March 2016

31
Mar

Αβραμόπουλος: Μετεγκετάσταση κατά μέσο όρο 6.000 προσφύγων το μήνα από Ελλάδα – Ιταλία

Αβραμόπουλος: Μετεγκετάσταση κατά μέσο όρο 6.000 προσφύγων το μήνα από Ελλάδα – Ιταλία.Tα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειες τους , προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι στην προσφυγική κρίση, διεμήνυσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη απευθείας επανεγκαταστάσεων από την Τουρκία.

Μιλώντας την Πέμπτη, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στις μετεγκαταστάσεις, τις επανεγκαταστάσεις, τα hotspots, τις επιστροφές και το λαθρεμπόριο, σημειώνοντας ότι ναι μεν υπάρχει βελτίωση στην προσφυγική κρίση με τις συμφωνίες που έχουν γίνει, ωστόσο ακόμα υπάρχει δρόμος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως “έχουμε θέσει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο το  σύστημα «επανεγκατάστασης»προκειμένου να επαναγκαταστήσουμε από τρίτες χώρες που σήμερα φιλοξενούν ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων, στα Κράτη Μέλη της ΕΕ πάνω από 22.000 πρόσφυγες. Από το Σεπτέμβριο του 2015, περισσότεροι από 4.500 έχουν επανεγκατασταθεί – αλλά περίπου 18.000 εξακολουθούν να παραμένουν. Αυτό είναι που ζήτησα στο από την  Ύπατη Αρμοστεία χθές στη Γενεύη. Επίσης, 54.000 πρόσφυγες από τη Συρία πρόκειται να επανεγκατασταθούν από την Τουρκία στα Κράτη Μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ο αριθμός αυτών θα προέλθει από το αποθεματικό των 160.000 θέσεων μετεγκατάστασης” προσθέτοντας: “Τα Κράτη Μέλη πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Πρέπει να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα και την Ιταλία κατά μέσο όρο 6.000 πρόσφυγες τον μήνα, προκειμένου να επιτύχουμε το συμφωνημένο στόχο”, ενώ για τα hotspots υπογράμμισε πως όλα πρέπει να γίνουν πλήρως λειτουργικά το δυνατόν συντομότερο.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Αναλυτικά η ομιλία του κ. Αβραμόπουλου

“Η προσφυγική κρίση αμφισβητεί το βασικό θεμέλιο της Ένωσής μας: την αλληλεγγύη .

Πολλές αποφάσεις και συμφωνίες έχουν ληφθεί, τις περισσότερες φορές με πρωτοβουλία της Επιτροπής. Ναι, έχουμε δει βελτιώσεις, αλλά βλέπω επίσης ορισμένες εξελίξεις που για εμένα δεν είναι πολύ Ευρωπαϊκές. Και αυτές οι εξελίξεις σημαίνουν ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό που πρέπει.

Αυτό που πολλές Ευρωπαϊκές, αλλά και άλλες χώρες στη διεθνή κοινότητα δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα, και ότι μόνο μαζί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Η μετανάστευση θα είναι το καθοριστικό στοιχείο του 21ου αιώνα – ακόμη περισσότερο και από τον 20ο αιώνα .

Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για αριθμούς. Οι μεταναστευτικές ροές ήταν υψηλές το 2015. Πάνω από 150.000 μετανάστες εισήλθαν στην Ιταλία, οι περισσότεροι από αυτούς διέσχισαν τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική. Σχεδόν 900.000 μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας στα ελληνικά νησιά. Πολλοί από αυτούς συνέχισαν στη βόρεια Ευρώπη μέσω της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδα έχει βιώσει μια πολύ μεγάλη αύξηση των παράτυπων αφίξεων. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία. Γνωρίζουμε επίσης ότι κατά τις τελευταίες ημέρες οι αφίξεις στην Ιταλία από τη Λιβύη, αυξάνονται και πάλι. Οι αριθμοί αλλάζουν εύκολα.

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη παρουσιάζει επίσης αύξηση. Το 2015, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2014, και τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2013. Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια αιτήσεις υποβλήθηκαν στην ΕΕ το περασμένο έτος.

Ως αποτέλεσμα των υψηλών μεταναστευτικών ροών, πολλές χώρες του Σένγκεν έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα του. 7 χώρες συνεχίζουν να έχουν ορισμένους συνοριακούς ελέγχους. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι έλεγχοι αυτοί είναι προσωρινοί και έκτακτοι.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή έχει λάβει μια σειρά από συγκεκριμένες δράσεις για να διαχειριστεί την κατάσταση και να δώσει Ευρωπαϊκές λύσεις.

