Category: ΝΕΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

26
Jun

Έκκληση Μαυραγάνη: Σπεύστε να διαγράψετε τα κλεμμένα οχήματα

Έκκληση Μαυραγάνη: Σπεύστε να διαγράψετε τα κλεμμένα οχήματα.Να προσέλθουν στις κατά τόπους διευθύνσεις μεταφορών και να διαγράψουν τυχόν κλαπέντα ή απωλεσθέντα οχήματά τους, αλλά και να δηλώσουν ακινησία για όσα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν πλέον, προκειμένου να τακτοποιηθεί το τοπίο γύρω από τα ανασφάλιστα οχήματα, καλεί τους πολίτες ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μαυραγάνης γνωστοποίησε ακόμη ότι έχει ζητήσει από τις ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν δόσεις για να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες οχημάτων και σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα εισηγηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης -στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες- να συμπληρώσει μία σχετική διάταξη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα οχήματα που έλαβαν πολίτες, των οποίων τα οχήματα είχαν κλαπεί, διευκρίνισε ότι οι εν λόγω περιπτώσεις αφορούν κυρίως περιστατικά πριν από το 2010, οπότε δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό σύστημα στην αστυνομία για την καταχώρηση κλοπής ή απώλειας οχημάτων. Τότε, συνήθως, όπως είπε, οι πολίτες δεν πήγαιναν στην αστυνομία να παραλάβουν την οριστική βεβαίωση για την απώλεια του οχήματός τους και δεν την κατέθεταν, ως όφειλαν, στη διεύθυνση μεταφορών της περιφέρειάς τους για να κάνουν διαγραφή του οχήματός τους.

Υπογράμμισε, άλλωστε, ότι «η ψηφιοποίηση είναι το άλφα και το ωμέγα στην εποχή μας», προσθέτοντας ότι το υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες «να επιλύσει μέσα στον τελευταίο 1,5 χρόνο θέματα ψηφιοποίησης που η Ελλάδα έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες».

Σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής φορτωτικής που εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες, ο κ. Μαυραγάννης εξήγησε ότι πρόκειται, ουσιαστικά, για μία προσπάθεια ψηφιοποίησης των εγγράφων που συνοδεύουν ένα φορτίο.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημείωσε, θα καταπολεμηθεί το παράνομο καμποτάζ από τις γειτονικές χώρες, καθώς όλες οι πληροφορίες θα «ανεβαίνουν» πάνω στο ψηφιακό σύστημα και από εκεί όλα θα μπορούν να ελεγχθούν, προς όφελος και των ιδιοκτητών φορτηγών και των μεταφορέων που θέλουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα στον τομέα των μεταφορών.

Για όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup επανέλαβε την προσωπική θέση του ότι η ρήτρα ανάπτυξης είναι «η μόνη λύση για τη χώρα» καθώς, όπως ανέφερε, αφορά «τη σύνδεση των καταβολών περί το χρέος με την ανάπτυξη, τον πλούτο που πετυχαίνει κάθε χρόνο η Ελλάδα».

Τέλος, χαρακτήρισε μονόδρομο την αναπτυξιακή τράπεζα στην Ελλάδα και έκανε λόγο για ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή:link

25
Jun

Σε ιδιώτη ο Μπουτάρης για την αποκομιδή 1.500 τόνων σκουπιδιών

Σε ιδιώτη ο Μπουτάρης για την αποκομιδή 1.500 τόνων σκουπιδιών.Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε την απειλή του προς τους εργαζόμενους πράξη και προχώρησε στη προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσει την αποκομιδή απορριμμάτων 1.500 τόνων σκουπιδιών σε ιδιωτική εταιρεία. Η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια αναφέρει ότι ο Δήμος θα διαθέσει 192.000 ευρώ για τρεις ημέρες αποκομιδής (400 τόνοι ημερησίως). Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα γίνει γνωστό αύριο στις 10:30.

Η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτη για να καθαρίσει η πόλη εξόργισε τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι αποφάσισαν κατά τη σημερινή ημέρα να εμποδίσουν τον στόλο απορριμματοφόρων ασφαλείας να εξέλθει από το αμαξοστάσιο του Δήμου. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα δεν θα μαζευτεί από τους κάδους ούτε μία σακούλα σκουπιδιών.

Οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα σχέδια Μπουτάρη για εμπλοκή ιδιώτη. «Αύριο θα επιχειρήσουμε να εμποδίσουμε την διεξαγωγή του διαγωνισμού για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας» δήλωσε στο thestival.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, κ. Κλεοπάτρα Χοροζίδου.

