23/11/2015

23
Nov

Πράσινο φως από το Eurogroup για εκταμίευση των €2 δισ.

Πράσινο φως από το Eurogroup για εκταμίευση των €2 δισ έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και ο επικεφαλής του ESM δηλώνοντας επίσης ότι τα 10 δισεκιατομμύρια ευρώ για τις τράπεζες είναι διαθέσιμα αλλά θα εκταμιευτούν όταν αυτά ζητηθούν και εφόσον προηγουμένως συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του Μηχανισμού.  Μάλιστα ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι στην συνεδρίαση συμμετείχε τηλεφωνικώς και το ΔΝΤ, το οποίο τόνισε ότι για την συμμετοχή του στην χρηματοδότηση του μνημονίου θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία για την μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό.

Ο Ολλανδός υπουργός είπε ότι στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων το οποίο σύμφωνα με δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης θα έχει εγκριθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνονται και ο διατάξεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ.

Ερωτηθεί για την αξιολόγηση, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι το ρεαλιστικό σενάριο είναι να αρχίσει στις αρχές της νέας χρονιάς καθώς ο χρόνος δεν επαρκεί πλέον για έναρξη της διαδικασίας μέσα στο Δεκέμβριο.

Πηγή : link

23
Nov

2 απλοί τρόποι για να αυξήσετε σίγουρα την παραγωγή σας

Aν θέλετε να είστε παραγωγικοί, θα πρέπει να βάλετε στην άκρη τα πράγματα που είναι λιγότερο σημαντικά, επενδύοντας χρόνο στις προτεραιότητές σας. Πρέπει να ξοδέψετε τόσο πολύ χρόνο για να κάνετε τη δουλειά που σας φέρνει πιο κοντά στους στόχους σας και στο όραμά σας, που δεν θα έχετε χρόνο για πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά.2 απλοί τρόποι για να αυξήσετε σίγουρα την παραγωγή σας.

Του Anthony Iannarino*

Ασχοληθείτε πρώτα με τα σημαντικά

Αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι σημειώνετε πρόοδο στην διεκπεραίωση των προτεραιοτήτων σας κάθε μέρα, ξοδέψετε το πρώτο μέρος του παραγωγικού σας χρόνου εκεί. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, αφιερώστε τον χρόνο και την ενέργειά σας σε ότι είναι πιο σημαντικό για σας.

Ενενήντα λεπτά είναι αρκετά για να σημειώσετε πρόοδο. Όμως αν πρόκειται να ξοδέψετε τα πρώτα ενενήντα λεπτά στα σημαντικά θέματα, θα πρέπει να αποφύγετε τα email, το τηλέφωνο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αποδεχτείτε το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα που κανονικά θα αποσπούσαν την προσοχή σας θα περιμένουν.

Αυτοί που θα φέρουν αποτελέσματα στην εποχή των άπειρων περισπασμών θα είναι όσοι δεν φοβούνται να χάσουν κάποια πράγματα.

Αφήστε κάποια πράγματα… στη μέση

Αν δεν σας αρέσει και πολύ να χάσετε όλους τους περισπασμούς και τις προτροπές που μαστίζουν την ημέρα σας και «κλέβουν» τα αποτελέσματά σας, αυτό που πρέπει να κάνετε στη συνέχεια θα σας δυσαρεστήσει πραγματικά.

Αν θέλετε να φτάσετε στους στόχους σας και να παράγετε αποτελέσματα, θα πρέπει να αφήσετε κάποια πράγματα ανολοκλήρωτα. Θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι έχετε αναπάντητα email στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Θα υπάρξουν εργασίες, και κάποιες θα είναι σημαντικές, που δεν θα αποσπούν ούτε για ένα λεπτό την προσοχή σας και θα μένουν στάσιμες.

Είναι δύσκολο να ξέρεις ότι έχεις αφήσει στη μέση δουλειά – και ότι δεν παίζει να την τελειώσεις σύντομα. Όμως η πρόοδος στα πιο σημαντικά πράγματα συνεπάγεται ότι λιγότερες προτεραιότητες μένουν στη μέση. Η ολοκλήρωση των σημαντικών πραγμάτων “παραγκωνίζει” τα ασήμαντα.

Εστιάζοντας στα πιο σημαντικά πράγματα, αφήνετε στην άκρη τα λιγότερο ουσιαστικά. Λέτε «όχι» σε μικρά πράγματα, λέγοντας «ναι» σε μεγαλύτερα.

