22/11/2015

22
Nov

Παραμένει ο ύψιστος συναγερμός στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός

Κλειστά θα παραμείνουν τόσο το μετρό όσο και τα σχολεία καθώς παραμένει ο ύψιστος συναγερμός στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός

«Φοβόμαστε μία επίθεση σαν αυτή του Παρισιού», είπε ο Βέλγος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχοι είναι τα μέσα μεταφοράς, τα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας θα ενισχυθεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, με το επίπεδο συναγερμού να παραμένει για τις Βρυξέλλες στο επίπεδο 4, στον ύψιστο βαθμό και στην υπόλοιπη χώρα στο επίπεδο 3. Νέα αξιολόγηση της κατάστασης θα πραγματοποιηθεί αύριο του απόγευμα.

Μεγάλη επιχείρηση κοντά στην Grand Place

Ανταποκριτές στις Βρυξέλλες μεταδίδουν ότι μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην Grand Place, με την αστυνομία να ζητά από τους πολίτες να μείνουν μακριά από τα παράθυρα.

Στις Βρυξέλλες συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον φυγά Σαλάχ Αμπντεσλάμ – έναν από τους επικεφαλής των τρομοκρατών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Παρίσι- που εκτιμάται ότι φέρει γιλέκο αυτοκτονίας. Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών και στόχος του είναι να καταφθάσει στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη ήταν η βάση των τρομοκρατών του ISIS που αιματοκύλισαν στο Παρίσι, σκοτώνοντας 130 ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, Ζαν Ζαμπόν, είπε ότι η υπάρχουσα απειλή είναι μεγαλύτερη αυτής που συνιστά από μόνος του ο Αμπντεσλάμ, προσθέτοντας ότι αναζητούνται διάφοροι ύποπτοι και όχι μόνο ο 26χρονος τρομοκράτης

Πόλη-φάντασμα οι Βρυξέλλες

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται η εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο των Βρυξελλών, με τα εμπορικά καταστήματα και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια να παραμένουν κλειστά. Η εικόνα στο κέντρο της πόλης με την παρουσία του στρατού και των οπλισμένων αστυνομικών που κάνουν αδιακόπως περιπολίες στους δρόμους, κάθε άλλο παρά ελκυστική είναι για τους ελάχιστους περαστικούς.

Μεταξύ των προληπτικών μέτρων που έλαβαν οι βελγικές αρχές για την ασφάλεια των πολιτών είναι το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, εκ των οποίων και η αγορά του σταθμού του «Μιντί», που είναι και η μεγαλύτερη στις Βρυξέλλες. «Ποτέ δε θυμάμαι να έχει κλείσει η λαϊκή αγορά του σταθμού του Μιντί», λέει με απογοήτευση ο Νίκος Αργύρης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Athenes», το οποίο λειτουργεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια στο σιδηροδρομικό σταθμό του «Μιντί» στις Βρυξέλλες. «Μόνο μία δύο φορές τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό λόγω ακραίας κακοκαιρίας. Αλλά δεν είναι μόνο ότι δε λειτούργησε η λαϊκή αγορά αυτή την Κυριακή. Γενικά η κίνηση την τελευταία εβδομάδα είναι πολύ πεσμένη και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Εξίσσου απαισιόδοξος δηλώνει και ο επιχειρηματίας Νεκτάριος Μπουζάκης από τα Χανιά, ο οποίος εδώ και εννιά χρόνια νοικιάζει περίπτερο στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο των Βρυξελλών, πουλώντας κυρίως κρητικά προϊόντα. «Οι προοπτικές φέτος είναι εξαιρετικά ανησυχητικές», δηλώνει ο Νεκτάριος Μπουζάκης ο οποίος ακόμα τελεί εν αναμονή των εμπορευμάτων που έρχονται από την Κρήτη. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση φοβάμαι ότι η φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά θα είναι μια αποτυχία».