Πηγή:link

23
Jun

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των σκουπιδιών

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των σκουπιδιών.Εκτακτη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια ανεύρεσης λύσης για το φλέγον θέμα των σκουπιδιών.

Στη σύσκεψη εκτός του Αλέξη Τσίπρα μετέχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει την Δευτέρα σε πρωτοβουλία προκήρυξης διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων στο εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση να προσπαθήσει με σύναψη ολιγόμηνων συμβάσεων να πείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Πηγή:link

23
Jun

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των σκουπιδιών

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα των σκουπιδιών.Εκτακτη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια ανεύρεσης λύσης για το φλέγον θέμα των σκουπιδιών.

Στη σύσκεψη εκτός του Αλέξη Τσίπρα μετέχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει την Δευτέρα σε πρωτοβουλία προκήρυξης διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων στο εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση να προσπαθήσει με σύναψη ολιγόμηνων συμβάσεων να πείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Πηγή:link

22
Jun

Μαυραγάνης: Aσφαλίστε τα οχήματά σας

Μαυραγάνης: Aσφαλίστε τα οχήματά σας.Το πώς θα λειτουργήσει το διορθωτικό σύστημα για τα ανασφάλιστα οχήματα εξήγησε μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους ιδιοκτήτες οχημάτων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Για το παράβολο των 250 ευρώ ξεκαθάρισε ότι αναστέλλεται και δεν καταργείται, ενώ αναφερόμενος στις περιπτώσεις που έχει γίνει λάθος στην επιβολή του, σημείωσε ότι, εξετάζονται από την ΑΔΕ τα εξής δύο σενάρια:

Το πρώτο αφορά σε συμψηφισμό με άλλες υποχρεώσεις και το δεύτερο στην επιστροφή αν υπάρχει υποχρέωση του ιδιοκτήτη στο μέλλον.

Παραδέχτηκε εκ νέου ότι τα λάθη είναι πολλά, τόσο από τις ασφαλιστικές, όσο από το σύστημα της Αστυνομίας, το υπουργείο Μεταφορών, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες.

Καλώντας τους ιδιοκτήτες να ασφαλίσουν τα οχήματά τους ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν κινούν το όχημά τους, σε όσους το έχουν κλέψει, σε όσους έχουν γίνει ανορθόδοξες μεταβιβάσεις και σε όσους έχουν υποστεί καταστροφή, να πάνε να το δηλώσουν.

Η διαδικασία για τη μη ορθή μεταβίβαση είναι να βρεθεί αυτός στον οποίο έχει μεταβιβαστεί το όχημα και αφού γίνει η μεταβίβαση να δηλωθεί η διαγραφή του οχήματος στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, στην οποία ανήκει εκείνος που πούλησε το όχημά του.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις κλοπών, είπε πως ναι μεν η Αστυνομία διατηρεί τα αρχεία των κλοπών, η διασταύρωση των στοιχείων είναι χρονοβόρα διαδικασία και ως εκ τούτου κάλεσε τα θύματα κλοπών να προσκομίσουν τις δηλώσεις κλοπής στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών στην οποία ανήκουν.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε τάξη μέσα σε 15 – 20 μέρες», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε εκ νέου τις Ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρήσουν στην εφαρμογή δόσεων για τα ασφάλιστρα, ώστε να διευκολυνθούν εκείνοι που έχουν αδυναμία να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό των ασφαλίστρων.

Πηγή : link

21
Jun

Ανασφάλιστα οχήματα: Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου

Ανασφάλιστα οχήματα: Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου.Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των οχημάτων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Με ένα κλικ στην εφαρμογή της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, μπορείτε τουλάχιστον να δείτε αν είναι ασφαλισμένο το όχημά σας και δεν το θυμάστε

Όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και σφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου θα τους επιστραφεί ο ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή:link

21
Jun

Τι προτείνει ο Μαυραγάνης για τα ανασφάλιστα οχήματα

Τι προτείνει ο Μαυραγάνης για τα ανασφάλιστα οχήματα.Την πρότασή του προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, διατύπωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 σημείωσε: “Η πρόταση μου είναι να γίνει επικαιροποίηση της λίστας των ανασφάλιστων οχημάτων. Να γίνει νέα διασταύρωση, με νέα ημερομηνία μετά τις 6 Ιουνίου, χωρίς πρόστιμο”. Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε θα πρέπει να καταθέσουν πινακίδες.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι είχε σύσκεψη στο υπουργείο, μέχρι αργά χθες το βράδυ, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη στα ανασφάλιστα οχήματα. Επεσήμανε ότι πιο αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών και πρόσθεσε ότι θα φέρει τις προτάσεις του στο υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης πρότεινε να δέχονται οι εταιρείες δόσεις για τα ασφάλιστρα, ενώ για όσους έχουν πληρώσει ήδη το πρόστιμο ανέφερε ότι είτε θα επιστραφεί είτε θα συμψηφιστεί. Συμπλήρωσε, τέλος, ότι ανέρχονται σε 10.700 όσοι έχουν καταβάλει το πρόστιμο.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