*Ο Anthony Iannarino είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παροχής εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών B2B Sales Coash & Consultancy, καθώς και επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης και Ηγεσίας του Capital University στο Οχάιο.

Πηγή : link

23
Nov

Στο μέλλον μπορεί να καλλιεργούμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κήπο μας

Στο μέλλον μπορεί να καλλιεργούμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κήπο μας. Ερευνητές στη Σουηδία, μεταξύ των οποίων κεντρικό ρόλο είχε μία Ελληνίδα, ανέπτυξαν ηλεκτρονικά φυτά,  καταφέρνοντας για πρώτη φορά να δημιουργήσουν ψηφιακά και αναλογικά κυκλώματα με σύρματα και τρανζίστορ μέσα σε ζωντανά τριαντάφυλλα. ‘Ανοιξαν έτσι το δρόμο για ένα πιθανό μελλοντικό «πάντρεμα» των φυτών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών με…άρωμα επιστημονικής φαντασίας.

Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Οργανικών Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου του Λινκέπινγκ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάγκνους Μπέργκρεν και την δρα Ελένη Σταυρινίδου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science Advances”, χρησιμοποίησαν το αγγειακό σύστημα (ξύλημα) και τα φύλλα των τριαντάφυλλων για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η δημιουργία ηλεκτρονικών φυτών (ή κυβερνο-φυτών) μπορεί να έχει διάφορες μελλοντικές εφαρμογές στο πεδίο των βιοηλεκτρονικών. Η προσθήκη ηλεκτρονικών συστατικών στα φυτά ανοίγει το δρόμο για να συνδυασθούν τα ηλεκτρονικά σήματα με τις βιοχημικές διαδικασίες του φυτού.

Με αυτό τον τρόπο, μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν κυψέλες καυσίμου μέσα στα ίδια τα φυτά, οι οποίες θα λειτουργούν με φωτοσύνθεση κάνοντας μετατροπή των σακχάρων των φυτών σε ηλεκτρισμό. Έτσι, τα ίδια τα φυτά μπορεί κάποτε να μετατραπούν σε φωτοβολταϊκά.

Ακόμη, μπορεί να δημιουργηθούν βοτανικοί αισθητήρες που θα καταγράφουν τις ορμόνες των φυτών, καθώς και άλλες συσκευές που θα ρυθμίζουν εκ των έσω την ανάπτυξη και άλλες λειτουργίες των φυτών. Κάτι τέτοιο μπορεί να βελτιώσει τις ιδιότητες των ιατρικών φυτών και να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Επίσης, μπορεί στο απώτερο μέλλον να επιτρέψει στους γεωργούς να δίνουν εντολές στα φυτά πότε θα ανθοφορήσουν και θα ωριμάσουν (π.χ. θα καθυστερούν, αν επικρατεί παγωνιά στο περιβάλλον).

Η Γερασιμίδου χρησιμοποίησε ένα διαφανές αγώγιμο πολυμερές υλικό (PEDOT-S:Η), το οποίο διάλυσε σε νερό και, στη συνέχεια, βύθισε τριαντάφυλλα μέσα σε αυτό το διάλυμα. Τα φυτά απορρόφησαν μαζί με το νερό και το πολυμερές υλικό, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω του αγγειακού συστήματος του φυτού. Μετά από λίγες μέρες, είχαν δημιουργηθεί αυτοσυναρμολογούμενα ‘σύρματα’ μήκους δέκα εκατοστών μέσα στον βλαστό του τριαντάφυλλου, τα οποία -όταν συνδέθηκαν με μια εξωτερική πηγή ηλεκτρισμού- μπορούσαν να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα στο εσωτερικό του φυτού.

Συνδυάζοντας τα σύρματα από το οργανικό πολυμερές με έναν ηλεκτρολύτη, η Ελληνίδα ερευνήτρια δημιούργησε ένα επίσης αυτοσυναρμολογούμενο ηλεκτροχημικό τρανζίστορ (διακόπτη), που μετατρέπει τα σήματα ιόντων του φυτού σε ηλεκτρονικά σήματα. Με τα τρανζίστορ αυτά, κατάφερε επίσης να δημιουργήσει ένα είδος ψηφιακής λογικής πύλης.

