02/03/2016

2
Mar

Η 911 όπως παλιά

Η 911 όπως παλιά.Tην ελαφρύτερη εκδοχή του θρυλικού της μοντέλου παρουσίασε στη Γενεύη η Porsche  την 911 R,  η οποία θα φτιαχτεί σε 991 μόλις «κομμάτια». Ο 4λιτρος flat-six ατμοσφαιρικός κινητήρας της αποδίδει 500 ίππους και συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, που στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Η μέγιστη ισχύς επιτυγχάνεται στις 8.250 σ.α.λ. (!), ενώ η ροπή των 460 Nm στις 6.250 σ.α.λ.

Με το βάρος της 911 R να βρίσκεται μόλις στα 1.370 κιλά -50 λιγότερα από αυτό της 911 GT3 RS– δεν είναι περίεργο που χρειάζεται μόνο 3,8 δλ. για να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα, ούτε πως έχει τελική ταχύτητα 323 χλμ./ώρα. Για όσους νοιάζονται, η μέση κατανάλωση είναι στα 13,3 λτ./100 χλμ.Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Η μείωση του βάρους επιτεύχθηκε, μέσω των carbon καπό – φτερών, της οροφής μαγνησίου, των πλαστικών πλευρικών και πίσω τζαμιών και της αφαίρεσης μέρους της ηχομόνωσης.

Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και τα κεραμικά φρένα Porsche Ceramic Composite Brakes. Τα τελευταία, έχουν διάμετρο 410 χλστ. μπροστά και 390 χλστ. πίσω. Το Porsche Stability Management έχει αποκτήσει νέες ρυθμίσεις, ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού ο εμπρός άξονας σηκώνεται κατά 30 χλστ. ώστε το αυτοκίνητο να περνά από κακοτράχαλους δρόμους.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της παρουσίασης της νέας Porsche 911 R:

2
Mar

Όλα βαίνουν καλώς διαβεβαιώνουν ΝΑΤΟ και Γερμανία για τις επιχειρήσεις στο Αιγαίο. Θέμα ημερών η έναρξή τους

Όλα βαίνουν καλώς διαβεβαιώνουν ΝΑΤΟ και Γερμανία για τις επιχειρήσεις στο Αιγαίο. Θέμα ημερών η έναρξή τους.Όσον αφορά στη δράση των πολεμικών πλοίων της συμμαχίας εντός των χωρικών υδάτων της γείτονος χώρας δεν επιβεβαιώνει το ΝΑΤΟ ότι οι Τουρκία εγείρει αντιρρήσεις.

Ειδικότερα όπως μετέδιδε την Τρίτη το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες, τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα διότι η Άγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η εντολή (σ.σ. που ανέλαβε το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, αφού οι χώρες-μέλη του συμφώνησαν επί του σχεδίου για τις επιχειρήσεις των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο) αποσαφήνισε κάπως τα πράγματα, όχι όμως το πρόβλημα της εισόδου στα τουρκικά χωρικά ύδατα. «Από την αρχή ξέραμε ότι οι Τούρκοι είναι δύσκολοι και θα είναι δύσκολοι» στο θέμα αυτό, σχολίασε η διπλωματική πηγή.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]«Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τον Γερμανό διοικητή, τον αντιναύαρχο Γιεργκ Κλάιν, να πάει στην Άγκυρα για να καθοριστεί η ζώνη όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί» η δύναμη του. «Τώρα γίνεται διαπραγμάτευση μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων», πρόσθεσε ο διπλωμάτης που επικαλείτο Γαλλικό πρακτορείο.

Ωστόσο σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας Γενς Φλόσντορφ δήλωσε: «Με την εντολή της αναγνώρισης και της παρακολούθησης της εγκληματικής δραστηριότητας των διακινητών στο Αιγαίο» θα επιχειρεί το ΝΑΤΟ» και σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία στηρίζουν ενεργά τη διαδικασία και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση τώρα η αποστολή επί της αρχής της.