 Πηγή:link
20
Jun

Τελικά είναι ή όχι σημαντική η συμφωνία στο Eurogroup;

Τελικά είναι ή όχι σημαντική η συμφωνία στο Eurogroup;

Με τη συμφωνία του Eurogroup της 15/06/17 η Ελλάδα εκτός από το να πάρει τη δόση κλείνοντας τη δεύτερη αξιολόγηση, κατάφερε να κερδίσει πολλά περισσότερα, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά γραπτώς στο statement.

Επιγραμματικά αυτά είναι:

-Ρήτρα ανάπτυξης: Για πρώτη φορά συνδέεται η πορεία ανάπτυξης της οικονομίας με την αποπληρωμή του χρέους.Όσο η οικονομία της χώρας πάει καλύτερα θα γίνονται μεγαλύτερες αποπληρωμές στο χρέος και το αντίστροφο.

-Περίοδος χάριτος: Από 0 έως 15 έτη για επιμήκυνση των δανείων του EFSF

-Πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% έως το 2022 και έως το 2060 πέριξ του 2%

-Προετοιμασία από τον ESM για έξοδο στις αγορές με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

-Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων με έδρα την Ελλάδα.

Μετά λοιπόν από το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης άρχισαν οι αναλύσεις με το τι πήραμε και τι δώσαμε, αν θα μπούμε στο QE ή όχι κ.τλ. Αναλύσεις πολλές. Από τη μεριά της αντιπολίτευσης η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι πήραμε μόνο τη δόση και τίποτε άλλο.

Οι αγορές όμως που επικαλείται συχνά και η ΝΔ είχαν άλλη γνώμη την επομένη μέρα της συμφωνίας.Όλα τα ελληνικά ομόλογα βελτιώθηκαν πάνω από 3,5% δείχνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας. Κάποιοι από την αντιπολίτευση προσπάθησαν να το αποδομήσουν και αυτό συγκρίνοντας λανθασμένα το 5ετές ομόλογο (Απρίλιος 2014) που είχε εκδοθεί με απόδοση 4,95% και το οποίο την Παρασκευή έκλεισε με απόδοση 4,59%, με το δεκαετές ομόλογο, λέγοντας ότι εκείνοι είχαν δανειστεί με καλύτερα επιτόκια.

Δυστυχώς για αυτούς και για όσους γνωρίζουν λίγα οικονομικά τέτοιες συγκρίσεις δε γίνονται, γιατί μιλάμε για δύο προϊόντα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ακόμη και το πενταετές όμως που επικαλούνται σήμερα έχει καλύτερη απόδοση από τότε. Αυτογκόλ.

Αφήνοντας όμως τις αναλύσεις αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κέρδισε η Ελλάδα από το τελευταίο Eurogroup, είναι ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας. Ως εκ τούτου όλοι από δω και στο εξής έχουν ως σκοπό μόνο αυτό. Το γιατί είναι μια άλλη κουβέντα, ίσως υπάρχουν άλλα ζητήματα πιο σοβαρά από την Ελλάδα που θα πρέπει να δοθεί βάση.

Με ημερομηνία λήξης λοιπόν, τον Αύγουστο του 2018 , θα πρέπει η Ελλάδα να έχει κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να βγει στις αγορές και να αφήσει οριστικά πίσω της το ιστορικό των μνημονίων.

Καλή επιτυχία…

 

* Ο Γ. Αναβαλόγλου είναι Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος Τμήματος Παραγώγων της Guardian Trust S.A

 

Πηγή:link

19
Jun

Ο Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση βιωσιμότητας των ελληνικών τραπεζών σε “ccc” από “f”

Ο Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση βιωσιμότητας των ελληνικών τραπεζών σε “ccc” από “f”.O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch άφησε σήμερα αμετάβλητο το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών – Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank – στην κατηγορία «περιορισμένη χρεοκοπία, RD», ενώ αναβάθμισε τις αξιολογήσεις βιωσιμότητάς τους σε «ccc» από «f».