‘Αλλα μέλη της ερευνητικής ομάδας κατάφεραν να εισάγουν ηλεκτρονικά στα φύλλα, έτσι ώστε αυτά να γίνουν ηλεκτροχρωματικά, δηλαδή να αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε μπλε -και αντίστροφα- μέσω ηλεκτρισμού, σαν να επρόκειτο για μια ζωντανή οθόνη.

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει ηλεκτρικά δίκτυα μήκους έως 20 εκατοστών μέσα στο φυτό και οραματίζονται ότι τα φυτά του μέλλοντος, αντί για γενετικές μεταλλάξεις, θα ενσωματώνουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Το θέμα, βέβαια, είναι αυτά τα βιο-ηλεκτρονικά να μην καταλήγουν στο στομάχι των ανθρώπων.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, κανένας έως τώρα δεν είχε παράγει ηλεκτρονικά μέσα σε φυτά. Τώρα πια μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε πραγματικά για ‘ενεργειακά’ φυτά, αφού μπορούμε να τοποθετήσουμε αισθητήρες μέσα στα φυτά και να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που σχηματίζεται στη χλωροφύλλη τους, μπορούμε να δημιουργήσουμε ‘πράσινες’ κεραίες ή να παράγουμε νέα υλικά. Το κάθε τι συμβαίνει με φυσικό τρόπο, αξιοποιώντας τα πολύ εξελιγμένα και μοναδικά συστήματα των ίδιων των φυτών», δήλωσε ο Μπέργκρεν και πρόσθεσε ότι «το ίδιο το φυτό βοηθά να δημιουργηθούν οι ηλεκτρονικές συσκευές στο εσωτερικό του».

Η Ε.Σταυρινίδου αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έκανε και μεταπτυχιακά στη νανοτεχνολογία το 2010. Το 2013 πήρε το διδακτορικό της από το Τμήμα Βιοηλεκτρονικής της Ecole National Superieure des Mines στο Σεντ-Ετιέν της Γαλλίας και από το 2014 είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο σουηδικό Πανεπιστήμιο του Λινκέπινγκ, ειδικευόμενη στο «πάντρεμα» των οργανικών βιοηλεκτρονικών με τα φυτά.

Σύνδεσμος: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://advances.sciencemag.org/content/1/10/e1501136.full

Πηγή : link

23
Nov

Στο Taxis τα εκκαθαριστικά για το «χαράτσι» 300 εκατ. σε 30.000 εταιρίες

Σήμερα αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxis τα εκκαθαριστικά για το «χαράτσι» 300 εκατ. σε 30.000 εταιρίεςεις που καλούνται να πληρώσουν αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου, η οποία βεβαιώθηκε με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα κέρδη του 2014, από το 80% στο 100%.

Το ποσό, διόλου ευκαταφρόνητο. Κοντά στα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, με αποτέλεσμα ο μέσος έξτρα φόρος για κάθε νομικό πρόσωπο να είναι της τάξεως των 10.000 ευρώ, δίνοντας ένα ακόμα χαστούκι στην ήδη πιεσμένη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Οι πιέσεις στη ρευστότητα εντείνονται από το γεγονός ότι ο έξτρα φόρος (για την ακρίβεια, η έξτρα προκαταβολή) θα πρέπει να εξοφληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Νοεμβρίου και η επόμενη έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι αυξημένες προκαταβολές φόρου, για κέρδη τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους 2014, αφορούν όλα τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες οι οποίες είχαν παραμείνει σε προκαταβολή φόρου 80%, σε αντιδιαστολή με τράπεζες και ανώνυμες εταιρείες, οι οποίες ήδη επιβαρύνονταν με προκαταβολή 100%.

Μετά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων το καλοκαίρι, με προκαταβολή φόρου 100% επιβαρύνονται πλέον και προσωπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς, εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών. Οι υπόχρεοι σε αυξημένη προκαταβολή θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη ΔΗΛΕΔ.

Με τις αυξήσεις προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα κλείνει για φέτος ο κύκλος των εκ των υστέρων (μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων) αναδρομικών επιβαρύνσεων, ο οποίος άνοιξε στα μέσα Οκτωβρίου, όταν βεβαιώθηκε έξτρα φόρος περίπου 50 εκατ. ευρώ σε αγρότες (διπλασιάστηκε η προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%) και σε υπόχρεους σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης (αυξήθηκε ο συντελεστής από το 10% στο 13%).