Πρώτα από όλα, αυξήσαμε σημαντικά τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους των επιχειρήσεων στη Μεσόγειο, υπό τον συντονισμού του Frontex. Στην Ιταλία, χάρη στην κοινή επιχείρηση Triton, διασώθηκαν πάνω από 150.000 μετανάστες το 2015 και στην Ελλάδα, χάρη στην κοινή επιχείρηση Poseidon, διασώθηκαν πάνω από 100.000 μετανάστες.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τη Μετανάστευση, αποφασίσαμε επίσης να συσταθούν 11 “hotspots”στην Ιταλία και την Ελλάδα, προκειμένου να είναι σε θέση να προσδιορίζουν με ταχύτητα αυτούς που δικαιούνται άσυλο.

Από τα 11 hotspots, 4 είναι σήμερα σε λειτουργία στην Ιταλία και 4 στην Ελλάδα. Χάρη στο έργο που γίνεται στα hotspots, ο αριθμός των δακτυλοσκοπημένων μεταναστών που εισήλθαν στην Ιταλία και την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή το σύστημα της «μετεγκατάστασης» από τον Σεπτέμβριο του 2015, προκειμένου να μετεγκαταστήσουμε – κυρίως από την Ελλάδα και την Ιταλία – 160.000 πρόσφυγες σε άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ τα επόμενα 2 χρόνια.

Μέχρι τώρα, τα Κράτη Μέλη έχουν μετεγκαταστήσει μόλις 1000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα Κράτη Μέλη που δεν έχουν μετεγκαταστήσει ούτε έναν πρόσφυγα.

Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει στις επόμενες εβδομάδες. Αυτό είναι επείγον λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης όπως έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα με τους προσφυγές και μετανάστες, που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Έχουμε επίσης θέσει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο το  σύστημα «επανεγκατάστασης»προκειμένου να επαναγκαταστήσουμε από τρίτες χώρες που σήμερα φιλοξενούν ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων, στα Κράτη Μέλη της ΕΕ πάνω από 22.000 πρόσφυγες. Από το Σεπτέμβριο του 2015, περισσότεροι από 4.500 έχουν επανεγκατασταθεί – αλλά περίπου 18.000 εξακολουθούν να παραμένουν. Αυτό είναι που ζήτησα στο από την  Ύπατη Αρμοστεία χθές στη Γενεύη.

Επίσης, 54.000 πρόσφυγες από τη Συρία πρόκειται να επανεγκατασταθούν από την Τουρκία στα Κράτη Μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ο αριθμός αυτών θα προέλθει από το αποθεματικό των 160.000 θέσεων μετεγκατάστασης.

Η Επιτροπή έχει διαθέσει σημαντικά κονδύλια για την χρηματοδότηση στα Κράτη Μέλη της ΕΕ για να αντιμετωπίσουν την κρίση, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF), η Επιτροπή θα διαθέσει 2,58 δισεκ. € μέχρι το 2020. Στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, η Επιτροπή θα διαθέσει 2,2 δισεκ. € μέχρι το 2020.

Η ΕΕ παρέχει επίσης σημαντικά κονδύλια σε τρίτες χώρες, οι οποίες φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κονδυλίων – 6 δισεκ. € – διατίθεται  για τη «Διευκόλυνση για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία», όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Τα πρώτα 95 εκατ. € έχουν ήδη εκταμιευθεί για την υποστήριξη συγκεκριμένων σχεδίων επιτόπου: 55 εκατ. € για τα σχολεία και 40 εκατ. € στην ανθρωπιστική βοήθεια για το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. Έχουμε διανύσει μεγάλο δρόμο τότε που ξεκινήσαμε.

Από το σχέδιο 10 σημείων τον Απρίλιο του 2015, προχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, στις πρώτες προτάσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση, που ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2015, στα hotspots, στη βοήθεια προς τις τρίτες χώρες, στο σχέδιο δράσης ΕΕ-Τουρκίας, στον συντονισμό με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, στην πρόταση για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, στις Συνόδους Κορυφής  για να κινηθούν τα πράγματα γρηγορότερα, στον προτεινόμενο χάρτη για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος Σένγκεν μέχρι το τέλος του έτους, και μόλις πριν από δύο εβδομάδες, στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για να σταματήσει η παράτυπη μετανάστευση από την Τουρκία και να τερματίσουμε τις επιχειρήσεις των λαθρεμπόρων, ενώ ταυτόχρονα ανοίγουμε ταυτόχρονα νόμιμες και ασφαλείς διαδρομές μέσω της επανεγκατάστασης.

Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα στους εξής τομείς:

Μετεγκαταστάσεις:

Τα Κράτη Μέλη πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Πρέπει να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα και την Ιταλία κατά μέσο όρο 6.000 πρόσφυγες τον μήνα, προκειμένου να επιτύχουμε το συμφωνημένο στόχο.

Επανεγκαταστάσεις:

Εν όψει της πρόσφατης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, Τα Κράτη Μέλη θα πρέπει επίσης να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να επανεγκαταστήσουν περισσότερους Σύριους πρόσφυγες από την Τουρκία προς τις αντίστοιχες χώρες τους.