Διευκρίνισε δε ότι ο Γερμανός διοικητής της αποστολής μετέβη στην Άγκυρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επιχείρησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι 28 χώρες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα ότι η ναυτική μονάδα θα επιχειρεί με την εντολή της αναγνώρισης και της παρακολούθησης της εγκληματικής δραστηριότητας των διακινητών στο Αιγαίο. Βάση της απόφασης του ΝΑΤΟ είναι και το ότι πριν από την εκκίνηση της δράσης θα καθοριστούν οι ακριβείς επιχειρησιακές περιοχές των πλοίων, σε στενή συνεννόηση μεταξύ του ΝΑΤΟ -του διοικητή επί τόπου, ναυάρχου Κλάιν- και των αρχών των αντίστοιχων κρατών-μελών. Αυτή τη στιγμή γίνονται αυτές οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τις λεπτομέρειες, όπως και περαιτέρω συνεννοήσεις για την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και των εθνικών αρχών, π.χ. για την Frontex, τις ακριβείς διαδικασίες, τον ορισμό διαύλων επικοινωνίας και τους εκπροσώπους», δήλωσε ο κ. Φλόσντορφ και προσέθεσε ότι υπάρχουν και στις δύο πλευρές των κρατών περισσότερες αρχές που εμπλέκονται και πρέπει να συντονιστούν – αυτόν τον σκοπό είχε και η συνάντηση του διοικητή στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα στηρίζουν και οι δύο ενεργά αυτή τη διαδικασία και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση τώρα η αποστολή επί της αρχής της. Αντιθέτως, το θέμα είναι να γίνει η επεξεργασία αυτών των σημείων, για να μπορέσουμε σε λίγες μέρες να ξεκινήσουμε με την αποστολή.

Αυτό είναι η πιο γρήγορη ανάληψη δράσης του ΝΑΤΟ έως τώρα», επισήμανε ο εκπρόσωπος της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σημειώνοντας παράλληλα ότι και στις διαπραγματεύσεις οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση του ΝΑΤΟ τονίστηκε κατ’ επανάληψη «ότι κινούμαστε εδώ σε πολύ ευαίσθητη περιοχή και μεταξύ των δύο χωρών» και για αυτό δόθηκε η εγγύηση ότι θα υπάρξει πολύ στενή συνεννόηση με τις εθνικές αρχές, για όλες τις πιθανές διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να κυλήσει αποτελεσματικά η αποστολή.

«Σε αυτό το στάδιο προετοιμασίας βρισκόμαστε τώρα και δεν ισχύει ότι δεν προχωρούμε. Οι συνομιλίες είναι πολύ καλές και αποτελεσματικές. Θα χρειαστούν οι επόμενες λίγες μέρες ώστε να διευκρινιστούν όλα τα ζητήματα και τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε όπως έχει συμφωνηθεί από την αρχή».

Διαψεύδει και η Τουρκία

Εν τω μεταξύ και η Τουρκία διέψευσε σήμερα Τετάρτη, κατηγορηματικά ότι καθυστερεί την έναρξη της αποστολής των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ για τον περιορισμό της ροής των μεταναστών ανάμεσα στις ακτές της και την Ελλάδα, όπως είχαν διαβεβαιώσει ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

«Η Τουρκία υπήρξε ο πρωτεργάτης αυτής της πρότασης. Το να προσποιείται κανείς ότι αντιτίθεται στην ίδια της την ιδέα δεν είναι ούτε λογικό ούτε έχει ειρμό», ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι ισχυρισμοί σύμφωνα με τους οποίους η Τουρκία εμποδίζει (αυτή την αποστολή) είναι παράλογοι, μη ρεαλιστικοί και κατασκευασμένοι», επέμεινε.[/expander_maker]

Πηγή : link

2
Mar

Ο Ken Block τα σπάει στο Ντουμπάι και ‘ντριφτάρει’ κινούμενο αεροπλάνο

Ο Ken Block τα σπάει στο Ντουμπάι και ‘ντριφτάρει’ κινούμενο αεροπλάνο, κάνει τους δρόμους του Ντουμπάι “παιδική χαρά” για τον ίδιο και το νέο Ford Fiesta ST RX43 των 650 αλόγων.

Ο Ken Block είναι άλλωστε ο νέος συνεργάτης της εταιρίας ελαστικών, Toyo Tyres. “Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που η Toyo Tyres συνεργάστηκε μαζί μου και θα μπορώ να κάψω όσα περισσότερα λάστιχα μπορώ”, δήλωσε ο ίδιος στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας συνεργασίας, με το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο.

Ken Block’s Gymkhana EIGHT: Ultimate Exotic Playground. Dubai:

Πηγή:link

2
Mar

Προκλητικός ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας: «Να θυσιαστεί η Ελλάδα για το καλό της ΕΕ»

Προκλητικός ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας: «Να θυσιαστεί η Ελλάδα για το καλό της ΕΕ».Οι προκλήσεις από τις χώρες του Βίζενγκαρντ συνεχίζονται όχι μόνο με πράξεις αλλά και με λόγια. Την σκυτάλη πήρε αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος σε απρεπέστατες δηλώσεις του εναντίον της Ελλάδας και του πρωθυπουργού, προτείνει “να θυσιαστεί η Ελλάδα για το καλό της ΕΕ”.

Δεν μένει όμως σε αυτό καθώς με ιταμό τρόπο απευθύνεται στον πρωθυπουργό λέγοντας “Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην Hospodarske Noviny, λέει μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα επιβίωσε από την κρίση του χρέους. Παρά το ότι τα εμφανή σημάδια συνδέονται απευθείας με την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση, επιβίωσαν. Αν κάποιος νομίζει ότι το ελληνικό σήριαλ τελειώνει κάνει λάθος. Η Ελλάδα παίρνει τη σκυτάλη στην κρίση και τώρα μπορεί να σπάσει το «σβέρκο» της με το προσφυγική κρίση. Είναι η στιγμή που ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ».