Δεν τελειώσαμε, όμως, γενικά. Το 2016 έρχεται νέος κύκλος επιβαρύνσεων, οι οποίες θα αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ηδη έχουν ψηφιστεί διατάξεις οι οποίες προβλέπουν ότι η προκαταβολή φόρου από το 55% αυξάνεται σε 75% για κέρδη που προκύπτουν στη διάρκεια του τρέχοντος φορολογικού έτους (οι επιβαρύνσεις θα φανούν στα εκκαθαριστικά των δηλώσεων που θα υποβληθούν του χρόνου), ενώ για κέρδη τα οποία θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφεξής, η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 100% του φόρου που αναλογεί.

Πηγή : link

23
Nov

Γνωρίζετε πόσο κοστίζει η ασφάλιση του σπιτιού σας;

Μπορεί ο σεισμός στη Λευκάδα να ξυπνά εφιαλτικές μνήμες όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα σπίτια μας δεν είναι ο Εγκέλαδος, αλλά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Γνωρίζετε πόσο κοστίζει η ασφάλιση του σπιτιού σας από τέτοια φαινόμενα και ότι ισοδυναμεί σχεδόν με 3 καφέδες το μήνα;

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, ο σημαντικότερος κίνδυνος – αν και δεν είναι καινούργιος – δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα και ακούει στο όνομα «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Με τον όρο ακραία καιρικά φαινόμενα, εννοούμε τις πλημμύρες, τις σφοδρές χιονοπτώσεις και άλλες φυσικές καταστροφές. Είναι τα ίδια ακραία καιρικά φαινόμενα που κάθε χρόνο πλήττουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα ολόκληρο τον κόσμο και οφείλονται στην κλιματική αλλαγή (και οι πυρκαγιές θα μπορούσαν να οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όμως στην πλειονότητά τους έχουν… ανθρώπινη υπογραφή).

Τι δουλειά τώρα έχει η ασφάλιση κατοικίας με την κλιματική αλλαγή; Ας δούμε μερικά πρόσφατα παραδείγματα από την ελληνική επικράτεια για να καταλάβετε την έκταση των ζημιών.

Πρόσφατα (στα τέλη Σεπτεμβρίου), η Σκόπελος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ ορμητικοί χείμαρροι προκάλεσαν βιβλικές καταστροφές. Λίγες ημέρες πριν, οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν πλήξει τη Χαλκιδική, όπου πλημμύρισαν ισόγειοι χώροι και υπόγεια σπιτιών και ξενοδοχείων.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις απίστευτες εικόνες από τον χείμαρρο που βούλιαξε στην κυριολεξία την Ύδρα, όταν τα νερά έγιναν ένα με τη θάλασσα και παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Και η Αττική, όμως, αντιμετωπίζει κάθε χρόνο σημαντικά προβλήματα, θρηνεί νεκρούς και προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές από τις πλημμύρες. Κρατικές υπηρεσίες και δημοτικές Αρχές προσπαθούν να βοηθήσουν τους κατοίκους, ωστόσο, η κάλυψη των ζημιών και η άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους πληγέντες αποτελεί μέχρι στιγμής άλυτο γρίφο για την πολιτεία.

Η έλλειψη υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων στην πρωτεύουσα φάνηκαν για μία ακόμη φορά τον Οκτώβριο, όταν τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. Και ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε…

Οι επιστήμονες πλέον συμφωνούν: Η αλλαγή του κλίματος της Γης δεν αποτελεί πλέον μακρινή απειλή αλλά επικείμενο κίνδυνο. Προειδοποιούν, δε, ότι το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο είχε να μας «επισκεφθεί» μία εξαετία, επιστρέφει φέτος με τη μεγαλύτερη ένταση των τελευταίων 60 ετών.

Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο χειμώνας θα είναι βαρύς με πυκνά κύματα ψυχρών εισβολών και χιονοπτώσεων, ενώ εκτιμάται πως δεν θα λείψουν ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Έρευνες, μάλιστα, δείχνουν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα θα είναι συχνότερα τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2050. Η περιοχή που αναμένεται να υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες είναι η Κρήτη, και ακολουθεί η Πελοπόννησος, ενώ το φαινόμενο που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι πλημμύρες. Μπορεί να μην προβλέπονται τεράστιες καταστροφές όπως αυτές που προκαλούν οι καταστροφικοί τυφώνες ανά τον κόσμο, όμως τα χτυπήματα του ακραίων φαινομένων θα είναι συχνότερα.

