04/03/2016

4
Mar

Η κοινή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών

Η κοινή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών.Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00΄, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:

• Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας.
• Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
• Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κα Φώφη Γεννηματά.
• Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.
• Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
• Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος και
• Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειος Λεβέντης.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών επί του θέματος που περιελάμβανε η εισήγησή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την σύγκληση της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή.

Μετά την σύσκεψη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα γεγονότα που μεσολάβησαν, ύστερα από την Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών της 28ης Νοεμβρίου 2015, όχι μόνον επιβεβαίωσαν αλλά και ενίσχυσαν καταλυτικώς την διαπίστωση πως το Προσφυγικό ζήτημα είναι κοινό -κατ’ ουσίαν υπαρξιακό- όλων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

I. Στο πλαίσιο τούτο η Ελλάδα:

Α. Με πνεύμα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης έναντι των Προσφύγων αλλά και θωρακίζοντας την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, θα σεβασθεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, με τον τρόπο που αυτές καθορίζονται από τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Β. Φυλάσσει και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπ’ αυτό το πνεύμα όχι μόνον συνεργάζεται με την Frontex, αλλά επιζητεί και επιδιώκει την δραστική ενίσχυσή της και την τελική ταχύτατη μετεξέλιξή της σ’ Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή, πάντοτε με σεβασμό της εθνικής της κυριαρχίας ως προς την διασφάλιση των συνόρων της. Και ύστερα από μια τέτοια κατάληξη δηλώνει πρόθυμη να φιλοξενήσει την έδρα της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Περαιτέρω δε συνεργάζεται πλήρως στο πεδίο των συμπεφωνημένων αποστολών του ΝΑΤΟ και υπό τον αυτονόητο όρο ότι και η Τουρκία σέβεται τις δικές της αντίστοιχες υποχρεώσεις.

Γ. Ενισχύει τις ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας Προσφύγων, παραλλήλως προς την ενίσχυση των προαναχωρησιακών κέντρων παράτυπων μεταναστών.

II. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει: [expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Α. Να επιβάλλει σ’ όλα, ανεξαιρέτως, τα Κράτη-Μέλη της τον πλήρη σεβασμό των υποχρεώσεών τους, ως προς τον δίκαιο και αναλογικό επιμερισμό των Προσφύγων, καθιστώντας σαφές ότι μονομερείς ενέργειες δεν είναι επιτρεπτές και ότι όσοι τις επιλέγουν θα έχουν τις ανάλογες συνέπειες. Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει επίσης να καταστήσει σαφές προς όλα τα Κράτη-Μέλη ότι οι χώρες πρώτης γραμμής, και ειδικότερα η Ελλάδα, δεν μπορούν ν’ αναλάβουν όλο το βάρος της φιλοξενίας των Προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μόνο το βάρος που τους αναλογεί με βάση τον πληθυσμό τους. Στο ίδιο πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιταχύνει την εφαρμογή των αποφάσεων για μετεγκατάσταση των Προσφύγων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία.

Β. Να προωθήσει, το ταχύτερο δυνατόν, προγράμματα επιστροφών παράτυπων μεταναστών, ενεργοποιώντας υφιστάμενες Συμφωνίες Επανεισδοχής και συνάπτοντας νέες.

Γ. Να προωθήσει την συνεργασία με την Τουρκία, προκειμένου αυτή αφενός ν’ ανακόψει αμέσως τις ροές Προσφύγων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, αφετέρου, ν’ αναλάβει, επίσης αμέσως, την ευθύνη δημιουργίας σταθερού και αξιόπιστου μηχανισμού μετακίνησης των προσφύγων από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει σοβαρώς υπόψη ότι η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες ανέλαβε κατά την Σύνοδο Κορυφής της 29ης Νοεμβρίου 2015.

