fbpx

20/12/2015

20
Dec

Χριστούγεννα με πανσέληνο για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια

Χριστούγεννα με πανσέληνο για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια (από το 1977), μία σπάνια πανσέληνος θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό φέτος τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με ανακοίνωση ενός εκπροσώπου της NASA.

Μάλιστα,το σπάνιο αυτό ουράνιο φαινόμενο δεν αναμένεται να επαναληφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα του 2034.

Τελευταία φορά που είχαμε κάνει Χριστούγεννα υπό το φως της Πανσελήνου ήταν 38 χρόνια πριν, το 1977.

To εντυπωσιακό φεγγάρι θα είναι ορατό σχεδόν σε όλο το βόρειο ημισφαίριο.

Πηγή:link

20
Dec

TV3 exit poll has Podemos and allies winning in Catalonia

TV3 exit poll has Podemos and allies winning in Catalonia

 

Source:link

20
Dec

Έρχεται το «Ταμείο εθνικού πλούτου» για ενίσχυση του Ασφαλιστικού και στήριξη των συντάξεων

Το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο εξετάζει με μεγάλη προσοχή η κυβέρνηση, αναμένεται να εγκριθεί εντός του Ιανουαρίου, προκειμένου να δημιουργήσει μια σταθερή και σίγουρη αποθεματική βάση που θα εγγυάται τη σύνταξη στις μελλοντικές γενιές ασφαλισμένων.

Η σύνταξη αυτού του σχεδίου, προέκυψε μετά από τα μηνύματα που έφτασαν στην κυβέρνηση, από τους νεαρούς εργαζόμενους ότι αναζητούν  τρόπους φυγής στο εξωτερικό ή στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην ιδιωτική ασφάλιση.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

20
Dec

Βόμβα ανακαλύφθηκε στο αεροπλάνο της Air France στη Κένυα

Βόμβα ανακαλύφθηκε στο αεροπλάνο της Air France στη Κένυα.Ένα αεροσκάφος της εταιρείας Air France, που απογειώθηκε από τον Μαυρίκιο με προορισμό το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στη Μομπάσα στην Κένυα μετά τον εντοπισμός ενός ύποπτου δέματος στο αεροσκάφος, ανακοίνωσε η αστυνομία της Κένυας.

Η πτήση AF 463, με 459 επιβαίνοντες και 14μελές πλήρωμα επρόκειτο να προσγειωθεί στο Παρίσι στις 06.50 ώρα Ελλάδας. Προσγειώθηκε ωστόσο στο διεθνές αεροδρόμιο Moi της Μομπάσα, στις ανατολικές ακτές της Κένυας, στις 23.37 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας, Τζόσεφ Νκαισέρι, που μετέβη αμέσως στη Μομπάσα, δήλωσε ότι η αστυνομία ανακρίνει πολλούς επιβάτες της πτήσης, χωρίς να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, όμως αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν είναι ότι οι ερευνητές ανακρίνουν πολλούς επιβάτες σχετικά με τον μηχανισμό που εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους της Air France» επισήμανε ο ίδιος στον Τύπο.

Ο Κενυάτης υπουργός δεν διευκρίνισε το είδος του «μηχανισμού» που εντοπίστηκε. Σε επικοινωνία που είχε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων με την Air France, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο «δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος του αντικειμένου» που ανακαλύφθηκε στο αεροσκάφος.

Σε τηλεγράφημα ωστόσο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται τους υπεύθυνους του αεροδρομίου της Κένυας, επισημαίνεται ότι ο μηχανισμός που εντοπίστηκε εντός του Μπόινγκ 777 της Air France ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός.

«Οι ειδικοί των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ανακάλυψαν μια βόμβα εντός του αεροσκάφους της Air France στο Διεθνές Αεροδρόμιο Moi στη Μομπάσα» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωσε της διοίκησης του αεροδρομίου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

O εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο εκτός του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις αρχές.
«Οι αρχές ασφαλείας της Κένυα εστιάζουν την προσοχή τους σε δύο επιβάτες που θεωρούνται ύποπτοι» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή:link

20
Dec

2015: Eyewitness accounts of the year’s most defining moments

2015: Eyewitness accounts of the year’s most defining moments.From Paris to the refugee crisis, and from Pluto to that flying weasel, these pictures recall the year’s most memorable events. Those closest to the action tell their stories.

