24/11/2015

24
Nov

Συνεχίζεται η “κόντρα” του Icahn με την διοίκηση της AIG

Συνεχίζεται η “κόντρα” του Icahn με την διοίκηση της AIG.Όταν ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn δήλωσε ότι η American International Group πρέπει να «σπάσει» σε τρία κομμάτια γιατί είναι «πολύ μεγάλη για να τα καταφέρει», αναλυτές της αγοράς θεωρούσαν ότι ξεκίνησε ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα, ο Icahn δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν απέστειλε την πρώτη επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Peter Hancock, κάνοντας γνωστές τις «απαιτήσεις» του, οι δύο άνδρες έχουν συναντηθεί πάνω από μία φορά για να συζητήσουν το θέμα.

«Σε όλες μας τις συζητήσεις με τον κ. Hancock, ήταν εντελώς ξεκάθαρο και στους δύο ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει στα τολμηρά βήματα που εμείς, και πολλοί άλλοι μέτοχοι, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό», τόνισε ο Icahn.

«Επιπλέον, στις εν λόγω συνομιλίες μας δεν μου ανέλυσε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει αξία για τους μετόχους και δεν μου έδωσε πειστικούς λόγους που οι δραστηριότητες αυτές πρέπει να είναι ενωμένες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Icahn Capital έχει στην κατοχή της πάνω από 42 εκατ. μετοχές της AIG, γεγονός που την καθιστά από τους μεγαλύτερους μετόχους της ασφαλιστικής.

Ο Icahn είπε, εξάλλου, ότι προτίθεται να συνεχίσει τις συζητήσεις με τον Hancock, ωστόσο δεν πιστεύει ότι η πρόταση για διάσπαση της εταιρείας έχει εξεταστεί σοβαρά. Ως εκ τούτου, συνέχισε ο Icahn, σκοπεύουμε να αιτηθούμε οι μέτοχοι να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους απευθείας στο διοικητικό συμβούλιο και θα περιλαμβάνει και μία πρόταση για την προσθήκη ενός διοικητικού στελέχους που θα συμφωνήσει να διαδεχθεί τον κ. Hancock, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ζητηθεί από το δ.σ.».

Πηγή : link

24
Nov

“Γάμος” αξίας 160 δισ. δολαρίων για Pfizer και Allergan

Το “deal του αιώνα” έκλεισαν δύο από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες, οι Pfizer και Allergan, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο.

Οι Pfizer και Allergan ανακοίνωσαν ότι θα συγχωνευθούν, κλείνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο επιχειρηματικό deal όλων των εποχών, αφού το ύψος του διαμορφώνεται στα 160 δισ. δολάρια.

Ξένα μέσα αναφέρουν ότι πρόκειται για την πιο ηχηρή κίνηση φοροαποφυγής, καθώς η Pfizer καταφέρνει να μεταφέρει την έδρα της εκτός Αμερικής για να ωφεληθεί από ένα ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς. Πιο συγκεκριμένα, η δομή της συμφωνίας είναι τέτοια, ώστε η Allergan να εξαγοράσει τυπικά την Pfizer για να έχει το δικαίωμα η νέα εταιρεία να εδρεύει στο Δουβλίνο και να απολαμβάνει χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές (από 25% στις ΗΠΑ, πάει κάτω από 20% στην Ιρλανδία).

Βέβαια, ο μεγάλος παίκτης του deal είναι η Pfizer και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν στη Νέα Υόρκη. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Ian Read θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και CEO της εταιρείας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Allergan, Brent Saunders θα είναι γενικός διευθυντής, υπεύθυνος για τους τομείς των πωλήσεων και της στρατηγικής.

Πηγή : link

24
Nov

Ελβετική τράπεζα επιβάλλει αρνητικά επιτόκια σε καταθέτες

Η Alternative Bank Schweiz Ελβετική τράπεζα επιβάλλει αρνητικά επιτόκια σε καταθέτες ενημερώνοντας όλους τους πελάτες της στα μέσα Οκτωβρίου  ότι θα επιβάλλει αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις από το 2016.