Δ. Να παράσχει, εγκαίρως, την απαιτούμενη συνδρομή προς την Χώρα μας, κυρίως ως προς την συνεχή οικονομική και υλικοτεχνική της ενίσχυση για την υπό όρους ανθρωπισμού περίθαλψη των Προσφύγων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα υφίσταται, περισσότερο από κάθε άλλο Κράτος-Μέλος, τις επιπτώσεις του Προσφυγικού.

Ε. Να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία -ο οποίος και αποτελεί την σημαντικότερη αιτία δημιουργίας και διαιώνισης του Προσφυγικού- προκειμένου να διευκολυνθεί έτσι και η κατά το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή των Προσφύγων στις εστίες τους.

III. Η τρέχουσα συγκυρία αποδεικνύει την ανάγκη ν’ αναθεωρηθεί καταλλήλως η Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, ακόμη κι αν η αναθεώρηση αυτή έχει αρχικώς μεταβατικό χαρακτήρα λόγω επείγοντος, έως ότου προετοιμασθεί πλήρως και ολοκληρωθεί οριστικώς».

Η Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας εκφράζει τον ελάχιστον κοινό τόπο συμφωνίας των Αρχηγών των Κομμάτων που την αποδέχονται. Τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης εξέφρασαν, καθένα με τον δικό του τρόπο, τις επιφυλάξεις τους για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς και την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης, οι οποίες και καταγράφηκαν στα Πρακτικά.

Στην έκδοση της ανακοίνωσης αυτής δεν συμφώνησαν, για τους λόγους που εξέθεσαν και καταγράφηκαν στα Πρακτικά, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειος Λεβέντης.[/expander_maker]

 

Πηγή:link

4
Mar

Ρεκόρ με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες για το «Ελ. Βενιζέλος» τον Φεβρουάριο

Ρεκόρ με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες για το «Ελ. Βενιζέλος» τον Φεβρουάριο, καθώς η κίνηση έφτασε το 1,07 εκατ. ανθρώπους, σημειώνοντας άνοδο 18,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Πρόκειται για αύξηση ρεκόρ της επιβατικής κίνησης, το οποίο, όπως αναφέρεται, «θα είχε επιτευχθεί ανεξάρτητα από την επιπλέον ημέρα του φετινού δίσεκτου έτους».

Οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν τη δυναμική άνοδό τους κατά 26,6%, ενώ οι επιβάτες εξωτερικού επίσης παρουσίασαν υγιή άνοδο κατά 12,8%. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 17% και 21% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 2,16 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 15%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει υψηλή αύξηση (+21,4%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+10,8%). Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα ανόδου, της τάξης του 14% και 16% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου του έτους ανήλθε σε 22.316, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 9,3%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,9%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 7,3%.

 

Πηγή:link

4
Mar

Ευρωπαϊκές πηγές: Η Τουρκία δέχεται, τελικά, την επαναπροώθηση οικονομικών μεταναστών

