27/11/2015

27
Nov

Απέδρασε από τη Σμύρνη και ελπίζει ο Παναθηναϊκός

Απέδρασε από τη Σμύρνη και ελπίζει ο Παναθηναϊκός.Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… αποδράσει από τη Σμύρνη με το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό «διπλό»

Σε ενα ματς με φινάλε θρίλερ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… αποδράσει από τη Σμύρνη με το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό «διπλό» και να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη φάση των «16» της Euroleague.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 69-66 της Καρσίγιακα, για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης, και πανηγύρισε την πολύτιμη τρίτη νίκη του στον 3ο όμιλο, απομακρύνοντας παράλληλα την πρωταθλήτρια Τουρκίας από το στόχο της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 9-21, 23-36, 41-50, 66-69

Πηγή : link

27
Nov

Turkish F-16 attacked Russian Su-24 without warning, both were above Syria

Turkish F-16 attacked Russian Su-24 without warning, both were above Syria  on Tuesday well ahead of the Su-24 approaching the Turkish border, the chief of Russia’s Air Force said. The bomber remained on Turkish radars for 34 minutes and never received any warnings.

The commander shared with the media previously unknown details of what happened on Tuesday.

On November 24, a pair of Russian Sukhoi Su-24 tactical bombers took off from Khmeimim airbase in Latakia at 06:15 GMT, with an assignment to carry out airstrikes in the vicinity of the settlements of Kepir, Mortlu and Zahia, all in the north of Syria. Each bomber was carrying four OFAB-250 high-explosive fragmentation bombs.

Ten minutes later, the bombers entered the range of Turkish radars and took positions in the target area, patrolling airspace at predetermined heights of 5,800 meters and 5,650 meters respectively.

Both aircraft remained in the area for 34 minutes. During this time there was no contact between the crews of the Russian bombers and the Turkish military authorities or warplanes.

Some 20 minutes after arriving at the designated area, the crews received the coordinates of groups of terrorists in the region. After making a first run, the bombers performed a maneuver and then delivered a second strike.

Immediately after that, the bomber crewed by Lieutenant-Colonel Oleg Peshkov and Captain Konstantin Murakhtin was attacked by a Turkish F-16 fighter jet operating from the Diyarbakır airfield in Turkey.

Read more : link

27
Nov

Ο Ντάισελμπλουμ συζητά δημοσιονομική χαλάρωση λόγω προσφυγικού και τρομοκρατίας

Ο Ντάισελμπλουμ συζητά δημοσιονομική χαλάρωση λόγω προσφυγικού και τρομοκρατίας όπως αναφέρει ο ίδιος στην Handelsblatt.

Πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα αλλά και η Γαλλία, ζητούν να υπάρξουν εξαιρέσεις από τα όσα επιτάσσει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, με το επιχείρημα του πρόσθετου κόστους που συνεπάγεται η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αλλά και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ φαίνεται πως δείχνει, καταρχήν, κατανόηση για το αίτημα αυτό.

«Υπό τέτοιες εξαιρετικές συνθήκες το Σύμφωνο Σταθερότητας επιτρέπει αποκλίσεις από την πολιτική των περικοπών. Την ερχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει κατά περίπτωση εάν δικαιολογούνται υψηλότερες δαπάνες και ελλείμματα».

Εξαίρεση και όχι κανόνας

Η εξαίρεση όμως δεν θα πρέπει να γίνει ο κανόνας, προειδοποιεί ο Ολλανδός πολιτικός: «Είμαι σθεναρά εναντίον του να εξαιρούνται σε μόνιμη βάση στρατιωτικές δαπάνες ή κόστη για τη διαχείριση του προσφυγικού από τον υπολογισμό των ελλειμμάτων. Δεν μπορείς να εξαιρείς ολόκληρες κατηγορίες δαπανών από τους κανόνες. Επί της αρχής θα ήταν χρήσιμο για όλους μας εάν στις καλές εποχές δημιουργούσαμε στον προϋπολογισμό ένα απόθεμα, το οποίο θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε σε περιόδους έκτακτης ανάγκης».

Σχολιάζοντας τον τρόπο που η ΕΕ διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, ο επικεφαλής του Eurogroup επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει αρκετή αλληλεγγύη ενώ εκλείπει η πολιτική βούληση. Τα βάρη της προσφυγικής κρίσης κατανέμονται εξαιρετικά άνισα. Ορισμένες χώρες προωθούν τους πρόσφυγες και άλλες τους υποδέχονται. Οι χώρες αυτές τελούν υπό μεγάλη κοινωνική και οικονομική πίεση και αναμένουν βοήθεια από τις άλλες χώρες της ΕΕ».

