσκει ελεύθερο σχέδιο στη «Σχολή Σχεδιαστών του Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου». Το 1958 το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης τον εκλέγει μεταξύ Ελλήνων υποψηφίων, για το διεθνές βραβείο του Μουσείου Γκουνγκενχάιμ, όπου και εκτίθεται το έργο του. Ακολουθεί (1962) το Βραβείο Κριτικών για το έργο «Το Ναυπηγείο», ενώ το 1970 ορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Μπιενάλε Βενετίας.

Λόγω των ειδικών πολιτικών συνθηκών αρνείται τη συμμετοχή. Το 1976 ο Π. Τέτσης εκλέγεται καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Γ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής, όπου διδάσκει έως το 1991. Το 1989 η σύγκλητος τον εκλέγει πρύτανη του Ιδρύματος και το 1993 εκλέγεται τακτικό μέλος στην Ακαδημία Αθηνών.

Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Έχει παρουσιάσει έργα του σε 90 ατομικές και σε πάρα πολλές θεματικές-ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.[/expander_maker]

Πηγή : link

5
Mar

Δεν βάζουν μυαλό ! Γυναικολόγος συνελήφθη για «φακελάκι» μετά τον τοκετό

Δεν βάζουν μυαλό ! Γυναικολόγος συνελήφθη για «φακελάκι» μετά τον τοκετό.Ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης , σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε το ποσό των 650 ευρώ, προκειμένου να αναλάβει τον τοκετό της συζύγου του. Μετά τον τοκετό, σε προκαθορισμένη συνάντηση στα χειρουργεία του νοσοκομείου, ο γιατρός παρέλαβε από τον ιδιώτη το χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί.

Τότε επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν το γυναικολόγο. Σε έρευνα στο χώρο των χειρουργείων βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στην ψευδοροφή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 ευρώ.

Ο γυναικολόγος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή : link

5
Mar

Το σχέδιο για «κούρεμα» στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Το σχέδιο για «κούρεμα» στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια προβλέπει «κούρεμα» μέρους των οφειλών, μετοχοποίηση χρεών και αλλαγή στο management εταιρειών.

Επίσης υπάρχει πρόσταση για τιτλοποίηση δανείων και πώληση των ομολόγων σε υψηλή αξία, νομική προτασία στα δ.σ. των τραπεζών ώστε να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις σωτηρίας ενώ επίσης προβλέπεται οτι θα είναι και υποχρεωτικά τα business plan για τις εταιρείες.

Σύμφωνα με την Ημερησία τα 10 μέτρα για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια περιλαμβάνουν:

1. Διαγραφή μέρους των ληξιπρόθεσμων δανείων.

2. Κεφαλαιοποίηση χρεών.

3. Είσοδος τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο και υλοποίηση business plan.

4. Απομάκρυνση διοικητικών συμβουλίων και νέο management.

5. Νομική προστασία πιστωτών και γενναίες αναδιαρθρώσεις δανείων.

6. Πώληση «κόκκινων» δανείων μαζί με «πράσινα» για να γίνουν πιο ελκυστικά.

7. Τιτλοποίηση από εταιρείες SPV.

8. Δημιουργία δευτερογενούς αγοράς δανείων με είσοδο private equity funds.

9. Δυνατότητα δανεισμού επιχειρήσεων από εταιρείες διαχείρισης για να καταστούν βιώσιμες.

10. Πώληση περιουσιακών στοιχείων, ρευστοποίηση εξασφαλίσεων.

Πηγή : link

5
Mar

7 Μαρτίου: Ημερομηνία-σταθμός για προσφυγικό – αξιολόγηση

7 Μαρτίου: Ημερομηνία-σταθμός για προσφυγικό – αξιολόγηση.Η 7η Μαρτίου αναδεικνύεται σε σταθμό για τα δύο είδη κρίσης που ταλανίζουν τη χώρα μας: προσφυγική και οικονομική.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταβαίνουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, όπου ο μεν πρώτος θα συμμετάσχει στη σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας για τη μεταναστευτική κρίση, ο δε δεύτερος στη συνεδρίαση του Eurogoup.

Κοινό αλλά βασανιστικό ανακοινωθέν

Σε κοινό ανακοινωθέν κατέληξε το χθεσινό πολύωρο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός υπογραμμίζοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ότι: «Θεωρούμε θετικό ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξι πολιτικές δυνάμεις παρά τις επί μέρους διαφωνίες τους συμφώνησαν σε μια ενιαία εθνική στρατηγική σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα».