Ευρωπαϊκές πηγές: Η Τουρκία δέχεται, τελικά, την επαναπροώθηση οικονομικών μεταναστών, κάτι που θα αποτυπωθεί στην ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο προσχέδιο της συμφωνίας, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, η Τουρκία αρνείται να δεχθεί την επαναπροώθηση προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Financial Times γράφει ότι η Άγκυρα είναι κοντά στην αποδοχή συμφωνίας που θα προβλέπει ότι όλοι οι μη Σύροι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Ύστερα από εβδομάδες πιέσεων του Βερολίνου και των Βρυξελλών προς την Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου φέρεται να έχει δώσει το “πράσινο φως” για την συστηματική επιστροφή των μη Σύρων μεταναστών και δεσμεύεται ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα για την πάταξη του δικτύου των διακινητών. Αν και η συμφωνία είναι προκαταρκτική και η εφαρμογή της θα είναι δύσκολη, οι όροι της θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν το σημείο καμπής στην μεταναστευτική κρίση στην Ευρωπής, επισημαίνει το δημοσίευμα.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Financial Times αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει επίσης συμφωνήσει να δέχεται όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που διασώζονται στα διεθνή ύδατα από την αποστολή του ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί “κλειδί” για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποιεί ότι οι πόρτες της Ευρώπης κλείνουν για αυτούς που δεν προσπαθούν να γλιτώσουν από διωγμούς: «Θέλω να απευθύνω μια έκκληση σε όλους τους εν δυνάμει παράτυπους οικονομικούς μετανάστες, απ’ όπου κι αν προέρχονται: Μην έρχεστε στην Ευρώπη». Για να ενισχύσει την προειδοποίηση αυτή, η Ευρώπη πρέπει να εκκινήσει το σύστημα της επιστροφής των μεταναστών για τους οποίους δεν υπάρχει η προοπτική να εξασφαλίσουν το καθεστώς πρόσφυγα. Περίπου 2.000 άνθρωποι την ημέρα φθάνουν στα ελληνικά νησιά, εκ των οποίων οι μισοί περίπου είναι Σύροι. Συνολικά 1,2 εκατομμύρια μετανάστες έφτασαν δια θαλάσσης πέρυσι στις χώρες της ΕΕ. Νωρίτερα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι μια τέτοια συμφωνία είναι το «ελάχιστο αποτέλεσμα” από τη σύνοδο κορυφής Τουρκίας-ΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. “Το λιγότερο που ελπίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε είναι η επιτάχυνση της επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών και των οικονομικών μεταναστών», δήλωσε ο Ρούτε. Απηχώντας τη σκληρότερη στάση του Βερολίνου, ο Ολλανδός πρωθυπουργός ζήτησε επίσης η Τουρκία να μειώσει «σημαντικά» τη ροή των ανθρώπων πριν η ΕΕ υπογράψει συμφωνία για την απευθείας μετακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην ΕΕ. «Πρέπει να την επαναφέρουμε στο επίπεδο από το οποίο μπορούμε να διακρίνουμε το μηδέν,” δήλωσε ο Ρούτε στην εφημερίδα. Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί μια σημαντική μείωση στις ροές και θέλει η Ευρώπη να δεχθεί Σύρους πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία για να αποτρέψει τους μετανάστες από το να διακινδυνεύουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα. Ο Νταβούτογλου δήλωσε χθες ότι είναι «λάθος να αφήνουμε μόνο την Τουρκία και την Ελλάδα να επωμίζονται τη μεταναστευτική κρίση». Μετά τη χθεσινή συνάντησή του Τουσκ με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συναντάται σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.[/expander_maker]

 

Πηγή:link

4
Mar

20 awesome storage ideas for those who love having everything in the right place

20 awesome storage ideas for those who love having everything in the right place.We all enjoy having our homes perfectly tidy — and a key sign of this is when everything is in its right place. However, hardy anyone likes wasting time on cleaning, dusting, hovering, mopping, or putting things on the shelves. In other words, it seems that we have to endure terribly boring activities if we want to achieve our goal here.

Well, not everything is as it seems. We strongly believe that if you learn just a couple of the little tricks mentioned below, you will fall in love with your household chores.

Shelves in the garage

The space above the garage door seems to be absolutely useless. However, you simply need to think a bit more creatively. Then you will see that it can be used for putting some quite convenient shelves where you can store a whole number of seasonal items: Christmas decorations and ski equipment, for example.

How to get the perfectly tidy car

A second life for an old magazine rack

Large hair styling accessories (girls, I bet you know what we’re talking about) can be stored vertically in a nice old rack for magazines and newspapers. So retrieve it from the cupboard or attic and give it another chance to be used — you’ll not regret it!

How to store canned food

A great solution for saving space in a small kitchen is a self-made storage box for all those cans you’ve got crammed into every cupboard. It’s extremely easy to make, and its convenience should not be underestimated.

Saving space in the closet

You will be surprised at just how useful a simple pull-tab from an aluminium can be to help you save space and organise your things rationally. Just fasten it to a clothes hanger and you’ll understand!