Ανήσυχοι δηλώνουν οι περισσότεροι κάτοικοι για τη Δευτέρα: «Θα λειτουργήσει το μετρό; Θα μπορέσουμε να πάμε στη δουλειά μας; Θα ανοίξουν τα σχολεία;». Αυτές είναι οι τρεις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι πολίτες στο τηλεφωνικό κέντρο 1771 του κέντρου κρίσεων που έχει τεθεί σε λειτουργία από το πρωί της Κυριακής. Ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν το βράδυ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει η βελγική κυβέρνηση, μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ανήσυχη δηλώνει και η Αναστασία Ουζούνη, μητέρα δύο παιδιών του δημοτικού που ζει στις Βρυξέλλες εδώ και τρία χρόνια. «Είναι δυσάρεστη αυτή η κατάσταση. Η τάξη του γιου μου πήγε την περασμένη Τετάρτη σε μουσείο με το μετρό. Μέχρι να βεβαιωθώ ότι γύρισαν στο σχολείο δεν μπορούσα να ησυχάσω. Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι γονείς», λέει η Α. Ουζούνη.

«Δεν φοβόμαστε, αλλά προκύπτουν και πρακτικά προβλήματα. Τα παιδιά θέλουν να βγουν να παίξουν. Ο καιρός είναι κακός και όλοι οι παιδότοποι και τα αθλητικά κέντρα είναι κλειστά. Πού να πας;», καταλήγει.

Πηγή : link

22
Nov

See how Goldman Sachs is helping Mobileye change driving.

MOBILEYE

A Vision for Safer Driving

See how Goldman Sachs is helping Mobileye change driving : When Mobileye discovered a way to bring artificial intelligence to automotive safety, Goldman Sachs saw the potential early on, helping them raise capital through a strategic investment and later, the largest IPO for an Israeli Company in the US.
Mobileye’s technology has continued to evolve—helping drivers see and avoid more obstacles and hazardous conditions, enabling automakers to build safer cars and potentially saving the lives of millions of people around the world.

Πηγή : link

22
Nov

Στενεύουν τα περιθώρια για συμφωνία στο Ασφαλιστικό

«Σκούρα» τα βρήκε χθες ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών στενεύουν τα περιθώρια για συμφωνία για το Ασφαλιστικό, με τους δανειστές να επιμένουν σε μειώσεις… εδώ και τώρα.

Εξερχόμενος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θέλει περικοπές στις συντάξεις χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, υπονοώντας πως οι θεσμοί θέλουν περικοπές στις συντάξεις με ή χωρίς ένα τέτοιο σύστημα.

Εξάλλου, υπάρχει ήδη «τρύπα» τουλάχιστον 740 εκατ. ευρώ στον σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 σε ο,τι αφορά τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία πρέπει να κλείσει με συγκεκριμένα … μέτρα μέχρι να ψηφιστεί το εν λόγω σχέδιο στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει αυτή η «τρύπα» να κλείσει με όσο το δυνατό πιο ήπια μέτρα όπως πχ αυξήσεις εργοδοτικών εισφορών, μειώσεις στις υψηλές επικουρικές συντάξεις.

Αντίθετα, οι δανειστές θέλουν να αποφασιστούν από τώρα μειώσεις στις κύριες συντάξεις ακόμα και στις κατώτατες (πχ κατά 20%).

Η κυβέρνηση ελπίζει να κλείσει αυτό το πακέτο έως τότε και το επόμενο να γίνει μέρος της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό δημόσιο χρέος ή αλλιώς οι όποιες περικοπές στις κύριες, ως επί τω πλείστον, συντάξεις να συνδυαστούν με την αναδιάρθρωση του υπέρογκου και μη βιώσιμου χρέους. Εξάλλου το ίδιο το ΔΝΤ αλλά πρόσφατα και η Κομισιόν έχουν συνδέσει το ένα μέτωπο με το άλλο, μιας και θεωρεί το συνταξιοδοτικό σαν το μεγαλύτερο «βαρίδι» του κρατικού προϋπολογισμού και άρα και της αποπληρωμής του δημοσίου χρέους.