Το αξιόχρεο (Issuer Default Ratings, IDR) των ελληνικών τραπεζών είχε υποβαθμισθεί στην κατηγορία RD στις 29 Ιουνίου 2015, μετά την επιβολή των περιορισμών στις αναλήψεις καταθέσεων σε συνέχεια των μεγάλων εκροών που είχαν σημειωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Η αναβάθμιση των αξιολογήσεων βιωσιμότητας αντανακλά τη βελτιωμένη ρευστότητα των τραπεζών και την προσδοκία του Fitch ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου οικονομικού προγράμματος προσαρμογής περιορίζει τους πολιτικούς κινδύνους και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών και επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα» και «θα διευκολύνει τη μεγαλύτερη αύξηση των καταθέσεων στο δεύτερο εξάμηνο του 2017», αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο Fitch θεωρεί απίθανη την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) βραχυπρόθεσμα , αλλά αναμένει σταδιακά βήματα στην κατεύθυνση της χαλάρωσης των κεφαλαιακών ελέγχων και συγκεκριμένα τη σταδιακά άρση των περιορισμών στις αναλήψεις καταθέσεων. «Αναμένουμε ότι κάποια μορφή χαλάρωσης των περιορισμών στις αναλήψεις είναι πιθανόν να ακολουθήσει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για παράδειγμα μία περαιτέρω αύξηση των ποσών ανάληψης (σήμερα 840 ευρώ ανά 15ήμερο) ή των ορίων για μεταβιβάσεις στο εξωτερικό», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας: «Ωστόσο, δεν αναμένουμε αυτή η χαλάρωση να είναι αρκετά σημαντική σε αυτό το στάδιο για να επηρεάσει τα IDRs των τραπεζών».

Ο οίκος σημειώνει ότι η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα παραμένει εύθραυστη και είναι ακόμη πολύ ευαίσθητη σε πολιτικές εξελίξεις. Οι αξιολογήσεις βιωσιμότητας των τραπεζών αντανακλούν ακόμη την πολύ χαμηλή ποιότητα του ενεργητικού τους και τη μεγάλη κεφαλαιακή επιβάρυνση από τα προβληματικά δάνεια, για τα οποία δεν έχουν σχηματισθεί προβλέψεις.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατέγραψε συνολικά εισροές καταθέσεων ύψους 6 δισ. ευρώ μετά την επιβολή των capital controls έως τα τέλη Απριλίου 2017, από τα οποία μισά ήταν ιδιωτικές καταθέσεις. «Σχεδόν όλες οι εισροές πραγματοποιήθηκαν μετά τα τέλη του Μαΐου 2016, ακολουθώντας την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και τη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων τον Ιούλιο 2016».

Πηγή:link

19
Jun

Yπάρχει …ζωή και χωρίς το QE

Yπάρχει …ζωή και χωρίς το QE.Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης όπως ο Κ. Ρέγκλινγκ του ESM και ο Τ.Βίζερ του EwG έχουν δηλώσει πρόσφατα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές  είτε προς το τέλος του 2017 είτε προς το 2018 αν υλοποιήσει το πρόγραμμα προσαρμογής.

Η άποψη της ελληνικής πλευράς ήταν πως θα μπορούσε να βγεί στις αγορές το Φθινόπωρο αν η ΕΚΤ αποδεχόταν την συμμετοχή των ελληνικών τίτλων στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) τις επόμενες εβδομάδες.

Eίναι όμως σαφές πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σύντομα από την στιγμή που οι δεσμεύσεις του Eurogroup στο ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν πάνε τόσο μακριά όσο θα ήθελε η ΕΚΤ.

Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις του Eurogroup για το χρέος δεν επιτρέπουν στην ΕΚΤ να επιταχύνει τις διαδικασίες για την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που είναι αναγκαία για να  αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα (QE).

Θα ήταν λοιπόν έκπληξη αν το ΔΝΤ έβγαζε το ελληνικό χρέος στο βασικό σενάριο της ανάλυσης βιωσιμότητας.

Επομένως,  είναι λογικό να μην  επιθυμεί η ΕΚΤ  να αναλάβει το βάρος μιας απόφασης που δυνητικά θα μπορούσε να την οδηγήσει σε παραβίαση του δικού της νομισματικού κανόνα.