Ο Ρ. Φίτσο υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη ότι “οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι” και του απευθύνεται με την φράση «Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Πηγή:link

2
Mar

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στην Ινδονησία

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στην Ινδονησία.Μετά τον ισχυρό σεισμό στη νοτιοανατολική Ασία, ανακλήθηκαν οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι το οποίο ενδεχόταν να έπληττε την Ινδονησία, αλλά και τη δυτική Αυστραλία,

Νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ινδονησίας.

Όπως διαδίδει το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο σεισμός σημειώθηκε στη Σουμάτρα με επίκεντρο σε απόσταση 808 χλμ από την Παντάνγκ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.
Πηγή:link
2
Mar

Ρέγκλινγκ: Θα κλείσει η αξιολόγηση

Ρέγκλινγκ: Θα κλείσει η αξιολόγηση.Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι περιμένει συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος, ενώ κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Αθήνα να διαχειριστεί τα κόστη της προσφυγικής κρίσης.

“Τα πολιτικά ζητήματα είναι δύσκολα, αλλά κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε εκδήλωση στο Chatham House στο Λονδίνο.

“Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία. Επίσης, εκτιμώ ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει. Εάν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, το Eurogroup έχει δεσμευτεί να συζητήσει πρόσθετη ελάφρυνση χρέους. Οχι «κούρεμα» αλλά πρόσθετη ελάφρυνση χρέους”, σημείωσε.

Οπως είπε, όλοι στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια με τα κόστη των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία που έρχονται στην Ελλάδα κάθε μήνα.

 

Πηγή:link

2
Mar

Τιτίβισμα με «άρωμα» Βίσεγκραντ

Τιτίβισμα με «άρωμα» Βίσεγκραντ.Ο Νίκος Παππάς παραλληλίζει τη Νέα Δημοκρατία με τις χώρες που απαρτίζουν την ομάδα Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία) και κλείνουν τα σύνορά τους στις προσφυγικές ροές αδιαφορώντας για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιδεικνύοντας το ξενόφοβο και ρατσιστικό πρόσωπό τους

Και μάλιστα σε αντιδιαστολή με Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ που επιδεικνύουν κλίμα αλληλεγγύης, σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

 

Πηγή:link

2
Mar

Σχέδια για τριμερή Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Σχέδια για τριμερή Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας πριν τη Σύνοδο Κορυφής προετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, όμως οι τρεις χώρες βρίσκονται στη φάση των προχωρημένων διαβουλεύσεων για να κλείσει το «ραντεβού» του Αλέξη Τσιπρα, της Άνγκελα Μέρκελ και του Αχμέτ Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες.

Η Γερμανία έχει αναδειχτεί σε κυριότερο πολέμιο της πολιτικής κλεισίματος συνόρων στην Ευρώπη και υπέρμαχος της συνεργασίας με την Τουρκία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών. Το Βερολίνο προωθεί επίσης ένα πρόγραμμα οργανωμένης απευθείας μετεγκατάστασης χιλιάδων προσφύγων από την Τουρκία απευθείας στην Ε.Ε., χωρίς να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος προετοιμάζει το έδαφος για τις διαβουλεύσεις των ηγετών. Στη συνέχεια, το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενόψει του Συμβουλίου των πολιτικών Αρχηγών την Παρασκευή και της Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα.

Χθες ο κ. Τουσκ συναντήθηκε στη Βιέννη με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, όπου επέκρινε την μονομερή απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να επιβάλει αυστηρά πλαφόν στις εισροές προσφύγων, μέτρο που προκάλεσε ντόμινο αυστηρών ελέγχων στα σύνορα των Δυτικών Βαλκανίων και έχει εγκλωβίσει περίπου 30.000 ανθρώπους στην Ελλάδα.

Ο κ. Τουσκ κάλεσε την Αυστρία να «επιστρέψει στην εφαρμογή των κανόνων της [Ζώνης] Σένγκεν» και τόνισε ότι οι εταίροι οφείλουν να υποστηρίξουν την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ωστόσο, ο αυστριακός καγκελάριος υπεραμύνθηκε της απόφασης να δέχεται μόνο 80 αιτήσεις για άσυλο σε ημερήσια βάση, υπογραμμίζοντας πως η Αυστρία δεν είναι «χώρος αναμονής» για είσοδο στη Γερμανία, και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη με τους πρόσφυγες ως «ανοργάνωτο χάος» που πρέπει να σταματήσει.