Hotspots:

Όλα πρέπει να γίνουν πλήρως λειτουργικά το δυνατόν συντομότερο. Στην Ελλάδα, χάρη στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών, πιστεύω ότι το hotspot στην Κω θα αρχίσει να λειτουργεί σύντομα.

Επιστροφές:

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εξασφαλιστεί η ταχεία επιστροφή των ατόμων που δεν έχουν το δικαίωμα παραμονής στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε σαφείς και αποτελεσματική.

Λαθρεμπόριο:

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την πάταξη του λαθρεμπορίου. Η πρόσφατη συμφωνία με την Τουρκία είναι ένα σημαντικό βήμα για τις συνολικές μας προσπάθειές. Θα αναθεωρήσουμε επίσης την υφιστάμενη νομοθεσία αργότερα αυτό το έτος.

Το έργο μας όμως δεν σταματά εδώ. Πρέπει να δούμε και την μεγαλύτερη εικόνα, και να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα προβούμε σε:

• Αναμόρφωση του συστήματος του Δουβλίνου και σε σημαντικές βελτιώσεις στο Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου,

• Ενίσχυση των νόμιμων οδών μετανάστευσης και στήριξη των προσπαθειών ενσωμάτωσης,

• Χρήση καλύτερων τεχνολογιών για τη βελτίωση των συνοριακών ελέγχων,

•Αξιοποίηση των ταμείων της ΕΕ για στοχευμένες δράσεις που θα βελτιώσουν τη μεταναστευτική πολιτική μας.”

 

 

Πηγή:link

 

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

31
Mar

Ο ταλαντούχος κύριος Χουλιαράκης

Ο ταλαντούχος κύριος Χουλιαράκης
Όσα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων, θα μπορούσαν να κινούνται στην σφαίρα της κοινής λογικής. Οι συμφωνίες και τα επάρατα μνημόνια όμως δεν βασίζονται απλά στην κοινή λογική αλλά σε συγκεκριμένα κείμενα που προβλέπουν τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε όλες σχεδόν τις πιθανές περιπτώσεις.

Ο κος. Χουλιαράκης δεν μας έχει συνηθίσει στην εμβληματική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συμπυκνώνεται στην φράση “λέμε και μια κουβέντα παραπάνω”. Η βεβαιότητα με την οποία τοποθετήθηκε ωστόσο, λειτουργεί σαν άλλοθι στην πληγωμένη τιμή των αντιμνημονιακών που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία αν τελικά θα συμβεί κάτι τέτοιο ή όχι. ο Αναπληρωτής Υπουργός παρείχε ένα σύνθημα στα χείλη των Βουλευτών προκειμένου να δικαιολογήσουν την κολοτούμπα στους εξαγριωμένους ψηφοφόρους.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Είναι προφανές ότι ο κος Χουλιαράκης έχει συζητήσει με τους θεσμούς αυτό το ενδεχόμενο ακόμη και αν δεν προβλέπεται σαφώς στο κείμενο της συμφωνίας. Είναι επίσης λογικό να αλλάξει το περιεχόμενο της συμφωνίας αν υπάρξει μια σημαντική αλλαγή που δεν είχε προβλεφθεί. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο αν το όποιο “πλεόνασμα” θα σημαίνει αυτόματη κατάργηση των μέτρων ή αν θα κατευθυνθεί στο χρέος για παράδειγμα. Ο αναπληρωτής Τσάρος είναι κομβικό πρόσωπο στις διαπραγματεύσεις και προφανώς όσα είπε έχουν διαφορετική βαρύτητα από τις γενικόλογες δηλώσεις άσχετων στελεχών της Κυβέρνησης.

Με τον ίδιο τρόπο που ακούγεται λογική η κατάργηση των μέτρων αν μας περισσεύουν λεφτά, το ίδιο λογική ακούγεται και η λήψη νέων αν συνεχίσει η κατρακύλα της οικονομίας. Πέρα από την απαραίτητη αισιοδοξία ενός αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, ο κος Χουλιαράκης δεν έχει και πολλά εχέγγυα ότι η οικονομική δραστηριότητα θα ανακάμψει άμεσα. Ακόμη και αν επιβεβαιωθεί το μικρό πλεόνασμα του 2015. Κυρίως διότι η Κυβέρνησή του δεν πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο με την εφαρμογή του μνημονίου.

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει με κάθε τρόπο να διατυμπανίζει την αντίθεσή του στο μνημόνιο. Βασικό επιχείρημα είναι η λάθος συνταγή των μέτρων που μας επιβάλλουν οι δανειστές. Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι το μνημόνιο είναι ένα λάθος. Είναι άγνωστο βέβαια γιατί το εφαρμόζει.

Η βεβαιότητα του κου. Χουλιαράκη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δυσοίωνες προβλέψεις της Κυβέρνησης. Προφανώς θεωρεί ότι η Ελληνική Οικονομία αντιδρά καλύτερα από το αναμενόμενο στο “λάθος φάρμακο” και ως εκ τούτου σύντομα θα αποδώσει καρπούς.