Keeping tools close to hand

Garden tools can be stored on towel rails. Now there’s no need to have them getting dirty in piles on the floor! Plus, they’ll be easier to find this way.

Put smaller items in the hallway

As soon as we enter our homes, we often put our keys, sunglasses or new mail wherever we see some free space, creating a mess. A box for small items or a special shelf will solve this problem once and for all.

Containers for spices

Empty tic-tac boxes are good for storing spices as well as helping you to take them to the picnic or wherever you are going without the risk of them getting spilled everywhere.

Kitchen cabinets

The sides of kitchen cabinets can be used as additional shelf space. There also a great place to hang up a hook for a hand towel.

Jewellery storage

You will need a piece of perforated cardboard and some small hooks. This will help you find any one tiny piece of jewellery you need.

Ideas for lids

Storing the lids of various containers is often a complicated issue: they always spill out of the cupboards and take up a lot of space which could be used for more important things. Putting a drainage rack or a special bar in the drawer may help to organise these items more wisely.

Establishing internal order

Even if no one looks inside your cabinets, do not turn them into a mess. Arrange everything in drawers logically and neatly, or install shelves on the inside of cupboard doors wherever possible.

Useful dividers

Space in the lingerie drawer can be wisely organised by using plastic pipes or cups, which can be found in many hardware stores. Another problem solved!

Sorting laundry

Instead of one huge laundry basket, use several smaller boxes. It will help to sort things in advance.

A drawer under the bed

Drawers from old furniture can still be useful you: put some fresh bedclothes there and hide it under the bed until they’re needed.

A magnetic cosmetics kit

Stick some small magnets to the various cosmetics that you frequently use and fix a metal panel on the wall. Now everything will be close at hand and you won’t have to waste your time looking for things all over your room.

Containers for bits and pieces

Put a cake pan in a drawer and store various items in each place. That way all your bits and pieces will never get lost in one huge mass or disappear into nooks and crannies.

A table for ironing

Ironing boards invariably take up a lot of space. Replace yours with a tall, narrow table covered in the appropriate cloth. It’s lower shelves can be used for storing various things, and more generally, it will look far nicer than an ironing board folded up in the corner.

Boxes for paper and documents

You should get your hands on special boxes and files for different bits of paper (bills, letters, other important documents) so that you can always quickly find everything you need.

Hidden cabinets inside pictures

Behind a picture frame you can hide a small narrow cabinet. These are not only useful for saving space, but they also look really rather creative and charming.[/expander_maker]

Source: link

4
Mar

Έ. Κουντουρά:Μικρό μονοψήφιο θετικό πρόσημο για την ερχόμενη τουριστική σεζόν

Έ. Κουντουρά:Ήδη βρισκόμαστε σε μικρό μονοψήφιο θετικό πρόσημο για την ερχόμενη τουριστική σεζόν για το 2016  απ’ όλες τις αγορές για όλη την Ελλάδα” είπε στο “Πρακτορείο 104, 9 FM”, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα προς τα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Όπως είπε η κ. Κουντουρά, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, με τον Κώστα Μπλιάτκα, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Κως, που αποτελούν τις πύλες εισόδου για τους πρόσφυγες έχουν μια μικρή όχι ακύρωση κρατήσεων, αλλά -όπως είπε- μια μείωση στις προκρατήσεις.

“Αυτό όμως είναι ένα γενικό μούδιασμα που έχει η παγκόσμια αγορά γενικότερα στο να κλείσουν τις διακοπές τους λόγω των γενικότερων προβλημάτων που υπήρχαν, των τρομοκρατικών επιθέσεων κλπ” επεσήμανε η κ. Κουντουρά και υποσχέθηκε ότι ήδη το αρμόδιο υπουργείο έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα για να υποστηρίξει την τουριστική κίνηση στα νησιά.