Μια μικρή ελβετική τράπεζα που ειδικεύεται στην χρηματοδότηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών έργων θα κάνει κάτι πρωτοφανές για ίδρυμα τραπεζικής λιανικής, επιβάλλοντας αρνητικά επιτόκια σε πελάτες.

Όπως μεταδίδει το AFP, η Alternative Bank Schweiz έστειλε επιστολή σε όλους τους πελάτες της στα μέσα Οκτωβρίου πληροφορώντας τους ότι θα επιβάλλει αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις από το 2016.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα ανέφερε ότι θα επιβάλλει επιτόκιο -0,125% για τους τρεχούμενους λογαριασμούς.

Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας μείωσε τα επιτόκια κάτω από το μηδέν τον Ιανουάριο, σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Η ΑBS δικαιολόγησε την κίνηση λέγοντας πως θα προσφέρει περιθώριο για την χρηματοδότηση έργων. «Η απόφαση για αρνητικά επιτόκια μας κοστίζει πολλά χρήματα, περίπου όσα τα κέρδη μας την περασμένη χρονιά» δήλωσε στο AFP ο πρόεδρος της ABS, Μartin Rohner.

«Καταλήξαμε ότι η εισαγωγή αρνητικού επιτοκίου ήταν μια πιο διαφανής και δίκαιη λύση για τους πελάτες μας» πρόσθεσε.

Πηγή : link

24
Nov

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος SU-24 που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους, μεταδίδει το Reuters.

Οπως αναφέρει το Reuters, τα δυο τουρκικά F-16 κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό μετά από 10 προειδοποιήσεις μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιλότοι του αεροσκάφους εκτοξεύτηκαν με το κάθισμά του και στη συνέχεια έκαναν χρήση του αλεξίπτωτου, ενώ το πολεμικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε πολύ κοντά στην πόλη Λαττάκεια.

To CNN Turk μετέδωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν συλλάβει έναν από τους πιλότους.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.

Αρνείται τις παραβιάσεις η Μόσχα

Το Ρωσικό υπουργείο Αμυνας αναφέρει ότι δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, σημειώνοντας ότι μπορεί να αποδείξει πως το μαχητικό βρισκόταν καθ’ ολη τη διάρκεια της πτήσης του πάνω από συριακό έδαφος.

Τονίζει ότι η μοίρα των πιλότων παραμένει αβέβαιη.

Πηγή : link

24
Nov

Άρση των capital controls το α’ τρίμηνο του 2016

Στα σκαρία βρίσκονται οι μειώσεις σε χρεώσεις και προμήθειες αναφορικά με τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τα πιστωτικά ιδρύματα όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, στην απογευματινή δημόσια παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2015. Παράλληλα, η κα Κατσέλη μίλησε για άρση των capital controls το α’ τρίμηνο του 2016  , αναφερόμενη μεταξύ άλλων για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης. Κομβικό στοιχείο επίσης είναι τα κόκκινα δάνεια που αποτελούν βραχνά, όπως σημείωσε, και την πρόταση της κυβέρνησης που μπορεί να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο.

Το επόμενο βήμα, συνέχισε η πρόεδρος της ΕΕΤ, είναι η επαναφορά των καταθέσεων στις τράπεζες “αλλά όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης” σημείωσε η ίδια. Για την αύξηση της χρήσης των ΡΟS και των ηλεκτρονικών πληρωμών για περισσότερες επιχειρήσεις “ήταν ένα παράπλευρο κέρδος” είπε η κυρία Κατσέλη. Ακόμη, υπενθύμισε την άποψή της για τα clasters, υπογραμμίζοντας ότι το 89% του παγκόσμιου εμπορίου γίνεται από αλυσίδες αξίας, άρα “η μεγάλη πρόκληση για όλους μας είναι να φτιάξουμε τέτοιες συνεργασίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να κερδίσουμε την εξωστρέφεια”.

Ακόμη, η κα. Κατσέλη υπογράμμισε ότι σχεδιάζονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα υποστηρίξουν κυρίως μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις “αλλά όχι μόνο” – και γνωστοποίησε ότι η Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στον επόμενο μήνα.