Αυτό που δεν συνυπολογίζει ο Αναπληρωτής στην εξίσωση, είναι τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από τις παλινωδίες των Υπουργών και του αντιμνημονιακού “οικοσυστήματος ΣΥΡΙΖΑ”. Μόλις τους βλέπουν οι επενδυτές, σκιάζονται. Μόλις βρουν ευκαιρία διορίζουν. Δεν τους προλαβαίνει. Πως να κάνει τους λογαριασμούς του ο οικονομολόγος;

Η τοποθέτησή του ήταν χρήσιμη εσωκομματικά αλλά χωρίς ουσιαστική επίπτωση σε όσα αφορούν στη χώρα. Είπε κάτι περίπλοκο, χωρίς να ενοχλήσει τη διαπραγμάτευση και ανακούφισε λίγο τους βουλευτές της συγκυβέρνησης που βάλλονται πανταχόθεν. Η τέλεια ισορροπία. Τουλάχιστον, ο κος Χουλιαράκης έβαλε την παράμετρο της επιτυχούς πορείας των δημοσιονομικών για την κατάργηση των μέτρων. Είναι μια σημαντική πρόοδος από την αλόγιστη μονομερή κατάργησή τους με έναν νόμο, ένα άρθρο και κυρίως με άγνωστη την πηγή χρηματοδότησης των λεονταρισμών.

Πηγή : link

 [contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

31
Mar

Αθώοι Άνθιμος και διοίκηση Παπάφειου για την υπόθεση βιασμού ανηλίκου

Αθώοι Άνθιμος και διοίκηση Παπάφειου για την υπόθεση βιασμού ανηλίκου καθώς απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του «Παπάφειου» Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης και ο διευθυντής του ίδιου Ιδρύματος, από τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία, αναφορικά με την υπόθεση βιασμού ανήλικου τροφίμου από άλλους τροφίμους, η οποία είδε τον περασμένο Οκτώβριο το «φως» της δημοσιότητας.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Μεταξύ αυτών που απαλλάσσονται είναι και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Παπάφειου».

Η διοίκηση και ο διευθυντής κατηγορούνταν ότι κράτησαν κρυφή αναφορά κοινωνικής λειτουργού για τον βιασμό μικρού αγοριού από ανήλικους, που έγινε τον Μάρτιο του 2012, μέσα στο «Παπάφειο», προκειμένου να μην θιγεί το όνομα του Ιδρύματος.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε τελικά, όταν ακολούθησαν ανάλογα κρούσματα λίγους μήνες αργότερα, με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι, ηλικίας -τότε- 7,5 ετών, ενώ ακολούθησε αναφορά στις τοπικές εισαγγελικές αρχές, από τις οποίες αναζητήθηκαν ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων του Ιδρύματος.

Από την αρχική δικαστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν προκύπτουν ποινικά επιλήψιμες πράξεις και προτάθηκε η αρχειοθέτηση της δικογραφίας, εισήγηση -όμως- που δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Ζητήθηκε δε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των διοικούντων, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται, με την παραπάνω ιδιότητα, ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Υιοθετώντας την πρόταση της αντεισαγγελέως πλημμελειοδικών Αναστασίας Καλαϊτζή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης δέχεται τώρα -μεταξύ άλλων- ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα (η 5μελής διοίκηση κι ο διευθυντής) προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, μόλις γνωστοποιήθηκε το πρώτο περιστατικό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, το δικαστικό συμβούλιο κρίνει ότι δεν προέκυψε δόλος ούτε έγινε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Ορφανοτροφείου εξ αρχής, απέρριπτε την κατηγορία περί προσπάθειας «κουκουλώματος» του περιστατικού. Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες μόλις ημέρες, αφ’ ότου πήρε δημοσιότητα το θέμα: «Από την πρώτη γνωστοποίηση των αναφορών των παιδιών και τροφίμων του «Παπάφειου» τον Μάρτιο του 2012, ενημερώθηκε άμεσα το Δ.Σ. και χωρίς καθυστέρηση, έδωσε εντολή στο υπεύθυνο προσωπικού του Ιδρύματος να προβεί στις κατά νόμον απαραίτητες ενέργειες, με την απαιτουμένη διάκριση προκειμένου να προφυλαχθούν οι ευαίσθητες παιδικές ψυχές. Στην συνέχεια, ως διοίκηση του Ιδρύματος, απευθυνθήκαμε συγχρόνως αφενός στο δημόσιο Νοσοκομείο Ειδικών Λοιμωδών Παθήσεων και αφετέρου στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο

Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διερευνηθούν αρμοδίως οι συγκεκριμένες αναφορές» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση και συνέχιζε ως εξής:

«Όλα κατεγράφησαν στα απαραίτητα αρχεία μας. Κατόπιν λάβαμε αμέσως τα αναγκαία μέτρα εντός του Ιδρύματος, με αυξημένη την επιτήρηση από το επιστημονικό μας προσωπικό για τη φροντίδα και την προσοχή των εμπλεκομένων ανηλίκων, αλλά και όλων των τροφίμων παιδιών και εφήβων (…) Για οποιαδήποτε άλλα ανάλογα περιστατικά, που έχουν δηλαδή ποινικό χαρακτήρα και έγιναν αμέσως αντιληπτά από υπαλλήλους του Ιδρύματος, και για τα οποία υπήρχαν παραδοχές και περιγραφές από τους ανήλικους αυτουργούς και τους παρατηρητές εφήβους ηθικούς αυτουργούς, ενημερώσαμε απευθείας την αρμόδια εισαγγελική αρχή».