Sepp Blatter is showered with cash

20 July: the Fifa president looks uncomfortable as comedian Simon Brodkin throws dollar bills at him during a press conference

Money all round: Sepp Blater confronts the future as false dollar bills fall to the ground all around him.

Andrew Jennings, corruption investigator I haven’t been welcome at a Fifa press conference since 2003, but I have been watching Fifa for about 15 years. [At a press conference in 2002, Jennings asked Blatter if he’d ever taken a bribe. Since then he has been at the heart of the investigations into the organisation, and his reporting helped prompt the FBI to investigate.]

It hasn’t been a surprise – I have been talking to the FBI since 2009 – it was a question of how long they would take. But it’s an organised crime squad from the FBI, it is very large, and they are taking their time.

The Swiss are taking their time, too. They are working through nine terabytes of data that they found at the Fifa headquarters, so they have plenty of information.

It’s inconvenient for daily journalists who want a quick turnaround, but the investigators will complete their work. These individual visuals don’t make much difference. Fifa is dead. Some say it will affect the game, but I don’t think so. Fifa is just the superstructure. Kids aren’t going to stop playing football.

Still, this is a good picture, an important picture, because it says it all. It’s very near to the truth and it could become Blatter’s defining image. It wasn’t even real money. Blatter had false money thrown at him and he looked most discommoded. He ended the press conference, opened the door and walked out. It’s as fair a picture as you could have. There’s not much more to it, he’s just a shit.

Read more:link

20
Dec

Τίτλοι τέλους για τις αντικειμενικές αξίες το 2016 – Το νέο σύστημα για τον υπολογισμό φόρων

Τίτλοι τέλους για τις αντικειμενικές αξίες το 2016 – Το νέο σύστημα για τον υπολογισμό φόρων.Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή τους το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει εντός του 2016 να προχωρήσει στην κατάργηση των αντικειμενικών αξιών και να καθιερώσει ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων. Το σύστημα αυτό θα βασίζεται στις πραγματικές εμπορικές τιμές.

Με βάση το νέο αυτό σύστημα θα υπολογίζονται τόσοι οι φόροι στις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές, τις γονικές παροχές και τις δωρεές ακινήτων όσο και ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει εντός του επομένου έτους τον ΕΝΦΙΑ. Το νέο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθεί την πορεία των εμπορικών τιμών και θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των τιμών με βάση τις οποίες φορολογούνται τα ακίνητα. Ωστόσο μέχρι να εφαρμοστεί το νέο αυτό σύστημα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο για ένα χρονικό διάστημα μερικών μηνών να εφαρμόσει νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα είναι μειωμένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας ώστε το Δημόσιο να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Βέβαια η μείωση που θα γίνει στις φορολογητέες αξίες των ακινήτων μέσω της αντικατάστασής τους από τις πραγματικές τιμές της αγοράς δεν θα σημάνει και τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων όλων των ιδιοκτητών ακινήτων.

Κι αυτό γιατί παραμένει και για το 2016 ο μνημονιακός στόχος που προβλέπει την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ από τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Διαβάστε περισσότερα:link

20
Dec

Τεκτονικές αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο

Τεκτονικές αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες και γενικότερα κατά τη διάρκεια του 2016, καθώς ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης με τα capital controls και τα προβλήματα των τραπεζών είναι σε θέση να φέρουν τα… πάνω-κάτω στον κλάδο.

Ήδη, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο του 2015:

• Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται το ζήτημα της πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στο γερμανικό όμιλο Ergo. Και αυτό γιατί την ίδια ώρα που ορισμένοι διαρρέουν πως είναι θέμα λίγου χρόνου, κύκλοι προσκείμενοι στην ΑΤΕ (αφού σημειώνουν πως από το φθινόπωρο του 2014 έως σήμερα η κερδοφορία και τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξήθηκαν) υποστηρίζουν ότι: α) Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη θέση του β) Αν δεν γίνει αυτό, η διοίκηση της εταιρείας επιβάλλεται να ακολουθήσει αυτόνομη πολιτική ανάπτυξης τουλάχιστον για το 2016 και γ) Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναζήτησης και άλλων υποψήφιων αγοραστών-στρατηγικών επενδυτών.

• Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η πώληση του ιδιαίτερα κερδοφόρου ομίλου Eurolife από την Eurobank, προκειμένου η τράπεζα να ενισχύσει τον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας.

• Αναμένεται το περιεχόμενο της απόφασης του ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής για το αν η θυγατρική τηςΕθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -0,99% θα αποδεχτεί την εισφορά του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life (η πρώτη θα διαθέτει μελλοντικά τα δικά της προϊόντα στους γενικούς κλάδους και τα προϊόντα ζωής της Εθνικής Ασφαλιστικής).

• «Ζεστή» δείχνει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -0,99% προκειμένου να προχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, που αποτελεί τον leader του κλάδου στην εγχώρια αγορά.

• Η νέα εμπλοκή που παρατηρείται στην υπόθεση των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια, καθώς σε εκκαθαριστές και Τράπεζα της Ελλάδος καταφθάνει σειρά εξωδίκων από πελάτες που δεν εντάχθηκαν στη λίστα των δικαιούμενων αποζημίωση. Ήδη, όπως πληροφορούμεθα, αναμένεται έως το τέλος του έτους η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από δικαιούχους κατά του συνόλου του πίνακα (λόγω απουσίας αιτιολογικής έκθεσης και επειδή ο νόμος δεν υποχρεώνει κανένα δικαιούχο ασφάλισης να αναγγείλει την απαίτησή του), αλλά και σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή από εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα:link

20
Dec

Europe, Turkey Close Airspace To Russian Warplanes Flying Anti-ISIS Missions, General Says

Exactly a month ago, Russia took it up a notch in Syria by deploying Tupolev Tu-95 Bears, Tu-22 Blinders, and Tu-160 Blackjacks in the fight against anti-Assad elements including ISIS and al-Nusra.Europe, Turkey Close Airspace To Russian Warplanes Flying Anti-ISIS Missions, General Says.

The first footage of the strategic long-range bombers in action surfaced on November 17 and served notice that Moscow is willing to double down on its commitment to the fight even if securing key cities like Aleppo proves more challenging that The Kremlin originally anticipated.

According to Gen. Anatoly Konovalov, deputy commander of Russia’s long-range aviation force,Moscow’s long-range warplanes have carried out 145 sorties against terrorist targets since mid-November. “In total, long-range aviation aircraft in Syria have carried out around 145 mission sorties, some 1,500 bombs have been dropped and about 20 cruise missiles have been fired,” Konovalov said.

Those who have followed the Syrian conflict might recall that in early September (so before Moscow made Russia’s involvement “official”) the US pressured Greece to deny Russia use of its airspace on supply runs to Latakia. Subsequently, Bulgaria said it had “enough serious doubts about the cargo of the planes” to refuse overflight privileges.

Well in the course of detailing Russia’s long-range bomber missions, Konovalov noted that the Tu-160s were forced to fly from the airfield of Olenegorsk in Russia’s northwestern Murmansk Region.

Why is this notable, you ask? Here’s Konovalov again: “Europe didn’t let us fly; Turkey didn’t let us fly, but we showed that even is such conditions we’re capable of coping with the task using airfields on the Russian territory.”

In other words, Europe and Turkey declined to allow Russia to use their airspace on the way to conducting airstrikes against the very same terrorists that attacked Parisjust four days before the long-range warplanes were deployed to the fight in Syria.“Russian pilots had to leave for Syria from Russia’s northernmost Olenegorsk military airport in order to bypass Europe and then cross the Mediterranean Sea toward Syria,” Sputnik adds.

As for the EU, the refusal likely stems from the long-running dispute over Ukraine and the attendant economic sanctions which are of course part and parcel of generally frosty relations between Brussels and Moscow. As for Turkey, it’s fairly obvious why Ankara is seeking to make life difficult for the Russians. The two countries are embroiled in an intense war of words following Erdogan’s move to down a Russian fighter jet near the Syrian border and like closing the Bosphorus, hampering Russian bombers’ path to Syria by declning overflight is just one more way for Ankara to impede Moscow’s efforts to shore up Assad.

At the end of the day, this is still more evidence that when it comes to “cooperation” in the war on terror, one side isn’t doing its part.

Source:link

Comodo SSL