Τι είδους βοήθεια εννοεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ; «Η ΕΕ χρειάζεται χρήματα για την προστασία των εξωτερικών της συνόρων, για τα κέντρα υποδοχής και πρώτης καταγραφής στην Ελλάδα, για την υποστήριξη των εστιών κρίσης στην Εγγύς Ανατολή και την Αφρική αλλά και για τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τουρκία». Για όλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ο κίνδυνος ενός «μίνι Σένγκεν»

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογραμμίζει ότι εάν η ΕΕ δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα, τότε αυτό θα αναλάβει μια μικρότερη ομάδα κρατών. Σημαίνει αυτό στην πράξη συρρίκνωση του χώρου Σένγκεν από τις 25 στις μελλοντικά 5 ή 6 χώρες;

«Πραγματικά δεν το εύχομαι. Ένα τέτοιο βήμα θα είχε αρνητικές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για όλους μας. Θα ήταν προτιμότερο και οι 28 χώρες μέλη της ΕΕ να βοηθήσουν την Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών συνόρων. Εάν η ΕΕ συνολικά δεν καταφέρει να επενδύσει στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία και στην Τουρκία και σε μια αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων, τότε θα πρέπει να συνεργαστούμε στη βάση ενός μικρότερου κύκλου χωρών. Τότε θα έρθει το μίνι-Σένγκεν, που αναμφίβολα δεν είναι η καλύτερη λύση».

Τι πιθανότητες επιβίωσης δίνει όμως ο ίδιος στη Συνθήκη Σένγκεν; «Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Όλα αυτά μου προκαλούν μεγάλη ανησυχία και λυπάμαι πολύ».

Πηγή : link

27
Nov

Νέες μορφές πολέμου, ειρήνη και «Ευρωπαϊκό σχέδιο»

Οι συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, αλλά και εξακολουθούν να εξελίσσονται, διαφοροποιούν άρδην τα δεδομένα στην Ευρώπη.Νέες μορφές πολέμου, ειρήνη και «Ευρωπαϊκό σχέδιο». Μιά όσο το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση των συνεπειών τους απαιτεί μια προσεκτική ανατομία:

  • Στοχοποιώντας τη Γαλλία και ειδικότερα το Παρίσι, ο ISIS επιλέγει να πλήξει το πραγματικό και συμβολικό κέντρο της Ευρωπαϊκής πολιτισμικής πρότασης που αρθρώνεται γύρω από τον ορθό λόγο, τα δικαιώματα του ανθρώπου, την ισότητα, την αδελφότητα, την ελευθερία, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, το σεβασμό στος διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις και καταβολές…Στοχοποιώντας το Παρίσι, οι τρομοκράτες δηλώνουν την απαρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης και της νεωτερικής πρότασης και των αξιών που αυτή εκπροσωπεί.
  • Οι παραπάνω ενέργειες κινδυνεύουν να έχουν ως αποτέλεσμα την περιχαράκωση των ευρωπαϊκών κρατών στα σύνορά τους, την αναδίπλωση στον εαυτό τους. Αυτό αποτελεί ένα επιπλέον ισχυρό εμπόδιο στην πορεία προς μιά πραγματική πολιτική και οικονομική ενοποίηση, όπου η ελεύθερη και ομαλή κινητικότητα προσώπων, αγαθών και κεφαλαίων είναι βασικό, εκ των ων ουκ άνευ, χαρακτηριστικό.

Διαβάστε περισσότερα : link

27
Nov

Συνάντηση με Πούτιν τη Δευτέρα ζήτησε ο Ερντογάν

Συνάντηση με Πούτιν τη Δευτέρα ζήτησε ο Ερντογάν.Oι δυο ηγέτες θα βρεθούν στο Παρίσι με αφορμή την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται αποφασισμένος να μη δεχθεί νέα πρόκληση από την τουρκική πλευρά, ενώ χθες έβαλε στο κάδρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είχε προηγηθεί πόλεμος δηλώσεων με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίοςαρνήθηκε κατηγορηματικά να ζητήσει συγγνώμη από τη Μόσχα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στη συριακή μεθόριο.

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο διακόπτει κάθε οικονομική δραστηριότητα με την Άγκυρα και περνά στην αντεπίθεση, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει ανάγκη από συμμαχίες. Στον αέρα βρίσκονται πλέον τα σχέδια για τον αγωγό Turkish Stream και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε πράξη προδοσίας τη συντριβή του Su-24 στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, «από μία χώρα που η Ρωσία θεωρούσε φίλη της».
Μάλιστα, αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη συμμαχία κατά του ISIS, ωστόσο αυτή η συνεργασία θα τεθεί σε κίνδυνο, σε περίπτωση νέας εχθρικής πράξης. «Συνεχίζουμε με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δεν θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν. Με καμία συμμαχία και με καμία χώρα», διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν είπε ότι η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε πού και πότε επιχειρούσαν τα αεροσκάφη της Ρωσίας, τη στιγμή που συνέβη η κατάρριψη. «Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιήσουν τις πιθανές επιπτώσεις», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος δεν δείχνει -όπως ήταν αναμενόμενο- να βάζει νερό στο κρασί του. Κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τη Μόσχα, κάτι που ζήτησε ο Πούτιν. «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να απολογηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως οι Τούρκοι πιλότοι που κατέρριψαν το αεροσκάφος «έκαναν το καθήκον τους». «Συγγνώμη θα πρέπει να ζητήσουν αυτοί που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας. Οι πιλότοι μας έκαναν απλά το καθήκον τους, αντιδρώντας στην παραβίαση των κανόνων», ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα : link