Σήμερα Τετάρτη ο κ. Τουσκ επισκέπτεται την Κροατία και την ΠΓΔΜ, η οποία ουσιαστικά έχει «σφραγίσει» τα σύνορά της με την Ελλάδα.

Ο κύκλος επαφών του προέδρου του Συμβουλίου θα ολοκληρωθεί στην Τουρκία, όπου την Πέμπτη – αμέσως αφού αναχωρήσει από την Αθήνα – θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Την Παρασκευή θα έχει συνεργασία με τον πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή:link

2
Mar

Στο φως και άλλα ονόματα δημοσιογράφων για το κύκλωμα εκβιαστών

Στο φως και άλλα ονόματα δημοσιογράφων για το κύκλωμα εκβιαστών.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των δικαστικών Αρχών για το κύκλωμα των φερόμενων εκβιαστών με «πρωταγωνιστές» έναν εκδότη και δύο δημοσιογράφους.

Ο εκδότης της εφημερίδας και ο ένας εκ των κατηγορουμένων δημοσιογράφων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο άλλος δημοσιογράφος.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενο των συμπληρωματικών καταθέσεων που θα δοθούν το επόμενο διάστημα, όπως και οι κλήσεις πολλών δημοσιογράφων, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία και «φωτογραφίζονται» ως συνεργαζόμενα μέλη του κυκλώματος.

Τις επόμενες ημέρες η Ανακρίτρια θα καλέσει διαχειριστές γνωστών ιστοσελίδων για να καταθέσουν, ενώ συμπληρωματική κατάθεση με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να δώσει και η καταγγέλλουσα υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ , η οποία αποκάλυψε την υπόθεση. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «τώρα ξεκινάει η ουσιαστική έρευνα για να ξεσκεπαστούν και άλλα ονόματα, γνωστό στο δημοσιογραφικό χώρο, τα οποία μέχρι στιγμής δεν συμπεριλαμβάνονται στους κατηγορουμένους. Η υπόθεση έχει πολύ ψωμί ακόμα».

Υπενθυμίζεται ότι η Ασφάλεια εξετάζει και την ύπαρξη δεύτερου μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών στο χώρο των media, καθώς έχουν γίνει προφορικές καταγγελίες για εκβιάσεις εκπροσώπων επιχειρήσεων με ταρίφα ακόμα και 500.000 ευρώ.

Πηγή : link

2
Mar

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη με δεκάδες εκατοντάδες πρόσφυγες να προσεγγίζουν το σημείο. Περίπου 10.000 είναι οι αποκλεισμένοι στην περιοχή ενώ τα σύνορα, την ίδια ώρα, παραμένουν ερμητικά κλειστά από τους Σκοπιανούς.

Ο καταυλισμός των προσφύγων έχει απλωθεί ως την άκρη του χωριού. Όσοι είναι «τυχεροί» κοιμήθηκαν το βράδυ σε σκηνές. Υπήρχαν και αυτοί που κυριολεκτικά ξάπλωσαν στο χώμα.

Η απελπισία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι χωρίς νερό και χωρίς φαγητό.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Γυναίκα πρόσφυγας αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί

Στη σκηνή των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στον καταυλισμό της Ειδομένης μια γυναίκα μέσης ηλικίας, πρόσφυγας, προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, βάζοντας φωτιά στο μαντίλι της. Την αντιλήφθηκαν άλλοι πρόσφυγες και την απέτρεψαν, χωρίς να προκληθεί κάποιο πρόβλημα στην υγεία της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και υπέστη νευρικό κλονισμό.

Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα αποφάσισαν Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ και Αυστρία

Ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα παράνομης εισόδου μεταναστών και προσφύγων αποφάσισαν στη δεύτερη συνάντησή τους οι αστυνομικοί διοικητές της χωρών των δυτικών Βαλκανίων (Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ) και της Αυστρίας.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας Βλάντιμιρ Ρέμπιτς, στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας ως προεδρεύουσας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ – όπως είπε – δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση η Ελλάδα και η Γερμανία.

Ο Βλάντιμιρ Ρέμπιτς, ανέφερε ότι «κατά την συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας του Ζάγκρεμπ και έγινε εκτίμηση του ρίσκου για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κίνησης των προσφύγων».

Ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας τόνισε επίσης ότι έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις που διασφαλίζουν την συνοριογραμμή με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, με την αποστολή μονάδων των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας – και εάν υπάρξει ανάγκη θα σταλούν και στρατιωτικές δυνάμεις.

«Η Σερβία δεν θα επιτρέψει την ανεξέλεγκτη και παράνομη είσοδο μεταναστών» τόνισε ο Βλάντιμιρ Ρέμπιτς, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή έχουν εγκλωβιστεί στη Σερβία 1000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ άλλοι τόσοι περιμένουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ για να μπουν στη χώρα.[/expander_maker]

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close