 

Πηγή:link

4
Mar

Όργωσαν έκταση που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες

Νυχτερινές ώρες κάτοικοι του χωριού Αθύρα όργωσαν έκταση που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες  στον δήμο Πέλλας για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Όταν την επόμενη μέρα κλιμάκιο του στρατού έφτασε στο σημείο για να κάνει επιτόπια αυτοψία του χώρου, προκειμένου να στηθούν οι πρώτες σκηνές, είδαν τον χώρο σκαμμένο με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.

Η έκταση επελέγη αντί του στρατοπέδου Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, το οποίο έγινε στόχος εμπρηστών το περασμένο Σάββατο.

Λίγο πριν το όργωμα, κάτοικοι προπηλάκισαν το δήμαρχο Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο, ο οποίος μετέβη στο χωριό για να ενημερώσει τους κατοίκους για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει εκεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων.

 

Πηγή:link

4
Mar

Μα είναι τόσο …καλός ο Σόιμπλε: Το Grexit δεν είναι στο τραπέζι, καθώς υπάρχει συμφωνία

Μα είναι τόσο …καλός ο Σόιμπλε: Το Grexit δεν είναι στο τραπέζι, καθώς υπάρχει συμφωνία.«Έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις πετύχαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα. Και μένουμε σε αυτήν. Επομένως το Grexit δεν είναι στο τραπέζι, αλλά εναπόκειται στην Ελλάδα να τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Εμείς τα τηρούμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα χρειάζεται τώρα επιπλέον αλληλεγγύη, λόγω της προσφυγικής κρίσης. «Υπάρχει μια νέα κατάσταση, η προσφυγική κρίση, και για αυτό η Ελλάδα χρειάζεται, πέρα από την παλιά συζήτηση, επιπλέον αλληλεγγύη και αυτό είναι που της προσφέρουμε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση στο Λονδίνο, αλλά διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου να ανακτήσει ανταγωνιστικότητα – και είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος». Είναι δύσκολο, αλλά αυτό κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα και αυτό λέει ξανά και ξανά, συνέχισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Τόνισε δε την ανάγκη να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο σωστός προκειμένου να ανακτήσει κανείς την ανταγωνιστικότητά του και ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. «Καλή τύχη!», είπε χαρακτηριστικά.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι «μετά το Brexit δεν υπάρχει άλλη συμφωνία» αποκλείοντας το ενδεχόμενο «ειδικής συμφωνίας» μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας, σε περίπτωση που η χώρα αποφασίσει την έξοδό της. «Η συμφωνία είναι συμφωνία, έξω σημαίνει έξω. Ελπίζω να πάρετε την σωστή απόφαση», είπε και δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι η ΕΕ επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας, ενώ αναγνώρισε ότι η Ευρώπη θα γίνει πιο ασταθής και λιγότερο ανταγωνιστική με την έξοδό της. Από την άλλη πλευρά εξήγησε ότι δεν θα υπάρξει άλλη συμφωνία με την ΕΕ μετά το Brexit, αλλά και ότι το Λονδίνο θα ήταν πολύ δύσκολο να διαπραγματευτεί εκ νέου π.χ. 60 εμπορικές συμφωνίες που έχει σήμερα υπογράψει η ΕΕ με άλλες χώρες. «Καλή τύχη!», είπε και σε αυτή την περίπτωση.[/expander_maker]