Ασφάλιση

Εσείς γνωρίζετε τις καλύψεις που προσφέρουν τα ασφαλιστήρια κατοικίας; Έχετε μπει ποτέ… στον κόπο να πάρετε μία προσφορά για την ασφάλιση του δικού σας σπιτιού; Θα βλέπατε ότι το ετήσιο κόστος είναι πραγματικά μικρό.

Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα δευτέρου ορόφου και 100 τ.μ. στο Παλαιό Φάληρο, κατασκευής του 1990 ασφαλίζεται από 100 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή δίνετε 8,3 ευρώ το μήνα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πως ότι και να συμβεί, από διάρρηξη σωληνώσεων, μέχρι έκρηξη λέβητα ή πρόκληση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, θα είστε καλυμμένοι.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να ασφαλίσετε το σπίτι σας με ένα ποσό που δεν ξεπερνά τους δύο καφέδες (μετά βίας 3) το μήνα…

Είναι τραγικό το γεγονός ότι στη χώρα μας τα ασφαλισμένα σπίτια είναι πολύ λίγα, και αυτά γιατί το απαιτούν οι τράπεζες όταν δίνουν στεγαστικό δάνειο. Δηλαδή τώρα που δεν δίνονται δάνεια, έχουν σταματήσει να ασφαλίζονται και σπίτια;;

Μπορείτε να έχετε ουσιαστικές καλύψεις για μεγάλες ζημιές, χωρίς να «ματώσετε» οικονομικά. Οι καλύψεις που προσφέρουν τα συμβόλαια που διατίθενται στην ελληνική αγορά αφορούν στην αποκομιδή συντριμμάτων, Αστική Ευθύνη Πυρκαγιάς, ιδίες ζημίες έκρηξης λέβητα κεντρικής θέρμανσης, διάρρηξη σωληνώσεων, κακόβουλες ενέργειες, τρομοκρατικές ενέργειες, ζημιές κατά την πυρόσβεση, έξοδα πυρόσβεσης, καπνό, ζημιές στο κτίριο από κλοπή, καιρικά φαινόμενα (θύελλα, καταιγίδα, πλημμύρα), πυρκαγιά, πρόσκρουση οχημάτων, σεισμό, κεραυνός κατολίσθηση, πολιτικές ταραχές, απεργίες, οχλαγωγίες κ.ά.

Πηγή : link

23
Nov

Σε μαύρη λίστα η Ελλάδα για τη μη ενσωμάτωση των Solvency ΙΙ– Omnibus II

Σε μαύρη λίστα η Ελλάδα για τη μη ενσωμάτωση των Solvency ΙΙ– Omnibus II, με τις οποίες αντικαθίστανται 14 ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές οδηγίες, στις οποίες βασίσθηκε η εφαρμογή του Solvency Ι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει την Ελλάδα στο τελευταίο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας, στρεφόμενη παράλληλα για τον ίδιο λόγο και κατά της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας και του Λουξεμβούργου.

Όπως σημειώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Solvency II καθιερώνει το πλαίσιο για την προληπτική εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά και την εφαρμογή ποσοτικών κανόνων, νέου καθεστώτος διακυβέρνησης, καθώς και των κανόνων υποβολής εκθέσεων, ώστε να εξασφαλιστεί η φερεγγυότητα της ασφαλιστικής αγοράς και η ανάπτυξη της ενιαίας αγοράς στον τομέα της παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Όπως έχει ήδη γράψει το IW, η εφαρμογή του Solvency II έχει προσδιοριστεί για την 1η Ιανουαρίου 2016, ενώ η προθεσμία για τη μεταφορά των σχετικών οδηγιών στο εθνικό δίκαιο ήδη εξέπνευσε την 31η Μαρτίου 2015.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα με σχετική επιστολή τον περασμένο Μάιο, και όπως προβλέπει το κοινοτικό δίκαιο αν η χώρα μας δεν συμμορφωθεί έως το τέλος του έτους, κινδυνεύει με την παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όσο για τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας είναι εκπρόθεσμη, αυτοί αφορούν στην περιπέτεια την οποία βιώνει με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από τη μη ενσωμάτωση των δύο σχετικών οδηγιών, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη απαιτήσει από τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσαρμοστούν στα όσα θα προβλέπει ο σχετικός νόμος, που, παραμένει έτοιμος στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών και μένει μόνο το πράσινο φως από την ηγεσία του για να κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή.

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close