Ομως, η περαιτέρω ομαλοποίηση  της καμπύλης  των επιτοκίων με μείωση των βραχυχρόνιων αποδόσεων των εντόκων και κυρίως των ομολόγων είναι απαραίτητη για την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

Ηδη έχει υπάρξει κάποια ομαλοποίηση αφού η καμπύλη έχει πλέον ανοδική κλίση καθώς τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια είναι χαμηλότερα των μακροπρόθεσμων.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 4,6% την Παρασκευή από 6% στα τέλη Μαΐου ενώ του 10ετούς τίτλου υποχώρησε στο 5,7% από 6% στα τέλη του προηγούμενου μήνα, επανερχόμενη στα επίπεδα που είχε πέσει στα μέσα Μαΐου .

Όπως είχαμε υποστηρίξει πριν λίγο καιρό, τα επιτόκια των εντόκων είναι υψηλά-2,7% για τρείς μήνες- εξυπηρετούν την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών όπως γινόταν με τις ισπανικές και τις ιταλικές με μοχλό το LTRO πριν μερικά χρόνια.

Ως γνωστόν μέσα στο Ιούλιο λήγει το 3ετές ομόλογο που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2014 ονομαστικής αξίας 2 δις. ευρώ.

Θεωρητικά, λοιπόν ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα μπορούσε να κατευθυνθεί  σε ένα νέο ελληνικό ομόλογο που θα εκδίδετο έστω κι αν δεν υπήρχε QE.

Κυβερνητικός αξιωματούχος είχε διαμηνύσει πριν λίγο καιρό ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση νέων 5ετών ομολόγων που θα ανταλλάσσονταν με τα ομόλογα που είχαν εκδοθεί τον Απρίλιο του 2014.

Αρκεί η απόδοση των 5ετών ομολόγων να έπεφτε κάτω από το 5% όπως διευκρίνισε

Με δεδομένο ότι τα 5ετή ομόλογα του  Απριλίου του 2014 είχαν κουπόνι 4,75% και απόδοση μέχρι την λήξη της τάξης του 4,95% όταν εκδόθηκαν είναι πιθανόν η αναφορά στο 5% να σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά εκείνου του ομολόγου.

Που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή;

Με το 10ετές στο 5,7% και την απόδοση του 2ετούς ομολόγου στο 4,6%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου μπορεί να βρίσκεται κοντά ή λίγο πάνω από το 5%.

Όμως, ειδικοί θεωρούν ότι είναι πιο λογικό να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς η απόδοση του 5ετούς πορτογαλικού ομολόγου και να προστεθεί ένα ασφάλιστρο κινδύνου (yield premium).

Mε το 5ετές ομόλογο της Πορτογαλίας στο 1,26% και ένα ασφάλιστρο κινδύνου της τάξης των 3-3,5 ποσοστιαίων μονάδων, η απόδοση του 5ετούς  ελληνικού ομολόγου θα μπορούσε να διαμορφωθεί μεταξύ 4,25% και 4,75%.

Σημειώνουμε ότι η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ελληνικού και του πορτογαλικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 2,75 ποσοστιαίες μονάδες.

Λογικά, λοιπόν στη 5ετία θα πρέπει να είναι μικρότερη.

Φυσικά, όλοι οι υπολογισμοί βασίζονται στην υπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποιο απροσδόκητο εξωτερικό γεγονός, π.χ. γεωπολιτικό ή αλλαγή στάσης της ΕΚΤ στο QE κ.τ.λ., και ομαλοποιηθεί στο εσωτερικό.

Αν η κατάσταση εξελιχθεί ομαλά και η τιμολόγηση με σημείο αναφοράς τα πορτογαλικά ομόλογα είναι σωστή, η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε δοκιμαστική έξοδο στις αγορές με σχετικά μικρή έκδοση 5ετών ομολόγων τον Ιούλιο.

Μια τέτοια έξοδος θα μπορούσε να «υποστηριχθεί» από την αποπληρωμή του 2ετούς ομολόγου καθώς ένα μέρος από τα 2 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να επανατοποθετηθούν σε ελληνικά ομόλογα.

Μια τέτοια κίνηση ευνοεί επίσης το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες εκτιμάται πως κατέχουν ομόλογα αξίας 700-80ο εκ. ευρώ που λήγουν το 2019 και θα επιθυμούσαν πιθανόν να τα αντικαταστήσουν με τα νέα 5ετή ομόλογα σε μια ανταλλαγή.

Κοντολογίς, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα  και πεισθούν οι ευρωπαίοι δανειστές, η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε μικρή δοκιμαστική έκδοση 5ετών ομολόγων συνολικού ύψους 1,5-2,5 δισ. ευρώ μέσα στον Ιούλιο και χωρίς QE.

Aλλωστε, ούτε το 2014 που ξαναβγήκε στις αγορές υπήρχε  QE.

Ιδωμεν.

Πηγή : link