27
Nov

Κλείδωσε για το Σάββατο στις 12.00 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Κλείδωσε για το Σάββατο στις 12.00 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να γίνει το συμβούλιο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σάββατο , ώστε να πάει την Κυριακή στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής με εθνική θέση επί του προσφυγικού. Οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες όταν ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Ισραήλ και ο κ. Παυλόπουλος στη Ρώμη, παρότι η σχετική πρωτοβουλία στο γενικό της πλαίσιο περιγράφηκε ήδη από την περασμένη Κυριακή από τον πρωθυπουργό, προκάλεσε ένα ντόμινο παρεξηγήσεων τόσο με την Προεδρία, όσο και με τα κόμματα. Η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι επιφυλακτική, ωστόσο αναμένεται να προσέλθουν στο διάλογο.

Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Με Πλακιωτάκη η ΝΔ

Στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση είναι ρευστή, παρόλα αυτά αναμένεται να αποδεχθεί την πρόσκληση του κ. Τσίπρα. Η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί από τον μεταβατικό πρόεδρο, Γιάννη Πλακιωτάκη, ωστόσο δεν έχει την εξουσιοδότηση να λάβει αποφάσεις. Όπως αναφέρουν γαλάζια στελέχη οι αποφάσεις θα ληφθούν από την ΚΟ του κόμματος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να μην συμμετάσχει η ΝΔ σε καμία πολιτική συνεννόηση με την κυβέρνηση πριν εκλεγεί ο νέος αρχηγός της. Επεσήμανε επίσης με νόημα ότι η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση δια του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι να εκλέξει επόμενο αρχηγό η Νέα Δημοκρατία τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο υποψήφιος για πρόεδρος, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το αίτημα «αποτελεί προσπάθεια του κ. Τσιπρα να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ και όχι να βρει συναίνεση για τη χώρα». Ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο για «πονηριά» του κ. Τσίπρα, «καθώς γνωρίζει τα όρια της εντολής του κ. Πλακιωτάκη» ενώ γνωστοποίησε ότι ζήτησε συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων υπό τον κ. Πλακιωτάκη, «προκειμένου να συζητηθεί η συμμετοχή του κόμματος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και αν κρίνεται απαραίτητη η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος».

«Προσχηματική» και «πολιτικά ύποπτη» χαρακτηρίζει από την πλευρά του ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προτείνει για τον καθορισμό της στάσης που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να προηγηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, παρουσία των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων.

Διαβάστε περισσότερα : link

 

27
Nov

ICH: Meet The Man Who Funds ISIS: Bilal Erdogan, The Son Of Turkey’s President

By Tyler Durden, Information Clearing House

ICH: Meet The Man Who Funds ISIS: Bilal Erdogan, The Son Of Turkey’s President.November 26, 2015 “Information Clearing House” – “Zero Hedge” –  Russia’s Sergey Lavrov is not one foreign minister known to mince his words. Just earlier today, 24 hours after a Russian plane was brought down by the country whose president three years ago said “a short-term border violation can never be a pretext for an attack”, had this to say: “We have serious doubts this was an unintended incident and believe this is a planned provocation” by Turkey.

But even that was tame compared to what Lavrov said to his Turkish counterparty Mevlut Cavusoglu earlier today during a phone call between the two (Lavrov who was supposed to travel to Turkey has since canceled such plans).

As Sputnik transcribes, according to a press release from Russia’s Ministry of Foreign Affairs, Lavrov pointed out that, “by shooting down a Russian plane on a counter-terrorist mission of the Russian Aerospace Force in Syria, and one that did not violate Turkey’s airspace, the Turkish government has in effect sided with ISIS.”

It was in this context when Lavrov added that “Turkey’s actions appear premeditated, planned, and undertaken with a specific objective.”

Διαβάστε περισσότερα : link

 

27
Nov

«Πράσινο» από την Κομισιόν για τα σχέδια αναδιάρθρωσης των Alpha Bank, Eurobank

«Πράσινο» από την Κομισιόν για τα σχέδια αναδιάρθρωσης των Alpha Bank, Eurobank.Η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο πλαίσιο των υφιστάμενων σχεδίων αναδιάρθρωσης των δύο τραπεζών, σε συνδυασμό με αυτά που προβλέπονται στα τροποποιημένα, θα επιτρέψουν στις δύο τράπεζες να επιστρέψουν στην βιωσιμότητα.

Όσον αφορά στην άντληση των απαιτούμενων κεφαλαίων από ιδιώτες επενδυτές η Κομισιόν τονίζει:

«Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα. Η άντληση των κεφαλαίων από τον ιδιωτικό μόνο τομέα τόσο για την Alpha Bank όσο και για την Eurobank είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι της ενισχυμένης εμπιστοσύνης στη βιωσιμότητα των δύο τραπεζών και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος.

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close