Επόμενος σταθμός της διαβούλευσης για το νέο Ασφαλιστικό θα είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή : link

22
Nov

Σαρωτική αύξηση στις εισφορές 1,5 εκατ. ασφαλισμένων

Σαρωτική αύξηση στις εισφορές 1,5 εκατ. ασφαλισμένων ,κατά κύριο λόγο αγροτών, ελεύθερων επαγγελματικών, γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και δημοσιογράφων, αναμένεται να επιφέρει το σχέδιο ενοποίησης του συνόλου των ασφαλιστικών ταμείων σε έναν νέο, υπέρ- φορέα κύριας ασφάλισης.

Μέσω του Εθνικού Φορέα Ασφάλισης και της προώθησης νέου, κοινού για όλους τους ασφαλισμένους, κανονισμού λειτουργίας του Ταμείου- μαμούθ εντός του 2016, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίαςπροωθεί σχέδιο επιβολής ενιαίων εισφορών που θα αφορούν τουλάχιστον στο 20% για την κύρια σύνταξη, όσο δηλαδή ισχύει σήμερα για το ΙΚΑ, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Επίσης το υπουργείο διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών την αύξηση των εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, ώστε από το 13,33 να πάει στο 14,33% για τους εργοδότες, καθώς και κατά 0,5 με μια μονάδα για τους εργαζόμενους, ώστε να ανέρθει στο 7,17% ή 7,67%, με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να αντιδρούν εντονότερα από ότι τα υπόλοιπα μέλη του κουαρτέτου των δανειστών.

Μεγάλες αυξήσεις στα εισφορές- εκτός από τον ΟΓΑ και το ΟΑΕΕ- αναμένεται να επιφέρει και η απαίτηση των δανειστών (που έχει καταγραφεί ως υποχρέωση της κυβέρνησης στο τρίτο μνημόνιο) για κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, σε μια σειρά Ταμείων όπως το ΕΤΑΠ ΜΜΕ αλλά και το ΕΤΑΑ.

Πηγή : link

22
Nov

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι στον κόσμο και ο ρόλος της ασφάλισης

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι στον κόσμο και ο ρόλος της ασφάλισης εντοπίζονται σε μια νέα έκθεση από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  και παράλληλα τονίζει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ασφάλιση στον περιορισμό τους.

Οι διεθνείς συγκρούσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα τα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με την έκδοσης της έκθεσης Παγκόσμιοι Κίνδυνοι για το 2015 που έδωσε στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Η ετήσια έκθεση, η οποία συνοψίζει τις απόψεις 900 ειδικών, εκδίδεται ως προοίμιο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός μεταξύ 21-34 Ιανουαρίου.

Οι διακρατικές συγκρούσεις με περιφερειακές συνέπειες – ή ασύμμετρος πόλεμος – είναι ο πιο πιθανός κίνδυνος και ο τέταρτος πιο σοβαρός σε επίπεδο επιπτώσεων. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η κλιματική αλλαγή βρίσκονται στη δεύτερη θέση από πλευράς πιθανοτήτων, και ακολουθεί η κατάρρευση εθνικών συστημάτων διακυβέρνησης, η κατάρρευση κρατών και η υψηλή ανεργία.

Από πλευράς δυνητικών επιπτώσεων, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας είναι οι κρίσεις νερού. Στους υπόλοιπους κινδύνους με μεγάλες δυνητικές επιπτώσεις συγκαταλέγονται οι πανδημίες, τα όπλα μαζικής καταστροφής και η αποτυχία προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Ο John Drzik, επικεφαλής παγκόσμιων κινδύνων της Marsh, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, σημειώνει στους Lloyd’s ότι η ασφάλιση θα συμβάλλει στον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων πολλών κοινωνικο-οικονομικών κινδύνων.

Επίσης, οι ασφαλιστικές μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι οποίες ενισχύουν τις αντοχές απέναντι στους κινδύνους. «Ο ασφαλιστικός κλάδος έχει να διαδραματίσει ισχυρό ρόλο στην επιβολή ενιαίων προτύπων που συμβάλλουν στη βελτίωση της αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνων, από την κυβερνοασφάλεια, για παράδειγμα, έως τα μέτρα αντιμετώπισης πλημμυρών», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close