Στη δημόσια παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2015, παρέστη και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου και της κοινωνικής συναίνεσης για τα μεγάλα θέματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, η κρίση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως κανονικότητα, ούτε ως μονόδρομος και “δεν πρέπει να θεωρήσουμε πως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη λιτότητα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων”. “Θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού μοντέλου. Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την υπογραφή ενός μνημονίου με αντίθετες όψεις από την πολιτική μας ιδεολογία – στόχος όμως είναι οι πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο για να επιστρέψει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο” είπε ο υπουργός. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και πολιτικές, αλλά για την παιδεία και το ασφαλιστικό σύστημα απαιτείται διάλογος και συναίνεση, υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Στον εργασιακό τομέα, συνέχισε ο υπουργός Εργασίας, η Ελλάδα αποτελεί τον καθρέπτη του μέλλοντος της Ευρώπης και “γι’ αυτό θέλουμε να μην είναι αυτό ένα διμερές θέμα με τους θεσμούς, αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα”. Το Ασφαλιστικό που θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης το επόμενο διάστημα, “πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικών συγκλίσεων αν είναι δυνατόν, αλλά τουλάχιστον να είναι θέμα πολιτικού διαλόγου. Διότι το θέμα. δεν είναι μόνο αν θα εξασφαλίζει συντάξεις και στη νέα γενιά, αλλά και ένα δίκαιο σύστημα για αξιοπρεπείς συντάξεις και καλύτερη αναδιανομή υπέρ των πιο αδύναμων στρωμάτων”.

Για το σκέλος που αφορά στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι στόχος είναι, το μοντέλο αυτό να βασίζεται στην υγιή επιχειρηματικότητα και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και όχι στη φτωχοποίηση των Ελλήνων με τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

“Θα ευχόμουν να είναι λάθος κάποιες από τις προβλέψεις της έκθεσης, όπως η έκταση της ύφεσης για φέτος – και εφόσον μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα επιστρέψουμε σε θετικό πρόσημο στην οικονομία από τα μέσα του 2016”.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, εκπροσώπησε τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία βαδίζει προς την σταθεροποίηση – και τα πρώτα δείγματα προς αυτή την κατεύθυνση, με την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, τα έσοδα από τον τουρισμό και τις εξαγωγές, είναι θετικά.

Ο κ. Παπαδεράκης επανέλαβε ότι από τα μέσα του 2016 αναμένεται η ανάκαμψη και η αύξηση της απασχόλησης. Σημειώθηκε η σημασία για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο σύνθετων παραγωγικών συμπλεγμάτων με οριζόντιες συνεργασίες νέων επιχειρηματικών εργαλείων και νέες μορφές εμπορίου – με το βλέμμα όμως στην εγχώρια παραγωγή, σε ισότιμους όρους μεταχείρισης από τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και βελτίωση των χρόνων αποπληρωμής των προμηθευτών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Για τη χάραξη εθνικής πολιτικής στο εμπόριο αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας, σημειώνοντας ότι είναι στο τελικό στάδιο παραλαβής το έργο “Εθνικό Παρατηρητήριο Εμπορίου” και ήδη επικαιροποιούνται οι σχετικές μελέτες, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως είπε, ήδη γίνονται διαβουλεύσεις με τους φορείς για να διαμορφωθούν οι εθνικές θέσεις και ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα αντιμετωπίζει θέματα όπως το μεταφορικό κόστος, οι δεξιότητες, οι παραγωγικές διασυνδέσεις και οι διαδικτυακές πλατφόρμες. Το ζητούμενο για το μέλλον είναι οι πρωτοβουλίες – και ήδη σχεδιάζονται ομάδες εργασίες, είπε ο ίδιος. Ο κ. Παπαδεράκης αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία των ανοικτών εμπορικών κέντρων και στην επέκταση της χρήσης της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ψηφιακή αγορά και στην ανάγκη να αλλάξει το ελληνικό εμπόριο και να ακολουθήσει ο εθνικός σχεδιασμός την ευρωπαϊκή στρατηγική. Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι στη μάχη που δίνουν στην πραγματική οικονομία, ο κ. Κορκίδης έφερε ως παράδειγμα το γεγονός, ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε στο τελωνείο του Προμαχώνα, η γεφυροπλάστιγγα που έχει κάνει δωρεά από το 2013 η Συνομοσπονδία.

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close