Να σημειωθεί ότι, για την σεξουαλική κακοποίηση του μικρού αγοριού, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων συνολικά έξι ανήλικοι, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για διάφορες πράξεις. Η δίκη αναβλήθηκε πρόσφατα, λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων.

Πηγή : link

 [contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

31
Mar

Κόστα Ρίκα : η γη της επαγγελίας για τα αδέσποτα

Κόστα Ρίκα : η γη της επαγγελίας για τα αδέσποτα

The Land of the Strays could be the title of a low-budget horror movie, but the reality could not be further from the truth. Otherwise known as Territorio de Zaguates, The Land of the Strays is in fact a paradise, at least for dogs and dog-lovers.

It’s a privately funded, volunteer-run, no-kill animal shelter in Costa Rica. So far, so conventional. What makes this shelter unique however is its message. Territorio de Zaguates, whose advertising campaign carries the message “when you adopt a mutt, you adopt a unique breed”, wants people to think differently about mix-breed dogs.

Mongrels are often deemed inferior to pure breeds, but the shelter believes that championing their mixed status is the key to helping them find homes. Each dog for example is given its own unique breed, so instead of being nondescript mutts, the animals become exotically-named rarities. Ever wanted an Alaskan Collie Fluffyterrier? How about a Fire-Tailed Border Cocker or a Chubby-Tailed German Dobernauzer? If so then you know where to go!

 

You could be forgiven for thinking this place was paradise…

But it’s a real place in Costa Rica called The Land of the Strays

Best part? Anyone can come to the shelter to spend time with dogs and eventually adopt one!

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Mixed-breeds are often considered inferior to pure breed dogs but this shelter wants people to think differently

Their ad campaign reads: “When you adopt a mutt, you adopt a unique breed”

They can also take the dogs for walks around the scenic grounds of the shelter. Or maybe the dogs walk them?

There’s no better way to get acquainted with a dog you’re thinking of taking home with you!

The animals have access to a modern indoor facility with feeding stations and cozy bedding

They spend their days enjoying the sun but they’d much rather find a loving owner

All of the animals are up for adoption, so if you’re looking for a new companion, you know where to go!

Take a look at the video below to see these adorable animals in action

Πηγή:link

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

31
Mar

7 διαφορές του να αγαπάς τα σκυλιά από το να είσαι γονιός του σκύλου

7 διαφορές του να αγαπάς τα σκυλιά από το να είσαι γονιός του σκύλου

So you’re a dog lover. You watch a cute puppy video on Youtube and fall asleep in your big, comfy bed and that’s nice. A dog parent, though, has less time for such videos, and even less space in bed – it belongs to the dog now (it should be also noted that the reality of sleeping with your pooch is way less cute than you might imagine.) And it’s just one of the many differences between loving and having dogs seen by illustrator Kelly Angel.

Are you a dog lover or a dog parent? Vote for and comment on the illustrations that you can relate to most! One thing is for sure – even if the experiences differ, dogs bring endless love and joy to our lives in any case! If you like what you see, have a look at other Angel’s illustrations where she depicts the way you see yourself vs the way your dog sees you.

 

Dog Lover Vs Dog Parent

#2

Dog Lover Vs Dog Parent

#3

Dog Lover Vs Dog Parent

#4

Dog Lover Vs Dog Parent

#5

Dog Lover Vs Dog Parent

#6

Dog Lover Vs Dog Parent

#7

Dog Lover Vs Dog Parent

Source:link
31
Mar

Κατατέθηκε η πρόταση για εξεταστική για χρηματοδότηση κομμάτων και ιδιοκτήτες ΜΜΕ

Κατατέθηκε η πρόταση για εξεταστική για χρηματοδότηση κομμάτων και ιδιοκτήτες ΜΜΕ