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Στόχος της Ελλάδας τόσο στη σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας όσο και στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με μείωση των ροών στην Τουρκία, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών εντός της Ε.Ε., και συνέπειες για όσους δεν τηρούν τις κοινές αποφάσεις.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο διαμηνύει πάντως σε όλες τις πλευρές ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει άτεγκτη στάση στις απαιτήσεις του έναντι των εταίρων, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να λάβουν παράταση οι κομβικές αποφάσεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο», καθώς «ελλοχεύει ο κίνδυνος η Ελλάδα να μετατραπεί σταδιακά σε “αποθήκη ψυχών”».

Τα «ατού» της διαπραγμάτευσης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προσέλθει στη συνεδρίαση των 19 υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. έχοντας τρεις «άσους» στο μανίκι του και στόχο να καμφθούν οι ισχυρές πιέσεις των θεσμών για την επιβολή νέων επώδυνων μέτρων στην ελληνική οικονομία:

♦ η μικρότερη, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων, ύφεση το 2015, η οποία, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ), ανήλθε στο 0,2% του ΑΕΠ και όχι στο 0,7% όπως έδειχναν οι πρώτες εκτιμήσεις.

♦ το «μαξιλάρι» στις εισπράξεις. Πράγμα που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε υπέρβαση εσόδων ύψους 850 εκατ. ευρώ.

♦ η «εντός Μνημονίου» πορεία του προϋπολογισμού στο πρώτο δίμηνο του 2016. Τα έσοδα κινούνται μέσα στους προβλεπόμενους ρυθμούς, ενώ οι δαπάνες του κράτους τιθασεύονται όπως ακριβώς ορίζει το πρόγραμμα προσαρμογής.[/expander_maker]

Πηγή : link

5
Mar

Περίπου 3,5 δισ. ευρώ χάνονται κάθε χρόνο στην ΕΕ λόγω της απομίμησης κοσμημάτων, ρολογιών και τσαντών

Περίπου 3,5 δισ. ευρώ χάνονται κάθε χρόνο στην ΕΕ λόγω της απομίμησης κοσμημάτων, ρολογιών και τσαντών.Αυτό προκύπτει από δύο νέες έρευνες από το Γραφείο Εναρμόνισης της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ), που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Όπως αποκαλύπτουν οι έρευνες 13,5% των πωλήσεων για κοσμήματα και ρολόγια και 12,7% των πωλήσεων για τσάντες και αποσκευές χάνονται στην ΕΕ λόγω της παραποίησης/απομίμησης.

Αυτά τα χαμένα έσοδα από πωλήσεις μεταφράζονται σε 27.000 θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν απευθείας μεταξύ των δύο αυτών τομέων, διότι νόμιμες επιχειρήσεις απασχολούν πλέον λιγότερα άτομα από αυτά που θα μπορούσαν σε περίπτωση απουσίας της αντιγραφής.

Επιπλέον, η συνολική ετήσια απώλεια εσόδων για το κράτος λόγω της παραποίησης/απομίμησης προϊόντων στους εν λόγω τομείς όσον αφορά τους φόρους εισοδήματος, των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, τη φορολογία εισοδήματος και τον ΦΠΑ μπορεί να εκτιμάται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΓΕΕΑ, Ant?nio Campinos δήλωσε: «Ο τομέας των ρολογιών και των κοσμημάτων, των τσαντών και των αποσκευών, αποτελείται συντριπτικά από πολύ μικρές επιχειρήσεις στην ΕΕ, που απασχολούν λιγότερα από δέκα άτομα. Ο μέσος αριθμός εργαζομένων ανά επιχείρηση στον τομέα των κοσμημάτων και των ρολογιών είναι μόλις τρία άτομα. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις οικονομικές επιπτώσεις της παράνομης απομίμησης».

Αυτές είναι η 5η και η 6η από μια σειρά μελετών που δημοσιεύθηκαν από το ΓΕΕΑ μέσω του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τις παραβάσεις των δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της αντιγραφής σε βιομηχανικούς τομείς στην ΕΕ. Οι προηγούμενες μελέτες κυρίως εξέτασαν: τον τομέα των παιχνιδιών, τον τομέα του αθλητισμού, των ρούχων, των παπουτσιών, τον τομέα των αξεσουάρ, των καλλυντικών και της προσωπικής φροντίδας. Κάθε μελέτη στη σειρά επικεντρώνεται σε έναν τομέα που είναι γνωστό ότι είναι ευάλωτος στην απομίμηση και την αντιγραφή.

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close