Πηγή : link

4
Mar

Ηλεκτρονικό σαφάρι για τους κακοπληρωτές

Μέσα στο 2016 ξεκινά ηλεκτρονικό σαφάρι για τους κακοπληρωτές  των ασφαλιστικών ταμείων. Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έχει στη διάθεσή του και θα αξιοποιήσει ένα λογισμικό, το οποίο θα εντοπίζει τους κακοπληρωτές και στόχος είναι να χτυπηθεί η στρατηγικά οργανωμένη εισφοροδιαφυγή και να αυξήσει η εισπραξιμότητα των Ταμείων.
Το ΚΕΑΟ διαχειρίζεται βαρύ χαρτοφυλάκιο 15,3 δισ. από 272.400 κακοπληρωτές και το καινούργιο ηλεκτρονικό όπλο δίνει τη δυνατότητα καλύτερης στόχευσης και διαχείρισης των οφειλών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους. Με ειδικό λογισμικό σύστημα θα συνδυάζονται πέντε κατηγορίες κριτηρίων:
-Το ύψος, η παλαιότητα και άλλα χαρακτηριστικά της οφειλής
-Η νομική μορφή, η δραστηριότητα, η συνέπεια καταβολής τρεχουσών εισφορών, η καταβολή ποσών έναντι οφειλής και άλλα χαρακτηριστικά
-Η ηλικία και χαρακτηριστικά υπευθύνων
-Η ύπαρξη ενεργής ρύθμισης, το ποσοστό ρυθμίσεων που έχουν χαθεί και άλλα χαρακτηριστικά
-Παλαιότητα μέτρων και άλλα χαρακτηριστικά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης
Επιδίωξη είναι η διαδικασία των αναγκαστικών μέτρων να κινείται σε ένα 3μηνο από τη δημιουργία της οφειλής. Σύμφωνα με το ΚΕΑΟ για το 2016 θα αντιμετωπίζονται και τα «φρέσκα» χρέη από ενεργές επιχειρήσεις, καθώς εμφανίζουν υψηλή επισκεψιμότητα.
Στην καρδιά της προσπάθειας βρίσκονται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και έχουν αποδώσει 5,5 εκατ. ευρώ. Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΚΕΑΟ θα επιδιωχθεί η είσπραξη τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ, έναντι 632,8 εκατ. ευρώ το 2015.

Πηγή : link

4
Mar

«Σήματα μορς» από άλλο γαλαξία άκουσαν οι επιστήμονες

«Σήματα μορς» από άλλο γαλαξία άκουσαν οι επιστήμονες.Εδώ και πολύ καιρό οι επιστήμονες μέσω των πανίσχυρων ραδιοτηλεσκόπιων ακούνε εναν ήχο από το απώτερο διάστημα που επαναλαμβάνεται  και προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο στο αχανές διάστημα από το οποίο εκπέμπεται.

Ο ήχος έχει διάρκεια μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου και χαρακτηρίζεται ως «γρήγορη έκρηξη». Εχει «ακουστεί από τα ραδιοτηλεσκόπια 17 φορές έως σήμερα και η πηγή του βρίσκεται εκτός του δικού μας γαλαξία. Αρχικά οι επιστήμονες πίστευαν ότι επρόκειτο για έναν ήχο που κάθε φορά προέρχεται από ένα μοναδικό και διαφορετικό γεγονός. Ομως η ενδελεχής μελέτη δείχνει τελικά ότι πρόκειται για μια αλληλουχία ενός συγκεκριμένου ήχου που επαναλαμβάνεται.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Μηνύματα από άλλους κόσμους;

Οι επιστήμονες λένε ότι κάτι ασυνήθιστο προκαλεί αυτούς τους ήχους και κάνουν λόγο για ένα συγκεκριμένο μοτίβο επανάληψης, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και να παράγονται από κάτι με νοημοσύνη με την βρετανική εφημερίδα Independent να μιλά μάλιστα για «μηνύματα».

Ενα από τα βασικά ερωτήματα είναι «τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτόν τον επαναλαμβανόμενο ήχο».

«Πιάνουμε αυτούς τους ήχους από πολύ μακριά που σημαίνει ότι είναι πολύ ισχυροί. Μόνο λίγες αστροφυσικές πηγές μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες εκρήξεις και πιστεύουμε ότι το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για αστέρες νετρονίων σε άλλους γαλαξίες» αναφέρει ο Τζέιμς Κορντς, καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Cornell.[/expander_maker]

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close