λόκληρη η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής έχει ως εξής:
Προς τη Βουλή των Ελλήνων
Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης  από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. (κατ’ αρθρ. 68 παρ.2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
Τα τελευταία 6 χρόνια η χώρα βρίσκεται στη δίνη επιβολής μέτρων λιτότητας, μέσω των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής των Μνημονίων που υπεγράφησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, την εκτόξευση της ανεργίας, ιδίως στους νέους, την καταρράκωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και τελικά την υπονόμευση της ζωής και της αξιοπρέπειας της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Ένας από τους λόγους που η ελληνική οικονομία βρέθηκε στη δίνη της κρίσης και της λιτότητας ήταν και η ανορθολογική λειτουργία και η συνολική διαχείριση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, και συγκεκριμένα ο επί σειρά ετών άκριτος δανεισμός.
Την ώρα που η οικονομία κατέρρεε και το τραπεζικό σύστημα κλονιζόταν, πολιτικά κόμματα συνέχιζαν να δανειοδοτούνται με ανύπαρκτες ή εικοτολογικές εξασφαλίσεις των μελλοντικών κρατικών τους επιχορηγήσεων, που, ως γνωστόν, εξαρτώνται από τα μελλοντικά εκλογικά ποσοστά τους.
[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύσθηκαν ούτε κατά την πρόσφατη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, τα χρέη της ΝΔ φαίνεται να φτάνουν σήμερα το ποσό των 210 εκ Ευρώ, από τα οποία τα 197 εκ αφορούν δάνεια με εξασφάλιση την μελλοντική κρατική χρηματοδότηση. Το ίδιο όμως ισχύει και για τα δάνεια που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ που υπολογίζεται ότι το 2013 έφταναν τα 111 εκ ΕΥΡΩ.

Παράλληλα, εξίσου αμφίβολης εξασφάλισης, τραπεζικά δάνεια χορηγήθηκαν και σε εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παρά την κρίση, δάνεια με αναντίστοιχα ποσά εξασφαλίσεων, με ιδιαιτέρως χαμηλά επιτόκια, με προσημειώσεις ακινήτων αμφίβολης εμπορευσιμότητας, συνέχισαν να χορηγούνται.
Έτσι, οι τράπεζες ‘’τάιζαν’’ με δάνεια ΜΜΕ και κόμματα, τα κόμματα υποστήριζαν τις τράπεζες με λογής εξυπηρετήσεις και τα ΜΜΕ φρόντιζαν και φροντίζουν για την υποστήριξη του συστήματος εξουσίας που τα τρέφει.
Είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη να διερευνηθούν εξαντλητικά οι δανειακές συμβάσεις που συνήψαν οι Τράπεζες με τα πολιτικά κόμματα, αλλά και με τα ΜΜΕ και ειδικά τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Διότι ο ελληνικός λαός περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις. Περιμένει να μάθει ποιοι ευθύνονται για τον φαύλο κύκλο.
Για τους λόγους αυτούς οι υπογράφουσες και υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα:
Το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων, το ύψος, τους όρους και το σκοπό δανειοδότησης ή αναχρηματοδότησης παλαιοτέρων δανείων.
Την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και άλλες εγγυήσεις για τις εν λόγω δανειοδοτήσεις.
Το σημερινό ύψος των δανείων αυτών, καθώς και τη σημερινή πορεία εξυπηρέτησής τους.
Και τέλος, σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, τυχόν καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, αλλά και ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και αναζήτησης πιθανών ποινικών ευθυνών, εις βάρος όσων δανειοδοτήθηκαν και δανειοδότησαν.
Πηγή:link
[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]
31
Mar

Ασπρόπυργος: Ποιες ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύψουν τη φωτιά στην Druckfarben

Ασπρόπυργος: Ποιες ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύψουν τη φωτιά στην Druckfarben η οποία είναι  εταιρεία χρωμάτων και μελανιών στον Ασπρόπυργο Αττικής και δεν θέλησε να γνωστοποιήσει στοιχεία σχετικά με την έκταση των ζημιών.
Αρκέσθηκε μόνο να πει ότι σχετικά στοιχεία θα δώσει στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της, ενώ σε ότι αφορά την παραγωγή της, μέρος αυτής θα μεταφερθεί σε εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί στο εξωτερικό, καθώς και σε μονάδα που διατηρούσε κατά το παρελθόν στην Ελλάδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι, οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν πως η μονάδα παραγωγής της Εταιρείας υπέστη μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια είναι ασφαλισμένη για υψηλά κεφάλαια, έχοντας παράλληλα κάλυψη και για απώλειες κερδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, leader στο συνασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι η Εθνική Ασφαλιστική με συμμετοχή στα ασφαλιζόμενα κεφάλαια 69,5% και συμμετέχουσες οι εταιρείες ΑΧΑ Ασφαλιστική με 12,5%, Interasco με 10%, Ευρώπη Ασφαλιστική με 4% καιGenerali επίσης με 4%.

 

Πηγή:link

31
Mar

Ο Παντελίδης ήταν σε κατάσταση μέθης. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις;

Ο Παντελίδης ήταν σε κατάσταση μέθης. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις;Tο τζιπ της Mercedes ήταν ασφαλισμένο στην Interamerican ενώ με 1.000.000 ευρώ, είχε ασφαλιστεί ο γνωστός τραγουδιστής Π. Παντελίδης.

Δεν δικαιούται όμως η οικογένεια του το ποσό της αποζημίωσης από την ασφαλιστική του εταιρεία αφού τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA έδειξαν ότι οδηγός του τζιπ μάρκας Mercedes, ήταν ο Παντελής Παντελίδης, για τον οποίο οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Συγκεκριμένα η ποσότητα που ανιχνεύτηκε υπερβαίνει το 1,5 γραμμάριο ανά λίτρο.

Αφού ο Παντελίδης ήταν σε κατάσταση μέθης ενώ οδηγούσε, τότε η ασφάλειά του δεν θα αναγνωρίσει την κάλυψη, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις η ασφαλιστική εταιρεία θεωρεί πως για ότι συνέβη υπεύθυνος ήταν ο ασφαλισμένος.

Το τζιπ μάρκας Mercedes, το οποίο ανήκει σε εταιρία του Αντώνη Ρέμου, ήταν ασφαλισμένο – σύμφωνα με πληροφορίες του I.D. – στην Interamerican.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Οι αξιωματικοί της Τροχαίας αναφέρουν σε δημοσιεύματα, ότι «δικαιούται αποζημίωσης η 31χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία φορούσε ζώνη στο πίσω κάθισμα, δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν και υπέστη σοβαρότατη σωματική βλάβη. Δικαιούται χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας, για την αποθεραπεία της, για ψυχική βλάβη και για τα έσοδα που έχασε από την απουσία από την εργασία της. Εναπόκειται στην κ. Αρναούτη το κατά πόσο θα στραφεί στη συνέχεια κατά της οικογένειας του οδηγού. Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, σε περίπτωση που αποδειχτεί και τυπικά ότι ήταν συνοδηγός, θα χάσει ένα μέρος της αποζημίωσης διότι στην κατάθεσή της παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε ζώνη. Δεν συγκρίνεται με την υπόθεση Αρναούτη λόγω της πολύ μικρότερης βλάβης που υπέστη. Δικαιούται πάντως κάποια αποζημίωση».

Το όλο θέμα όμως περιπλέκει παλαιότερη απόφαση του Δ’ τμήματος του Αρείου Πάγου, όπου για ανάλογη υπόθεση στην Κρήτη είχε αποφανθεί, δημιουργώντας δεδικασμένο πως: ο συνοδηγός αυτοκινήτου που γνωρίζει ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και παρ’ όλα αυτά δέχεται να επιβιβαστεί, είναι συνυπαίτιος κατά 30% σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Αναφέρει όμως, πως από την ασφαλιστική κάλυψη εξαιρούνται οι οδηγοί που τελούν υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών, ωστόσο η μη ασφαλιστική κάλυψη του οδηγού λόγω μέθης, δεν απαλλάσσει την ασφαλιστική εταιρεία από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους ζημιωθέντες τρίτους (συγγενείς, κ.λπ.) και να αξιώσει στη συνέχεια το ποσό που θα καταβάλει από τον οδηγό.

 

Πηγή:link

 

 

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

31
Mar

Αλλάζει πλεύση το Υπ. Εργασίας για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων

Αλλάζει πλεύση το Υπ. Εργασίας για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.Πλέον εξετάζεται το σενάριο στην οδό Σταδίου η συγχώνευση τα Ταμείων Πρόνοιας, από τα οποία δίδονται εφάπαξ, με το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Αντίθετα, σύμφωνα με το αρχικό προσχέδιο του Υπ. Εργασίας για το νέο Ασφαλιστικό, τα Ταμεία Πρόνοιας μαζί και η περιουσία τους θα υπάγονταν στο κυοφορούμενο υπερ-ταμείο κύριας ασφάλισης, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, κ.λπ.). Σημειώνεται πως σύμφωνα με την μνημονιακή νομοθεσία του 2012, την οποία έχει δεσμευθεί να «εφαρμόσει πλήρως» και η παρούσα κυβέρνηση, ισχύει η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» τόσο στα επικουρικά ταμεία όσο και στα ταμεία πρόνοιας.

Η εν λόγω ρήτρα προβλέπει ότι η δαπάνη για επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ κάθε ταμείου θα ανέρχεται στο ύψος των εσόδων του

Δεδομένων των ελλειμμάτων του ΕΤΕΑ και ορισμένων ταμείων πρόνοιας, αλλά και της παρούσας αδυναμίας τους να αυξήσουν τα έσοδα τους (πχ από εισφορές, αξιοποίησης περιουσίας κλπ.) η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σημαίνει μειώσεις στις παροχές τους, δηλαδή στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Με βάση το νεότερο σχεδιασμό του Υπ. Εργασίας στο ΕΤΕΑ θα ενταχθούν τα παρακάτω Ταμεία Πρόνοιας:

  1. Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) με τους Τομείς του:

* Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

* Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

* Τομέα Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου της Ελλάδος

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Εμπορικών, Βιομηχανικών, Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων του Κράτους

*Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Ταμείου Νομικών

* Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων

  1. Το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) με τους Τομείς του:

*Τομέα Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Εταιρειών Λιπασμάτων

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντων

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Ιπποδρομιών

* Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων

* Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων

*Τομέα Πρόνοιας Λιμενεργατών

* Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Οργανισμού Εθνικού Θεάτρου

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Οργανισμού Υδρεύσεως Θεσσαλονίκης

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

  1. Ο κλάδος πρόνοιας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. (Ε.Τ.Α.Π.- Μ.Μ.Ε.) με τους Τομείς του:

* Τομέα Πρόνοιας Ιδιοκτητών, Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου

* Τομέα Πρόνοιας Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών

* Τομέα Πρόνοιας Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Θεσσαλονίκης.

  1. Ο κλάδος πρόνοιας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.) με τους Τομείς του:

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Ο.Τ.Ε

* Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΚΑΠ –Δ.Ε.Η.)

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Ο.Σ.Ε

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Ε.Ρ.Τ. και Τουρισμού

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης

* Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Ιονικής-Λαϊκής Τραπέζης

  1. Ο κλάδος πρόνοιας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.) με τους Τομείς του:

* Τομέα Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

* Τομέα Πρόνοιας Υγειονομικών

* Τομέα Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών

* Τομέα Πρόνοιας Δικαστικών Επιμελητών

*Τομέα Πρόνοιας Συμβολαιογράφων

* Τομέα Πρόνοιας Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

  1. Το Ταμείο Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (Τ.Π.Α.Ε.Ν.)
  2. Το Ταμείο Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού (Τ.Π.Κ.Π.Ε.Ν.)
  3. Ο Ειδικός Λογαριασμός Πρόνοιας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  4. Ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ (Εφάπαξ Βοήθημα Αρτοποιών).

 

Πηγή:link

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

31
Mar

Handelsblatt: Το προσφυγικό έφερε πιο κοντά από ποτέ Μέρκελ και Τσίπρα

Handelsblatt: Το προσφυγικό έφερε πιο κοντά από ποτέ Μέρκελ και Τσίπρα.Άνοιξη στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Μέχρι πριν από λίγο καιρό η Α. Μέρκελ ήταν η πιο αντιδημοφιλής ξένη πολιτικός στην Ελλάδα. Όμως η προσφυγική κρίση έφερε κοντά Γερμανία και Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Handelsblatt.

“Go back, Mrs Merkel”, φώναζε προεκλογικά Αλέξης Τσίπρας υπό τις επευφημίες των οπαδών του. Λόγω της προσφυγικής κρίσης όμως το κλίμα έχει αλλάξει, σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα. Αλλαγή στάσης διαπιστώνει η εφημερίδα του Ντίσελντορφ και στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος υποστήριζε ότι η καγκελάριος έχει «μυστικό» σχέδιο για την «υποταγή ολόκληρης της Ευρώπης».

Όσον αφορά ωστόσο στην προσφυγική πολιτική της Α. Μέρκελ ο Γ. Βαρουφάκης μόνο καλά λόγια έχει να πει: «Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ένα τέτοιο μήνυμα ανθρωπιάς από έναν πολιτικό αντίπαλο». Και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δηλώνει ότι η Α. Μέρκελ «διέσωσε την ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια», χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία «φωνή της λογικής».

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Η επαναπροσέγγιση Γερμανίας-Ελλάδας είναι αμοιβαία. Μετά από έξι χρόνια αντιπαράθεσης με αφορμή την οικονομική κρίση Βερολίνο και Αθήνα ανακαλύπτουν τα κοινά τους συμφέροντα. Ακόμα και ο αυστηρός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαπιστώνει μια «τρομακτική απουσία αλληλεγγύης» των ευρωπαίων εταίρων έναντι της Ελλάδας και διακρίνει περιθώρια χαλάρωσης στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και στους στόχους του προϋπολογισμού λόγω της «δύσκολης κατάστασης».

Συνεχής επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ

Η στροφή του Α. Τσίπρα έναντι της Α. Μέρκελ είναι παραπάνω από εμφανής. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήριζε τους τότε κυβερνητικούς πολιτικούς ως «Μερκελιστές» και τώρα έγινε ο ίδιος ένας από αυτούς. Σύμφωνα με πρωθυπουργικούς κύκλους, ο Α. Τσίπρας «επικοινωνεί συχνά με την καγκελάριο». Από την πλευρά της Α. Μέρκελ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει «μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας» με τον Α. Τσίπρα.

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο Α. Τσίπρας υπερασπίστηκε μάλιστα την κριτική στην προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου χαρακτηρίζοντάς την «άδικη». Παράλληλα φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η οποία μέχρι πριν από ένα χρόνο παρουσίαζε τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε ως διοικητή στρατοπέδου συγκέντρωσης που θέλει να κάνει από τους Έλληνες «σαπούνια», χαρακτήριζε την καγκελάριο ως «φύλακα άγγελο των προσφύγων», παρατηρεί η Handelsblatt.

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

[contesthopper contest=”4741″][/expander_maker]

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close